Ajax opent seizoen met zege op Sparta: 1-3

0807sparta-ajax_veltman

Ajax is de competitie gestart met een uitoverwinning op Sparta. Op het Kasteel was Ajax veel sterker dan de promovendus en won het uiteindelijk simpel met 1-3 via doelpunten van Klaassen, Gudelj en Cassiera. Smetje op de zege was de rode kaart (twee keer geel) voor Joël Veltman.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel

Davy Klaassen zette Ajax al na vijf minuten met een kopbal op 0-1, maar die vreugde was van bijzonder korte duur. Drie minuten later verwerkte Nemanja Gudelj een vrije trap van Ryan Sanusi knullig in eigen doel: 1-1. Dat was ook de ruststand mede omdat een kopbal van Cassierra via twee keer de binnenkant van de paal uiteindelijk niet in het doel ging.

Daley Sinkgraven zette de ploeg van trainer Peter Bosz tien minuten na rust weer op voorsprong. De linksbuiten schoot droog raak: 1-2. Tien minuten later tekende Mateo Cassierra na bijzonder matig verdedigen van Sparta voor de 1-3 en de beslissing in de wedstrijd. Dat Veltman in de slotfase nog tegen een makkelijk gegeven tweede gele, en dus rode kaart, opliep, had geen effect meer op de uitslag. De tweede gele kaart was zwaar bestraft, voor een te hoog geheven been bij de middenlijn. Een eventueel beroep is niet mogelijk, omdat het gele kaarten betrof. Ajax zal het daardoor in de tweede competitiewedstrijd thuis tegen Roda JC, aanstaande zaterdag moeten doen zonder Veltman.

Sparta-Ajax 1-3 (1-1)
5. Klaassen 0-1
8. Sanusi 1-1
54. Sinkgraven 1-2
65. Cassierra 1-3

Kaarten:
Geel: Dijks, Westermann, Klaassen (Ajax), Dumfries, Sanusi (Sparta)
Rood: Veltman (Ajax, twee keer geel)

Opstelling Sparta:
Kortsmit; Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Pinteaux; Dijkstra, Dougall, Sanusi; Brogno, El Azzouzi, Calero (68. Goodwin).

Opstelling Ajax:
Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Bazoer (76. Van de Beek), El Ghazi (87. Westermann), Sinkgraven, Klaassen, Cassierra (76. Dolberg), Gudelj, Dijks.

Related posts

46 Comments

   1. marcussboss

    zeker lekker dit! er zit een stijgende lijn in en ben benieuwd waar dit gaat eindigen?

  1. De Ajacied

   Wat een belachelijk optreden van Blom, wat een onrechtvaardige …
   Is het ook zeg
   ❌❌❌

  2. f-side64

   nou 1-3 en met heel veel moeite van sparta winnen vind ik absoluut geen klasse overwinning.

 1. Niels1983

  Toch een goede overwinning 11 man in de verdediging van sparta toch 3 keer succesvol doorheen ??

  1. f-side64

   Jij bent niet helemaal lekker hè het is sparta dus 1-3 is heel matig die 010 zuid spelers winnen met 0-5 van fc boeringen

 2. Charka53

  Verdiend is het wel en nu gewoon zo door gaan dan gaat het vanzelf beter draaien.
  En Blom was ook weer in vorm , de lul

  1. De seijs

   Blom was inderdaad niet helemaal zuiver. Maar volgende week Sanchez op de plaats van Veltman dan moet de motor gaan lopen. En nu van de week een echte spits die we meteen in kunnen zetten halen en nog een buitenspeler dan kan het echt gaan beginnen.

 3. Hallo1000

  redacteurs toch, sinkgraven heeft gescoord en niet gudelj. Die heeft ook gescoord maar jullie vermelden t weer is verkeerd…

 4. SPHAFCA

  Matige eerste helft, goede tweede helft. Sparta hele wedstrijd geen kans gehad. Tevrede voor de eerste wedstrijd van het seizoen. El Ghazi verraste me ook erg de eerste helft, 2e speelde die weer als vanouds.

  1. De seijs

   Die Marokkaan el Azzouzi heeft tegen zijn werkgever ajax niet gescoord. Dat zou hij wel effe doen want “wie is Dolberg” hij had in de spits van ajax moeten staan. Iedereen had ongelijk bij ajax hij zou het wel effe laten zien in de spits bij Sparta. Ik heb hem op sportieve wijze niet gezien. Zoals Skills hier boven al zij een walgelijke speler die Marokkaan el Azzouzi.

     1. f-side64

      als het 1 vervelende nederlander zou zijn en het word vermeld klagen/zeuren julie er dan ook over ?

     2. f-side64

      de seijs chill man die i.m of j.c is nu eenmaal 1 heel zielig moederskindje het is de m.rutte op deze side/app.

 5. dickst14

  Mooi. Gewonnen, maar wat gaan die tegengoals er altijd makkelijk en lullig in. Je verwacht na de 0-1 een makkelijke wedstrijd maar dat viel dus tegen. Tot die 1-2 was het alleen maar balbezit.

 6. Ajax_the_best

  Verdiend gewonnen, maar Blom mag echt een andere bril man! Blunder! Ajax goed gespeeld en verdiend gewonnen. Hier en daar moet het spel op het middenveld wel beter. Volgende week Roda thuis, dan de slechte puntjes eruit halen voor de wedstrijd tegen Rostov en dan moet het echt wel goed komen met de Champions League. Alleen denk ik dat we ons nog niet met de grote clubs kunnen meten in Europa, daarom moeten er verstandige aankopen gedaan worden.

 7. EugAjax

  Mooie overwinning van Ajax. Wel weer beetje op zijn Ajax om 0-1 voorsprong meteen uit handen te geven. Andermaal zag Cilissen er niet goed uit. Verder lijkt Sinkgraven wat meer flair te krijgen en speelde goede wedstrijd. Al met al nuttige overwinning tegen Sparta!

 8. fjonkman

  Ik vond El Azzouzi ook lekker fel spelen, hij viel me niet tegen. Alleen het aannaaien van die rode kaart was net ff te veel van het goede. Maar verder heeft ie zich wel laten gelden. Goed om te zien 😉

  1. f-side64

   is het ook een mismaakte en niet bij Ajax geslaagd spelertje en ja dat volk is nogal gauw gefrustreerd en beledigd.

Comments are closed.