Peter Bosz: ‘Dit wil ik nooit meer zien’

0807sparta-ajax_bosz

Peter Bosz was, net als  iedereen die Ajax een warm hart toedraagt, op zijn lichtst gezegd not amused. Tegen FOX Sports vertelde hij over het team:’De ploeg had het gevoel dat het duel al gespeeld was. Dat slaat nergens op. De eerste helft was gewoon heel slecht, Ajax-onwaardig. waren overal te laat, nergens dekten we kort. Willem II kwam terecht op voorsprong. Daarna hebben wij weinig kansen gecreëerd, alleen wat afstandsschoten. Dit wil ik nooit meer zien’

Het slechte voetbal was Willem II niet aan te merken. Ajax leek wel een oefenpotje te spelen en was niet bij de wedstrijd. De volgende wedstrijd is die tegen FK Rostov en daar zal het toch wat beter moeten gaan. Bosz besluit met:’Nu moet de kop omhoog. We hebben het zelf slecht gedaan. Nu moeten we het ook zelf weer omdraaien.’

Related posts

126 Comments

    1. Toppertje

      Maar we zullen het vaker zien. Te weinig kwaliteit en desondanks volhouden aan spelers die er nog niet klaar voor zijn zorgen daarvoor. Daarnaast een systeem waarbij de backs als spits moeten fungeren en je hebt een cocktail voor een klote seizoen. Wat is er mis als backs gewoon verdedigen en de bal direct inleveren bij een middenvelder? Nu is er aanvallend geen ruimte en verdedigend teveel ruimte.

      1. Ajacied407

        100% mee eens Toppertje. De helft van de tegenstander staat vaak ook vol genoeg omdat ze tegen Ajax afwachten. Met die opkomende backs (waar overigens nooit iets positiefs uitkomt) wordt het nog moeilijker/voller om er doorheen te spelen.

        1. Charka53

          Ik ben het met de twee vorige sprekers eens , hijoet anders gaan spelen of hij moet dan maar zelf ergens anders gaan spelen want ik wil niet elke wedstrijd deze teksten horen van ” ik wil dit nooit meer zien” of we hebben het aan ons zelf te danken ” we willen voetbal zien en winnen.

          1. BobbyHaarms

            Nou Peter wen er maar aan, wij hebben deze potjes al ruim 2 jaar aan moeten gluren. Maar gisteren sloeg werkelijk alles en je schaamt je op zo’n moment echt kapot dat je Ajaxsupporter bent.

            Idd, wat doen een Veltman en een Dijks in godsnaam L+R buiten als de wedstrijd dit niet toelaat? Er staan 5 bussen Willem II-ers op hun helft, El Ghazi en Younes kon je net zo goed laten douchen..en niet alleen omdat er slecht gespeeld werd. Als je woensdag weer zo voor schut staat kan je er vergif op innemen dat het crisis is….in augustus!! Zijn we al begonnen?

          2. Litmanen

            Bobby, Dijks en Veltman is niks kwalijk te nemen. Dat Bosz twee spelers op de vleugels zet die geen man voorbij komen en alleen maar naar binnentrekken is zijn schuld. Die spelers hebben nooit anders gedaan. Bij Ajax horen de backs te komen, er niet te staan.
            Met Cerny en Sinkgraven heb je twee buitenkanten die met hun goede been een voorzet van de achterlijn kunnen geven.En desnoods Schone op rechts.
            En mag Bazoer asjeblieft terug naar Jong Ajax?
            Wat een lui kreng is dat zeg!

          3. BobbyHaarms

            Litmanen, ik vond Veltman en idd Bazoer op z’n zachts gezegd zeer slecht gisteren. Als het speelveld van Willem II vol is moet je anders gaan spelen, maar vooral niet je backs koffie laten drinken met je buitenspelers bij de achterlijn vd tegenstander. Eerste taak van een back is verdedigen, nou daar ging het al faliekant mis. Veld breed houden, slim spelen, INZET, en ga zo maar door. Ik heb het i.i.g. 93 minuten niet gezien, integendeel zelfs. Tete gewoon terug op zijn vertrouwde plek (komt tenminste niemand langs) en laat Veltman het centraal maar uitvechten wie er in de basis komen, maar zoals hij gisteren speelde zou ik zeggen: Vriend ga jij maar een tijdje op de bank kijken hoe het wel moet. Maar ja nogmaals, gisteren solliciteerde nagenoeg het hele elftal naar de bank of zelfs de tribune.

