Column Ron Schiltmans: Hoe spitsvondig is Marc?

0510ajaxa1-psva1_overmars_swart

Hij slofte maandagmiddag verveeld achter haar aan. De Ajaxpet met de klep in de nek, hangende joggingbroek, sportschoenen die nog nooit gesport hadden. Terwijl ik met zo’n handige lange onkruidborstel mijn oprit van mos ontdeed, zag ik hoe hij totaal geen oog had voor zijn jonge vriendin en baby. Iets op zijn mobieltje was veel interessanter. Zijn meisje liep achter de kinderwagen met een alleszeggend gezicht: had ik hem toen maar van me afgeduwd, toen hij met zijn ogen begon te draaien. Een beetje die blik. Nu was het te laat. Ze waren aan elkaar overgeleverd, zoals ooit Frank de Boer en Arek Milik. Denk daar maar aan. Iedereen weet hoe dat afliep, daar in Doetinchem.

Misschien las de Ajaxfan net dat Mario Gomez in Amsterdam was gesignaleerd, ik weet het niet. Ik durfde het prille, maar op het oog breekbare familiegeluk niet te verstoren. Of hij zag dat Ajax informeerde naar Mario Balotelli. Wie zal het zeggen? Er worden elk jaar rond deze tijd wel meer gekken met Ajax in verband gebracht. Mario Götze was het in elk geval niet, want die tekende onlangs weer bij zijn oude liefde Dortmund en dat is mooi. Te goed voor de bank in Bayern. Misschien zocht het Ajaxpetje naar Pokémon, of hoe dat spul ook moge heten. Dat zoeken schijnt gezond te zijn, want lichaamsbeweging. Hoewel. Even verderop kwam een boom van rechts die hij druk swipend op zijn smartphone geen voorrang verleende. Zijn vriendin en ik zagen het aankomen, maar zij zei niks, dus waarom zou ik dan wél? Nors draaide hij zich om, om te kijken of ik zijn gênante botsing had gezien. Maar ik ontwaarde net op tijd een in onze buurt uiterst zeldzame vogelsoort, hoog in de boom naast mij. De struisvogel. Dat soort dingen ga je zien als je uren gebukt achter een onkruidborstel aan loopt.

Het ongeïnteresseerd slenteren, de afwezige blik, de denkbeeldige struisvogel, het deed mij op de een of andere manier een beetje aan onze Technisch Directeur denken. Ik vond dat toen zelf, net als u nu, ietwat vreemd. Maar ik ga dat hier proberen te duiden en ik gun mezelf daar nog zo’n vijfhonderd woorden voor. Roep maar als het er veel meer worden.

Drie weken geleden bracht Ajax naar buiten dat…

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

 

Related posts

17 Comments

  1. Indojood

    Wat een contrast met de column van vorige week. Al net zo opportunistisch als de gemiddelde schreeuwerd hier.

    1. HURBIE

      Slaat als een tang op een varken,en als een kut op een slagroomtaart
      Excuses voor de teksten maar zo zijn die spreuken nou eenmaal

        1. Litmanen

          Gecondoleerd met het spel en onze wereldaankoop Westerman. Wat een niveau. Je kan kopen wat je wil, maar als je zo verdedigend gaat spelen ben je Ajaxonwaardig. Bosz, ga je schamen! Ik verlies nog liever.

          1. BobbyHaarms

            Mee eens Litmanen, liever met opgeheven hoofd het veld afstappen dan niet weten hoe je het stadion uit moet sluipen zonder gezien te worden. We zijn door, maar meer positiefs valt er over deze wedstrijd echt niet te zeggen.

          2. Indojood

            Dat is wat overdreven hoor. Heb hier veel teksten gezien dat we de voorrondes door moeten komen, maakt niet uit hoe, ook van deze Litmanen.

          3. BobbyHaarms

            Natuurlijk, Ajax is het aan zijn stand verplicht om dit soort clubs achteloos achter zich te laten. Maar we moeten ons serieus afvragen of wij dat Ajax nog wel zijn. De laatste jaren waren het vooral de “makkies” die steeds opnieuw de zwaktes van dit Ajax blootstelde. Het is een schande als Ajax zich aan de tegenstander gaat aanpassen, het hoort ten alle tijden andersom te zijn. Vond de wedstrijd van vorige week echt een verademing, doch deze was van zo’n bedroevend niveau dat je je afvraagt of dit Ajax ooit nog wel stabiel wordt. Het sterkste Ajax is m.i. het Ajax wat altijd van zijn eigen kracht uitgaat (en kijkt ook nog eens een stuk prettiger)

          4. Indojood

            Eens, Bobby. Een Ajax-waardige wedstrijd en een Ajax-onwaardige wedstrijd. Voor mij geen reden om pathetische stukjes a la Litmanen te schrijven, ook al is het onder de noemer cynisme. Dat wordt gewoon gedreven door een antipathie jegens Bosz. Ze zien hem graag op zijn bek gaan. Ik snap zo’n houding niet. De persoon Bosz en zijn verleden boeit mij helemaal niet. Hij sloeg de plank gisteren volledig mis maar ik hoop dat hij succesvol is en het voetbal zoals in de eerste wedstrijd verder uitbouwt want uiteindelijk is dat goed voor Ajax.

  2. vak411

    Spelers moeten ook naar ajax willen.. Gudelj, younes en Milik zijn voorlopig goede aankopen van Overmars maar nu gaat het om de toppers.. Het geld is er. Desnoods veel tekengeld en minder salaris. Nu moet het gebeuren Marc.. Ik blijf er in geloven‼️. Wzawzdb ❌

    1. vak411

      Potver.. Probeer een uur om die kruizen onder elkaar te zetten… ? jullie weten wat ik bedoel..

  3. Rickie

    hij laat zivko al staan die mag bij de volgende bus vertrekken naar een clubje als utrecht en wij willen ballotelli halen kom op zeg maak dat een kat wijs

  4. fjonkman

    Het gaat weer net als vorig jaar en het jaar ervoor. Er word stevige stoere taal geuit door dees en gene, maar iedere keer gaat de maand Augustus voorbij, verdwijnen er steeds weer spelers en komt er niks voor terug, behalve een steeds vetter wordende bankrekening waar alleen maar de bonussen voor de directie mee worden uitgekeerd. En ondertussen word het niveau steeds slechter en slechter. Getuige de resultaten van de voorbereiding en het tweeluik tegen Paok, want het is weer hemelschrijend…

    1. BobbyHaarms

      En de seizoenkaarten zijn door de hoopvolle woorden over kanonnen weer als warme broodjes over de toonbanken gevlogen. Begint bijna een “gevalletje 010” te worden zo. Die sukkels wordt ook al 16 jaar een braadworst voorgehouden en wij gaan zo ook hard die kant op de laatste paar jaar ?

  5. markos

    Het is allemaal wel heel makkelijk om te zeggen Overmars haal een fatsoenlijke spits. Maar ik zou niet weten welke spits direct iets toevoegd aan Ajax die ook daadwerkelijk naar Ajax wil komen. Ik hoor namen als Balotelli en Gomez, denk je nu echt dat deze spelers 4 a 5 miljoen gaan inleveren per jaar om bij Ajax te gaan voetballen, nee dat gaat nooit gebeuren. Al geef je ze 3 miljoen per jaar de eredivisie staat nou niet echt hoog aangeschreven wat natuurlijk ook meespeelt.

Comments are closed.