Opstelling Ajax tegen PAOK Saloniki

opstelling_ajax

Ajax speelt om 20:30 uur in het Toumbastadion de return wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki. Er zal gewonnen moeten worden en Peter Bosz stelt daarvoor voor het eerst de geroutineerde Heiko Westermann op. Er wordt in een 3-5-2 systeem gespeeld en Anwar El Ghazi zal hierdoor niet opgesteld worden. De wedstrijd is te zien via het Ziggo kanaal.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Joël Veltman, Heiko Westermann, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Kenny Tete, Nemanja Gudelj, Davy Klaassen, Jairo Riedewald, Kasper Dolberg, Mateo Cassierra

Related posts

216 Comments

    1. dickst14

      ja vond ik ook. 2 dagen geleden al zonder Cerny Muric. etc. we zijn dus een 1-1 aan het verdedigen nu met desastreuse gevolgen
      Bosz valt nu al door de mand
      Past zich toch aan. jammer

      1. Ajax nr 1

        Als Gudelj die bal gewoon weg kopt is het makkelijker om de fout niet bij iemand anders neer te leggen. Maarja dan gaat je haar in de war. Er is geen speler die de 1ste helft een voldoende haalt. Hopen dat de 2de helft beter Is.

        1. Litmanen

          Ik schaam me dat ik supporter ben! Wat een dramatische opstelling. Acht verdedigend ingestelde spelers. Buitenspelers Tete en Dijks, lachwekkend. Westerman, nog te slecht voor Schubbekutteveen 9. Pfffffff

          1. Ajax nr 1

            Ja echt Litmanen! We zijn door maar het niveau gaat elk jaar verder achteruit. Nu hebben we een andere trainer die ik zeker mijn vertrouwen geef maar wat heeft Peter een zooitje aan spelers zeg. De spelers waar je een elftal op moet bouwen zakken volledig door het ijs. Er zal echt nog wel iets van kanonnen aangekocht moeten worden anders wordt het weer een kut seizoen waar weer geen doelstellingen gehaald worden. RVC en bestuur enz als je echt iets om Ajax geeft doe er dan iets aan.

  1. nick-afca95

    Vreemde opstelling maar kan goed uitpakken als dijks en tete een beetje bruikbare voorzetten zullen geven. En als het niet werkt is het met 1 wissel om te gooien naar de gebruikelijke opstelling; el Ghazi voor Viergever.

  2. EugAjax

    Zo we zijn 1 officiele wedstrijd onderweg en Bosz gaat al afwijken van de Ajax stijl!!!! Dit valt me tegen. Ik heb geteld maar er staan 6 (!) spelers in die normaliter in verdediging spelen en dan ook nog Gudelj als slot op de deur…..zeer aanvallend Bosz! Valt me echt tegen ben benieuwd naar de uitvoering. Geen enkele echte vleugelspeler en op zijn best spelen we 5-3-2! Vragen om problemen. Ik durf te wedden dat dit niet is geoefend laatste paar weken.

    1. Tommy827

      Daarvan kunnen dijks en tete veel opkomen aan de kanten en voorzetten geven op dolberg en cassiera

      1. EugAjax

        Op zich zou dat kunnen werken idd Tommy alleen word er dan geen hoog druk gezet met 6 van nature verdedigers anyway ik hoop dat het goed uitpakt en heb zelfs wel vertrouwen alleen dit is niet de klassieke Ajax stijl die iedereen terug wil zien

    2. In memory of J.C.

      Ook met deze opstelling kan je druk zetten en afjagen. Laten we eerst dcwedstrijd eens afwachten ipv nu al te (ver)oordelen. Prettige wedstrijd allemaal.

      1. Jari1995

        Viergever kan ook als een vent een duel aan gaan maar meneer Westermann laat idd makkelijk zn man lopen.

  3. fjonkman

    Nou dat is weer een lekker hoopvol begin hoor. Shitzooi! Lopen we weer de hele wedstrijd achter de feiten aan ?

