Selectie voor duel met FK Rostov, Cillessen en Westermann keren terug

opstelling_ajax

Peter Bosz heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de returnwedstrijd tegen FK Rostov. Jasper Cillessen en Heiko Westerman maken weer deel uit van de groep nadat zijn ontbraken in de wedstrijd tegen Willem II. Ook Mitchell Dijks reist mee naar Rusland nadat hij zaterdagavond uitviel met een bovenbeenblessure. De beslissende play-offwedstrijd voor een Champions League-ticket begint woensdag om 20:45 uur. Het thuisduel met de Russen eindigde in 1-1.

Selectie:

Jasper Cillessen
Kenny Tete
Joël Veltman
Jairo Riedewald
Davinson Sánchez
Riechedly Bazoer
Anwar El Ghazi
Daley Sinkgraven
Bertrand Traoré
Davy Klaassen
Amin Younes
Heiko Westermann
Mateo Cassierra
Lasse Schöne
Andre Onana
Kasper Dolberg
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Donny van de Beek
Diederik Boer
Mitchell Dijks

Bron: Ajax.nl

Related posts

108 Comments

    1. De Ajacied

     Hoop dat Jasper wel speelt,
     Maat Westermann hopelijk niet, we hebben daar niet zo’n goed gevoel bij, toch?
     ❌❌❌

  1. BobbyHaarms

   Ja zeker van Westermann. Aardige man misschien maar zelfs te slecht voor Telstar met alle respect.

   1. HURBIE

    Nee je moet alleen maar opstellen met ervaring
    EXPERIMENTEREN doe je in de competitie niet bij de CL voorrondes

    1. BobbyHaarms

     Ervaring?? Nou laat dan maar, als we Westermann in gaan zetten weet je zeker dat het faliekant fout gaat. Laat Bosz dan Schöne maar inzetten daar heb je tenminste nog wat aan tussen die piepkuikens.

     1. HURBIE

      Bedoel Westerman zeer zeker niet Die heeft alleen maar ervaring in blunderen
      Maar SCHONE zeer zeker wel

     2. BobbyHaarms

      Dat is snel. Ik heb juist absoluut wél vertrouwen in de werkwijze van Peter Bosz, maar een stuk minder in de spelers die dit moeten uitvoeren.

     3. BobbyHaarms

      Na jarenlang afbraakvoetbal mogen we niet verwachten dat onze verwende mannetjes ineens met 40 meter ruimte in hun rug kunnen omgaan. Zaterdag was een regelrechte schande zonder enige inzet van betekenis , en daarmee bedoel ik nagenoeg alle spelers.

     4. Indojood

      En hoe komt dat? Verkeerd opleiden. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Ajax 1 heeft zelfopgeleide spelers maar er is er géén één die creatief, artistiek, zonder angst, Amsterdams, met de borst vooruit een wedstrijd speelt.

      Als een door Ajax opgeleide speler geen Ajax-systeem kan spelen dan weet je dat het goed mis bij ons.

     5. BobbyHaarms

      Dan hoort die speler zowiezo al niet bij Ajax thuis Indojood..met Amsterdamse branie en de borst vooruit hebben we volgens mij al jaren niet meer gezien bij Ajax. Zou het dan toch dat logo van tegenwoordig zijn waardoor dat weg is?

     6. Geroldkohlen

      inderdaad, ik kan het niet vaak genoeg zeggen! maar we hebben ouderwetse Amsterdamse schoffies nodig, of in ieder geval mannen met dit karakter! en die de baas van het veld willen zijn! misschien de mooiste voorbeelden die mij direct binnenschieten zijn, hoe onze Richard de bal langst de lijn hoog hield, tegen de kakkies. of de solo van zlatan tegen NAC! nog verder terug ,de uitstraling van onze johan met zijn heerlijke passeer acties goals en uitspraken! ja en zo zijn er meer, teveel om op te noemen. ja dat zijn de momenten die ik mis ,en wat deze schoothondjes nooit zullen laten zien, en dat is nu al jaren verdwenen ,het voelt aan als een kaars dat uit dreigt te gaan! ik mis mijn Ajax verdomme!!!

