‘Slechte resultaten tegen Rostov en Go Ahead kunnen Bosz de kop kosten bij Ajax’

0725peter_bosz

De druk staat er vol op bij Ajax, slechte resultaten tegen Rostov en Go Ahead Eagles kunnen zorgen voor ontploffingsgevaar en hoofd Bosz ligt op hakblok, zijn teksten die opduiken in de media vandaag. Het heeft alles te maken met de slechte start die Ajax meemaakt en vooral de zeperd tegen Willem II lijkt voor veel onrust te hebben gezorgd in Amsterdam.

Woensdagavond speelt Ajax de belangrijke return in de play-offs van de Champions League tegen FK Rostov en na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd is Ajax nog allerminst zeker van een plek in het miljoenenbal. Mocht Ajax worden uitgeschakeld dan zal er een kort lontje gaan branden en bij een negatief resultaat in de wedstrijd daarop tegen Go Ahead Eagles zou de bom kunnen barsten en kan de valse start trainer Bosz de kop kosten. Ajax heeft momenteel een gigantisch transferbudget maar heeft met Bertrand Traore als het ware de enige kwaliteitsinjectie binnengehaald en het advies om Hakim Ziyech te contracteren is door de technische staf afgewezen. Mocht Ajax alsnog drie ‘kanonnen’ aantrekken dan zal de storm even luwen in de Arena. Marc Overmars, directeur spelersbeleid, moet handelen bij betaalbare kansen. Net zoals Bosz het voetbal ondergeschikt moet maken aan het resultaat, besluit De Telegraaf.

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

145 Comments

        1. paulvos

          Wat mij betreft mag het nu al, totaal geen uitstraling die man, ja de verkeerde. Neem a.u.b. ’n andere trainer graag.

        2. beni

          Zal je zien, die falen ook. Veel te jong leuk voor de Jupiler maar eredivisie en internationaal, niks. Kinderarbeid is allang afgeschaft.

      1. De Ajacied

        Nee niet helamaal eens dat dit alleen aan Bosz ligt.
        Die 11 die op het veld lopen die moeten eens wat meer inzet tonen, ze verdienen tonnen maar doen er geen flikker voor,
        Misschien moet Bosz ze wel boetes laten betalen als ze weer zo spelen!!!!
        En de boetes naar een goed doel storten!!!
        ❌❌❌

    1. jojocoolio

      Speelt bosz mee dan… Kost het zijn kop als van der vaart westermann aanbeveeld en zonder te scouten binnen gehaald wordt…

      1. PvL020

        Helaas is het zo dat de coach verantwoordelijk is voor de resultaten. In een ander medium las ik al dat de spelers al vinden dat Bosz te snel gaat met de verandering…..

    2. vak411

      Onzin artikel.. Pb na een half jaar ontslaan prima maar niet na 4 potjes afrekenen terwijl de selectie niet versterkt is en ze een compleet nieuw systeem spelen. Dat “peter rot op” von ik zaterdag echt zo dom. Het lag toch duidelijk aan de inzet van de spelers.
      Trouwens, als er automatismen komen en men aan het systeem went dan is het echt prachtvoetbal. Ik heb in de wedstrijd tegen rostov ondanks de gemiste kansen in jaren niet zo genoten van Ajax. Dit kreeg de Boer niet voor elkaar. Vitesse speelde de eerste wedstrijden ook slecht onder PB. Maar als het ging lopen was het super voetbal.. Dus kappen met deze shit waar vooral het AD van smult.. Kritisch mag maar dit is onzin..

      1. f-side64

        nou als vitesse onder bosz super voetbal speelde zoals jij het verwoord vak 411 geef dan eens 1 duidelijk antwoord waarom fietstas dan geen kampioen is geworden onder de periode bosz als trainer daar ?

        1. vak411

          Goed punt maar als ik de kwaliteit vergelijk tussen fietstassen en Ajax dan zit daar toch een behoorlijk verschil in lijkt me. Ook de grootte van de club. Bosz had met Traoré en bijv Piazon 2 fantastische spelers maar ook heel veel middelmaat die echt minder waren dan de middelmaat van Ajax nu. Trouwens, Traoré was een paar minder ver dan nu..
          Daarnaast moest PB bij fietstassen 10 nieuwe spelers inpassen die elkaar niet kende. Kijk de resultaten na. Na de winterstop was Vitesse altijd één van de best presterende teams. Dat hebben we in de beker kunnen ervaren.. Weggetikt met prachtig voetbal..
          Dat maakt dat ik walg van argumenten dat hij uit 010 komt en na 4 wedstrijden afgerekend wordt.. Stuur de raad van commisarissen na 4 wedstrijden weg.. Die hebben de tijd gehad en maken onze club kapot..

          1. f-side64

            Ja die zelf ingenomen heertjes van het technische hart en rvc die mogen van mij inderdaad met onmiddellijke ingang vertrekken dat zijn de personen die ajax om zeep helpen door 1 belachelijk beleidsplan en de aankopen van spelers die nog te min zijn voor het slechtste amateur team in 1 land als bv. Mongolië of Singapore

          2. Indojood

            Nee, vak411. Die app is vaak onduidelijk. Maar wat je zegt over degenen die Ajax besturen komt overeen met mijn mening over de gang van zaken.?