  4. PvL020

    Oei die Westermann ziet er heel houtiger uit en dan heb ik het niet over de goal….. Of het moet gewenning zijn maar souplesse is ver te zoeken

  5. BobbyHaarms

    Pffffff….kom op jongens, op dezelfde voet als in Amsterdam dan sloop je die gasten!!

  6. Geroldkohlen

    spelen we met 5 verdedigers eigenlijk 6 met riedewald erbij, en nog kunnen ze gevaarlijk worden ongelooflijk ! nu gaan die Grieken tijd rekken en janken op de grond!

  7. Geroldkohlen

    spelen we met 5 verdedigers eigenlijk 6 met riedewald erbij, en nog kunnen ze gevaarlijk worden ongelooflijk ! nu gaan die Grieken tijd rekken en janken op de grond!

  8. Geroldkohlen

    spelen we met 5 verdedigers eigenlijk 6 met riedewald erbij, en nog kunnen ze gevaarlijk worden ongelooflijk ! nu gaan die Grieken tijd rekken en janken op de grond!

  9. In memory of J.C.

    Kijk eens naar die koppues van die Grieken en naar die van Ajax. Zoek de verschillen, ze zijn niet zo moeilijk.

    1. vak411

      Soms maar hij kraakt westerman wel alleen maar af.. Hoe objectief ben je dan? Tuurlijk was een fout maar alleen maar zeiken en na 17 minuten over wisselen beginnen snap ik niet.. Lulhannes

      1. PvL020

        Zit toch totaal geen voetbal in bij Westermann?? Souplese 0,0……. Nee geen toegevoegde waarde

        1. Velibor

          Ja ik moet sierd ook ff gelijk geven vandaag want hij staat wel ff onwennig te stumperen ,maar goed na rust herstellen maar!

  10. Ajaxslied

    ik heb het gezegd. Als je bij real betis weg mag ben je al helemaal geen toegevoegde waarde voor Ajax. En met een 3-5-2 opstelling zie ik liever 5 echte middenvelders want dit is waardeloos zeg.

  11. PvL020

    Man man man Westermann eruit aub en vol op de aanval….. Spitsen er maar in, middenvelder erbij

  12. -buitenkantje rechts-

    We hebben 72% balbezit… maar staan met 0-1 achter..
    Klaus nu al 3x alleen voor Cillessen…

  13. jojo123

    Viergever eruit veltman eruit westermann eruit … Zijn te trage spelers voor dit soort voetbal.. Snelle grote spelers zijn nodig tegen counterteams zoals Ajax

    1. fjonkman

      Die voorzetten van Dijks eindigen stuk voor stuk allemaal bij de verre cornervlag, wat een pannenkoek dat ie het nu nog niet snapt!

  14. Ajaciedje14

    Gewoon weer 4-3-3 gaan spelen de zwakte van PAOK ligt bij de backs en dan zet die Bosz er 2 spitsen in El ghazi dr in voor westermann dijks en tete als echte backs en dan later misschien nog schone voor Casiera of Dolberg

  15. Geroldkohlen

    westermann eruit el ghazi of lasse erin! deze wedstrijd is geen schim van vorige week!

      1. -buitenkantje rechts-

        Eerlijk is eerlijk.. Ook 2 goede reddingen..anders had het nu al 3-0 gestaan.

        1. Teuntje

          Is ook wel zo, maar zeg het ook daar ik Cillesen niet zie groeien. Ook afgelopen seizoen echt onbegrijpelijke dingen zien doen…

    1. -buitenkantje rechts-

      Was die Westermann niet op voorspraak van vd Vaart gekomen?.. Hoop dat Overmars hem zelf ook een paar keer heeft bekeken..

      1. Teuntje

        Westermann is niet bepaald een zekerheidje axhterin en ook niet bepaald snel te noemen, maat geef hem nog ff de tijd.

