Dolberg: ‘Ik ben bereid te accepteren als Ajax een nieuwe aanvaller haalt’

0726ajax-paok_dolberg_elghazi_riedewald

Kasper Dolberg maakte tijdens de eerste wedstrijd tegen PAOK Saloniki vorige week, waar hij na rust voor de gelijkmaker zorgde, een goede indruk. Het ziet er vooralsnog echter niet naar uit dat Kasper Dolberg het vertrouwen krijgt in de spits bij Ajax. Met het aanstaande vertrek van Arek Milik naar Napoli lag de weg open maar Ajax is toch op zoek naar een andere spits met meer ervaring. Dolberg blijft realistisch.

Dolberg begrijpt dat Ajax de transfermarkt op zal gaan nu Milik definitief vertrekt, zo verteld hij in gesprek met het Deense TV2. “Ik ben bereid te accepteren als er een nieuwe aanvaller komt. Het is niet zo dat ik elke keer moet spelen. Ik denk dat ik veel wedstrijden moet spelen, hopelijk in het eerste elftal.”

Er worden verschillende namen genoemd als nieuwe spits maar Dolberg houdt zich daar niet mee bezig. Hij richt zich vooral op zijn eigen ontwikkeling. “Fysiek ontwikkel ik mijzelf heel erg op dit moment en ik ben in een betere vorm. Ik sta momenteel waar ik moet staan”, aldus de pas 18-jarige Deen.

Related posts

100 Comments

   1. marcussboss

    Het is ook niet meer dan normaal toch dat hij dit moet accepteren? wel knap dat hij na 1 goede wedstrijd niet meteen naast zn schoenen gaat lopen..verwacht wel veel van hem dit seizoen?

    1. BobbyHaarms

     Ik ook. Vond hem tegen PAOK echt een verademing voor een jochie van 18. Lekker brutaal, dreigend, doelgericht. Laat Kasper maar lekker in de schaduw meedraaien dit seizoen, die komt er wel hoor.

     1. 11Younes11

      Echt een type Ajax-spits, nu al sterk aan de bal, kaatst veel en kan ook nog scoren. Misschien kan Ajax voor dat geld beter een goeie buitenspeler halen en Cassiera en Dolberg laten knokken voor de nummer 9

     2. De seijs

      Hee 11 Younes 11 kijk eens naar de tijd van jou bericht en mijn tijd .Waar sta JIJ dan!!!!!!!

  1. De seijs

   Goh zou Zivkovic dit ook lezen. Daar kan hij nog wat van leren die Zivkovic.En Dolberg jij bent heel goed bezig. Jij gaat er wel komen met deze instelling. Klasse man.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik zou Ivco wel eens 5 wedstrijden de kans willen geven op 9… Ik denk dat hij velen hier zou verrassen!

  1. rickert

   inderdaad Rinus, wat wil dat broekkie dan, na 1 goal in de voorronde denken dat hij de nummer 1 spits wordt…

  2. Litmanen

   Ik heb liever jongens als Zivco die zeggen: ik ben de beste, dus ik hoor te spelen….

   1. Geckoo

    En kijk wat die gepresteerd heeft. Weggestuurd bij Willem II omdat ie meer babbels had dan prestaties. Bij Ajax veelal in het tweede, omdat zijn prestaties onvoldoende zijn. Je kan wel zeggen de beste te zijn, maar als je het niet laat zien ben je snel uit gerangeerd.. Liever bescheiden en dan laten zien dat je goed bent..
    Tenzij je Zlatan bent… Dan mag het wel.. ?

    1. Charka53

     Nou Geckoo dat is waar ,laten de jonkies weten waar hun plaats is en babbels mogen ze krijgen als ze constant presteren als voetballer en mens dan pas hebben ze recht van spreken.