          4. BobbyHaarms

            Wat Schöne betreft vind ik het echt bespottelijk dat hij niet speelt. Nota bene je enige ervaren speler die altijd een meerwaarde voor je elftal is. Maar dan wel centraal en niet als rechtsbuiten, daar moet je Cerny maar eens de kans geven. El Ghazi is al tijden hopeloos uit vorm dus die mag nu ook wel eens de bank van dichtbij gaan bekijken.

          5. beni

            Hij hoe anders?? Zoals de afgelopen vier jaar. Bal terug, bal breed, het is gewoon een bagger elftal. Wat Bosz wil kan niet met dit spelers matriaal. Een man uitspelen heb ik er nooit een zien doen, laat staan twee.

          6. Remco425

            Younes speelde er afgelopen dinsdag anders regelmatig 2 uit. Pas toen ze een 3e man op hem zetten kreeg hij problemen. Maar dat kan ook conditioneel geweest kunnen zijn.

      1. De seijs

        Ik kon het ook niet zien. Achteraf ben ik daar blij om. En Peter jij bent verantwoordelijk hier voor! Als trainer moet jij gelijk ingrijpen als hèt niet goed gaat. Al moet je na 10 min wisselen schut die gasten wakker! Al wissel jij 3x in de eerste helft (gevaarlijk) maar begrijpelijk die gasten moeten een schokeffect krijgen of zo. En de dag na de wedstrijd een hele zware straf training en een hoge geld boete. En jij Peter moet de volgende wedstrijd de beste 11 opstellen. Want ook nu weer klopte het niet. Veltman Bazoer El Ghazi daar kun je nu niet mee starten. Die zijn al weken ondermaats. Dat moet jij Peter toch ook zien. Of loop jij buiten de arena met een rood witte stok rond!

        1. Toppertje

          Juist Seijs. Als je het nooit meer wilt zien moet je de spelers die verzaken ook eens met de neus op de feiten drukken en op de bank laten plaatsnemen. We hebben toch best een paar spelers die geen verzwakking zijn als ze spelen (Tete, Schone, Cerny).

          1. Litmanen

            Tete is al vanaf dag 1 dit seizoen uit vorm. Geeft niks is nog jong, maar hij staat er volkomen terecht naast. We kunnen hem altijd nog voor 1,5 miljoen verkopen, want dat doet Ajax met elke rechtsback die een tijdje uit vorm is.

            Als je Klaassen heet of Bazoer, dan speel je altijd. Vorm of geen vorm. En laat Veltman asjeblieft samen met Riedewald in het centrum spelen. Veltman is geen back en hij wordt het ook niet. Ook niet als Blind hem zo gebruikt.

  1. dickst14

    Wat een ergernis was dat zeg. Nu al 5 punten achter met een heel makkelijk programma. Zyech hebben we echt niet nodig.

  2. ajaxpers

    Wij willen jou niet meer zien want je denkt dat je het snapt. En dan nog beweren dat je Ziyech niet nodig hebt!!

    1. HURBIE

      Dat. zooitje is gewoon te beroerd om geld uit te geven
      Ze steken allemaal hun kop in het zand

  3. JohnDoe77

    Dat Ziyech verhaal is te belachelijk. Naast Davey (die de enige met een voldoende was) hebben we niemand die vanuit het middenveld (of uberhaupt) op doel schiet. Leuk zijn nieuwe aanvallende speelwijze, nu nog de spelers die het uit kunnen voeren. Schandalig… Dit wil hij niet meer zien… Dit KUNNEN wij niet aanzien!

      1. ajaxhoger

        zwaar overschatte voetballer , brengt zeer weinig , alleen zien de grote heren die de leiding hebben dat niet , ook de rest ze ver onder de maat .
        Het el;ftal is veelste jong , en wat ze hebben gekocht is allemaal zeer matig .

      2. Ajax nr 1

        Echt wel pau. Pfff ik wilde een verhaaltje schrijven maar ik weet niet eens meer waar ik beginnen moet want nu gaat echt alles fout. Pfff is het juiste woord voor alles voor nu.