  16. Ajaxslied

    Jezus zeg waar zit ik naar te kijken. Betaal ik hiervoor honderden euro’s voor een seizoenkaart

  17. BobbyHaarms

    Godskolere zeg, dat angsthazenvoetbal wordt doodleuk afgestraft…totaal Ajax-onwaardig!! Vorige week werd met durf en bij vlagen goed voetbal de tegenstander afgejaagd, nu speel je de tegenstander alleen maar in de kaart…en ik was zo hoopvol na afgelopen week! Manmanman waar zijn ze mee bezig..

  18. Rinus

    Vanaf loting al geroepen dat het erg lastig ging worden, het verbaast mij totaal niet, en ik ben absoluut geen azijnzeiker. Hopelijk gaan de oogjes eens echt open

  19. fjonkman

    Wat een geweldige aankoop weer die Westermann… Het had al 4-0 kunnen en moeten staan… Wat een amateuristisch geklungel achterin.. Gauw die Westermann eruit halen en Riedewald naar achteren halen!

  20. BobbyHaarms

    Op deze manier komt er echt geen hond meer naar Ajax deze transferperiode. Je weet als speler toch al dat Ajax niet Europees speelt dus je kijkt wel lekker uit als je een beetje ambitie in je flikker hebt.

      1. PvL020

        Ja helemaal eens Indojood!! Daarom zeg ik omgooien die hap. Dit kan echt niet, dit is ajax niet met dit systeem, zelfs Bosz moet dat weten!!! Die heeft met Cruijff gesproken in Israel!!

  21. Geroldkohlen

    pfffff gelukkig kregen we die strafschop 2de helft moet uit een ander vaatje getapt worden!

  22. BobbyHaarms

    Yes!! Nu maar hopen dat onze jongens hier Ajaxvleugels van krijgen…als je hier geen kick van krijgt weet ik het niet meer..

  23. Niels1983

    Jongens jongens wat een slechte eerste helft gelukkig een knappe beslissing van de scheids terecht waardoor je terug komt maar die westermann jemig ik schrijf hem niet meteen af maar man man man

  24. In memory of J.C.

    Foutje van Bosz, fout van Westermann, foutjes van Cillessen. Aardig wat mogelijkheden voor verbetering tweede helft. We mogen er maar drie wisselen he. Starten met viergever en Westermann er uit en el Ghazi en vd Beek er in. Achter tete veltman en dijks en afjagen die Grieken de hele 2e helft lang.

  25. PvL020

    Wat een gelul over die pingel van de heren bij Ziggo. Als Luuk de Jong het doet is het slim gespeeld. Pingel is terecht en goed gedaan van viergever

  26. Geroldkohlen

    westermann blijft op de bank komend seizoen, of op de tribune zeer teleurstellend dit. word gewoon veltman en Sanchez centraal achterin!

  27. Ajaxslied

    ik zei toch dat die bosz een arrogante eigenwijze kerel is. Het gaat zo lekker weet je wat we laten het elftal zo staan pfffffffffffff

  28. -buitenkantje rechts-

    Dolberg eruit.. Zivco er in.. In dit dysteem tenminste.. Anders systeem herstellen..

  29. Ajaxslied

    je ziet het gewoon als dijks en Tete aan de bal zijn zijn ze op zoek naar een buitenspeler die ze kunnen aanspelen maarja ER STAAT NIEMAND dus weer terug draaien en een pass over 3 meter

    1. BobbyHaarms

      Dat vraag ik me al een paar jaar af. Het niveau holt achteruit, jaar na jaar na jaar. Dit Ajax is zeker niet mijn Ajax..

  30. fjonkman

    En herr Westermann mag blijven staan… Al is ie nu iets minder rampzalig dan in de eerste helft.. Speelt toch nog steeds als een natte Bildzeitung hoor!!