          3. vak411

            Heel vervelend idd.. Als ik op iemand reageer dan komt hij soms
            3 berichten lager onder de reactie van iemand anders te staan.. Waarna mensen kunnen denken.. Wat lult die voor shit…

          4. Remco425

            Ik ben het helemaal met je eens vak411. Peter moet de tijd krijgen. Ik weet nog, seizoen 91/92, ene LvG was net trainer, hij veranderde alles en de resultaten waren slecht. Ze moesten winnen van Osasuna (of Orebro, weet niet zeker meer) anders moest hij vertrekken. Ze wonnen en de rest is geschiedenis. Maar wat als ze die wedstrijd hadden verloren? Dan was er voor een korte termijn oplossing gekozen en hadden we geen UEFA Cup, Champions League, Europese Supercup en Wereldbeker gewonnen…

      2. PvL020

        Het ligt ergens aan maar waaraan??? Rvc doet de trainingen niet, spelers hebben ervaring…….

        1. Emilio4Ajax

          Denk dat de balans er niet is door het systeem wat Bosz wil spelen…Ik zou eens Tete in het centrum zetten met Sanchez, Riedewald op 6 en Gudelj links of rechts op het midden veld…

        2. Indojood

          Het zijn geen Ajax-spelers meer. Onvoldoende creatief om meerdere systemen te kunnen spelen. Dit was altijd onze kracht. Onder FdB werd dit verbloemd door een eenvoudig, conservatief speltype, onder Bosz is dit pijnlijk duidelijk geworden. Oorzaak: opleiding is verwaarloosd. Een volgens de Cruijff visie opgeleide speler kan deze omschakeling moeiteloos aan omdat deze altijd de juiste oplossing kiest voor elke situatie.

          1. BobbyHaarms

            Er was er maar 1 die dit overduidelijk in de praktijk wilde en ook kon brengen en die Johan ook tot het laatste moment steunde…Wim Jonk.

          2. beni

            Inderdaad BobbyHaarms, volkomen gelijk. Dat kut bestuur had niks met Johan en Jonk was ook een blok aan hun been daarom kon hij inpakken. Inplaats dat iedereen zich afreageerd op bosz moeten ze dit doen op het bestuur en rvc. En die miskleunen van een overm

          1. BobbyHaarms

            Die moeten ook opstappen. En vooral de grootste griezel van het bestuur, Hennie Henrichs. Bosz slachtofferen zoals sommigen hier schetsen vind ik trouwens nergens op slaan, zoals ik al ergens las liggen die problemen veel dieper. Trainers ontslaan waren we goed in voordat FDB trainer werd. Zijn we toen ook geen zak mee opgeschoten.

          2. f-side64

            die zien alleen maar € tekens en het resultaat ervan is 1 steeds minder volwaardig ajax nu lacht g. a eagles om ons waar ze tig jaar geleden in de broek scheten als ze tegen ajax moesten spelen

          3. BobbyHaarms

            Klopt F-side, nagenoeg elke club pist tegenwoordig in zijn broek van het lachen als ze tegen ons mogen, zelfs als ze uit moeten spelen! Het zinnetje WZAWZDB kan nu echt in de koelkast.

          4. f-side64

            helaas wel al hoop ik dat we die afkorting binnen nu en 2 jaar wel waar kunnen maken als we weer een voetbal ploeg ipv een beurs genoteerd bedrijf worden met mensen die meer aan de fans gaan denken want ze vergeten 1 heel belangrijk feit wij zorgen voor hun inkomen niet anders om

          5. BobbyHaarms

            Zo is dat. Maar zou het ooit veranderen denk je? Ik hoop met je mee hoor maar zonder Johan wordt het zeuren…hij was de enige die alle pijnpunten als geen ander kon benoemen, zodanig zelfs dat het nationale discussies werden. Als er niet ingegrepen wordt hebben die gasten gewoon vrij spel.

          6. f-side64

            zal wel moeten willen ze weer aansprekende resultaten boeken en ajax weer gevreesd willen maken in europa

      3. Litmanen

        Sowieso, hoe haal je het in je hoofd om een trainer te slachtofferen na twee nederlagen. Als het elftal zaterdag gedaan had waarvoor ze vreselijk goed betaald worden, dan hadden we deze discussie niet gehad.

        Geen enkel systeem heeft gefaald zaterdag, maar de inmiddels beruchte “Bazoer instelling”. Overal zgn net te laat komen, maar er een gezicht bij trekken of je net een triathlon hebt afgelegd.

        Weggooiers. En dan heb ik het over de complete verdediging en het complete middenveld.

        1. Geroldkohlen

          ook bazoer is niet de enige die je wat kan verwijten, jonge is pas 19! als je spelers moet gaan verwijten, moet je dat doen bij die jongens die er al langer staan! zoals veltman en klaassen!!!!! want ook veltman liet zich passeren als een pupil!

          1. Indojood

            Tsja, Veltman kan niks fout doen bij sommigen hier. Hij verdient het niet om afgebrand te worden en is een goede speler maar hij momenteel maakt geen sterke indruk, zeker mentaal niet. Samen met Klaassen moet hij eens gaan opstaan als een leider zoals Jan Vertonghen dat wel deed.