     1. Remco425

      Het werd van Zlatan ook niet geaccepteerd toen hij bij Ajax zat, werd ook uitgefloten en bijna iedereen vond het een miskoop. Hoe kunnen veel fans het soms toch heel verkeerd zien…

    1. Litmanen

     Younes, ik heb al eens vaker gezegd: geef Zivo tien wedstrijden in het eerste en niemand lult nog over een nieuwe spits. Die jongen heeft nog geen halve kans gehad. Ja in Jong Ajax. En wat denk je? Daar scoorde hij aan de lopende band.
     Dolberg was echt geen grootheid in Jong Ajax en ik gun hem een fantastische carriere, maar van gelijkheid hebben ze bij Ajax nog nooit gehoord. En als Dolberg drie wedstrijden niks laat zien, dan ben ik benieuwd wie bij Ajax deze jongen gaat begeleiden………

     1. -buitenkantje rechts-

      Litmanen.. Helemaal eens.. Denk dat je Zivco gewon eens 5-10 wedstrijden moet laten staan.. Zal hij velen hier verrassen denk ik…

   2. De seijs

    Je lult uit je nek litmanen. Pas zei Cillessen ook zo iets en toen branden je hem helemaal af. Toen Cillessen iets vond. Want hij had een te grote mond volgens jou.

    1. Litmanen

     En vervolgens leverde Cillesen een ount in tegen Paok!!!! Goed gezien Seijs, echt heel goed gezien. Looser…

     1. De seijs

      Dus litmanen het beste is hard werken en je mond houden. Zeg dat maar tegen je vriendje Zivkovic. Dan gaat het misschien nog eens wat worden met hem.

     2. Litmanen

      Kom eens terug op die geweldige Cillisen tegen Paok. Je verdediging te kakken zetten en dan zelf blunderen. Dat voorspelde ik idd. Maar daar hoor ik je niet over Seijsje…..

     3. De seijs

      Dus met andere worden . Als Zivkovic eenkeer zou spelen en hij mist elke bal op doel , moet ik jou elke keer berichten. Moet toch niet gekker worden net jou!

  1. Litmanen

   Nee sufkop, je moet lezen! Ik schrijf: geef hem tien wedstrijden in het eerste. Daarna mag je zeggen of hij het kan of niet. En ik wil die weddenschap dan wel met je aan.
   Zivco is een luis van een spits, je ziet hem 80 minuten niet maar aan het eind vd wedstrijd heeft hij er twee inleggen.
   En ik beloof je, ze zijn nog mooi ook.
   De vergelijking met Zlatan is zo gek nog niet. Voor een grijpstuiver verkocht naar Italie omdat hij zich hier niet aanpaste……

   1. De seijs

    Sufkop? Cillessen maakt een fout en jij zeikt hem af. En Zivkovic mag 10 spelen en dan mag ik reageren? Beetje raar hè zoon vergelijk . Maar dat ben jij ook.

 1. ruben464

  Je zou het wel moeten accepteren. We hebben een spits nodig die er even 30 kan maken “gegarandeerd” in een seizoen.

  1. HURBIE

   Ja wat moet hij anders zeggen ,maar als het zover is zal hij er toch wel anders over denken

  1. BobbyHaarms

   Zeker niks mis mee. Komt wel goed met die jongen, uitstekend talent die ik zeker wel eerste spits zie worden in de toekomst.

   1. Velibor

    Jawel bobby maar met woordkeus klinkt het als een ouwe lul,voor je het weet zien ze je voor Seedorf aan haha die klonk ook al vroeg als zon minister van cultuur.

     1. Litmanen

      Ach, als hij er twintig inschopt en hij mag twee keer in het Deense elftal meedoen is hij 34 miljoen waard…..

  1. Remco425

   Mee eens. Maar er moet geen roofbouw op hem gepleegd worden en voor zijn ontwikkeling is het goed er een ervaren spits bij te kopen.

    1. BobbyHaarms

     Goed dat je er weer bent Remco! In nog geen 3 maanden tijd heeft iemand je overruled met maar liefst 4500 likes zag ik (alsof zoiets mogelijk is ? niet dus). Maar lekker belangrijk, zag en las dat je ff helemaal klaar was met Ajax, net als wij hoor maar we hebben onze frustraties hier op mekaar gebotvierd in die zware weken en dat verzachte de pijn enigzins ? Nogmaals, welkom terug!