  31. Ajaxslied

    Tete een super getalenteerde verdediger en dan zie ik hem de laatste 20 minuten puur rechtsbuiten staan waar hij totaal geen waarde heeft. Dijks die telkens voor de actie gaat en het zichzelf dan zo beroerd maakt zodat hij telkens geen goede voorzet kan geven pfff.

  32. Geroldkohlen

    en dan te denken hoe slecht we wel niet spelen vandaag poe poe! echt het is dat paok echt een slechte ploeg is, anders was het een different cookie geweest !

  33. Velibor

    Ik had na 20 min nog geen 5euro erop gezet en moet je kijken wat ik er een verstand van heb haha!

      1. dioajax

        hahhahha ja maat echt…oh oh wat was dat voor een wedstrijd…ajax moet echt sirieuz zien dat we aankopen doen…koop ziyech…we missen creativiteet…en een goeie spits…breng een goeie spits en buitenspeler…

  34. Velibor

    Nou Indo en Bobby zeg het maar eens haha dit hadden jullie toch ook niet verwacht of wel soms?

    1. Indojood

      Nee zeg. Haha. Hoop dat Bosz in het vliegtuig terug een beetje bij zinnen komt. Dit sloeg nergens op.

    2. BobbyHaarms

      Absoluut niet verwacht Velibor! Die Bosz had vandaag zeker last van een Griekse zonnesteek met z’n gekke tactiek, eens maar nooit meer hoop ik!

  35. -buitenkantje rechts-

    PAOK overleefd!!! Pfff.. Vreselijk voetbal.. Vreselijk veel fouten en vreselijk veel geluk! ??

  36. BobbyHaarms

    Man man, je moet je toch diep schamen voor zo’n wanvertoning, ondanks die goal? Ze zullen wel weer ouderwets zeggen dat “het beter moet” . Nou doe dat dan als je die CL überhaupt nog wil halen!

  37. In memory of J.C.

    Gestolen overwinning. Maar zoals Johan zou zeggen: we hebben toch gewonnen(met zo’n gemene grijns) maar inderdaad nooit meer 3-5-2

    1. Velibor

      Nou gestolen,Paok heeft toch ook helemaal niks laten zien ,ja eerste helft na fouten achterin maar zelf niks klaargemaakt,wel lekkere wijven daar op tribune trouwens!

  38. Geroldkohlen

    juiste verwoording is : met de hakken over sloot! maar dit team is verre van klaar, dolberg en cassierra zijn er ook nog niet klaar voor! en westermann jeezzz, ik hoop dat Marc het bonnetje bewaard nog heeft afzender retour!

  39. KBouter

    Rustig…Rustig…systeem veranderingen doe je niet met 1 wedstrijd. Overleven was dit.

    1. BobbyHaarms

      Overleven voor Ajax ja. Maar ook voor ons, m’n hart is weer tig keer blijven hangen vanavond.

    2. Geroldkohlen

      vorige week speelde ze in een andere systeem met 3 aanvallers, dat ging naar mijn mening wel wat beter! vandaag was keihard door de ondergrens! ook passes waren slecht. vandaag was niet alleen overleven maar ook erg veel geluk gehad! westermann lekker de tribune in, laat Sanchez er maar staan. goede spits erbij en een goede buitenspeler, en het systeem spelen van vorige week!

  40. EugAjax

    Zeer slechte wedstrijd, verkeerde tactiek, on Ajax, veel spelers kwamen op gedeelte veld waar ze niet tot recht komen. Goed volgende ronde maar tot zo ver valt het tegen. Baal van inconsistent heid Bosz. Zit nu naar interview te luisteren ik vrees dat hij nog een goede tactiek ook…………we wachten af maar dit was een parodie op een voetbalwedstrijd.

    1. PvL020

      Hoe hij het uitlegd, kan ik het wel volgen, alleen de spelers zwemmen op hun plekje….. Te kort om zoiets te spelen.

  41. Kuijff

    Met mazzel door, maar dat is ook door. Slechte wedstrijd van beide ploegen.

