There are no ads, please add some


Perez: ‘Voor mij was Rijkaard de ideale kandidaat voor Ajax’

0731kenneth_perez

Voor oud-Ajacied en voetbal-analist Kenneth Pérez is Peter Bosz niet zijn ideale keuze als trainer van Ajax. Perez had liever Frank Rijkaard op die positie gezien. “Persoonlijk vind ik het erg jammer dat Ajax Frank Rijkaard niet heeft weten te strikken als nieuwe trainer”, aldus Pérez in gesprek met 90 Minutes. “Hij wil niet, hoor ik dan altijd, maar je weet nooit. Misschien was hij toch op een of andere manier over te halen. Voor mij was hij de ideale kandidaat.”

Perez is benieuwd hoe Ajax gaat presteren onder Bosz. Volgens hem is het nog maar de vraag of Bosz om kan gaan met de druk die hoort bij de topclub Ajax. “Het is net als met een speler die van een club in de subtop naar een topclub gaat, die heeft ook vaak moeite om zich aan te passen aan het hogere verwachtingspatroon”, aldus Pérez. Volgens Pérez zou het kunnen helpen dat Bosz als speler actief was bij feyenoord, hoewel de druk volgens hem daar toch weer anders is.

Gerelateerde posts

39 reacties

  1. marcussboss

   Was wel mooi geweest ja, maar ik heb ook erg veel vertrouwen in Bosz en ben benieuwd welk spel ajax woensdag op de mat legt! misschien dat Rijkaard er ooit wel aan toe is

  2. De seijs

   Ajax heeft geïnformeerd bij Rijkaard zelf. Maar Frank had geen trek meer in. Nou dat is dan toch duidelijk. Bosz is nu de trainer en daar moeten we het mee doen.

   1. Remco425

    Ik denk dat Guardiola nog een betere kanditaat was Perez! Lekker makkelijk van Perez om lukraak namen te noemen die niet haalbaar zijn…

     1. De Ajacied

      Klopt maar Frank Rijkaard is het niet geworden, waarom niet …..?
      Nu is Peter Bosz de trainer en heb alle vertrouwen in Peter Bosz dus niet zeuren Kenneth
      ❌❌❌

     2. -buitenkantje rechts-

      Nou idd de ajacied.. Gezeur achteraf.. Rijkaard is heus benaderd hoor.. Maar wilde niet. Nu hebben we Peter Bosz die ons vertrouwen verdient.

  1. Litmanen

   Rijkaard blijft de ideale coach voor Ajax. Ook nu nog. Maar hij geeft in elk interview aan dat hij niet meer wil. Dan houdt het toch op?

  2. Charka53

   Juist De Seijs en verder geen gezeik meer laat eerst Bosz maar laten zien wat hij kan .

 1. Indojood

  Alsof Perez ermee om kon gaan, van die kaasboeren naar ons. Liep huilend weg naar de pisvlekken en kwam na een half jaar met hangende pootjes terug.

 2. Rinus

  De druk was in 010 zeker anders, de laatste keer dat ze dat ding wonnen was ie van hout

 3. HURBIE

  Helemaal mee eens dat hij rijkaard graag had gezien als trainer van AJAX had het zelf ook wel graag gezien
  Maar heb echt het gevoel dat Bosz het ook goed gaat doen

 4. PvL020

  Volgens mij hebben we Bosz die gaat voor aanvallend voetbal. Dat gelul over wie wel of wie niet kunnen we niks mee. Beste stuurlui…….

 5. Indojood

  jood84, als je daar ergens bent. Lang geleden dat we iets hebben gehoord. We denken aan je ??????????

  1. In memory of J.C.

   Laatste wat ik hoorde was dat hij mogelijk op vakantie was in Frankrijk. Laten we hopen dat dat de reden is van zijn afwezigheid hier.

 6. Iceman

  Ja ik had ook graag Rijkaard gezien als opvolger van Frank De Boer. Maar hij heeft al gezegd dat hij geen trainers vak meer ambieert dus jammer. En ik denk dat Frank Rijkaard ook zijn hoofd niet wil steken in de slangekuil dat Ajax heet want dat is het gewoon als je leest hoe men omgaat met hun eigen mensen van de Club.

