Jong Ajax koploper in Jupiler League na zege op Fortuna Sittard

De_Toekomst

Jong Ajax heeft na een 2-1 zege op Fortuna Sittard de koppositie gepakt in de Jupiler League. In de eerste helft scoorde Abdelhak Nouri de openingstreffer nadat hij oog in oog met doelman Ter Wielen beheerst de bal afmaakte. Fortuna speelde vooral op de counter maar was daar in de eerste helft niet succesvol in. Na de thee kreeg de ploeg uit Limburg het deksel op de neus want het was Pelle Clement die uit een counter wel raak schoot. Een kwartier voor tijd bracht Mares de spanning nog terug in de wedstrijd maar uiteindelijk won Jong Ajax en pakt het met de zege de koppositie in de Jupiler League.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik (87. Mazraoui), De Ligt, Lartey-Sanniez, Dankerlui (70. Savastano), De Jong, Eiting, Nouri, Cerny, Clement, Dekker (69. El Idrissi)

Bron: Ajax.nl

Related posts

45 Comments

  1. Indojood

   Beter kunnen de spelers ook eens gaan kijken, kijken hoe Appie op zijn Amsterdams de boel naar zijn hand zet.

  2. BobbyHaarms

   Misschien alle spelers van Ajax eens naar een wedstrijd van Jong Ajax sturen.Kunnen die verwende nesten misschien nog wat van leren ?

 1. Indojood

  Jong Ajax speelt zoals Ajax 1 hoort te spelen. Tijd om wat spelers over te hevelen. Nouri was weer de uitblinker.

   1. Remco425

    Bij Jong Ajax zijn de resultaten altijd onderschikt aan de ontwikkeling van spelers en aan Ajax 1. Als Nouri daar wekelijks uitblinker is zal hij daar niet veel meer leren en kan hij voor zijn ontwikkeling beter bij het 1e gehaald worden.

  1. dickst14

   Hoe lang gaat dat nog duren voordat hij zijn debuut maakt? Zyech wordt niet gehaald omdat hij de ontwikkeling van Nouri in de weg zou staan, maar Nouri zit niet bij de selectie. Lijkt dus wel een overbruggings jaar waarin we ons niet hoeven te plaatsen voor de CL en ook geen kampioen hoeven te worden.

 2. pietprecies

  Ik vind het onbegrijpelijk dat jongens als Cerny en Nouri niet uberhaupt een keer bij de selectie gehaald worden.. Die gasten spelen daar wekelijks de pannen van het dak, vorige week cerny tegen den bosch.. Oke, niveautje lager maar komop zeg, als je tussen die gasten en balletjebreed Gudelj moet kiezen… Of oogklep EL ghazi..

  1. Valentino

   Inderdaad, Ziyech mag niet komen omdat hij de jeugd in de weg loopt om vervolgens de jeugd niet eens een kans te geven.

 3. RobbyZ

  Stuur jong Ajax maar naar Rusland,heb ik meer vetrouwen in in het ajax spelletje wat hun spelen. Wim jonk is de man die het eerste het Ajax spelletje had laten spelen maar dat verhaal kennen we jammer genoeg. ☹️ Wanneer gaan we Ajax zien? Gaan ze nog meer vlut wedstrijden verliezen dan zit PB voor de kerst thuis. En dan weet ik wel iemand waar ik véél meer vertrouwen in heb als het gaat om het Ajax spelletje. ?

 4. Valentino

  Waarom is Cerny niet meegenomen door Bosz. Onbegrijpelijk. Geen spelers halen omdat ze de jeugd in de weg lopen om vervolgens de beste jeugdspeler van het moment thuis te laten in de belangrijkste wedstrijd tot nu.

  1. Kuijff

   Waarom miste Cerny die cruciale kans tegen De Graafschap, voor een zo goed als open goal?

   Om dezelfde reden dat hij, of Nouri niet degene zal zijn die ons in Rusland naar de CL groepsfase brengt. Die druk kun je niet bij die jonge mannetjes leggen. De kans dat ze eraan onderdoor gaan is veel te groot. Daar is weinig onbegrijpelijks aan.