 2. Mooi

  Maar hij moet wel veel wedsrijden gaan spelen graag op het hoogste niveau ,want het is weleen mooi talent.

 3. Indojood

  Leuk toch zo’n jong mannetje met zelfvertrouwen. Daar stonden we vroeger bekend om. Krijgt nu al het verwijt dat ie het in zijn bol heeft. We hebben al genoeg nietszeggende koorknaapjes zoals Davy Klaassen.

  1. Remco425

   Precies! WZAWZDB toch? Of mogen alleen de supporters arrogant zijn/zelfvertrouwen hebben?

     1. HURBIE

      Ook CRUIJFF speelde als een tierelier ,op die leeftijd dus waarom zullen we deze kans en ruimte niet gunnen aan hem
      Er waren niet voor niets veel buitenlandse clubs geïnteresseerd in deze jongen

     2. In memory of J.C.

      Om Dolberg nu te vergelijken met Cruijff in zijn begin periode ……. gaat me net ffies te ver hoor 🙂

 4. Geroldkohlen

  wat is hier erg aan wat dolberg zegt niks mis mee! net als zivko is het nog een puber, gewoon lekker voetballen ze hebben nog genoeg tijd om zich te bewijzen.

  1. Remco425

   Hoi Indo, ja ik ben weer terug. Ik was er na het verloren kampioenschap even helemaal klaar mee. Had geen zin in alle negativiteit meer hier, die had ik op dat moment al genoeg van mezelf en zo herkende ik mezelf niet. Ben namelijk over het algemeen positief ingesteld. En daarom ben ik nu weer terug, omdat ik het komende seizoen weer positief tegemoet ga. Met eindelijk weer eens een leuke wedstrijd afgelopen dinsdag met leuk voetbal en aardig wat kansen, nu het resultaat nog 🙂

   1. Indojood

    Ajaxfanzone is vooral vermaak en je vindt altijd wel een paar geestverwanten en een zooitje mafkezen. Nu zijn er weer een paar die een harde plasser krijgen van het scoren van “likes”. Je blijft lachen hier. Goed om je terug te zien.

    1. Remco425

     Haha dank je, je hebt gelijk, maar ik kan me soms zo opwinden over zoveel domheid die ik hier lees. Moet ik ook niet doen, maar ik hoop hier net zoals voorheen weer wat nuances terug te brengen in al het extreme geschreeuw en de waan van de dag 🙂

   2. -buitenkantje rechts-

    Idem Remco425.. Na de Graafschap ook ff ern tijdje niet.. Helemaal klaar mee. Nu me Bosz en een aantal nieuwe spelers gast het toch weer kriebelen. Welkom terug..:-)

     1. Remco425

      Heb ik dus ook. Dus jij ook welkom terug 🙂 En voor jullie 3 ook allemaal een extra like van mij hahaha

     2. In memory of J.C.

      Dat wordt inmiddels pilsje pakken voorafgaand aan de wedstrijd met Indojood, BR, BH, Remco425 en ik hoop Jood84 🙂

     3. In memory of J.C.

      Die staat hooguit in de keuken voor de borrelhapjes maar niet aan onze tafel 🙂

     4. BobbyHaarms

      Coulant van je I.m.o.J.C. ik had op z’n minst verwacht dat je zijn bovenkamer wel op een dienblaadje opgediend had willen zien ?

     5. Remco425

      Haha, heb alleen geen seizoenkaart meer. Maar was er afgelopen dinsdag wel bij uiteraard.