     7. BobbyHaarms

      Wat je nu vooral mist is een creatief middenveld (Schöne voor nu, en op termijn graag Nouri). Dan ziet de wereld er waarschijnlijk al een stuk vrolijker uit, en al helemaal als die El Ghazi eens gaat beseffen dat ook hij gewisseld kan worden.

    2. imoJC

     Dan was Cruijff dus niet goed bij zijn hoofd in jou ogen. Die liet jongeren hun debuut maken bij Europese wedstrijden. Worden ze dlinje jongens van en je ziet meteen wat ze waard zijn. Nog belangrijker, je geeft ze een bak met vertrouwen en dat betaald zich negen van de tien keer terug. Missertje van Bosz dus in mijn ogen.

   2. imoJC

    Voor het geval dit ook te ver naar onderen komt. Commentaar op saucijs: bek houden en volgende thuiswedstrijd vak 424.

 1. RobbyZ

  Iedere nederlandse trainer die in duitsland heeft gewerkt (met hem) of werkt zegt dat die westerman niks is (en zeker niet voor Ajax),en wat doen we,we nemen hem gewoon mee! ? Neem dan een speler uit jong Ajax mee . . . . ?

  1. Geroldkohlen

   ja en iedereen roept ook dat Ajax ziyech moet kopen, en wat doen we? koekenbakkers kopen hem niet!

 2. f-side64

  ze moeten winnen dus ik hoop geen westermann mijn ideale opstelling is cillessen Tete veltman dijks vd beek schone klaassen links voor younes rechtsvoor cerny dolberg en cassiera

 3. PvL020

  Er zit echt geen lijn in bij Bosz. Ik ben geen fan van westermann maar dan weer wel dan weer niet slaat nergens op

 4. jojo123

  Heren, met Westermann op de tribune is het minder goed gegaan, laten we eigenlijk zeggen slecht gegaan met Ajax en de resultaten zijn nog minder. Bekijk het van de zonnige kant: het kan met Westerm eigenlijk alleen maar beter gaan met dit Ajax. Slechter kan niet….

  1. HURBIE

   Zou je inderdaad denken dat het niet slechter kan
   Maar ik verbaas me nergens meer van met dit CRÈCHE TEAM

   1. HURBIE

    Of zouden de Rotterdamse roets bij Bosz naar boven komen om AJAX naar de klote willen helpen (nee toch??)

 5. Martin_FSide

  Na de wedstrijd van Willem II kom ik niet meer in de Arena!!! Ik ben 1 van de 410 supporters die nog niet overgeplaatst is naar de F-Side na wat er zaterdag gebeurd is met de afgekeurde v&d beveiligers die keihard kwamen aangerend met 10 man, hoeft het van mij niet meer!!! Ajax gaat naar de kloten, echt een wanbeleid dit!!!

  1. imoJC

   Heb je gezien wat jullie irritante optreden heeft gedaan bij de kindten in je vak? Wees er trots op. Ik zat het vak ernaast en heb het gezien. Zielige vertoning en dan de beveiliging de schuld geven. Triest.

   1. Martin_FSide

    Ik wil niet veel zeggen hoor imoJC maar ik heb met supporters gesproken in het vak die hun kinderen hadden meegenomen idd. Ze zeiden tegen mij mijn kinderen vonden het geweldig hoe jullie sfeer maakten en klapten zelfs mee! Maar de wat de stewards bij jullie doen slaat nergens op ze staan niet eens in hun recht om dat te doen! Maar als jij er zo over denkt hoor je ook bij het wanbeleid van Overmars & RVC en co!!!

   2. Martin_FSide

    Ik zou gaan solliciteren bij Overmars wellichtbis er nog een functie voor je vrij als assistent ??

 6. Martin_FSide

  Ook heb ik begrepen dat Tete word verkocht, omdat hij niet in de plannen van Bos voorkomt!! Waar ben je met je hoofd?? Niemand die iets doet, zo gaat het al jaren!!!

