Jong Ajax verslaat FC Den Bosch met 5-2, drie doeplunten Cerny

De_Toekomst

Jong Ajax wist vanavond met mooie cijfers van FC Den Bosch te winnen waardoor de Amsterdammers op een tweede plaats in de Jupiler League staan. De beloften waren veel effectiever dan de Brabantse ploeg en dat resulteerde in een 5-2 overwinning.

In de eerste helft liep Jong Ajax al snel tegen een achterstand aan want vanuit een hoekschop werd een bal doorgekopt en bij de tweede paal binnen gelopen(0-1). Twee minuten later schoot Vaclav Cerny de bal mooi buiten het bereik van de Bossche doelman via binnenkant paal binnen zodat de ploegen qua stand weer op gelijke hoogte stonden(1-1). Abdelak Nouri mocht na een overtreding in het strafschopgebied de penalty nemen en dat deed hij trefzeker (2-1). De Bosschenaren verzuimden om op gelijke hoogte te komen doordat Stefano Beltrame van Den Bosch over het Amsterdamse doel schoot.

Na de rust lukte het de Brabanders toch weer om gelijk te maken. In de 67ste schoot de spits van Den Bosch vanaf ruim 20 meter ‘uit het niets’ de bal hard en hoog achter keeper Alblas(2-2). Vaclav Cerny liet dat niet op zich zitten en poeierde vier minuten later de 3-2 in de touwen. Even later ging de bal via het lichaam van Heymans over de eigen doellijn na een inzet/voorzet van Pelle Clement (4-2). Cerny had de smaak te pakken en leverde vervolgens nog een kunststukje, dat de eindstand (5-2) opleverde.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Zeefuik, De Ligt, Westermann, Sanniez; De Jong, Eiting, Nouri; Cerny, Clement, Dekker

Related posts

43 Comments

  1. creutz1977

   Cerny vaker bij het eerste halen… vind dat hij te weinig kansen krijgt… samen met Donny

   1. De seijs

    Keizer gaat goed met de jongens. En inderdaad creutz1977 Cerny verdient het om meer bij het eerste betrokken te zijn. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

 1. Indojood

  Keizer is lekker bezig met die gasten. Hoop echt dat er een paar binnenkort de stap gaan maken, dan wordt het verhaal van Overmars ook wat geloofwaardiger.

  1. BobbyHaarms

   Precies, en daarin mag Cerny nu toch ook niet meer ontbreken hoor. Hoelang moeten dit soort spelers zich bij Jong Ajax blijven bewijzen voordat ze eindelijk eens echt de kans krijgen in het eerste?

   1. Litmanen

    Nou, niet als je drie keer scoort Bobby. Kijk maar naar het verleden. Hoe beter je in het tweede speelt, hoe langer het duurt voordat je een kans krijgt.
    Dolberg was niet super in Jong Ajax en je ziet het…..

    1. Indojood

     Klopt Litmanen, maar het is ook best lastig om op te vallen in Jong Ajax als je daar (nog) niet speelt.

     1. Emilio4Ajax

      Heb op een andere plaats al aangegeven dat de aanstormende jeugd eerder een kans moet krijgen, eerder moet doorstromen om op die manier eerder als een “volwassen” voetballer te leren spelen. De echte talenten zijn in het verleden ook eerder bij het eerste gehaald wat ze geen windeieren heeft gelegd…

     2. Velibor

      Ja klopt maar dan moet je er wel eentje bij hebben die hem volwaardig kan vervangen of een volwaardige 1e elftal speler die hij kan/mag vervangen en niet verwachten dat zon gastje gelijk volle bak meedraait het hele seizoen!

     3. Remco425

      Klopt, maar als zo’n talent in z’n 2e wedstrijd een beetje tegenvalt wordt hij alweer meteen tot de grond toe afgebrand en is zn vertrouwen meteen verdwenen. Als de fans en media daar dan ook eens mee ophouden.

 2. Mooi

  Ik denk en hij laat het ook zien dat hij wel degelijk op dit moment beter

  Duidelijk dat hij een vaste basis in de selectie krijgt met veel speelminuten

 3. -buitenkantje rechts-

  Nogmaals.. Cerny op rechtsbuiten.. Younes linksbuiten.. Traoré in de spits..
  Topaanval!
  Trouwens compimenten aan Keizer.. Wat een verschil met jong Ajax onder Stam..

   1. dickst14

    Daar zit ik al heel lang op te wachten. Maar zoals Overmars zegt: we hebben teveel middenvelders, dus zal eerst Gudelj of Klaassen verkocht moeten worden. Ik zeg als je Zyech niet haalt laat Nouri dan debuteren. Is buitencategorie.

    1. Litmanen

     Hij laat Sinkgraven niet eens op het middenveld spelen. DE man van de steekpass. Dan kan Nouri het wel helemaal vergeten.