  4. skel

    Ze zoeken nog een coach voor het heren hockeyteam……..dan hoef je hier niet meer naar te kijken….

  5. beni

    Totaal geen kwaliteit, dit is al jaren zo. Die de Boer liet ze alleen maar achteruit voetballen en tikkie breed. Een man uitspelen kunnen ze niet dus aanvallend voetbal met dit elftal vergeet het maar.

  6. quadsboy

    Hoop echt dat deze heren een gooie draai aan hun oren gekregen hebben en nu fucking hard en verstandig gaan voetballen

  7. AFCA my World

    Dit willen wij al jaren niet meer zien,en toch gebeurt het weer, heb er een hard hoofd in dat het in rusland wel goed gaat komen,ga vooral zo door dan ben je snel de eerste trainer die sneuvelt ! Ik was blij toen ik hoorde dat hij kwam maar van aanvallende intenties heb ik nog niets gezien ! Waar blijft een nieuwe en gedreven leider ! Sneijder misschien ?

    1. BobbyHaarms

      Sneijder is wel een speler met gif. EN ervaring! Met deze broekpoepers win je geen oorlog.

      1. ajaxhoger

        alleen kan Wesley het ook niet Bobby , het is allemaal veelste slecht , een veelste jong elftal die denken dat ze het zijn , we moeten ons op gaan maken voor vele jaren geen kampioen worden ben ik bang .\I, word al ziek als ik eraan denk , het is allemaal ajax onwaardig .

  8. Duif

    Nu is het weer bosz die het moet ontgelden. Paar weken geleden waren mensen nog helemaal in de gloria vanwege het aanvallende voetbal. Kan snel gaan in de voetballerij

      1. HURBIE

        Tegen Bostov hebben ze goed gespeeld en heb ik ook genoten
        Nu hebben de spelers Bosz laten vallen

  9. Moosie

    Het was gisteren kut en niet zomaar kut ,nee echt kut.
    maar tegen rostov was het goed,dus ze kunnen het wel.
    Het gejank hier komt me dus ook eigenlijk wel de strot uit.
    Overmars doet het goed ,en een dag later weer niet omdat hij niet die speler haalt ,bla bla bla.
    Die Zyjech is een vervelend mannetje en wie zegt dat hij naar Ajax wil ik heb het hem niet horen zeggen.
    Ik vind die Sanches een verademing altijd een bal spelen in de loop en voor een speler die er net is al redelijk op zijn plaats.
    Dat er dingen fout gaan nu is ook niet vreemd,het zal tijd kosten en daar wil ik ,gezien het spel tegen Rostov ,best op wachten.
    Ik ben niet zo een persoon die de ene dag alles goed vindt en de volgende dag weer gaat lopen janken dat er maar effe 10 of 20 miljoen moet worden uitgegeven Bosz speelt zoals Johan het graag zag en ik het graag zie.
    Vooruit en met veel druk naar voren,als je dan op je bek gaat heb je tenminste lol gehad ,gisteren zie je wat er gebeurt als een gedeelte verzaakt en een gedeelte al met hun hoofd in Rusland zijn,dan ga je op je bek tegen willempje 2.
    Maar ik blijf dan gewoon achter mijn club staan, en ga niet fox of feyenooit inside nalullen.
    Want dan ben je pas echt een stumperd.
    We zullen zien hoe het van de week gaat.

    1. stylo1984

      Ligt niet aan de spelers en aan overmars… komt puur door bosz, ze hebben veel te snel voor 1 gekozen…

      1. Cees1966

        Het ligt wel degelijk aan de spelers en aan die overmars, we vergeten dat het helemaal niet zo’n goed elftal is wat we hebben. Als je de laatste wedstrijd van het seizoen om een kampioenschap nog niet kunt winnen van een elftal dat uiteindelijk degradeerd en het nu weer niet kunt opbrengen om van willem 2 te winnen dan zegt dat ALLES over de kwaliteit van je spelers. En als je als technisch verantwoordelijke dit niet in de gaten hebt dan snap je er werkelijk niets van.