          2. Litmanen

            Ik heb het over de complete achterhoede en het complete middenveld. Bazoer staat model omdat hij al maanden zo speelt. 19 of niet, Zivco mag op rotten met zijn 19 jaar en Bazoer houdt gewoon zijn basisplaats, hoe hij ook week na week faalt. Volgens mij weet hij niet eens dat hij mee moet verdedigen, zo slecht doet hij dat.

          3. Geroldkohlen

            ook veltman heeft een periode gehad dat het bagger is, nu is het ook vaak niet goed! en klaassen idem! en dat vind ik veel kwalijker , dan wanneer een puber een vorm dip krijgt. bazoer en andere jonkies hebben ontzettend veel gespeeld op hun jonge leeftijd ,bij welke andere top club zie je dat zoveel jonkies??? daarom roep ik om ervaring , want dit is te zwaar voor hun en dan vallen ze terug! maar ik heb het idee dat jij koste wat kost veltman, van Rijn, vdv beschermt, door andere spelers volledig aftezeiken! jammer.

    3. De seijs

      Ajax gaat Bosz na een paar slechte wedstrijden echt nier ontslaan. 010 verloor 8 wedstrijden en de trainer Ging er ook niet uit rust is het toverwoord en hard werken dan komen de resultaten vanzelf.

      1. f-side64

        maar zo aanmodderen zonder echt ervaren spelers met enige creatieve ingevingen ook niet bosz moet zijn speelwijze aanpassen aan de spelers waarover ajax op dat moment beschikt niet andersom.

        1. Remco425

          Dat deed FdB, f-side64, en die kreeg jarenlang alle hoon over zich heen ondanks 4 kampioenschappen.

      2. Charka53

        Daar heb je een punt De seijs , maar is de instelling van die kakkies niet iets beter als onze goden zonen . Het is jammer dat ik het moet zeggen ze kunnen er iets van opsteken.

      3. BobbyHaarms

        Helemaal mee eens de Seijs. Maar die “rust” geldt hopelijk niet voor de spelers, die moeten alleen nog maar van vroeg tot laat op het trainingsveld te vinden zijn om beter te worden en aan hun zwakke punten willen, nee MOETEN werken! Vroeger was dit normaal, maar tegenwoordig gaat de koptelefoon onmiddellijk op en zitten de heren als een mobile brigade in hun mobiele telefoontjes (net als wij nu ?)

        1. De seijs

          Ja helemaal waar de jongens zijn verwend helaas. Daarom moet ajax ook op elke linie een speler van een jaar of 28 hebben die die jongens in en buiten het veld constant corrigeert tot dat ze het Door krijgen dat ze volwassenen moeten zijn in en buiten het veld. Gewoon slim zijn .

          1. BobbyHaarms

            Klopt, maar waar haal je die bruikbare en vooral betaalbare spelers vandaan? Zelf hoop ik dat uiterlijk volgend jaar Sneijder en Huntelaar te porren zijn voor een terugkeer. Niet geschoten is altijd mis..

    4. Jimmy1971

      Het ligt niet aan Bosz , de Boer liet ook al hoog druk zetten , en het zijn toch niet 11 honkballers in het veld ?!?!
      Er moet gewoon in iedere linie 1 kwaliteits speler bij !!
      Dit elftal is (helaas) gewoon niet goed genoeg voor Europa ..

    5. Ajax nr 1

      Reken Bosz hier niet op af. Reken die geldvrekken af die geen stuiver uit willen geven aan een goed en stabiel elftal. Als het gratis is staan ze voorop maar als ze geld uitmoeten geven geven ze niet thuis. Als je alles verkoopt wat een beetje kan voetballen moet je ook weer investeren. Als je 1/4 uitgeeft van wat je op de bank heb staan dan heeft Ajax een goed elftal op de mat staan. Maarja alleen geld telt en voetbal Is een bijzaak voor onze geldwolven. Manmanman wat heb ik een hekel aan die bobo’s die Ajax nog verder kapot maken. Bahbah viespeuken

    6. creutz1977

      dikke onzin… Bosz heeft een prima visie… Dat heeft hij keer op keer bij vitesse laten zien… toen liep iedereen te smullen van hun aanvallende stijl! omdat de spelers verzaken en daar te weinig creativiteit rond loopt kan je moeilijk op het bordje van Bosz leggen… Ze mogen eerst is beginnen met winnaars mentaliteit te tonen, daar begint het spelletje toch echt mee… ipv rond gevreten vedetten rond te wandelen tijdens een wedstrijd… En Overmars kan wel de hele tijd schreeuwen.. onze eigen jeugd moeten ze niet in de weg staan… nou onze eigen jeugd moet je rustig brengen… Dus is het wel handig om kwaliteit te halen… Die blijven maximaal twee jaar… mooi overbrugging om eigen jeugd te brengen… Zo makkelijk dat zoveel schreeuwen dat het aan Bosz ligt… Van middelmaat kan je geen top maken!!

      1. Velibor

        Tuurlijk krijgt Bosz dat op zen bordje,hij is de trainer en dus verantwoordelijk hoe oneerlijk soms ook maar ook dat hoort bij de baan die hij heeft bij Ajax,het is geen lutjebroek24 wat hij traint en welke trainer geilt er nu niet op die baan dus in goeie en slechte tijden zeg ik dan altijd maar. Die lui achter de schermen die moeten van boven naar beneden trappen bij wijze van spreken dan,van dat stropdassen met pinkje omhoog volk,lullos als die Hendrik vh Olympisch comité,weg ermee!