 4. EugAjax

  Snap de commotie vaak niet helemaal, ook hier past Ajax een gouden Cruijff regel toe. Indien een jonge Ajax speler zijn doorbraak lijkt te maken zet je hem even terug naar 2e of A1 als dat qua leeftijd nog kan en kijk je hoe hij hier op reageert. Nu laat Cerny zien dat hij uit juiste hout os gesneden en dat kan weer gped uitpakken later. Als Cerny beter gaat spelen als El Ghazi of Youmes word hij vanzelf opgesteld

  1. Indojood

   Cruijff stelde een jonge speler zoals Bergkamp of Winter gewoon op in belangrijke Europacup wedstrijden.

   1. imoJC

    Verschil is alleen wel de jeugd van nu en d jeugd van toen. Toen wisten Bergkamp en Winter dat ze aan het begin stonden van hun loopbaan. Nu denkt de jeugd vaak dat ze er zijn als ze een keer in het eerste staan. Een enkeling heeft nog het besef dat het inderdaad pas het begin is. Komt bij de idioterie in salarissen etc wat er wordt betaald voor bank en tribune spelers. Het is dus niet meer een op een met vroeger te vergelijken.

    1. Velibor

     Nou niet altijd de jeugd de schuld geven. Want nu hangt er ook gelijk zon zaakwaarnemer aan de bel te trekken en wat dacht je van begeleiding van Ajax zelf om die jongens te houdn of binnen te krijgen worden ze de hemel in geprezen plus dat gelul van oud ajaxspelers en dan bedoel ik hele ouwe die die rondlopen dat vroeger alles beter was en zelf wel mooi belangen in sommige jonkies al hebben en dan maar lullen over clubliefde ed,fuckoff.

     1. imoJC

      Het wordt ze ook aangepraat klopt, maar het geduld om echt iets te bereiken (en dan niet alleen geld) is een stuk minder.

    2. Indojood

     Dat is niet mijn punt, ImoJC. Een gouden Cruijff regel is dat als je goed genoeg bent, dan ben je oud genoeg. Toen wist je als talent dat je vanzelf kansen kreeg. Je gaat terug naar Jong Ajax als je nog niet goed genoeg bent en degene die op jouw positie speelt in het eerste het beter doet. Dat is hier niet het geval. Is El Ghazi beter dan Cerny?

     1. imoJC

      Klopt maar je zit ook met een groep die niet zo snel komt als een Bergkamp maar er wel kunnen komen. Die groep heeft minder geduld. Dat DE talenten van nu verkeerd worden gebracht is een simpel feit. Uiteindelijk ben je op deze manier straks alles kwijt. Maar de geldelijke kant maakt wel dat die beweging in een stroomversnelling zit.

     2. imoJC

      Ik denk dat ook Keizer hierin een rol moet spelen. Wat we, zoals al zo vaak gezegd hier, missen is een technisch team dat gezamenlijk optrekt om ervoor te zorgen dat de echte talenten niet ondersneeuwen en vertrekken. Nouri moet inderdaad dit seizoen zo’n 10-15 keer zijn opwachting maken in het eerste en dan is hij volgend seizoen basisklant. Als hij echt uitzondlijk is kan dit al het geval zijn na de winterstop. Maar hij moet niet, zoals anderen, een plek gaan opeisen. Dit is een taak van een goed georganiseerde organisatie. Nu zal je zeggen, dat is het probleem en dat klopt. Maar ik hoop dat ze inmiddels een beetje wakker worden doordat ze door schade en schande wijs moeten gaan worden. Er kunnen natuurlijk ook niet meteen 6 jeugdspelers ingepast worden. Maar Nouri en Cerny staan voor mij nu op de plek van directe kansen. Kortom ik blijf hopen op gezond verstand bij Ajax anders kunnen we ee wel mee kappen.

     3. EugAjax

      @ IMOJC heel duidelijk en goed verhaal, dat technische team is dus het Technisch Hart, met alle verantwoordelijke mensen erin die beleid maken, dat je geen vertrouwen in dit TH hebt staat erbuiten vind ik dan heb je het over invulling van mensen. Maar de rode lijn is wel goed vind ik. En volgens mij streven ze dat nu ook na. Vind ik alleen dat Jong Ajax meer voor aanstormende jeugd gebruikt moet worden dan voor oudere eerste elftal spelers die ernaast staan, maar ook daar zie ik beweging in de goede richting

     4. imoJC

      Dat jong Ajax niet gebruikt moet worden voor eerste elftal spelers staat buiten kijf. Westermann in jong Ajax is absurd bijvoorbeeld. Jonge Spelers worden of klaar gestoomd vanuit jong Ajax of speleb wisselend Jong en eerste elftal. Maar dan wel de jonge spelers en niet oudr afgevallen spelers of eerste elftal spelers terugkomend van blessure

   2. EugAjax

    Precies en De Boer deed dat ook………….zit wel wat in wat je zegt, bij de echt grote talenten deed Cruijff het niet dat klopt!

Comments are closed.