    2. Ajaxslied

      Het gaat niet 1 wedstrijd slecht hé het is de hele voorbereiding al roda thuis PAOK uit heb je echt zoveel geluk gehad. rostov thuis loopt het redelijk tot hij gaat wisselen en al het voetbal eruit haalde het laatste half uur. Deze groep mist 2 of 3 ervaren spelers in het veld(niet op de bank). En de inzet gisteren vind ik maar dom gelul hoe kan je nou niet 100% geven zelfs niet na 30 minuten als iedereen bij bosz geroepen word en al helemaal niet na rust als ze 15 min rust hebben gehad. Dan scheld je elkaar toch verrot in de kleedkamer en ga je na rust met 150% het veld op.

  10. Iamsterdam2015

    Dat ajax drama was en dat het een schandalige vertoning was hoef ik niet nog eens uit te leggen want dat was duidelijk. Maar de paniek reacties hier die ik de afgelopen uren heb mogen lezen zijn nog erger dan het voetbal tegen Willem II. Als ajax dat niveau gaat spelen dan komt de Jupiler league wel erg dicht bij, sjonge jonge jonge….

    1. HURBIE

      Wordt tijd dat de hogere hand ingrijpt ,voor we helemaal wegzakken maar een bedenkelijk niveau

  11. Ajaxslied

    Ja peter ik wil jou nooit meer zien. Ik was al tegen zijn komst en al mijn woorden zijn al uitgekomen. Slechte wedstrijden krijgt altijd het team de schuld doet hij al jaren en bij goeie wedstrijden staat hij vooraan. Ik heb ook gezegd leuk dat aanvallend voetbal willen spelen alleen de ploegen van bosz krijgen altijd goals om hun oren. En ja hor 12 wedstrijden verder nog geen enkele keer de 0 gehouden. VOETBAL begint van achteruit zorg GVD eerst eens dat het achterin goed staat en ga dan pas aanvallend voetballen. En dan zijn er nog steeds mensen die denken dat ziyech de reddende engel is MOOI NIET. ziyech verdedigt al helemaal voor geen meter mee en is ook geen afjager hij gaat dus ook echt die tegengoals niet verminderen en meer goals komen er ook niet bij want Klaassen maakt er net zoveel.
    Jammer dat Bosz ook aan vriendjes politiek doet. ik vraag me werkelijk af waaraan Dolberg het verdiend heeft om op de bank te zitten nadat hij 2 goals maakte tegen Roda. En dan word hij tegen Rostov de laatste 5 min het veld in gestuurd om nog snel iets te forceren belachelijk. Traore ons zogenaamde kanon en vriendje van stuur maar terug naar chelsea. Hoe kan je nou een kanon beloven en dan komen met een huurspeler van 20 jaar. En dan nog westerman we worden uitgelachen door heel Duitsland hij was zelfs aangeboden bij verbeek die heeft hem afgewezen omdat hij niet kan verdedigen. wtf Ajax zeg dan gewoon eerlijk we hebben hem blind gekocht zonder ook maar een wedstrijd of naar het verleden gekeken te hebben want raffie zei nemen die gozer. Oke kan gebeuren (klein)miskoopje maar ga dan wel op zoek naar een andere ervaren man in de verdediging ( we hadden vermaelen kunnen huren van barca) en een ervaren man op het middenveld ( bijv. een schweinsteiger) dan kunnen de talenten zich aan die ervaren mannen optrekken inplaats van aan elkaar. Dat is namelijk het grote gemis in deze selectie ervaren mannen die het elftal bij de hand nemen.

    1. Remco425

      Ik ga voor een gedeelte met je mee, maar om Traore al meteen af te schrijven terwijl hij er nog geen 2 weken is en te denken dat een Schweinsteiger in de Eredivisie zou willen spelen… Daarbij is Bosz een trainer waar ook Cruijff een zwak voor had.

        1. ajaxhoger

          Traore is ook klote omdat hij geen een bal goed krijgt , je kaner neer zetten wie je wil , die voldoet niet , omdat de rest bagger voetbalt .

        2. Remco425

          Is dat niet de typische Ajax spits, stylo? In de punt moet je kunnen kaatsen, scoren schijnt van minder belang te zijn heb ik begrepen in de tijd van Milik. Maar even zonder dollen, vroeger speelde de spits van Ajax vaak met de rug naar de muur. Dan denk ik bijvoorbeeld vooral aan Pettersson.