  1. Iamsterdam2015

    Tja……. En wie komt er dan!?!? Weer een trainer die een eigen visie heeft, weer spelers die eerst basis waren op de tribune of bank!?!?!? Wat een zooitje????

    1. HURBIE

      Deze JONGETJES die nu in het eerr staan Zijn van jongst af aan grootgebracht met de voetbal visie van FDB
      Hebben nooit een ander systeem gespeeld
      Conclusie schuld van de opleiding van AJAX en niet van BOSZ

  2. Sonsee

    Laten we hopen dat het begint te draaien want hier word ik als supporter niet vrolijk van. Ik snap ook niet dat ze bepaalde spelers niet gewoon halen. Soms moet je wel kopen ookal is het tegen je beleid in. De selectie is momenteel niet CL waardig en daar moet verandering in komen

  3. Starke

    Ligt niet aan de trainer. Die gasten op het veld doen bijna elk jaar weer hetzelfde. Steeds dezelfde fouten en concentratie problemen. Maakt niet uit welke trainer er voor deze ploeg staat. Het zijn allemaal jongetjes maa steeds niet super zakelijk kunnen zijn

  4. bloedgroep AFCA

    wat een verassing weer….er komt gewoon niet veel goeds uit 010….en de resultaten op Bosz afschuiven kan wel maar hij wil aanvallend en goed voetbal neerzetten na een lange periode van anti-voetbal….moet hij dan niet het ‘materiaal’ hebben omdat te doen….wat heeft hij nu een gerangeerde duitser en wat kind soldaten…sorry haar maar laat mij niet lachen RvC

    1. HURBIE

      Kijk dit nog één seizoen aan
      Als AJAX niet veranderd op de manier van spelen en zaken doen van goeie spelers aantrekken
      Hou ik het voor gezien na 30 jaar lidmaatschap en seizoen kaart houder
      Hun schijt aan ons wij schijt aan hun
      Ik laat me niet langer piepelen door een stelletje Bobo’s die de mooie jongens uithangen en de poen lopen te verteren

  5. Pocootje

    Frank terug? Of is dat te opportunistisch? Laten we het nou maar gewoon ff afwachten en dan met de winterstop kunnen we echt stellen of we met Bosz n pqard v Troje hebben binnengehaald.

  6. Indojood

    Ja, en de mensen die deze ellende allemaal veroorzaakt hebben door niet naar de Grote Meester te luisteren, blijven allemaal zitten. Bosz is gewoon het volgende slachtoffer van al die walgelijke types die bij Ajax het voor het zeggen hebben.

    1. HURBIE

      Bosz is niet de enigste spelbepalers bij AJAX
      Er lopen er nog meer
      Alleen die RVC loopt de boel te saboteren
      DUS DAG BEURS
      DENK ook dat Overmars een kapitaal loopt op te bouwen om van die beurs af te gaan ,zodat get weer een echte voetbalclub word

    1. Jimmy1971

      Van Gaal zou goed zijn voor het bestuur van Ajax , kan ie al die meelopers die er nu zitten , alleen omdat ze erbij willen horen en de club verkloten ipv iets toevoegen , eruit knallen !!
      Daar heeft van Gaal de ballen wel voor !

      1. Indojood

        We hebben het al twee keer met LvG geprobeerd. De eerste keer ging hij op de stoel van de trainer Koeman zitten, de tweede keer stak hij een mes in Johan’s rug. Twee keer gewogen en twee keer niet geschikt bevonden.

  7. dickst14

    PSV wordt weer slapend kampioen. Misschien kan Overmars een jaartje meelopen met Gerbrands. Dan leert hij dat je moet investeren en een schaduwlijst moet hebben en een scout moet hebben die bv Westerman gaat bekijken voordat je hem contracteert.

    1. Valentino

      Verschil is vooral dat Gerbrands Ziyech nu gewoon had gekocht, of de trainer wil of niet. Uiteindeijk gaan ze hem dat toch inzetten en komen ze erachter dat het een goede aankoop. Dat is nu gewoon het grote verschil die met PSV, die trekken gewoon een extra middenvelder aan voor het geval dat.

  8. Joep

    Oke de resultaten onder Bosz zijn even kloten. Echter ik heb al meer genoten onder Frank. Zaterdag was ook zwaar kloten. Je moet hem zeker een kans geven.

  9. Iceman

    Geef Bosz een kans en nu niet gelijk ontslaan want dat wordt dan helemaal niks in Amsterdam. Het ligt niet aan de Trainer maar het is altijd makelijk om 1 persoon weg te sturen dan een hele elftal want het ligt gewoon aan die verwende sissie met hun mietjes instelling tjong jongen wat een slappe hap met deze instelling wint iedereen van het grote Ajax???? zelfs de kleintjes en dan willen wij Europa in met zo een instelling nou jullie mooi weer voetballers kunnen beter thuis blijven. Ik ben geen Fan van Bosz maar hij kan er wel iets mooi’s van maken maar hij moet wel de kans en de tijd ervoor krijgen.