    Doorgroeien en op naar de volgende wedstrijden.

  42. Gero77

    Je kan lelijk spelen en lelijk spelen en mazzel hebben maar god oh god wat waren we lucky Ajax vandaag….. Pff…… Met gekenepen billen zitten kijken naar dhr Westermann… Oef

  43. BobbyHaarms

    Denk dat ik vannacht nog wel een paar keer zwetend wakker word. En morgen vol trots rondlopen op het werk laat ik deze keer ook maar even achterwege ?

  44. vak411

    Aan de andere kant.. Zo vaak leuk gespeeld maar met lege handen.. Nu afschuwelijk maar door‼️ nu aan automatismen werken..

  45. Ajaciedje14

    Nooit meer dit systeem AUB alleen nog tegen Roda, Willem 2 en andere clubs die alle counters die ze krijgen toch missen maar anders…

  46. Ajaxslied

    wat komen we afschuwelijk goed weg zeg. Heb nog nooit zo’n slechte wedstrijd gezien. En dan nog zeggen dat het niet aan het systeem lag pfff.
    En we hadden grip op de wedstrijd laat me toch niet lachen als je zoveel kansen tegen krijg dan heb je totaal geen grip.

  47. Vakje129

    Deze wedstrijd gauw vergeten en door , Marc Netto ga een Spits en een verdediger kopen , die Westerman maakt wel hele grove fouten ???

  48. Indojood

    Ja, een gelukkige overwinning en vorige week een ongelukkig gelijkspel. Dus toch verdiend door. Zo, en nu samen met het vrouwtje gezellig op de bank. Moet toch even stoom afblazen. ?

    Prettige avond vrienden en we gaan elkaar ongetwijfeld spreken. ?

    1. Velibor

      Jaja die van mij kan ook al niet wachten he ,tja woensdag : an die arbeit zoals Westermann zal zeggen?

  49. KBouter

    Terechte overwinning, dan lul ik niet over de kansen die zij hadden eerste helft, maar over balbezit hele wedstrijd. Wij maakten de wedstrijd, ook al was de uitvoering slecht. Ronde verder, daar ging het om, te kort om te veranderen…maar om te spreken van een gestoolde wedstrijd? Over twee wedstrijden gewoon verdiend, niets gestolen.

    1. In memory of J.C.

      Deze overwinning was simpelweg onterecht daar doet balbezit niets aan af. We hebben één halve kans gecreeerd en die ging er in. Dat we thuis hadden moeten winnen doet daar niets aan af, dat hebben we niet gedaan. Zo positief als het spel thuis was, zo slecht was het nu. Laten we zeggen: genoeg kansen voor verbetering.

      1. KBouter

        Dat kun jij wel vinden, maar jou mening is niet maatgevend, ook al wil je dat graag, net zo dat mijn mening niet maatgevend is. Ik vind deze overwinning gewoon terecht, Ajax was ondanks slecht spel de ploeg die beter was. Dat de tegenstander al op 3-0 kon staan heeft niets te maken met beter zijn, maar meer met blunders van ons. Op statistieken te zien zijn we allebei de wedstrijden beter geweest met meer balbezit. Ajax is de terechte winnaar van deze tweestrijd vind ik.

        1. In memory of J.C.

          Dan verschillen we dus van mening 🙂 Ik snap alleen je eerste zin niet zo goed. We geven beide onze mening en nergens zeg ik dat iedereen die moet volgen. Bij mij staat meer balbezit sowieso niet gelijk aan beter spel, dat lees ik toch wel een beetje in jou verhaal. Onze passing was deze wedstrijd gewoon dramatisch en de Grieken waren gewoon aan het wachten op hun kansjes. Blunders maken ook een onderdeel uit van de wedstrijd en er waren niet alleen blunders er was gewoon sprake van zeer onzorgvuldig spel. Maar …. dat is mijn mening 🙂

Comments are closed.