      1. Ajaxslied

        Traore zal best doelpunten gaan maken ik vraag me alleen af of Dolberg dat ook niet zal doen vind hem niet beter namelijk. Het is zeker hypocriet om te roepen dat ziyech je jeugd in de weg staat terwijl traore 3 jonge spitsen in de weg staat. Je kan altijd met schweinsteiger gaan praten. mourinho wilt hem niet meer en hij zit in zijn laatste jaren van zijn carrière rek het salaris plafond iets voor zo’n speler dat zal de rest van de groep echt wel begrijpen.

        1. Remco425

          Dat heeft niet eens zin. In hoeveel spelers van dat kaliber hebben we inmiddels al interesse gehad. Tot er een middenmoter uit Duitsland, Engeland, Spanje of Italie komt die hem en de club het dubbele bieden plus dat ze dan nog steeds in een grote competitie spelen. Traore zit Dolberg niet in de weg, die krijgt heus zn kansen wel. Bij hem is het juist goed dat hij nog niet iedere week top hoeft te presteren. Kijk maar wat er nu met Bazoer gebeurt. We zijn aardig op weg hem naar de kloten te helpen met zn allen.

  12. Ajaxleon

    Ik wil ook nooit meer zien dat de linksback constant linksvoorr loopt ( zie de 1-1), ik wil ook nooit meer zien dat er kinderlijk verdedigd wordt omdat er geen aansluiting is tussen verdediging en middenveld. Ik wol ook nooit meer zien dat een trainer nu al geen enkele fout bij zichzelf zoekt, maar alleen de spelers in de uitvoering de schuld geeft, tereijl de trainer de spelers met een doel en opdracht het veld instuurt. Ik ben eigenlijk nu al klaar meg Peter Bosz.

    1. vak411

      Ach, ik ben blij dat hij woedend is en de schuld bij de spelers legt. Frank de boer had gezegt dat ze prima hadden gespeeld en de wedstrijd domineerden.. Dit had niet veel met tactiek te maken. Na de 1-0 dachten ze al dat ze er waren. Wat een slappe instelling. Voelde me met 40.000 anderen flink genaaid gister

    2. BobbyHaarms

      En als Ajax volgende week wint weer op de banken staan voor PB? Het is wel erg makkelijk om PB overal de schuld van te geven. Tegen PAOK rolde je vast van je stoel vanwege het (eindelijk!) aanvallende voetbal van Ajax. Waar we meer dan 2 jaar op hebben moeten wachten! Dit was een wanprestatie van het gehele team, je wint met elkaar en je verliest met elkaar, m.a.w. allen schuld.

      Natuurlijk was dit zwaar kut! Maar we wilden allemaal aanvallender voetbal, en dat heb ik (behoudens de laatste 1,5 wedstrijd) nu al meer gezien dan de laatste 3 seizoenen bij elkaar.

      1. vak411

        Bobby, reageer je op mij? Ik ben het namelijk echt met je eens.. Ik ben blij dat PB eens goed kwaad wordt. Daarnaast heb ik in tijden niet zo genoten van Ajax als Paok en Rostov thuis. Het gaat met vallen en opstaan. Peter rot op na de wedstrijd snap ik dan ook niets van.

        1. BobbyHaarms

          Haha nee was voor Ajaxleon bedoeld Vak411, hij is nu al klaar met PB terwijl we de afgelopen weken (met uitzondering vd laatste 1,5 competitiewedstrijd) bij vlagen een Ajax hebben gezien waar we al jaren naar snakken, idd PAOK en Rostov thuis, helemaal met je eens.

  13. vak411

    Ik begrijp niet dat hij veldman niet centraal laat staan en Sanchez eerst eens een paar maanden laat wennen en trainen. De verdediging was vorig jaar behoorlijk stabiel. Dan werk je daar toch mee verder. Nu maak je die sanchez kapot, er is geen zelfvertrouwen, veldman staat op een positie die hij niet wil en Tete in potentie echt een topper zit op de bank en flirt al door die dikke pizzaboer met andere clubs.. Echt zonde

    1. Remco425

      Daar ben ik het volledig mee eens. Daarbij, ik zou die Sanchez eerst even op vakantie gestuurd hebben. Daarna een maandje of 2 eerst mee trainer en er dan langzaam aan laten proeven. Hij was vaste basisspeler van de Copa Libertadores winnaar, dan kan je echt wel wat en dat gaat uiteindelijk wel goed komen. Maar geef hem de tijd om te wennen en dat krijgt hij op deze manier niet. Hij is direct na die gewonnen finale naar Ajax gekomen en moet aan 1 stuk doorgaan. Dat kan niet.

