Jasper Cillessen akkoord over vijfjarig contract bij FC Barcelona

0827jablonec-ajax_cillessen

Jasper Cillessen heeft volgens De Telegraaf een hele goede deal kunnen maken. Hij heeft een akkoord over een contract voor vijf jaar én de transfersom ligt nu rond de 14 miljoen euro. In eerste instantie zou Jasper twaalf miljoen euro moeten opleveren maar goed koopmanschap heeft er wat extra euro’s uit weten te persen. Dit is indirect ook erg mooi nieuws voor NEC dat ongeveer tien procent doorverkooppremie krijgt. Nu is het zaak dat Ajax echt op zoek gaat naar een vervanger en heeft de pijlen gericht op de doelman van Newcastle United: Tim Krul. Krul moet zeker vijf miljoen gaan kosten maar gezien het bedrag dat voor Cillessen over de tafel zal gaan moet dat geen probleem zijn.

Related posts

91 Comments

      1. BobbyHaarms

        Waarom? Ik denk dat je nu nergens anders meer hoeft aan te kloppen voor een andere waardige keeper. Tim Krul is naar mijn idee momenteel 1 van de beste opties die voorhanden ligt. En een niet onbelangrijk verschil met Jasper: Een penaltykiller!

        1. jojocoolio

          Ik zie liever robbie ruiter komen. Zijn salaris is haalbaar en waarschijnlijk goedkoper in aanschaf… Maar goed we wachten af waarmee het technischehart uit de hoge hoed komt

          1. De seijs

            Nee niet mee eens jojocoolio. In Tim Krul hebben we een goeie ervaren keeper . Hoop dat ajax hem gauw contracteert. Dat is zeker een waardige opvolger voor Jasper Cillessen. Het ga je daar goed Jasper indat mooie Spanje. En doe je best daar en zorg dat je gauw eerste keeper wordt.

          2. Indojood

            Krul heeft ervaring in de PL en in Oranje. Het is nu niet het moment om een keeper vanuit een dorp naar Ajax te halen en meteen op te stellen.

        2. De Ajacied

          Ja het is gewoon klote ?maar gun het Jasper wel
          Jasper bedankt voor alles en veel succes bij Barca
          ❌❌❌

        3. Litmanen

          Bobby, op het moment dat Krul in Oranje de beroemde penalties stopte had hij dat seizoen geen enkele penalty gestopt. Het waspure bluf van vGaal, die gelukkig werkte.
          Krul is zeker geen penalty killer. Maar wel een goede keeper die geen vijf miljoen waard is. Is niet eens vaste keus in NewCastle.

          1. BobbyHaarms

            Weet jij dan betere (betaalbare) opties Litmanen? Stekelenburg heeft net een andere club en keepers die er gelijk staan zijn echt niet te betalen voor Ajax. Krul heeft de broodnodige Internationale ervaring en kan je onmiddellijk inzetten. En hij stopt tenminste een penalty, als Cillessen zoiets flikt staan de kranten gelijk vol met dit “wereldnieuws”. Zegt genoeg lijkt me..

          2. Geroldkohlen

            krul is toch gewoon de vaste keeper van Newcastle?? denk gewoon ook Europees gezien, dat krul de beste optie zou zijn.

      2. Geroldkohlen

        succes en bedankt jasper voor alles wat je gedaan hebt voor ons! ik denk dat we het allemaal erg fijn zullen vinden, als je de uit wedstrijd tegen rostov nog onder de lat gaat staan. en dat we de cl halen, dan kan je ook met een goed gevoel weg gaan. hoop dat ze dan ook krul halen als vervanger, lijkt mij een uitstekende keus!!!

      3. Valentino

        Krul is toch gewoon perfect, anders krijgen we Room. Daar wordt je al helemaal niet vrolijk van.

    1. Remco425

      Ik hoop wel dat Ajax hem nog tm woensdag kan houden. Een eventuele nieuwe keeper kunnen we niet meer inschrijven voor die wedstrijd.

      1. BobbyHaarms

        Dan levert Marc maar eens wat in van zijn bonus. We gaan nu niet weer een goede speler vervangen voor een goedkoop alternatief die het toch niet redt bij Ajax.

