Jong Ajax verslaat Almere City met 1-4, drie doelpunten Zivkovic

De_Toekomst

Jong Ajax heeft vanavond een overtuigende zege behaald op bezoek bij Almere City. Richairo Zivkovic wist drie maal het net te vinden en ook Vaclav Cerny wist te scoren.

Jong Ajax leek al vroeg op achterstand te komen maar het doelpunt van Almere City werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarop was het tijd voor de Zivkovic show die schijnbaar goed op de hoogte was dat Ajax eerder op de dag Bertrand Traore had vastgelegd. Zivkovic schoot uit een assist van Nouri de 0-1 binnen en vlak voor rust scoorde hij uit een moeilijke hoek de 0-2. Na de thee ging de show verder en gaf Zivkovic  de bal zuiver op Cerny die de 0-3 aantekende. Niet veel later was de hattrick van Zivkovic een feit en scoorde Salasiwa uiteindelijk nog voor Almere City de eretreffer.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Zeefuik, De Ligt, Eiting, Sanniez; De Jong, Clement, Nouri; Dekker, Zivkovic, Cerny

Related posts

65 Comments

 1. marcussboss

  Was een geweldige pot en wat liet zivkovic zich geweldig gelden!! nouri was ook weer uitstekend met zijn passing?

  1. Litmanen

   Lach me maar weer uit. Zivco blijft het laten zien! Waarom krijgt due knaap nou toch niet eens een echte kans van minimaal zes wedstrijden in het eerste. Geloof me, je kunt Traore terugsturen!

   1. De seijs

    Litmanen niet overdrijven. 2 weken geleden had je het nog over 10 weken. Maar Zivkovic deed het vandaag echt goed. Hoop nou maar dat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen. Nogmaals klasse Zivkovic.

   2. Indojood

    Die laatste zin is wel lachwekkend, hoor. Traoré gaat ook weg na één jaar en dan zien we wel hoe ver Zivkovic, Dolberg en Cassierra zijn.

   3. BobbyHaarms

    Klopt Litmanen, Zivkovic zou een kans moeten krijgen voor een langere periode. Maar dat hij Traore naar huis speelt gaat me net effe te ver. Wel vind ik dat hij met Dolberg en Cassierra mag strijden wie er na dit seizoen mogelijk Traore opvolgt. Ajax heeft Traore nu eenmaal voor 1 jaar gehaald (een kanon) en ook ik heb er vertrouwen in dat Zivkovic alsnog een kanon kán worden. Maar…dan zal hij wederom geduld moeten hebben, tenzij hij Traore uit de spits weet te krijgen ?

   4. -buitenkantje rechts-

    Litmanen.. Ik heb hetzelfde als jij gezegd.. Geef die jongen 5-10 wedstrijden een basisplek en zie wat er dan gebeurt.. Nu we Traoré hebben geef ik de voorkeur aan hem. Zivco moet nog een seizoen geduld hebben, maar is zeker volgend seizoen een goede optie sla hij zich zo blijft ontwikkelen.. Dit is nog maar 1 wedstrijd.

    1. Litmanen

     Hoeveel geduld moet Zivco tonen? Eerst verbannen naar Jong Ajax, teruggestuurd van Willem ll, nu weer in Jong Ajax. Ik wil die andere jongens weleen hetzelfde traject zien afleggen zonder dat ze ongeduldig te worden.

     Van hem wordt dat wel steeds verwacht, terwijl hij waarschijnlijk het meeste talent heeft. Vraag me af waarom sommige trainers zo’n hekel aan hem hebben. Het idee is dat Marcel Keizer dus wel de goede snaar raakt, hoewel hij voorheen in Jong Ajax ook aan de lopende band de mooiste goals maakte.

  2. tijger238

   Zivko heeft met zijn gedrag in het verleden de schijn tegen gehad onder FdB. Hij wilde alleen koorknapen en ja knikkers. Nu ligt het anders. Wie weet.

 2. AjaxFanAlways

  Als het goed loopt bij Jong Ajax dan loopt het echt goed. knap gedaan. vond ze allemaal wel goed spelen

 3. imoJC

  Als Zivko het nu ook eens blijft doen dan komt hij er wel. Incidenteel is niet goed genoeg. Die jongen kan zoveel beter dan hij laat zien.

 4. Mooi

  Ik ben nog steeds een fan van Zivkovic ga zo door en laat zien dat je gewoon een goede spits bent en beter verdiend.