  10. Gepe

    Lazer toch op! We willen toch allemaal spelen zoals JC dat zou willen? Als er één trainer is die werkt volgens de JC norm,is het Bosz wel! Ik heb Ajax dit seizoen onder Bosz al zien spelen om van te smullen,geef hem de tijd! Ook onder de Meester zelf begonnen we het seizoen slecht,weten we nog?

    1. Iamsterdam2015

      Klopt ook echt wat je zegt hoor Gepe, ven het volkomen met je eens. Maar helaas is er gern tijd. Zo doorgaan zal ons ergens ren plek tussen de 5 en 10e plaats gaan opleveren, CL en EUL zijn dromen met als gevolg dat je volgend haar helemaal geen EUL speelt of zelfs voor de play-offs moet gaan van de EUL.
      Ik denk dat we maar moeten afwachten en het beste hopen…..

  11. Gido

    Wat Bosz nu doet is precies wat iedereen wilde. Meer risico, meer lef en aanvallend spel, dan maar geen kampioen. Dan is dit het resultaat.

    1. vak411

      Dit is het resultaat NIET.. Het resultaat is dat ze volop nieuwe looplijnen, spelopvattingen e.d. Aan het eigen maken zijn.. Dat gaat met vallen en opstaan. Iedere keer een stap achteruit om er 2 vooruit te maken. Tijd tijd tijd.. Geef het!

  12. jojo123

    De trainer kan de systemen laten trainen, het spel laten spelen etc. Na enkele wedstrijden is te zien dat het team niet dat niveau heeft om zich te ontwikkelen. Kennelijk hebben spelers ook tijd nodig om zich te ontwikkelen om op dat niveau of net onder dat niveau te komen. Bosz moet het met deze spelers, waabij enkele niet goed genoeg zijn, doen. Het management daarentegen bepaalt uit welke spelers Bosz kan kiezen. Zij is tevens verantwoordelijk voor het spel en daarmee ook de resultaten. Als het team of spelers niet goed genoeg zijn dan bepaalt het management of er al dan niet versterkingen komen. Ook het management moet zich afvragen of zij het goed doet en daaruit konklusies trekken dan de schuld bij bijv de trainer leggen.

  13. Indojood

    En dan komt er maar een overgangsjaar, als dat nodig is. We moeten uit de vicieuze cirkel van de laatste jaren komen. Het is nu zaak om door te zetten en niet op te geven.

    1. Indojood

      Dus 100% achter de trainer gaan staan, ook gij Brutus (i.c. TH, directie, RvC). Als ze Bosz voorzien van een juiste kwaliteitsinjectie dan kan er nog een succesvol jaar van maken.

  14. KBouter

    Wat een gelul allemaal..de echte gasten die hier debet aan zijn die willen Bosz een doodsteek geven zoals ze bij Cruijff en Jonk ook al deden en zelf rustig blijven zitten?

    Al jaren faalt het bestuur en het oh zo belangrijke technisch hart. Als we ergens over mogen klagen is dat het bestuur wel. Louter bezig met hun eigen bonus en belangen. Nee, laten we Bosz afmaken op basis van deze wedstrijd

    Bosz heeft te maken met een erfenis, en niet zomaar 1, de erfenis van jawel…Frank de Boer!! Vier schalen brachten het Ajax op, maar ook jaren van zwaar negatief On-Ajax en On- Hollands voetbal..het nieuwe Nederlandse -Catenaccio voetbal.Probeer dit er eens uit te krijgen, dit gaat niet met een maand of 2, dat duurt langer dus Ajax moet geduld hebben, een andere trainer..tenminste die de visie van Cruijff wil door doortrekken zal ook sneuvelen hierin. Voor het voetbal dat Frank de Boer erin geslepen heeft moet je Helenio Herrera halen, voor het Ajax spel, zoals het gespeeld moet worden heb je types als Bosz nodig.

    Frank de Boer is de schuldige aan deze situatie, hij heeft Ajax zijn indentiteit afgenomen hij heeft Ajax het meest negatieve voetbal laten spelen wat maar mogelijk . Het is echt teleurstellend hoe mensen over Bosz praten, deze man wil jullie Ajax terug geven “ONS AJAX” aanvallend voetbal en nu is het weer niet goed.

    Frank de Boer is nu gelukkig en zit op zijn plek waar hij hoort..juist bij het elftal in italie wie de uitvinders zijn van het negatieve Catenaccio Voetbal!

    1. Indojood

      Niet alleen FdB, ook het TH, directie, RvC en de nutteloze bestuursraad hebben het laten gebeuren dat Ajax nu met een groep zelf-opgeleide spelers zit die moeite hebben met de Ajax manier van spelen.