        1. Joep

          BH ik zie Krul zeker als een prima vervanger voor Jasper. Wat mij betreft staat hij volgend weekend bij onze club onder de lat. Hij zal bij onze club minder gaan verdienen. Echter je speelt wel elk jaar om de prijzen.

          1. BobbyHaarms

            Precies, daarom vind ik dit helemaal geen verkeerde keuze. Is international, Nederlander, stopt penalty’s, kent de eredivisie…ik zeg doen!

        2. PvL020

          Waarom Marc zn bonus inleveren, die zullen toch ook aan het salarisplafond gehouden worden? Of Krul moet zn salaris aanpassen of het plafond moet omhoog

          1. BobbyHaarms

            Wat ik bedoel te zeggen is dat Ajax maar eens zijn portemonnee moet trekken in deze situatie, je verliest je eerste keeper dus je mag verwachten dat Ajax nu eens niet voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten en een keeper aantrekt die er gelijk staat! Wordt al moeilijk genoeg ruim een week voor 1 september…

          2. PvL020

            Ik hoop idd echt wel dat ze Krul halen, in mijn ogen ook dé vervanger voor Cilleseen met de internationale ervaring. De Ruiter heb ik niets mee en denk ook geen Ajax keeper. Room zingt natuurlijk ook rond maar liever Krul idd BH. Het is iig een kut moment in de transferperiode

          3. BobbyHaarms

            Zekers. Daarom ben ik ook zo tegen het feit dat de transferperiode tot 1 september duurt, echt te zot voor woorden dat ze midden in de competitie je selectie nog even komen plunderen en je niks fatsoenlijks meer kan terugkopen!

          4. PvL020

            Zekers, als er in een land een competitie begint moet daar de markt gesloten worden, dat daar geen spelers meer weg gehaald kunnen worden

          5. Litmanen

            Eens Bobby, maar wat is er tegen Padt? Ajax opleiding en intussen een rustige betrouwbare keeper met best wel een goede uitstraling ( al wist Jasper niet wat dat betekende natuurlijk)

          6. BobbyHaarms

            Haha nee daar heeft Jasper idd nog geen geitenkaas van gegeten ?Niks tegen Padt, integendeel en ook een goede optie voor de toekomst. Maar denk dat Krul in dat opzicht net even een streepje voor heeft. Padt uitstekende optie voor de toekomst, voor nu Krul. Maar dat is mijn altijd bescheiden mening 🙂

  1. Indojood

    Geweldige transfer voor Jasper. Zit ie opeens naast MSN. Barca, Real en Bayern, dat is de top 3 in het voetbal. Altijd gaan als je zo’n kans krijgt. Bedankt voor alles, Jasper en wens je heel veel succes daar.

  2. BobbyHaarms

    Jasper, ik ben tegen het hele beleid van Ajax..maar als je naar Barca kan ben je knettergek als je het niet doet. Met pijn in het hart vanwege de zoveelste dreigende leegloop bij ons maar….bedankt voor alles en succes bij Barca!

    1. PvL020

      Weet niet of het steeds op het beleid afgeschoven kan worden, Nederland is nu eenmaal geen aansprekende competitie en voor spelers vaak een springplank naar hoger op. Het komt maar weer eens naar boven dat we wel goede talenten en spelers voort brengen en dan volgt er gewoon een leeg loop.

      1. BobbyHaarms

        Dat Nederland en de eredivisie niet het hoogste voor een topvoetballer is kan ik me nog wel wat bij voorstellen. Maar psv en zelfs feyenooit slagen er toch ook keer op keer in hun selectie te versterken ipv te verzwakken?? Die clubs zetten hun hakken in het zand, bij Ajax valt ALTIJD te praten over spelers en daarin zit hem het verschil. (even los van het overige beleid) Uiteraard bepaalt de speler in eerste instantie maar het is toch tenenkrommend dat Ajax jaarlijks zijn beste spelers laat vertrekken? En als je dan ziet hoe en met wat voor spelers dit opgelost wordt…

  3. Valentino

    5 miljoen voor Krul, koopje!! Ik zeg gelijk ophalen. 5 miljoen voor het kampioenschap, waar vind je dat nog.