  1. BobbyHaarms

   Mee eens Iceman. Natuurlijk had Frank Rijkaard dé droomkandidaat geweest, hij heeft in zijn pink nou eenmaal meer uitstraling dan heel Peter Bosz bij elkaar. Maar we moeten het met Bosz doen en ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen. Geef hem op zijn minst de kans..

 7. theomar

  Perez heeft makkelijk lullen. Hebben we eindelijk een coach die wil aanvallen, is het weer niet goed. Ik houd wel mijn hart vast voor snelle tegenaanvallen.

  1. Ajax nr 1

   Zozo haha overgestapt qua trainer. Je bent op de goede weg ajaxpers nog maar even en jij ziet ook het licht.:-))

   1. In memory of J.C.

    Nou ik heb mijn twijfels nog hoor 🙂 wie liever ajaxpers: de Boer of Rijkaard

    1. Indojood

     Maakt niet uit, als het maar geen Bosz is. Hij en nog een paar hier gruwelen bij de gedachte dat Bosz succesvol is. Ik snap zo’n houding echt niet. Wanneer Bosz het goed doet, dan is dat automatisch ook goed voor Ajax en dat is wat we allemaal willen. FdB is weg, Rijkaard is van zijn pensioen aan het genieten, nu moeten we gewoon met zijn allen Bosz steunen.

     1. Remco425

      En dat zijn waarschijnlijk dezelfden als die een paar maanden geleden nog in koor riepen zo achter Cruijff te staan. Nou, Bosz kreeg het vertrouwen van Cruijff dus dat zegt iets over zijn idee hoe voetbal gespeeld moet worden en past dus prima bij Ajax.

     2. Indojood

      Klopt, en dat zijn dezelfden die, voordat Johan kwam te overlijden, het eens waren met het ontslag van Jonk en vonden dat het heel goed ging met Ajax. Ik vind dat er nog steeds veel verkeerd gaat met Ajax, vooral in de organisatie maar de aanstelling van Bosz vind ik een prima beslissing.

     3. Remco425

      Klopt, al moet ik eerlijk toegeven dat ik het ontslag van Jonk wel begreep. Hoe jammer ik het ook vind en hoe eens ik het ook was met zijn manier van werken, hij heeft zichzelf wel redelijk onmogelijk gemaakt. Maar goed dat is een andere discussie.

     4. In memory of J.C.

      Voorlopig is de eerste wedstrijd lekker aanvallend geweest. Johan zou er blij mee geweest zijn.

 8. Teuntje

  Had een prachtplaatje geweest, maar wat heeft het voor zin hiet nog over te discussieren? Bosz is de man en die verdiend nu onze volledige support!

 9. Niels1983

  Rijkaard zal idd een goede zijn maar het is nou ook weer niet zo dat hij de laatste jaren zich heeft laten zien als coach

 10. Ajax nr 1

  Pérez lekker makkelijk praten weer hé. Normaal zou ik zeggen dat je gelijk heb maar dit noem ik vreemd. Ik zeg we gaan het met onze nieuwe trainer doen. Peter Bosz kom op hé je kan het. Laat de rest maar kletsen. Mijn vertrouwen heb je.

 11. In memory of J.C.

  Denk dat Perez net terug is van vakantie en het nieuws aan het inhalen is. Beseft niet dat Bosz al een maand bezig is 🙂

 12. Remco425

  Natuurlijk was Rijkaard de gedroomde kandidaat, maar die wilde niet. Dan stond Bosz ook bij mij 2e op mn lijstje. Die kreeg ook het vertrouwen van Cruijff, want ik weet 100% zeker dat Jordi advies heeft ingewonnen bij zn vader toen hij Bosz binnenhaalde in Israel. En als hij van Cruijff het vertrouwen kreeg, krijgt hij dat ook van mij.

 13. EugAjax

  Bosz is goede keuze, maar klopt wel dat Rijkaard een betere zou zijn qua trainer en profiel. Helaas wil Rijkaard zelf niet dus eigenlijk een non issue!

Reageren is niet mogelijk.