  1. BobbyHaarms

   Dan wordt het tijd dat we eens massaal aan de bel gaan trekken bij dat bestuur wat maar ongestoord zijn gang blijft gaan. Alles hebben ze ons al afgepakt: Een knus stadion, een tuinkabouter als logo, jaarlijks mindere spelers, een knollenveldje om een titel te vieren, een supportersvereniging die als het ware opgedoekt wordt, een clubhuis waar je nooit meer wat over hoort, en last but not least onze grootste voetbalheld Johan weggejaagd en zijn hele plan respectloos aan de kant geschoven…aardig rijtje.

   Alleen red je dit niet, maar met z’n allen…je hoeft geen burgeroorlog te gaan creëren maar je mag gerust laten blijken dat je het met bepaalde dingen niet eens bent. Genoeg ideeën om dat te doen, als je maar samenwerkt met zijn allen. Niemand komt toch zomaar aan je grote liefde?

   1. Ajax nr 1

    Begin eerst maar met de eerste thuiswedstrijd te boycotten en raak ze in hun portemonnee dat raakt hun meer als dat je ze uitjouwt. Ik doe mee en beloof je dat ik niet ga uit protest.En de volgende keer gaan we iets verder.

    1. BobbyHaarms

     Het grootste gedeelte van de Arena zit vol seizoenskaarthouders dus dat doet ze weinig, dat geld is allang binnen. Natuurlijk, het zet ze misschien wel aan het denken en ja je benadeeld er ook de spelers mee. Maar als de spelers naar een dikbetaalde voorstelling gaan die geen zak aan is lopen ze toch ook weg uit de zaal? Trouwens, de Arena is zowiezo al leger en leger aan het raken, vind je niet Ajax nr 1?

     1. Ajax nr 1

      Misschien dat je daar de verwende kindjes er ook mee raakt Bobby. En de zogenaamde seizoenkaarthouders zouden er slim aan doen om mee te doen. Want hun zijn mede verantwoordelijk voor de wanprestatie’s van het grote Ajax om alles maar goed te vinden. De eerst volgende wedstrijd niet komen dat zou een goed begin zijn. Maarja we hebben nog maar 1 week om nog iets te kopen en dat zie ik niet gebeuren. Nu komt het geld met bakken binnen en nog zijn ze te gierig om ook maar iets van versterkingen te halen. Vroeger wilde een jodenclub nog presteren maar nu alles maar oppotten. Ik zeg het zo vaak Ajax is Ajax niet meer en zijn supporters ook niet meer trouwens. Ik blijf altijd een Ajacied maar nu schaam ik me voor wat er allemaal bij Ajax gebeurt.

     2. BobbyHaarms

      Ajax nr. 1 eigenlijk is het allemaal begonnen toen er besloten werd dat Ajax maar eens een nieuw logo moest krijgen….waarom in hemelsnaam?! Eigenlijk vanaf dat moment is alles zich gaan opstapelen waardoor de band tussen Ajax en zijn supporters verder en verder vervreemde. De beurs, dat logo en de vervreemding van het Ajaxbeleid waardoor Ajax groot is geworden hangen als een mokensteen om Ajax’ nek gebonden. En het wordt jaarlijks erger. Daardoor ook voel ik mij mede met jou steeds minder gebonden aan mijn ooit zo trotse Ajax. Even had ik hoop toen onze Johan weer terugkeerde en alles beter zou worden, maar het bleken nagenoeg allemaal huichelaars te zijn. Ook ik blijf Ajacied tot m’n dood, maar een echte voetbalclub zijn we natuurlijk allang niet meer..

   2. Martin_FSide

    Juist Bobby, je moet dit met zn allen doen!!! Samen sta je altijd sterk. Ik dacht dat de supportersvereniging was bedoeld om de kloof kleiner te maken tussen de supporters en het bestuur! Maar het blijkt dus dat het bestuur niet met de trouwe supporters die al jaren lang de club steunen thuis/uit en over de grenzen wil praten!!

    En dan idd ook nog Johan wegjagen, en toen die overleden was vrolijk zeggen dat ze de visie van Cruijff blijven volgen ?? Volgensmij zullen we nooit meer een supportershome krijgen, hier zijn nog niet eens plannen over gemaakt, anders stond er allang weer een tijdelijk home!!!!