  4. quadsboy

    Tim jij ben fucking wel come ohhhh man dat hoop ik echt Cillessen leuk en top van jouw maar ik vondVermeer toch altijd beter dan jou effe leuk om te weten

  5. Remco425

    Ik snap dat dit voor Cillissen een geweldige uitdaging en ervaring is. Het salaris zal ook beter zijn. Maar hij is nu 27, z’n top qua leeftijd begint nu pas en dan gaat hij op de bank zitten. Voor z’n carriere denk ik daarom dat het een hele slechte keuze is. In het NL elftal was z’n positie al wankel, die plek is hij nu zeker kwijt.

    1. BobbyHaarms

      Dat risico loopt hij nu ja. Maar zeg eens eerlijk, als jij naar Barca kan en je gaat 3x zoveel verdienen dan pak je die uitdaging toch met 2 handen aan? Elke speler hoopt op speelminuten en wil zich bewijzen, ook Jasper houdt er echt geen rekening mee dat hij gehaald wordt voor de bank lijkt mij..

      1. imoJC

        Als hij beetje slim is beseft hij dat hij gewoon 2e man is. Hij moet zich bewijn in de beker wedstrijden.

      2. Remco425

        Ik ben niet in de positie dat ik in het 1e van Ajax sta met al een meer dan prima salaris, dus ik weet niet wat ik zou doen. Ik denk alleen maar dat het niet goed voor zn carriere is. Zeker niet bij het NL elftal. En als ik hem was zou ik er weldegelijk rekening mee houden dat hij als 2e keeper is gehaald. Bravo en Ter Stege keepten beide een aantal wedstrijden. De 1 competitie, de ander beker/CL. Daar waren ze beide niet blij mee en allebei wilden ze vertrekken. Bravo is nu vertrokken en ik kan me niet voorstellen dat Barca Ter Stege ook wil laten gaan. Die wordt dus volledig 1e keeper en Jasper 2e.

        1. BobbyHaarms

          Die kans is zeker aanwezig Remco, en ik mag toch aannemen dat Jasper dit risico heeft ingecalculeerd. Voor zijn carrière en voor menig andere speler die naar het buitenland vertrekt is het risico heel groot dat je uit beeld van Oranje raakt, en al helemaal als je niet wekelijks speelt.

          1. Remco425

            Idd, zie Afellay. Dacht ook ff naar Barca te gaan. En voor een keeper is het nog moeilijker, want de meeste trainers wisselen die niet zo snel. Hij had beter kunnen wachten op een aanbieding voor 1e keeper bij een club net onder het niveau van Barca.

  6. De Ajacied

    Heel jammer hoor ?
    Maar gun het Jasper wel
    Heel veel succes en bedankt voor alles
    ❌❌❌

  7. Jimmy1971

    Hij was wat ongelukkig de lastste tijd , maar wel een winnaar ! Transfers van onze spelers naar clubs als Barcelona geeft wel aan dat we weer betere spelers hebben …
    Het salaris van de topspelers zal alleen echt een keer opgerekt moeten worden om zelf hogerop te komen !!

  8. PvL020

    Dit doet best wel ff pijn ook omdat denk ik niemand dit aan zag komen, maar Jasper bedankt voor je mooie jaren, we gaan je missen en veel succes bij Barca, het is je echt gegund, je hebt het verdiend!!! ?. Nu ajax als de sodemieter op zoek, woensdag moet hij er al zijn de vervanger

    1. imoJC

      Jasper gaf het zelf al tijdje geleden aan en dat kan je op je klompen aanvoelen dat er wat speelt.

    2. AFCA my World

      Het zat er verleden jaar al aan te komen,toen dat niet doorging wist je dat het dit jaar zou gaan gebeuren, en zeg nu zelf barcelona ? Zelfde ongeveer als man u, nee goede keuze voor hem,en direkt krul halen,salaris komen we wel uit !

