Siem de Jong: ‘Ik gaf Ajax eerste optie en nu hoop ik naar psv te gaan’

siemdejong

Siem de Jong gaat samen spelen met zijn broer en is op weg naar psv zo weet het AD te melden. psv hoopt hem voor de rest van het seizoen op huurbasis te kunnen inzetten. Siem en Ajax zijn naar eigen zeggen open en eerlijk geweest en dat dit gevoelig is geeft hij direct toe.

Nog vanuit New Castle zegt Siem:’Ik heb Ajax de eerste optie gegeven. En nu hoop ik aan de slag te kunnen gaan bij psv. Hun ambities spreken me aan en ze spelen Champions League. En het zou betekenen dat ik ga samenspelen met mijn broer. Dat is een droom die Luuk en ik al langer hebben. Ik snap de gevoeligheden natuurlijk bij deze stap. Maar het is voor mijn gevoel open en eerlijk gegaan. Ik heb eerst gekeken of Ajax zelf geïnteresseerd was deze zomer. Dat vond ik de juiste weg op het moment dat je met mijn achtergrond open staat voor een terugkeer naar Nederland. Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ajax. De opleiding doorlopen, het eerste gehaald, vier keer kampioen geworden, aanvoerder geweest. Ik heb daar ook meteen open kaart over gespeeld met PSV toen die het eerste contact legden. Bij PSV respecteerden ze dat ik Ajax de eerste optie wilde geven’. Hij hoopt dat de deal snel rond is zodat hij naar Eindhoven kan om snel te gaan trainen.

Related posts

131 Comments

  1. marcussboss

    Echt een verrader! niet normaal dit, zo’n stap maak je niet ookal zou heel je familie er spelen!!!

    1. marcussboss

      en trouwens ook slecht van ajax hoor! je haalt wel een westermann maar een speler als de Jong laat je naar die lampies gaan??!!

        1. marcussboss

          straks speelt hij het hele seizoen zonder blessures. dat risico moeten we gewoon nemen, vind dit echt smerig van hem

          1. Charka53

            Kom op marcussboss als Ajax geen interesse in Siem heeft om wat voor reden dan ook mag hij gaan en staan waar hij wil.
            Johan Cruijff maakte feijenix kampioen en wordt verafgood door ieder van ons , dus maak je niet zo druk om Siem.

          2. f-side64

            en siem is in al die jaren bij de Magpies niet veel beter geworden hij is nu van het niveau Maher zit ajax daar op te wachten !

          3. Charka53

            Inderdaad hier zit Ajax niet op te wachten dus gaat hij nu met zijn broer samen spelen leuk voor hem.

          4. Charka53

            Natuurlijk niet f- side64 Siem heeft zij beste tijd gehad ( bij Ajax ) en het zou niet verstandig zijn om hem terug te halen hij is erg blessure gevoelig dus een risico , net als bij Heitinga leuk voor de supporters maar geen rendement.

          5. marcussboss

            Het is een principe kwestie! Als ajacied ga je niet naar een concurrent of dit nou direct is of indirect maakt geen reet uit

        2. Litmanen

          Fside eens, hij is al jaren niet fit. En als hij speelt is hij zo weer geblesseerd. Bovendien, hij wil alleen op het middenveld spelen en die klasse heb we er al ruim genoeg. Aardige gozer en zelfs bij PSV spelen heb ik geen moeite. Hij wil voetballen en wij willen hem niet.

      1. De Ajacied

        Ja dat Ajax geen ja heeft gezegd is ook wel vreemd hoor, dat stukje ervaring konden we best gebruiken,
        Denk dat Siem eigen goal gaat maken tegen Ajax
        Laten we het hem maar gunnen, hij heeft toch genoeg voor Ajax gedaan
        Blij ben ik er niet mee hoor
        ❌❌❌

      2. Geroldkohlen

        idd Marcus dat is misschien wel het ergste! het zal pijn doen, om siem in dat lelijke lampen shirt te zien spelen!

    2. Ajacied407

      Snap Siem wel, hij wil gewoon weer spelen en het liefst in de top. Maar dacht dat Siem wel een échte Ajacied was..