  1. Remco425

   Ik heb hem ook nog steeds niet afgeschreven hoor. In Jong Ajax heeft hij het wel vaker laten zien. Hoop dat hij nu weer een goede serie neerzet en Bosz hem wel een kans geeft.

 5. Geroldkohlen

  zivko en dolberg gaan het uit vechten denk ik. maar als zivko zo door blijft gaan ,dan maakt hij een grote kans om uiteindelijk nummer 1 spits te worden!

 6. Ajax nr 1

  Zivkovic. Zivkovic waarom gedraag jij je niet en doe je best want je kan zo lekker ballen. Gedraag je als een sportman en dan wordt jij zeker een topper.

   1. PvL020

    Alleen maar te hopen, maar hij heeft meer dit kunstje gedaan in jong ajax ….. Eerst maar eens wekelijks volhouden

 7. quadsboy

  Mooi mannen,Lekkerrr…!!!!Hoorrr..!!Zivkovic lekker door oppeppen dan zien we je in de 1e

 8. imoJC

  Momenten succes en daar gaan er een hoop in mee. Minimaal 15 doelpunten in 20 wedstrijden praten we verder.

 9. vak411

  Als zivkovic nu zijn ego eens opzij zet kan het zomaar de beste en eerste spits van Ajax worden. Schittterende goal in de korte hoek vakdaag..

 10. AFCA my World

  En dan begrijp ik nog steeds niet waarom hij geen kans in het eerste krijgt ! Wat moet hij dan doen om bij de trainers door te dringen ? 10x scoren per wedstrijd misschien ? Wanneer krijgt hij zijn kans nou ?

   1. Remco425

    Hij heeft wel vaker gepresteerd dan dat hoor. Stuk of 20 doelpunten in z’n 1e jaar bij Jong Ajax en dan deed hij niet eens alle wedstrijden mee.

     1. Remco425

      Dat klopt, maar voetballend heeft hij het weldegelijk al laten zien in Jong Ajax en niet incidenteel.

 11. Nultwintig

  Helemaal eens Litmanen, zo zie je maar wat vertrouwen geven kan doen. Traore retour Chelsea lijkt mij iets te voorbarig. Maar zivco moet echt een aantal wedstrijden in het eerste krijgen, dat geeft vertrouwen en dan gaat ie zeker los.

 12. Indojood

  Keizer lijkt vooralsnog een goede match voor Jong Ajax. Wat een verademing vergeleken met die Stam en Ulderink en hun afbraakvoetbal.

 13. Kuijff

  Dat gaat allemaal wel heel snel. Zivkovic heeft talent, maar ook issues met zijn mentaliteit.

  Afgelopen seizoen gaf hij grotendeels niet thuis. Nu maakt hij in 1 wedstrijd tegen een Eerste divisieteam drie goals en voor sommigen is meteen the sky the limit…

  Wil hij er komen, dan moet hij twee dingen doen. Winnen van zijn eigen gedrag en vanuit ervaring in de Eerste ook gaan scoren in de Eredivisie.

  1. Litmanen

   Tjonge tjonge, wat een wijsheid Kuijf. Zivco lag niet lekker bij De Boer en ook niet bij Streppel. Verder heeft hij geen moorden gepleegd, drugs gebruikt, zich ladderzat gezopen etc. Zlatan mocht destijds Ajax voor een grijpstuiver verlaten omdat hij niet altijd in het rijtje meeliep. Zivco is qua gedrag zeker geen Zlatan en bij de goede trainers ( destijds in Groningen -Jans-) en nu bij Keizer een geweldig talent die het elke keer laat zien.

   Ik stel voor dat je hem eens een paar wedstrijden gaat bekijken, dan begrijp je wat ik bedoel. Zijn snelheid, spelinzicht en baltechniek zijn binnen Ajax onvergelijkbaar.
   Maar als hij de kans maar eens zou krijgen een reeks te maken in het eerste, dan speelt hij iedereen er uit.