  14. Valentino

    Wij ook niet, dus ga nou maar snel Ziyech halen en zeg dat hij meer kan dan alleen op 10.

  15. Michel6172

    Ajax kraakt in z’n voegen, wat een ellende dit, schande!!! En geloof me, dit gaat nog wel ff zo door. Ga er ook geen woord vuil aan maken. Alleen dit wil ik kwijt, Ajax schaam je!!!!!!

  16. Rubenkw14

    Misschien is het wel goed dat we op ons bek gaan, zien ze dalijk in wat er mis is en dat het verder niet kan zo

    1. vak411

      En jij woensdag als ze de C.L. Halen weer het hoogste woord van hoe goed “we” zijn.. Wordt zo moe van die mensen hier die alleen maar zeiken.. Kritisch zijn is prima maar dit slaat nergens op. Ga lekker naar showtime. Daar is iedereen negatief, altijd.. Ze weten alles beter maar vragen vreemdgenoeg tijdens wedstrijden om een stream…

  17. jojo123

    “Dit wil ik nooit meer zien” wordt Dit ga ik vaak zien” en vooral met dit team. Dit team heeft gewoon directe creativiteit nodig en geen creativiteit in ontwikkeling.

  18. Deusie

    Cerny en Schöne opstellen, Bazoer en el Ghazi naar de bank verwijzen. Achterin gauw Tete terugzetten op rechts, Veldman naar centrum en als dat niet werkt Ajax 2 centrum héél snel neerzetten

      1. vak411

        Eens… Normaal vin ik hem wat traag.. Maar gister was hij veruit de snelste speler geweest..

  19. emilio74

    Schande.. dat is het enigste waar ik op kom. Ajax moet snel wat doen want anders zie je dit steeds vaker. Kom op Bosz toon wat klote en haal dan Nouri en De Jong erbij. Die weten tenminste wat een steekpass is en Cerny erbij. Liever jeugdig talent laten spelen en mischien wat foutjes maken dan deze slappe middenvelders. En een ijzervreter. Iemand die vollop de strijd aangaatHet was niet om aan te gluren . Schaam jullie!!!

    1. BobbyHaarms

      Schöne erin dus. En probeer anders Sneijder te halen. Een kleine kutsmurf, maar wel 1 die zijn bek opentrekt als de wedstrijd daarom vraagt.

  20. stylo1984

    Die hele rechterkant in kak… veltman der uit en tete der in… el ghazi deruit en schöne der in

  21. f-side64

    ik wil dit ook nooit meer zien 3 gespeeld 4 punten 6 voor 5 tegen doel saldo +1 dit is totaal ajax onwaardig als je zie tegen wie ze gespeeld hebben sparta Roda jc en Willem 2

  22. Iceman

    Het niet de schuld van Bosz het is de schuld van de spelers. En de Bosz kan beter spelers opstellen die wel goed presteren wisselen die gasten die uit vorm zijn Bazoer op dit moment eruit halen EL-Ghazi ook eruit kikken hij raakt geen ene knikker cerny erin en schone erin op de plek van Bazoer kom op Bosz anders haal je de kerst niet met dit spel slappe instelling dat slap gelul van Veltman het ligt aan de instelling dat achter af gelul schade is al geschiet wij verliezen van Willemll belachelijk op deze manier.

    1. f-side64

      als de spelers geen klik met de trainer hebben wat moet je dan ik vind bosz meer een subtopper coach maar ja de zogenaamde heren vergissen ze wel vaker qua trainers en spelers

  23. Slingertje.

    Mevr. El Ghazi vond dat ze na 23 seconden wel weer hard genoeg had gewerkt en nam daarna een snipperdag en dat besloot de rest van dat overschatte zooitje bij Ajax toen ook maar te doen.
    Woensdag gaat het ook een nare avond worden denk ik.