      1. marcussboss

        Ja dat dacht ik ook ja! snap ook best dat hij wilt spelen, maar je gaat als echte ajacied niet naar daar! geen goed woord over voor deze jongen meer

          1. marcussboss

            Klopt! en meneer laat zijn keuze vallen op een titelkandidaat van ajax! nog erger, hij gaat er zelfs aan meewerken?

      2. Pantelic

        Hij heeft AJAX toch de mogelijkheid gegeven om hem te halen. Als dat niet gebeurt, wie moet hiervoor op afrekenen. Zeker Siemens niet.

        1. marcussboss

          hij maakt toch de keuze? dus wie moet je er op afrekenen? zeker Siem wel! tuurlijk zijn er verschillende omstandigheden, maar de keuze ligt altijd bij de speler zelf

      3. Kuijff

        Ik begrijp er niks van. Uit zijn verklaring begrijp ik dat hij eerst Ajax heeft aangesproken en daarna maar naar PSV ging. Fijn, hoor. Hij doet net of er geen andere clubs zijn op de wereld…

        Ook voor zijn loopbaan is nu al de stap terug naar Nederland onverstandig.

        Veel plezier daar, maar zet wel een streep door een eventuele comeback naar Amsterdam.

    3. hansjmn

      Onzin, als hij eerst Ajax heeft ingezet en dat Ajax geen interesse toont ( wat begrijpelijk is ) dan kan hij uiteraard voor iedere andere club gaan uitkomen. Siem succes !

      1. marcussboss

        Nee totaal niet! ajax heeft geen intresse en er zijn genoeg andere clubs met intresse geweest hoor! dan ga je als ajacied zijnde niet naar de concurrent, want zoals ik hiervoor al las :vele mooie woorden met het afscheid, maar dit sloopt al die mooie (loze) woorden

        1. Charka53

          We zijn al diep gezonken als we feijenix een concurrent gaan noemen, wij zijn Ajax en hebben geen concurrenten ,wij zij de concurrent van andere.

      2. Iamsterdam2015

        Juist hansjmn. Hij heeft JUIST aan ajax gedacht en wilde kennelijk graag terug. Ajax wilde niet dus houdt het op. Mensen die hier zo negatief over hem kletsen moeten Bazoer ook uitfluiten want dat is tenslotte een psv-er!!! Of nee dat kan natuurlijk wel want DAT IS ANDERS….pffft.
        Wat een onzin, Luuk op twee wedstrijden na heel veel succes mocht je naar psv gaan!!!

        1. marcussboss

          dat klopt dat is zeker anders! Siem was aanvoerder van ajax, speelde sinds de jeugdopleiding bij ajax en heeft 4 landstitels gewonnen met ajax! bazoer is weggekaapt uit de jeugd en dit heeft positief uitgepakt voor ons, dus snap niet waarom wij dit dan over onze speler moeten zeggen? bazoer is Door pisvee ook uitgefloten en verwacht van iemand die zoveel met ajax heeft meegemaakt wel wat meer clubliefde dan van een 17 jarig talent uit de jeugdopleiding??

          1. Iamsterdam2015

            Ja en ik verwacht van ajax supporters dat ze een ex speler respecteren!! Of het nou vermeer is of in dit geval siem. En club liefde is ergens in de vorige eeuw, lees eind jaren ’80 uitgestorven!!! Echte ajacieden zijn zeldzaam en als ze er al zijn is dst voor korte duur.

          2. marcussboss

            net zoals zij ons supporters respecteren? je hebt geen respect voor je supporters als je zo’n overstap overweegt en laat staan het daadwerkelijk uitvoert

          3. Iamsterdam2015

            Zullen “wij” dat dan ook eens doen??? Respect werk twee kanten op toch?!?!? Maar ok. Ieder zijn mening

    4. jojocoolio

      Lekker laten gaan… Zo goed is hij nou ook weer niet… Hij liet ons al stikken voor newcastle en kwam bijna niet aan spelen toe. En nu zou hij klaassen in de weg lopen… (Die niet voor meer geld naar napoli ging) dus een echt ajacied… Nee siem lekker de rug van je broertje wassen in eindhoven en vooral geen succes daar….

      1. marcussboss

        Je mag het niemand wensen, maar ik hoop dat dit seizoen de ergste blessureplaag nog mag komen ?

