Ajax opent seizoen met zege op Sparta: 1-3

0807sparta-ajax_veltman

Ajax is de competitie gestart met een uitoverwinning op Sparta. Op het Kasteel was Ajax veel sterker dan de promovendus en won het uiteindelijk simpel met 1-3 via doelpunten van Klaassen, Gudelj en Cassiera. Smetje op de zege was de rode kaart (twee keer geel) voor Joël Veltman.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel

Davy Klaassen zette Ajax al na vijf minuten met een kopbal op 0-1, maar die vreugde was van bijzonder korte duur. Drie minuten later verwerkte Nemanja Gudelj een vrije trap van Ryan Sanusi knullig in eigen doel: 1-1. Dat was ook de ruststand mede omdat een kopbal van Cassierra via twee keer de binnenkant van de paal uiteindelijk niet in het doel ging.

Daley Sinkgraven zette de ploeg van trainer Peter Bosz tien minuten na rust weer op voorsprong. De linksbuiten schoot droog raak: 1-2. Tien minuten later tekende Mateo Cassierra na bijzonder matig verdedigen van Sparta voor de 1-3 en de beslissing in de wedstrijd. Dat Veltman in de slotfase nog tegen een makkelijk gegeven tweede gele, en dus rode kaart, opliep, had geen effect meer op de uitslag. De tweede gele kaart was zwaar bestraft, voor een te hoog geheven been bij de middenlijn. Een eventueel beroep is niet mogelijk, omdat het gele kaarten betrof. Ajax zal het daardoor in de tweede competitiewedstrijd thuis tegen Roda JC, aanstaande zaterdag moeten doen zonder Veltman.

Sparta-Ajax 1-3 (1-1)
5. Klaassen 0-1