 14. Wandapanda

  Kuijff, helemaal eens. Genoeg gedoe geweest rindom Zivko. Zowel bij Ajax als in oranje. Als deze jongen, ondanks zijn klasse (want die heeft hij ontegenzeggelijk) niet in staat is zichzelf als een echte prof te gedragen dan gaat hij de absolute top niet redden. Hij moet leren leven als een prof en er alles voor willen doen om de top te halen. Veel te vaak gedoe rondom deze speler. Ook in aanloop naar dit seizoen. Hij zou toch naar een andere club gaan? Is eerder gezegd: een zwaluw maakt nog geen zomer. Eerst een goede serie neerzetten en dan geeft Peter Bosz hem echt wel een kans. Heb een goed gevoel bij de nieuwe trainer. Wordt allemaal wat stabieler en de contouren hoe hij wil dat er gespeeld wordt worden ook beter zichtbaar. Eerst volgende week die Russen verslaan. Wordt een hele klus als ik commentaren van Tonnie Bruins Slot moet geloven. Uitstekende analyst dus dat zal wel kloppen. Succes Ajax.

 15. JohnDoe77

  Misschien is dit Zivko zijn niveau? Anders zouden toch niet twee Ajax 1 trainers hem passeren?

 16. Martin_FSide

  Geef die jonge eens een x een kans voor een langere periode, dit seizoen gwn rustig nog brengen. Volgend seizoen eerste spits !!!

 17. Indojood

  We zijn alweer vergeten dat Zivkovic afgelopen maandag tegen Emmen hopeloos faalde op 5 meter van de goal door voorlangs te schieten. En hij was de hele wedstrijd onzichtbaar. Om maar even de nuance terug te brengen.

  Sommigen noemen hem hier het grootste talent van de afgelopen 10 jaar. Dat is op zichzelf al een boude uitspraak maar als je de aanleg niet kan complementeren met de juiste instelling dan kan je het gewoon schudden. Hij had al lang basisspeler in het eerste moeten zijn als hij echt zo uitzonderlijk goed zou zijn. Ajax heeft fouten gemaakt in de begeleiding maar Zivkovic moet nu eens een keer doorzetten en niet bij de eerste de beste rimpel in de vijver gaan zeuren zoals tijdens de oefenwedstrijd tegen AFC.

  Ik hoop voor hem dat hij alsnog de stap gaat maken maar we kunnen niet eeuwig wachten. Dolberg en Cassierra zullen zich ook gaan ontwikkelen en met name Cassierra heeft met zijn fysieke voorkomen en achtergrond in mijn ogen de beste papieren op dit moment. In bittere armoede in een gebroken gezin opgegroeid in een omgeving vol geweld en angst. Deze jongen zal het niet op mentaliteit gaan verliezen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Sleutelwoord: mentaliteit..
   Vind Zivko qua aanleg een topper! Succes kwam voor hem te vroeg en te snel.. Hij was puber en kon daar niet mee omgaan.. Zie nu langzamerhand tekenen van een ommekeer. Dit seizoen nog df geduld.. Na dit seizoen met Dolberg de strijd aangaan voor de 9 positie.. Zie Cassierra en Zivko ook prima samen spelen.. Cassierra meer als een 10.. Zivko/Dolberg op 9.. Dodelijk duo

   1. Indojood

    Ja br, niet zo lang geleden gaf je Zivco de schuld voor zijn eigen falen toen hij moeilijk deed rond de wedstrijd tegen AFC. Bosz heeft dit gewoon prima aangepakt door niet te reageren op die “affaire” met Utrecht maar hem gewoon erbij te houden. Bosz werd al weer beschuldigd van bevriende spelers opstellen door overemotionele figuren. Het is aan Zivco om het te doen, iedereen wil dat want dat is goed voor Ajax.

    1. -buitenkantje rechts-

     Dat zeg ik ook nog steeds Indojood.. Het is/was nig een puber voor wie het succes te snel kwam.. Hij kon daar niet mee omgaan.. Zie zijn gedragingen en uitspraken. Zoals je niet iedere uitspraak van een puber serieus moet nemen deed Bosz dat ook niet. Prima!
     Vind hem qua voetbal wel de meest getallenteerde spitsen.. Kernwoord: mentaliteit.

 18. Johan065

  Ik hoop dat hij op deze manier doorgaat. Het kan niet zijn dat hij er helemaal niets van kan. Ik hoop dat hij toch nog iets kan betekenen voor ons.

 19. KBouter

  We zijn nog geen twee wedstrijden verder en mensen roepen ineens als dwazen over Zivco in Ajax1. Die gast heeft net 1 wedstrijd goed gespeeld. Laat dit een 20 wedstrijden achter elkaar zien.

   1. lezerG

    Alleen die meneer die nu gaat proberen of ze in Milaan ook van slapen houden wilde er niet aan.

Comments are closed.