    2. EugAjax

      Zwaktebod om De Boer schuld te geven van slechte presteren van Bosz. Zijn intenties zijn zeer te waarderen en iedereen wil Ajax zien swingen met resultaat eraan gekoppeld. Echter tot op heden heb ik meer van Ajax genoten, bezijdens seizoen 2014-15, van Ajax onder De Boer. Heroische wedstrijden tegen AC Milan, Barcelona, Man City, Dortmund uit ondanks verlies, PSV uitwedstrijden, Feyenoord vooral thuis, vorig jaar na 4 wedstijden 12-0 doelsaldo, kan niet alleen met saai voetbal. Ajax onder De Boer zette ook hoog druk. Vorig jaar genoten bij wedstrijden als AZ uit, Vitesse uit, PEC uit en zo zijn er stuk meer. Ook thuis verschillende grote uitslagen. Anyway in rode lijn ben ik het eens dat het ook vaak saai was maar dat komt ook evt door tegenstanders die alleen bussen parkeren en wat je dan mist is idd een creatieve speler in midden en voorhoede die dan extra spectaculaire acties doet. Bosz heeft ze nu gekregen en krijgt mss Bailey erbij. Selectie is dus sterk genoeg en mogen geen excuses zijn. Hij heeft alleen tijd nodig en die moet hij krijgen. Pas aan einde jaar evaluatie wat mij betreft of hij idd goed genoeg is voor Ajax

  15. KBouter

    Laat duidelijk zijn, ook ik heb zitten juichen met die schalen, alhoewel het bij die laatste twee wel minder was. Mijn sympathie voor Frank de Boer verdween eigenlijk al toen Edgar Davids op een vuile manier v Gaal probeerde binnen te halen bij Ajax, over de rug van Johan Cruijff. Daar had Frank de Boer een statement moeten maken, maar hij zweeg, omdat het een welpje is van v Gaal. Toen dat mislukte, probeerden ze Cruijff maar zwart te maken door hem te beschuldigen van racisme, hoe diep kan een een groep mensen (Davids) zinken.

  16. EugAjax

    Het zou van heel slecht management getuigen indien Ajax Bosz zou ontslaan, zelfs evt na slechte resultaten tegen Rostov en GAE. Ajax is een weg ingeslagen door een trainer aan te stellen die nog dichter bij visie Cruijff staat dan De Boer. Het saaie spel moet wijken voor attractief voetbal met daaraan uiteindelijk gekoppeld resultaat. Wat ik wel vind is dat men met Bosz om tafel moet, neem aan dat dit so wie so wekelijks gebeurt. Bosz loopt te hard van stapel met zijn offensieve speelwijze. Hij heeft zelf ook geconstateerd dat selectie dingen langzamer oppikt dan hij verwacht had. Dus zal het toewerken naar zijn ideale visie wat gematigder moeten. Verder, en dat vind ik nog belangrijker, moeten ze Bosz duidelijk maken dat scherp en kritiek op zijn spelers zeker moet kunnen maar alleen intern. Hij moet uitkijjken dat perceptie niet ontstaat dat hij schuld alleen bij spelers neerlegt als ze verliezen. Duidelijk was dat instelling tegen Willem II niet goed was, maar een van de kerntaken van een coach is selectie scherp krijgen voor elke wedstrijd en zorgen dat onderschatting geen rol gaat spelen. Pas aan eind van het jaar evalutie, want trainer wisselen tijdens een seizoen leid vaak nauwelijls ergens toe. Succes mannen morgen tegen de Russen. Ik heb er vertrouwen in!

  17. KBouter

    Klopt..maar ook scherpte verlies zit er ingebakken, want verklaar me anders de laatste wedstrijd van het vorige seizoen maar eens tegen de Graafschap.

  18. afcadeluxe

    laat die bosz nu maar eens met de vuist op tafel slaan en echte versterkingen vragen,hij heeft behalve traore nog niemand erbij en lijkt me stug dat hij geen wensspelers in gedachte had..

  19. EugAjax

    Kbouter, De Boer had helemaal niks te maken met acties Davids. Zowel binnen halen Van Gaal als racisme beschuldiging. Dit gaat echt te ver vind ik. De Boer verdient JUIST alle credits dat hij toen Ajax niet heeft laten afglijden naar bedenkelijl nivo die destijds in de bestuurskamers was te vinden. De Boer en niemand anders heeft Ajax toen door die pwriode heen geloodst. Op eerste elftal gebied dus. Overgens is all might Jonk en zijn vrienden, die jullie zo hoog hebben zitten, ook niet in staat geweest een creatieve speler aan te leveren vanuit de jeugd. Sinds Eriksen is vertrokken. Laten we hopen dat ze met Nouri uiteindelijk dat toch hebben gedaan. En om terug te komen op De Boer, Van Gaal en Cruijff. Hoe moet je anders reageren als trainer eerste elftal als twee van je dierbaren zo in de clinch gaan liggen. De Boer gaf aan in begin niet te willen kiezen tussen twee voetbal vaders die hem na aan hart liggen. Later toen meer duidelijk werd heeft hij zijde Cruijff gekozen en ja ook in de buitenqereld. De Boer is dus gewoon een gentleman pur sang die Ajax op een zeer hoog nivo vertegenwoordigd heeft, ik bedoel nu even meer in de communicatie.

    1. KBouter

      Gedeeltelijk eens, maar ik ben opgevoed met normen en waarden, en zie wat daar gebeurd is op wat voor een achterbakse manier met Ten Have en v Gaal en Co. Iedereen die daar over zwijgt en deze groep steunt, heeft een gedeelte opvoeding gemist wat betreft normen en waarden. FdBoer had duidelijk moeten zijn…dat de manier die David en Co bewandeld, niet ZIJN manier van omgangsfatsoenen zijn. In mijn optiek dat iedereen dat wel oké vind, en zwijgt of een andere kant opkijkt…heeft die beperking helaas ook.