        1. HURBIE

          Wat een kut opmerkingen Marcus
          Je wenst niemand een grote blessure golf toe
          Helemaal niet Siem de Jong Heel goed zijn best gedaan voor AJAX

          1. marcussboss

            Je hebt gelijk HURBIE, had het in emotie gezegd! heb hieronder al mijn woorden teruggenomen ?

      2. Pantelic

        Als het de juiste club komt en salaris wordt geboden vertrekt elke speler ongeacht wat hij een paar dagen of weken heeft belooft.
        Wordt eens wakker. Club liefde is zeer beperkt.

        1. marcussboss

          zeer beperkt ja, maar van een ex aanvoerder mag je toch wel wat clubliefde verwachten. al zou hij maar 1% clubliefde hebben, dan zou hij deze achterlijke keuze niet maken

          1. Iamsterdam2015

            Het feit dat hij aan psv aangaf dat hij eerst met aiax wilde praten bewijst dat toch??? Ajax wilde niet….daar kan hij niets aan doen.

    5. PvL020

      Die jongen meot zijn geld verdienen en ajax wil hem niet wat ik me ergens voor kan stellen…….

      1. HURBIE

        Wat een gentleman is de Jong geweest om eerst contact op te nemen met AJAX
        Vind ik grote klasse van hem
        Dus nu niet gaan zeuren op deze site over hem
        SUCCES daar Siem en niet scoren tegen AJAX

    6. FrankiC

      MarcussBoss, het is te belachelijk voor woorden dat je Siem ernstig blessureleed toewenst. Hij zou bij Ajax niet aan spelen toekomen. Gewoon niet goed genoeg. We hebben genoeg spelers die in 1 tempo voetballen en die zijn nog beter ook. Ik zou het zelf niet kunnen maar laat hem lekker voor PSV kiezen.

      1. marcussboss

        Het is ook te belachelijk voor woorden dat je als ex ajacied naar de concurrent overstapt, maar je hebt gelijk en ik had dit niet kunnen zeggen?

    7. AFCA my World

      Laat hem lekker gaan,we hebben hem helemaal niet nodig er loopt genoeg kwaliteit en talent rond, er moet alleen nog een echt hecht team van gesmeed worden !

    8. Niels1983

      Beetje overdreven reactie marcuss hij heeft psv ingelicht dat ajax zijn eerste keus is daarna zich bij ajax gemeld ook zegt nee dus mag die jongen dan niet meer in de eredivisie voetballen. Ik zie het ook liever niet gebeuren maar hij heeft zich als een gentlemen

      1. marcussboss

        als hij naar een andere club als pisvee was gegaan had ik daar geen moeite mee gehad, maar wanneer je overstapt naar de grootste titelconcurrent dan is dat niet gek dat je als supporter daar niet blij van wordt? hoe het ook gegaan is, als ajacied hoort zo’n keuze niet eens in je op te komen

    9. Oosterse Ajacied

      Wat een onzin. Ajax wilde hem toch niet? Logisch dat hij voor zijn tweede optie gaat, spelen met z’n broer.

    10. creutz1977

      verrader? ben je niet goed? als hij naar ajax kon was dat zijn eerste keuze… ajax heeft bedankt dan heeft hij groot gelijk… hoop niet dat hij naar psv gaat want het is wel een klasbak! mits fit

    11. BobbyHaarms

      Hoezo een verrader? Siem geeft keurig aan dat hij Ajax de eerste keus gaf en toont hiermee juist zeer veel respect naar Ajax toe! Dat het gevoelig ligt snapt Siem ook wel maar ook hij wil gewoon spelen, daar is hij voetballer voor. Tevens zou Siem naar mijn idee niks extra’s meer toevoegen bij Ajax.

  2. Valentino

    Vorig jaar wilde hij anders niet naar Ajax.
    Mooie woorden bij zijn afscheid maar zoveel blijken die nu niet waard. Had het echt van Siem verwacht.

