Bailey kan transfer naar Ajax zelf bekostigen wegens ‘Wet februari 1978’

leon_bailey

Ajax wil Leon Bailey van Racing Genk overnemen en wil daar zelfs elf miljoen euro voor op tafel leggen. Vooralsnog laat Genk weten dat er bij twintig miljoen kan worden gepraat en dat is Ajax wat te gortig, zo lijkt het. Bailey baalt van de situatie en wil weg bij Genk. Hij kan een breuk nu forceren en alsnog zorgen voor een transfer naar Ajax.

De ‘Wet februari 1978’ maakt het nog steeds mogelijk dat Belgische sporters nog steeds de mogelijkheid hebben om het bestaande contract zelf af te kopen. Hierbij dienen zij het salaris tot het einde van het contract te betalen als afkoopsom. Het is niet duidelijk of Bailey zich gaat beroepen op deze wet maar de speler heeft al meerdere keren aangegeven dat hij wil vertrekken bij Genk en graag wil uitkomen voor Ajax. De vader van Bailey, Craig Butler, laat op Facebook weten dat men gaat bekijken of men gebruik gaat maken van deze regel aangezien Bailey nog tot 2020 onder contract staat bij Genk. Tien jaar geleden diende zich eenzelfde zaak aan met Steven Defour die toen ook graag een transfer van Genk naar Ajax wilde maken en een beroep wou doen op de Wet februari 1978. Dat gebeurde uiteindelijk niet en Defour verkaste uiteindelijk naar Standard Luik.

Bron: Goal.com

Related posts

51 Comments

  1. Valentino

    Ja dat zou een stun wezen, al schijnt hij dan wel een jaar te moeten wachten om te mogen spelen. Maar hij is pas 19 dus zou het waard kunnen zijn.

    1. HURBIE

      Weer een bewijs dat Belgen dom zijn
      Als ik hun was zou ik een goeie aanbieding maar accepteren POLLEKE

      1. Litmanen

        Denk het ook. Zou die elf miljoen maar aanpakken. Het zou voor Ajax een stuk goedkoper worden als ze die paar jaar salaris moeten betalen.

      2. De Ajacied

        Vreemde wetgeving hebben ze daar,
        Bied ze nog 1 maal 11.5 miljoen en dan is het op dan op de Wet 1978 gooien
        ❌❌❌

      1. jelinho

        1e bericht op gevoel. Antwoord: Welkom in de moderne tijd van voetbal. Leef je onder een steen of zo. Doe is normaal Ajax hater en ga je eigen club belachelijk maken

    1. Valentino

      Dat sowieso, speelde vandaag ook weer goed. Goede passes vanaf de rechterkant, ofwel wat wij nog missen.

    2. De seijs

      Rot toch eens op met die Ziyech trut die moeten ze/we niet. Dat is nu toch wel ondertussen bekend.

        1. Valentino

          Zie Ajax echt niet akkoord gaan met 20 mln en een jaar verhuur. Vrees dat deze transfer ook gewoon weer afketst omdat Genk niet buigt of barst.

        2. -buitenkantje rechts-

          Bailey is mogelijk?? Kom op seijs..
          Ziyech is meer mogelijk dan deze Bailey. Alleen is de wil er niet! Oh nee, geen plek in het elftal..Waar ook

      1. imoJC

        Jij wel die Ziyech trut niet (rare benaming amar goed) maar jij wil die idioot van een van Gaal wel. Wie is er nu echt gek. Jij dus. Jij mag op kosten van mij de volgende wedstrijd in 424 staan/zitten. Ik mag je dus gewoon nog steeds niet met je idiote vergelijkingen etc.

  2. KBouter

    Is al eerder een keer voorgevallen met een speler die naar Ajax wou, uiteindelijk niet doorgegaan. Vraag me af of Ajax zo zaken wil doen.

  3. Indojood

    Geen goed gevoel bij. Over een paar jaar zal de familie Butler op dezelfde wijze Ajax gaan dwarszitten als we een grote club aan de bel trekt en Ajax het waagt om veel geld te vragen. Ik weet niet of wij eenzelfde wetgeving hebben maar dat op dat gezeik zit ik niet wachten.

      1. Indojood

        Dat kan zijn. De familie is bereid om clubs dwars te zitten als zij dat nodig achten. En als meneer in Amsterdam speelt, zal Mino Rioolrat vast en zeker de regie over te nemen.

        1. Indojood

          Geen idee. Heb het één keer geproefd. Vind het een wijvendrankje. Mijn vrouw vind het lekker. Ik drink graag wodka.

  4. Rinus

    Ik wil kerels met ballen, die de jeugd verrot scheld wanneer de situatie daarom vraagt, die ook een beuk en/of charge uitvoert wanneer de wedstrijd daarom vraagt, dat missen we!

    1. Valentino

      Dat is dus het mooie van die wet, die geld ind alleen in Belgie en daarom mag hij wel naar Nederland.

  5. Jimmy1971

    Als hij zich op die Wet beroept , kan dat wel de transfer bespoedigen !
    Maar waar zijn de kanonnen , wat dat betreft kunnen we nog wel wat van die lampjes leren !!

    1. Indojood

      Echt waar, ik hoop echt dat ie er wat van maakt. Maar ik geloof er geen moment in. Heeft niks met FdB te maken. Ik heb veel mensen hier zien schrijven dat Inter een mooie club is. Dat is het niet, het is de ultieme anti-voetbalclub. Catenaccio en het stikt er van de neonazis. Het is onmogelijk om daar succesvol te zijn.

  6. -buitenkantje rechts-

    Urgent is eerst een keeper! Er is ?(groen) licht dus snel stappen nemen..
    Daarna blijf ik hameren op Ziyech(tegen beter weten in).. Muric zo snel mogelijk terug halen!
    Maar belangrijker: automatismen inslijpen met een herkenbaar systeem.. 3-4-3 met een goed bezet middenveld.. Hoef de namen niet nogmaals in te vullen

Comments are closed.