    1. BobbyHaarms

      Ze mogen ons het tegendeel bewijzen. En dan niet alleen woensdag maar ook de rest van het seizoen, we betalen verdomme een godsvermogen en dan schotelen ze ons dit voor. Schande..

  24. Indojood

    Viergever was de beste gisteren. Bleef zijn zone verdedigen, bezondigde zich niet aan linksbuiten lopen en gaf de bal aan het middenveld, zoals het hoort. Backs moeten in principe niet opbouwen maar die ene keer dat hij een pass gaf, was ie uitstekend. Sinkgraven deed er vervolgens niets mee, zoals gewoonlijk.

    Dit zeg ik zonder sarcasme want ik vond dat echt maar het is wel tekenend.

    Dit zeg ik zonder sarcasme want ik vond dat echt maar het is wel tekenend. Hij

  25. vanzanten

    Als hij dit niet meer wil zien kan hij het best een club gaan trainen waar spelers werken die over een goede mentaliteit beschikken. Bij Ajax heeft men dat soort spelers bijna niet.

  26. giorgio76

    Laat gewoon je backs heel af en toe nee aanvallen en niet continu.als je nou een creatieve aanvallende middenvelders heb schilt enorm kan de rest meer gecontroleerd spelen.achter is ok als zij gewoon hun taken blijven doen om zowiezo te verdedigen en niet aanvallen(soms dan)middenvelders van ajax moet gewoon gecontroleerd aanvallend voetballen en creatiever zijn(dus haal ziyech)zorgen dat de aanvallers hun ding ook weer kunnen doen waarvoor hun zijn.heb beetje het idee dat alles uit balans is en ook het beleid

  27. fjonkman

    Nee precies, wij willen dit ook nooit meer zien. Wedstrijdinstelling van jan-lik-me-versie.. Weer wat nieuws gehoord… De hmmm instelling.. Meteen eruit werken dit, want nog meer van dit soort wedstrijden gaat je niet alleen het kampioenschap kosten, maar ook Europees Voetbal komend jaar..

  28. ajacied1982

    met deze spelers kan je dit systeem niet spelen dat blijkt wel.het is jammer.speel aub weer op resultaat.iedereen gaat tegen ajax met zn 10en in de 16 hangen.doe wat anders we hebben kwaliteit genoeg maar benut ze wat ze goed kunnen.het blijft ons cluppie jongens.betere tijden komen echt.hopelijk gauw

  29. -buitenkantje rechts-

    We hebben allemaal ons gal kunnen spuwen.. Welgemeende adviezen gegeven.. Maar volgens mij is de hoofdvraag nog niet beantwoord..
    Hoe kan een ploeg zo collectief falen??
    Instelling.. Kwaliteit.. Onzin volgens mij.. Er moet eens gesproken worden en man en paard genoemd worden! Bosz moet wel beseffen dat dit geen Vitesse is.. Zo’n start kan gewoon niet van de competitie!! Bij Ajax MOET gewonnen worden.. Wij MOETEN kampioen worden.. MOETEN Europees presteren.. MOETEN strijden om de KNVB beker.. Enz.. Bij Ajax moet je..

    1. -buitenkantje rechts-

      Ajax is geen speeltuin waar systemen wn spelers speelgoed zijn.. Dan is de kans groot dat de spelers niet mee willen spelen.

    2. ajaxhoger

      Veelste jong en hebben niet zat kwaliteit , dat laten ze al jaren zien , dat is toch niet zo moeilijk zeker .
      En wat ze kopen voldoet ook dan niet helemaal , traore loopt op een eiland omdat hij geen een bal goed krijgt , je kan daar neer zetten wie je wil , geen ene voldoet , een sterk aanspeel punt moeten we hebben , net als toe pantelic , die een bal vast kan houden , dat kan er geen een .