  3. jojocoolio

    Ga lekker we hebben nu betere spelers… Je zou alleen maar in de weg lopen van klaassen en van Beek…

  4. Michielafca

    Siem de Jong is natuurlijk geen rasajacied. Mij verbaast het niet. Hij is geen meerwaarde bij ajax, dus zoekt zijn heil elders. Het is jammer, maar compleet logisch. Hij heeft mooie dingen laten zien bij ajax, maar clubliefde heeft die niet echt gekend. Daarnaast heeft hij altijd aangeven met z’n broer te willen samen spelen. Succes. Hoop dat die meer dan 3 wedstrijden blussere vrij blijft…

  5. Jimmy1971

    Hij heeft Ajax ook de 1ste kans gegeven ! Als Ajax dan niet wil moet hij dan nog maar een jaartje banken in Engeland ?

  6. EvdB

    Was wel een prima optie geweest in de zoektocht naar een spits.
    Jammer dat de leiding dat niet inziet.

  7. Zlautan

    Ik gun het deze jongen. Hij heeft het goed aangepakt, hij kan er niks aan doen als Ajax hem niet wil. En hij is niet naar feyenoord ofzo.

    1. marcussboss

      naar 010 is het probleem niet die worden niet gezien als titelkandidaat maar die lampies is erger

  8. 030Ajacied

    En dan jezelf indekken door te zeggen dat je eerst Ajax een optie hebt gegeven… Hij wil gewoon met z’n broertje ballen en het boeit hem kennelijk niet dat dit dan bij pisvee is. Jammer dit.

  9. timkloppers

    Tis op huurbasis. Volgend seizoen Luuk en siem halen. En nog 1 of 2 belangrijke schakels van psv. net als bayern München bij dortmund de concurrent verzwakken

    1. Pantelic

      Dan zullen we met betere (hogere) salarissen moeten komen. Luuk de Jong krijgt bij pisvee rond de 3 milj per jaar.

  10. timkloppers

    met de verkopen en eventueel cl deelname moet je qua geld psv voor kunnen blijven zeker 4x achter elkaar

  11. Valentino

    Heeft PSV nog geen middenvelders genoeg? Rare club, huren terwijl je eigen jeugd verpietert op de tribune.

  12. KBouter

    Bij Ajax is er geen plaats voor Siem op het middenveld, en voor de spitspositie heeft hij al aangegeven dat niet te willen. Verder heeft hij de laatste jaren zeer weinig gespeeld ivm blessures. Persoonlijk vind ik ook dat hij als middenvelder te kort komt, het beste spel bij Ajax speelde hij toen hij in de spits stond. Verder wel een heel sympathie gozer.

  13. Indojood

    Heb er geen probleem mee. Laten wij maar zorgen dat onze eigen selectie per 1 september op orde is.

  14. KBouter

    En dat hij zijn goede naam als Ajacied te grabbel gooit is een feit, of je het terecht vind of niet, want wedden dat wanneer Ajax tegen psv speelt hij knetrerhard uitgefloten gaat worden.

  15. Marcie

    Snap wel dat Ajax hem niet haalt. Siem is een prima voetballer maar heel blessuregevoelig. Snap dan Siem ook wel dat hij dan voor PSV kiest. Succes Siem (maar niet te veel)

  16. Dinandd1994

    Geef m groot gelijk. En ajax moet geen spelers halen om maar te halen. Zelfs als ze een icoon voor de club zijn niet. Hij wilt spelen, en t is jammer voor ajax, maar als hij bij psv aan de slag kan geef ik m gelijk dat hij daar heen gaat.

  17. EugAjax

    Ja dit is een gevoelige move van Siem de Jong. Uit het verhaal blijkt wel dat hij liever naar Ajax gaat, alleen is daar geen plek voor hem op middenveld en in spits wilde hij niet meer. Dus dan kom je niet tot elkaar. Dat kan gebeuren. Het zou de Ajax supporters enorm sieren als Siem ondanks de move naar PSV bij opkomen warming up in thuiswedstrijd toch een applaus krijgt voor bewezen diensten en paar kampioenschappen. Mocht je te rancuneus zijn kijk dan voor PSV wedstrijd nog even de meest sfeervolle wedstrijd in Arena op YouTube. De 30e door………..???

  18. Sluk

    Dat hij na Mandy vd Meijde en Kluivert de volgende ex-Ajacied mag worden die niet structureel fit wordt bij psv.