  20. KBouter

    Ik had nooit iets tegen v Gaal, mooie dingen gedaan halfweg de jaren 90, maar met deze actie om alleen maar Cruijff dwars te zitten, heb je het bijn mij afgedaan voor altijd.

    een woord een woord, een man een man, en niet van dat stiekeme gedoe, en laat ik het woord nu eens zeggen, wat je hier vaker leest..die zijn NSB praktijken die toen gespeeld werden door Davids en v Gaal en Co. ook Davids mogen ze van mij part in de fik steken, die heeft voor eens en altijd afgedaan als Ajacied bij mij!

      1. Indojood

        Maar natuurlijk ben ik het inhoudelijk helemaal met je eens. Die bewuste periode in 2011-2012 heb ik o.a. hier (Ajax1.nl was toen in controle van deze app) weken gespendeerd om Johan zoveel mogelijk steun te geven en die judassen met skinhead Ten Have voorop eruit te krijgen. Davids is niet de allerslimste, had gewoon het advies van Johan moeten opvolgen en zich gaan bezig moeten houden met de vraag waarom zoveel allochtone jongens afhaakten. FdB had zich wel wat duidelijker mogen uitspreken in deze. Ik vind de rol van Bergkamp uiteindelijk kwalijker gebleken. Zie hem nog staan naast Jonk en Johan bij de ArenA.

        1. KBouter

          Ja, Ajax1.nl zat ik ook en heb ook menig robbertje gevochten toen op een forum van Nujij.nl. ook daar zaten aanhangers van v Gaal en Cruijff.

  21. EugAjax

    Eens het zijn ook zeker niet mijn normen en waarden en Van Gaal is toen voor mij ook van zijn voetstuk gevallen. Ik blijf meestal niet zo rancuneus maar dit is by far minste actie die VG in zijn loopbaan heeft gedaan. De Boer zal dat ook zo gevonden hebben, kijk maar bijv naar zijn relatie met Blind, toch flink bekoeld sindsdien, alleen hij zat niet in de positie om helemaal los te gaan vind ik

  22. Germain

    Twee goeie wedstrijden en twee zeges, dan is de kou meteen uit de lucht. Kom op zeg, geloof erin en gas erop.

    1. f-side64

      Nee hoor zolang ze echt geen ervaren spelers met creativiteit kopen blijft het nagels bijten voor de fans bij de komende 10 wedstrijden.

  23. EugAjax

    Ik was het eens met je eerste stuk ik distantieer me van woorden als NSBer eerlijk gezegd. Dat is een begrip van een heel andere orde, neem maar van mij aan

  24. EugAjax

    Ben het ook in basis eens Kbouter alleen niet met je woorden ? maar het is helder wat je bedoelt iig

  25. Ajaciedje14

    Koeman begon toch ook versvhrikkelijk bij Feyenoord (4 keer verliezen en ook niet tegen de beste ploegen) dat is toch nu een van de beter coaches in de premier league met een goed systeem en leuk om naar te kijken. Dus geef PB ook aub de tijd en zoals vak 411 al zei het spel van Ajax wanneer het goed was zag je bij FdB ook maar heel af en toe.

  26. Niels1983

    Lekker makkelijk je neemt een coach aan met een andere speelstijl en dan zou je die maar een paar weken de tijd geven beetje raar

  27. KBouter

    waarschijnlijk ook heeft de schrijver van dit verhaal zich verveeld en dacht…laat ik er maar iets van maken wat scoort.

  28. henkland

    Het ligt niet allemaal aan Bos. De instelling van sommige jingens deugt niet. Je zag het al bij de wedstrijd tegen dr Graafschap. Toen was het ook al slappe hap. Misschien tijd om rr eem paar terug te zetten en een paar gretige jongens er in.

  29. Slingertje.

    Onterecht want hij wordt door dat overbetaalde tuig op het veld in de steek gelaten.
    Ze vinden zichzelf erg goed maar kunnen het niveau van Ajax niet aan.
    Als je alleen al na die Bazoer kijkt dan wordt je kotsmisseijk. Hij verbeeld zich heel wat maar presteert al weken helemaal niets.

  30. Rinus

    Maar buiten de hele discussie die jullie hier nu voeren, waarbij ik hoor bij de groep die vinden dat PB eens kans verdient, staat buiten kijf een rake concludie in het artikel: dat ondanks het gigantische transferbudget enkel Traoré gehuurd is als kwaliteitsinjectie en er 3 kanonnen nodig zijn!

  31. -buitenkantje rechts-

    Na de nederlaag stelde ik al de vraag.. Haalt Bosz de kerst?
    Misschien voorbarig of toch niet?
    De slechtste competitiestart in 8 jaar.. Ik voorzie echt wel dat het op den duur gaat lopen met de visie van Bosz. Masr tegen die tijd is er denk ik al een onoverbrugbaar gat met de nr 1,2 en wellicht 3… Zijn we uit de CL en EL.. Maw.. Moeten we ons voorbereiden op een seizoen zonder prijzen. Bosz zal zorgen voor tweespalt.. Suporters die achter de visie staan en puntverlies voor lief nemen en mensen die resultaat willen zien.. Hoe dan ook gaat Bosz een moeilijk jaar tegemoet.. De hoofdvraag is: Geven we Bosz voldoende tijd.. Of is het straks na 3/4 wedstrijden gebeurt?