   Prachtige voetballers, die dit seizoen definitief de stap gaan maken, maar niet nu. De definitieve stap naar het eerste maken op een moment dat het eerste de boel omgooit (en nu ook nog eens niet goed draait), dat is killing. Die jongens hebben bekende en draaiende systemen nodig. Je kunt nooit van ze verwachten dat zij de boel juist aan het draaien krijgen…

   Wel goed van Keizer, die heeft een mooie start gemaakt met Jong Ajax. Dat had ook niet iedereen hier verwacht…

   1. Ajax nr 1

    Kuijff eindelijk iemand die het snapt. Jij slaat hier de spijker op zijn kop. Sommige hier zien het spelletje gewoon niet. Ajax moet zuinig zijn op zijn talenten want onze talenten worden veel te snel in het diepen gegooit met alle gevolgen van dien. Haal gewoon een paar spelers waar onze talenten van leren. Als je betere spelers om je heen lopen wordt je talent ook beter.

   2. Remco425

    Precies Kuijff. Cerny viel geweldig in in zn 1e wedstrijd, maar kreeg na De Graafschap al de hele shit over zich heen. Zo help je die talenten naar de klote. Brengen in een goed draaiend elftal zonder druk en zonder al te veel opdrachten is ideaal.

 5. -buitenkantje rechts-

  Misschien eens wisselen.. Ajax1 naar Jong Ajax.. Jong Ajax naar Ajax1..
  En Bosz.. Kijk ook ff goed hoe Keizer zijn team laat spelen.

 6. imoJC

  Indojood heeft hier inmiddels genoeg voorbeelden gegeven van jonge spelers uit het verleden die gewoon in Europese wedstrijden met succes voor de leeuwen zijn gegooid. Kansen missen doet zelfs Messi nu nog dus dat is geen argument. Als de kwaliteit er is en die is er, kan je ze vroeg brengen.

  1. Ajax nr 1

   Je hebt altijd uitblinkers Imojc maar die lopen niet meer bij Ajax vroeger was dat anders maar toen was de tijd anders. Er Is ook maar 1 Messi trouwens dus er Is geen 1 voetballer waar je mee kan vergelijken.

   1. Ajax nr 1

    Ajax is trouwens zijn eigen kweekvijver helemaal aan het afbreken. Ze sturen mensen weg die er echt kijk op hebben.

  2. Remco425

   Jawel imoJC, maar meteen alle druk op hun leggen door te stellen dat het met hun erbij wel goed komt is ook niet goed voor ze. Ze moeten juist volledig zonder druk spelen en gewoon hun ding durven doen.

   1. imoJC

    Dus Cruijff winter Berkamp etc hadden die druk niet? Wat goed is komt snel, wat goed is moet je gebruiken. Straks loopt al het goeds weg. De druk wordt bepaald door het elftal.

    1. Remco425

     Nee. Ten eerste omdat we toen zonder internet nauwelijks wisten wat er buiten het 1e bij Ajax zat en dus ook niet hoe talentvol ze waren. Maar ze werden ook het veld in gestuurd met als boodschap: geniet ervan! Meer niet. Ook als ze een fout maakten werden ze niet meteen uitgefloten. De oudere spelers kregen de kritiek over zich heen. Nu wordt er al 1 of 2 jaar om Nouri geroepen en als hij straks zn debuut maakt denkt iedereen dat hij even het verschil gaat maken. Vroeger was er van de buitenwacht nauwelijks een verwachtingspatroon.

   2. Indojood

    Rijkaard, ooit over Dennis en zijn wedstrijd tegen Malmö. “Dennis stond tegenover een linksback met 102 interlands, een gevierde vedette. Maar Cruijff zei in de bespreking tegen Dennis: ‘Jij speelt tegen een ouwe lul, hij kan niet draaien, hij kan niets’. En wat gebeurde er? Dennis speelde die jongen helemaal kleurenblind. Ja, dat is me altijd bijgebleven. Die aanpak van Johan op dat moment. Je kunt iets op verschillende manieren benaderen. Je kunt zeggen tegen zo’n jonge jongen, ‘pas op, kijk uit, je speelt tegen een zeer ervaren speler, met zoveel interlands, doe dit niet en doe dat niet’, maar Johan maakte het allemaal heel simpel. Hij zei: je speelt tegen iemand die te oud is, niet snel genoeg, die heeft zijn tijd gehad, en die moet je gewoon gek spelen. Het leuke was dat Dennis dat ook deed. Hij pakte zijn kans en speelde geweldig.”

 7. EugAjax

  Reserveer Leidseplein maar alvast! Toch nog kampioemschap vieren ??. Jammer dat ze niet kunnen promoveren

Comments are closed.