    1. BobbyHaarms

     Ze wilden ons toch een home geven in de parkeergarage? Hoe verzin je het, als ratten onder de grond zodat ze de supporters goed in de gaten kunnen houden..?

 7. Jimmy1971

  De 1ste wedstrijd van Westerman was slecht , maar om hem dan gelijk helemaal af te schrijven gaat weer wat te snel ..
  Dat kan altijd volgende maand nog !!

  1. Velibor

   Eh ,ik zit naar voetbal inside te kijken en dat gaat over ons wonderteam maar ze hebben grotendeels wel gelijk daar,op dit forum zijn er wat die absoluut geen kritiek op ajax lusten maar ik vind het Kut met hoofdletter K ondanks dat ik PB wel kan pruimen hoor maar er moet gewoon een creatieveling bijgekocht worden.

   1. BobbyHaarms

    Die hebben we eigenlijk al rondlopen Velibor, ondanks dat het geen wereldspeler is zorgt deze speler wel voor de broodnodige creativiteit. Hij zit op de bank…

     1. BobbyHaarms

      Bazoer is al maanden hopeloos uit vorm. Begrijpelijk, is nog jong en komt er uiteindelijk heus wel sterker uit. Schöne zou bij mij wekelijks spelen in dit elftal. Creativiteit en een speler die vrije trappen erin schiet. Kon nog wel eens cruciaal zijn woensdag..

     2. Indojood

      Nouri was vandaag weer uitblinker bij Jong Ajax. Het gaat hem zeer makkelijk af in de Jupiler League. Hoe lang moet het nog duren voordat we hem in het eerste gaan zien?

     3. imoJC

      In principe MOET hij komend weekend in Deventer spelen. Als hij nu niet snel een kans krijgt ben je hem met de winsterstop kwijt.

 8. Ajaciedje14

  Waarom is iedereen altijd zo f*cking negatief!! Dit is niet meer het Ajax van 40 of 20 jaar terug wat het beste elftal van de wereld is… So what! Steun die jongens nou een keer. Het talent van toen is er gewoon niet meer in Nederland.

  1. imoJC

   Steun moet je ook verdienen. Dat verdien je o.a. door inzet te tonen. Die inzet haddn ze heel duidelijk thuis gelaten afgelopen zaterdag en daar mag een supporter flink ziek van zijn. Helemaal als je de moeite neemt om naar het stadion te rijden, seizoenskaart te kopen etc. Daar wil je wat voor terug zien. Geldt overigens voor elke supporter.

   1. Velibor

    En weet je wat de oorzaak is ajaciedje? Er is ons jaren voorgehouden dat er geen geld was voor aankopen en nu de kluis bijna uit zen voegen barst komen ze met een uitgebluste mof en een paar talenten wie zo weer pleitte zijn als ze een paar maanden goed spelen,het bekende springplankje…en natuurlijk krijg je er dan gezeik van als ze zo kutterig spelen en vooral ook nog niet winnen.

  1. Ajax013

   Tja laten we reeël blijven. Die lampenkappies. Zijn beter aan het seizoen begonnen dan wij.

   1. BobbyHaarms

    Dat niet alleen, die lampen hebben hun zaakjes keurig op orde en zorgen dat er goed geanticipeerd wordt bij het vertrek van spelers. Bij ons gaat men pas nadenken als het eind augustus is.

  2. f-side64

   ff normaal doen sonsee hij voegt nx meer toe aan ajax en is te blessure gevoelig en bij pisvee houd hij de ontwikkeling van ramselaar tegen het probleem is niet siem maar het aankoop beleid bij ons ajax spelers kopen die totaal ajax onwaardig zijn zoals 4g westermann sinkgraven en gudelj en nog steeds ontkennen dat ze zonder ziyech kennen.

 9. Sonsee

  Het probleem is gewoon dat Cruyff met een idee komt wat door Ajax niet nageleefd wordt en juist wel goed door die lampenkappies. Want eerder hadden ze geen jeugd waar ze op konden bouwen en ze hadden ook niet zoveel oud speler die zich met de jeugd en trainingen bezig hielden. Met andere woorden Ajax faalt gewoon in meerdere opties, omdat ze allemaal niet op 1 lijn zitten.

Comments are closed.