    1. -buitenkantje rechts-

      Wat mij persoonlijk vetontrustte was de onwil van de spelers om het spel van Bosz uit te voeren.. Dat is veel ernstiger!! Dan krijg je inspiratieloos en onsamenhangend voetbal wat we zagen tegen WillemII.. Als je met z’n allen voor een bepaalde speelstijl gaat en je krijgt een keer de deksel op se neus heb ik daar vrede mee.. Niet met wat ik za avond zag.. Crisisberaad.. man en paard noemen..herkenbaar systeem toepassen.. De juiste spelers op de juiste plek.. automatismen inslijpen zo snel mogelijk.. Daar met z’n allen met 100% voor gaan!

    2. Indojood

      En wat is jouw keuze? Doorhalen en volhouden om Ajax Ajax weer te laten worden of met concessies resultaatvoetbal te gaan spelen, af en toe kampioen worden en Ajax laten verdwijnen in de grauwe massa.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ik ga voor een herkenbare Ajaxstijl 3-4-3 met een 6 en een creatieve 10.. Dat moet de huisstijl zijn..
        Die stijl moet van jeugd tot Ajax1 ingevoerd worden, zodat je spelers veel makkelijker kan inpassen. Verder ben ik voor collectief druk zetten.. 90 min lang hoog druk zetten lukt niet.. Ben dus voor collectief druk zetten in fasen van de wedstrijd.. Dat hoeft niet altijd hoog, maar kan ook vanaf de middellijn om van daar toe te slaan. Belangrijk is dat je het collectief doet en er voor 100% voor gaat. Ik wil dus herkenbaarheid.. automatismen.. en een team dat er voor 100% voor gaat.. Als je dan eens de deksel op de neus krijgt heb ik er vrede mee..

        1. Indojood

          Dat was niet echt wat ik bedoelde, ik ben bekend met jouw favoriete speelwijze. Het gaat mij meer om de tweespalt die dreigt. Ik vind dat we nu moeten doorgaan en niet meer terug moeten vallen op FdB patronen. Maar nu je het er toch over hebt, Bosz kan al heel veel problemen oplossen door met een 6 te gaan spelen, bij balverlies sta je dan niet meteen 1 tegen 1 en bij balbezit heb je meerdere afspeelmogelijkheden. Een 10 alleen bij 3-4-3, bij 4-3-3 moet Ziyech (?) een vrije rol krijgen.

          1. -buitenkantje rechts-

            Ik vind ook dat we moeten doorgaan, hoewel ik bij handelswijze Bosz soms ook vraagtekens zet.. Uit tegen PAOK met 5-3-2 bv.. Wissel Tete met Veltman.. Vond Tete thuis tegen PAOK geweldig.. Sanchez te snel ingepast.. Idem eerste wedstrijd Westermann.. El Ghazi laten staan.. Cerny geen kans.. Muric laten gaan. Nouri geen kans.. Plus de ongemotiveerde manier van afgelopen zaterdag.. Dat gebeurt niet bij een toptrainer. Dus wil absoluut door! Bij nog een seizoen breed en terug haak ik af..

  32. Remco425

    Als we de Champions League niet halen komt dat niet door Bosz die er nog geen 2 maanden zit, maar door De Boer. Winnen van een Eredivisie degradant is vele malen eenvoudiger van van de nr. 2 van Rusland.

    1. -buitenkantje rechts-

      Kan zijn Remco.. Maar de coach is verantwoordelijk voor de behaalde resultaten. FdB is afgerekend op de wedstrijden afgelopen seizoen.. Dit seizoen met toch prima materiaal tot zijn beschikking geen geweldige start.. Om het zacht uit te drukken.. (alle goede aanvallende bedoelingen ten spijt).. Nu is Bosz verantwoordelijk voor goede, maar ook slechte resultaten zoals afgelopen zaterdag.

      1. f-side64

        nou prima materiaal betwijfel ik met nog steeds 4 g gudelj sinkgraven en westermann in de selectie en al die zogenaamde ervaring traore 20 cassiera 19 Sanches 19 dolberg 18 ipv van bas dost ervaring in de nederlandse en duitse competitie welke ervaring kan je hebben als je pas 20 j ben

  33. tijger238

    Het is de media die dit soort berichten de wereld in slingert. Bosz gaat doorselecteren als ze CL mislopen en pretaties uitblijven. Denk dat Nouri en Cerny al voor de Kerst naar Ajax 1 gaan. Middenveld is kwalitatief zwak.

  34. imoJC

    Me kan de situatie niet vergelijken met 010 verleden jaar. Daar zit een Feijenoord man. Dan heb je automatissch meer krediet. Hij ging ook akkoord met eigenlijk iemand boven hem voor een tijd (in naam naast/onder hem). Bosz is openlijk Cruijff adept en dat kan hem nu net gaan opbreken. Aanhangers van Cruijff zitten momenteel vrijwel alleen nog maar bij de supporters.

Comments are closed.