    3. Remco425

      De vervanger mag woensdag niet spelen dus Ajax probeert Jasper nog tot die tijd te houden.

  9. Kevke87

    pfff vind dit een hele domme keuze van cillessen. wel begrijpelijk, maar hij zal toch waarschijnlijk op de bank gaan zitten daar. en dat kan hij niet, toen hij tweede viool achter vermeer was schreeuwde hij wekelijks moord en brand. toen de rollen andersom waren, hield vermeer zich altijd koest. op deze leeftijd bankzitten bij Barcelona lijkt me enkel voor het salaris, en het feit je bij een vd beste clubs zit. sportief gezien lijkt het me geen goede keus. maargoed, veel succes daaro.

    1. BobbyHaarms

      Hij kan i.i.g. in Barcelona wat aan zijn bleke koppie doen, het is midden in de zomer maar hij ziet zo bleek als een lijk ?

    2. AFCA my World

      Hij zal zeker wel zijn wedstrijden spelen (beker) ter stegen kan niet alles keepen,en ja zo’n salaris zou ik ook willen ! Verdien het wel maar krijg het niet , ??.

  10. imoJC

    Jasper, succes in Barca. Je bent nooit mijn favoriet geweest maar je kan niet van alle spelers houden :-). Bedankt voor je inzet en je belangrijke reddingen.

  11. Dagrump

    Jammer dat je weggaat!! Maar het is je gegund. Bedankt voor je mooie jaren in amsterdam. Veel succes daar!!

  12. afcadeluxe

    telkens weer dat achterlijke salarisplafond,kunnen ze dat niet afschaffen of opkrikken ofzo,als je met de grote jongens wil meespelen moeten ze dit eerst veranderen!

  13. ajax26

    Gefeliciteert en het je gegund.
    Ik heb vertrouwen dat je het daar goed gaat doen.
    Succes kerel

  14. RonJ64

    Direct ophalen in Newcastle,, Jasper veel succes en wat een mooie kans voor een Nederlandse keeper ?????

  15. -buitenkantje rechts-

    Natuurlijk een prachtige club!
    Het verbaast me wel dat hij (wederom) genoegen neemt met een plaats op de bank… Masr ja de naam Barcelona en €3 miljoen salaris zal veel vergoeden..

    Krul lijkt me een prima vervanger overigens.. De prijs mag idd geen probleem zijn als je bereid bent om €11 miljoen + bonussen voor een talent uit België neer te leggen.

  16. JohnDoe77

    Mooie tijd gehad bij Ajax, goed moment om verder te gaan en eerlijk bedrag lijkt mij! Hopelijk Onana snel een paar centimeter gegroeid, kan hij zijn plaats opeisen!

  17. Marcie

    Jasper bedankt, veel succes in Barcelona. Ik blijf toch altijd een raar gevoel over houden die late transfers als het seizoen lang en breed begonnen is.

  18. AFCA my World

    Ik zie Krul graag komen, en anders Hart wel,waar vind je anders nog een goede keeper op dit moment? We zitten bijna aan het eind van de transferperiode !

  19. jordyvf

    jasper heeft mooie jaren voor ons gedraaid maar ik denk dat het meest logische is dat hij nu vertrekt.. straalde weinig meer vanaf en als ajax1 keeper kan je niet teveel fouten veroorloven.. wat hij wel heeft gemaakt laatste paar wedstrijden. krul perfecte vervanger straalt wat uit en kan goed keepen

  20. Cootje Adriaanse

    Succes Jasper en bedankt voor je inzet de afgelopen seizoenen.

    Weer wat centjes op de bank nu….

    Na vanavond (Ajax-Willem II) voel ik niet eens meer de behoefte om een nieuwe keeper aan te trekken: het seizoen is in mijn ogen reeds verloren.

    PSV in maart voor de derde keer op rij kampioen. En ongetwijfeld dat jaar daarop ook. Het zal allemaal wel….

  21. Michel6172

    Kampioen worden met Krul in het goal???? Zag ik dat nu echt hier staan??? Kampioen wordt je zelf niet met de beste keeper van de wereld met voetbal als dit Ajax momenteel.

Comments are closed.