  19. Iceman

    Echte Ajacieden bestaan niet meer zo zie je maar weer he. Maar goed Siem wil naar die Pisvlekken dus ga maar ik hoop dat je daar slaagd en die mooie afscheid waar hij of op zitten te wachten die hoeft van mij echt niet hoor rot toch op en als jullie gaan kampioen worden kunnen jullie 2 broers lekker samen janken daar ga ik van genieten vuille verrader dat noemt zich een ajacied lazer op man.

    1. Hallo1000

      Suarez zou nooit naar psv gaan Huntelaar ook niet. sneijder niet. Vdv miss wel. Ze bestaan nog. Anita denk ik ook niet, Emanuelson denk ik ook niet
      Maar man van glas wel

  20. patrickv1964

    Een Ajacied naar Pisvee is toch niet bijzonder, in de jaren 80 hebben Ajax spelers Pisvee min of meer op weg en aan hun eerste Europacup succes geholpen. Vanenburg, Koeman, Bosman, Kieft, Lerby, Arnesen, Haan en Geels. Het blijven prof voetballers…

  21. Slingertje.

    Hij heeft veel te veel blessures gehad daar in Newcastle dus daar zit Ajax niet op te wachten.

  22. Indojood

    Vind het prima dat hij daar heen gaat. Is vaak geblesseerd en ik vind Van Ginkel beter dus pisvee is er zwakker op geworden op het middenveld in vergelijking met vorig seizoen

  23. Germain

    Siem is geen fenomeen hoor, eredivisie niveau that’s all. PSV blij? Ze hebben een zesje/zeventje binnen gehengeld, nou van harte Eindhoven

  24. Ajax nr 1

    Siem ga maar lekker bij psv tekenen. Ik gun jou psv want ik ben blij dat je niet naar AJAX komt. Geen meerwaarde voor Ajax. Beter voor jou beter voor Ajax.

  25. Indojood

    Kan je nagaan hoe die lampies zich voelen? “Ik wilde eigenlijk naar Ajax maar die vinden me niet goed genoeg dus kom ik maar naar jullie.”

  26. RonJ64

    Eerste optie?, maar Zelf bekeken?!, echte AJACIED?, nee dat is Heitinga, dat is een ECHTE Siem !!…..in Amsterdam ❌❌❌ zeggen ze dan Huichelaar ???

  27. Basl

    Gewoon lekker op zn engels spelen Siem….2 x eigendoelpunt en een rode kaart ontvangen tijdens psv-ajax

  28. fjonkman

    Ik zit me echt wezenloos te ergeren als ik sommige reacties hier lees.. Een verrader? Huichelaar? Geen echte Ajacied? Sjongejonge mensen, wat laten jullie weer je onderbuik spreken ipv gezond verstand. Hij heeft Ajax de eerste optie gegeven, zou het liefste bij Ajax spelen, maar Ajax heeft hem links laten liggen. Dat Pisvee het wel in hem ziet zitten, ligt volgens mij meer aan het TH dan aan Siem zelf. En jullie vinden dat Siem dan maar thuis op de bank moet gaan zitten? Ik ben ook niet blij dat hij nu uitgerekend naar de lampies gaat, maar ik ga hem geen verrader of huichelaar noemen. Dankzij hem zijn we wel mooi een paar keer achter elkaar kampioen geworden! Ik wens hem in ieder geval een aardig jaartje toe om daarna lekker naar een grote club elders te verkassen en dat ie alsnog zijn carrierre nieuw leven inblaast. Succes Siem, maar niet teveel hoor ?

  29. -buitenkantje rechts-

    @Marcusboss en een aantal anderen..
    Schandalige reacties van jullie!!
    Deze jongen wil weer voetballen.. PSV neemt als eerste contact met hem op.. (Ajax geen belangstelling?) Hij geeft aan liever naar Ajax te willen en Ajax de eerste optie te geven.. Ajax gaat daar niet op in!! Ze hebben al geen belangstelling voor Ziyech!! Laat staan voor Siem de Jong.. Dat hij niet bij Ajax speelt ligt aan Ajax.. Niet aan Siem.
    Kan me bovendien heel goed voorstellen dat hij nog een keer samen met zijn broer wil voetballen..