    3. Indojood

      Onze klasse was altijd dat we konden anticiperen want zo werden Ajacieden opgeleid. Onder alle omstandigheden de juiste oplossing weten te vinden. Alle zelfopgeleide spelers die nu in het eerste staan hebben dit vermogen niet, ik begin te geloven dat men maar op één manier kan spelen, op de FdB-manier. Maar dat levert ook niks meer op. Tegenstanders kennen dit trucje ook wel. Als men daadwerkelijk de kont tegen de krib heeft gegooid om zo een andere speelwijze af te dwingen bij Bosz (lees: een terugkeer naar het FdB voetbal) dan is de situatie nog erger dan ik dacht en kan je spreken van een verloren generatie. Anders kan ik een collectief falen niet verklaren. Het niet mee willen spelen waarover jij het hebt, is mijns inziens ook het niet mee kunnen spelen. Dus ik ben van mening dat het wel degelijk met kwaliteit (gebrek aan) te maken heeft.

      Het geeft aan dat we een gigantisch probleem hebben bij Ajax. Als je gewoon kritisch en eerlijk kijkt naar Klaassen, Bazoer, Veltman, Riedewald, Tete, Dijks, El Ghazi en ook degenen die zijn vertrokken zoals Van der Wiel, Van Rhijn, Denswil, etc., het is eigenlijk allemaal van een veel minder niveau dan dat we vroeger gewend waren. De laatste echt grote spelers die compleet door Ajax zijn opgeleid, zijn Rafael van der Vaart en vooral Wesley Sneijder. Hierna hebben alleen Eriksen (niet helemaal zelfopgeleid) en Vertonghen een aanvaardbaar niveau gehaald. Van de nieuwe lichting talenten zie ik in Nouri en De Jong (hoewel die niet echt zelfopgeleid is) de klasse van weleer en wellicht kunnen Van de Beek en Cerny hierbij aansluiten. Daarachter dreigt er weer een gat en Ajax heeft in al zijn wijsheid de positie Hoofd Jeugdopleiding 7 (!) maanden vacant gelaten. Wij zijn nu welhaast gedwongen om de portemonnee te trekken en dat gebrek aan kwaliteit in te kopen, zoals we destijds deden met Huntelaar en Suarez.

      Dus het probleem is terug te voeren naar de essentie. Jarenlang de opleiding verwaarloosd. De gevolgen zijn desastreus, het NL voetbal is in elkaar gestort en wij, Ajax, als vaandeldragers, zijn hierdoor het hardst getroffen. We hadden gehoopt met de hulp van Johan de boel weer op de rit te krijgen maar bij Ajax zitten mensen aan de macht die voetbal niet als primaire activiteit zien. Men is vooral bezig met sponsoring, naamsbekendheid en allerlei andere proefballonnetjes waar we geen ruk aan hebben en roch vooral om voor zichzelf te zorgen. Op voetbalgebied weten we door het rapport Ling dat er geen enkele visie is binnen Ajax en maar wat aankloot.

    4. BobbyHaarms

      Die vraag, BR, mogen de heren zelf beantwoorden en zal (als het goed is) binnenskamers blijven. Of het helpt? Dat mogen ze dan woensdag aan ons laten zien. Maar eerlijk BR, dit elftal is absoluut niet klaar voor de CL, toch?..laat ze eerst maar eens leren hoe je de nul houdt met deze speelstijl, red je dat al niet eens in de eredivisie dan is het zinloos om voor lul te staan voor het oog van heel Europa. Die ervaring hebben we helaas al..

      1. Indojood

        Tsja, je hoeft er niet raar van op te kijken dat ze het redden a.s. woensdag. Probleem is alleen dat men dan bij Ajax geneigd is om te denken dat het lek boven is.

  30. Mauheb

    Wij willen dit al jaren niet meer zien joh!! Flapdrol! Met je die onthutsend slechte Ghazi maar op blijven stellen, en Bazoer, Veltman pfffff Klaassen hoopeloos! “Wij zijn het zat” gewoon! Maar ja we moeten het weer voor het zoveelste jaar ervaren! Dat we gewoon middelmoot zijn, of gewoon in het rechter rijtje thuis horen zo!

  31. imoJC

    Ik baal niet alleen van de wedstrijd van zaterdag maar vooral can die doorgesnoven randdebielen in vak 424 die het voetbal weten te verzieken voor kinderen. Ik zie nog steeds die kinderen huilend en met verschrikte gezichten van de trap naar beneden komen. Ajax en vooral haar ziekende supporters kan mij momenteel even geen klote boeien.

Comments are closed.