    1. vak411

      Juist! Ik irriteer me mateloos aan het constant afzeiken en afmaken van Ajacieden.. Als je 20 minuten slecht speelt moet er al een strik om..
      Realistisch zijn mag maar Negatieve kutkinderen ga lekker om een stream vragen op showtime.
      Respect voor Siem, juist omdat hij voor een jaar naar psvee gaat en eerlijk zegt dat ajax zijn eerste keuze was. Klasse!

  30. AjaxJay070

    Prima dit. Als ik het bij Ajax voor het zeggen zou hebben dan zou ik hem ook niet willen hebben. Het niveau dat we nu nastreven in hoger dan Siem. Hij is een topper en heeft ons de 3e ster opgeleverd maar Bosz kan hem niet gebruiken. Wens hem veel succes!!!

  31. Johan065

    Jammer maar hij is wel fair geweest. Hij heeft nu ook zijn kans om zich in oranje te voetballen. Ik vind het ook niet fijn maar ik snap hem wel.

  32. KBouter

    Man man man ….wat een reacties. Ik snap dat de emotie hoog oploopt, maar Siem de ergste blessure periode wensen vind ik veel te ver gaan.

  33. Velibor

    De clubliefde is daar waar de eurootjes liggen bij spelers en eigenlijk hebben ze nog gelijk ook maar goed toch, ook al moest ik zwaar schijten dan nog ging ik niet in eindhoven zitten!

  34. quadsboy

    Maar gelijk moet ik je geven siem het is jouw voetbal leven doe wat het beste voor jouw is

  35. imoJC

    Siem, mocht jij of vrienden of fam. op deze site de diverse belachelijke, schrijnende kwetsende opmerkingen lezen …….. bij deze mijn oprechte excuses dat zij zichzelf een Ajax supporter noemen. Ze zijn het niet waard. Ik wens je alle succes bij je volgende club welje dat ook is en bedankt voor je inzet destijds bij Ajax. Mijn applaus krijg je als je straks het veld van de Arena opkomt, ongeacht voor welk team je speelt.

    1. BobbyHaarms

      Dan klap ik met je mee imoJC. Er zijn maar weinig spelers die eerst Ajax zouden afwachten alvorens “ja” te zeggen tegen psv. En dan te bedenken dat 99.9% van deze mensen hem een echte Ajaxheld vonden en stonden te juichen toen Siem ons tegen Twente kampioen maakte…

  36. Mark19

    Ik snap siem wel hoor hij heeft ajax gevraagt als hun er niet voor open staan is het zijn goed recht dat noem ik geen verraad

  37. polaroids

    Dan kies toch uiteindelijk niet voor PSV…. Ook al wil
    Ajax hem niet… Kies dan voor AZ of zo….

    1. imoJC

      Tuurlijk, lekker de CL laten lopen waar je in kan spelen. Lekker de kans op een kampioenschap laten lopen waar je voor kan spelen. Dat doe je allemaal omdat je een paar jaar voor Ajax hebt gespeeld. Tuurlijk, logisch.

  38. ferike

    Siem ik vind het zeer te waarderen, dat jij begrijpt dat dit nogal gevoelig ligt. Ik moet je keuze respecteren, maar heb daar best moeite mee. Ik wens je veel succes toe in dat Brabants dorpje. Hoop niet dat je tegen Ajax komt te spelen. Jij BENT Ajax! Zou wel lachen zijn als Ajax scoort in eindhoven, dat jij dan gaat juichen☺️☺️☺️
    Siem: ook jij weet al jaren: WZAWZDB ‼️

  39. AjaxKat

    Ja en daar komt bij dat Ajax nu geen middenvelder meer nodig heeft. En Siem wil niet in de spits gaf hij al eerder te kennen. Hij is een voetballer die nu speelminuten nodig heeft. Dat kan niet bij onze club, dan ga je verder kijken. Logisch lijkt me, ook al is het niet zijn eerste keus. Laten we respectvol met hem omgaan als hij in dat lelijke shirt de ArenA in komt. Dankzij hem is er een derde ⭐️. En nu hij zelf met dit nieuws naar buiten komt, zal ie t zelf wel moeilijk genoeg krijgen bij die lampies.

Comments are closed.