     6. De seijs

      Hahaha ik wist het komt nu ook wel uit! Jij hebt geen vrienden bal gehak! Jij bent ze hier aan het zoeken, jij bent een eenling! Zag het al aan al jou teksten hier. Aan Veel mensen maar vragen of ze met jou (bal gehak ) een evenementen biertje willen drinken. Geen echt bier natuurlijk want dan val je zo om met dat lompe lichaam van je. Jezus jij bent echt zielig. Hahaha bal gehak:-)

     7. In memory of J.C.

      Tuurlijk jongen. Eerst waai ik zo weg. Nu heb ik een lomp lichaam. Vrienden heb ik hier inderdaad niet, die zoek ik ook niet. Ik ken hier niemand persoonlijk. Ik heb hier wel een aantal mensen die in grote lijnen hetzelfde denken over Ajax en waar ik best graag een drankje mee zou willen drinken. Als ik de forum berichten zo eens teruglees weet ik wel dat er een heleboel mensen uiting hebben gegeven van het niet mogen van jou. Jou tafeltje zou ademen van de serene rust. Maar goed, genoeg aandacht weer voor vanmiddag. Oh ja, is het je opgevallen …… ik doe het zonder rare verwensingen.

     8. De seijs

      Ja volgens mij waai jij zo weg . Daarom vul jij je schoenen met lood. En ja jij zegt hier dat jij groot en een vol lichaam hebt (dus lomp). En vrienden en medestanders zoek je hier constant. Om eenieder die het niet met jou eens is samen aan te pakken. Want ja alleen is maar alleen maar daar weet jij alles van. En dat sommige mensen het hier niet met mij eens zijn ja dat kan. Iedereen kan hier zijn zegje doen mee eens of niet. En daar kan je hier een discussie over hebben. En ik zeg je thuis achter je scherm ben jij een eenling. Volgens mij een zielig hoopje weinig. Bal gehak:-)

     9. De seijs

      Ik zie dat je het niet meer weet . Bal gehak dus heb ik gelijk:-) 🙂 En wat nieuw voor mij is ,dit wist ik nog niet. Dat jij een NICHT bent. Hahahahah Ja nu begrijp ik dat jij vrienden zoekt, nou veel succes zou ik zeggen bal gehak

     10. In memory of J.C.

      Ik een nicht? Jij bent een vrouw, nou ja vrouw, je hebt een muts en je bent het. Verder ben ik inderdaad beetje sprakeloos. Klopt. Maar ik geef graag aandacht aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat geeft een lach op hun gezicht. Jij lacht je gek om mij, dus …… ik ben ook blij. Kusje meid.

     11. In memory of J.C.

      Oh ja, ik heb verder verschillende homo’s, lesbienes in mijn kennis en vriendenkring. Jij doet nu net alsof dat aparte mensen zijn. Ze zijn ook van vlees en bloed en er is helemaal niets mis mee. Maar ja, jou opvatting is te wijten aan je verstandelijke vermogens en eigenlijk kan noemand het je kwalijk nemen, maar jammer is het wel.

     12. De seijs

      Ik zeg nergens dat het aparte Mensen zijn . Dit is nou ook wat ik altijd bedoel jij verdraaid de worden van een ander altijd . En altijd in het negatieve. Zo ben jij dus niet te vertrouwen. Bal gehak 🙂

     13. In memory of J.C.

      Flappie het feit dat je NICHT met hoofdletters schrijft, het feit dat je überhaupt spreekt van nicht zegt genoeg. Maar jou verstandelijke vermogens beperken je in het kunnen volgen van deze feiten. Jammer maar het is zo.

     14. De seijs

      Hahahaha het is maar weer Hoe jij het leest . Maar ik zou zeggen ga met je vrienden en vriendinnen lekker MENS ERG JE NIET SPELEN bal gehak :-):-)

     15. In memory of J.C.

      Het is hoe jij bent meisje. Lees je eigen bijdragen en de reacties daarop de afgelopen maanden eens rustig door vanavond. Neem er de tijd voor. Je bent toch ongesteld momenteel zo te lezen. Oh ja en het is mens erger je niet. Gewoon een weetje voor je. Prettige avond meid en vergeet de tampons niet te gebruiken he.

     16. De seijs

      Ik weet nou niet meer of ik je bal gehak of NICHT zal noemen ga er wel even over nadenken. Nichte bal gehak :-):-):-)

     17. In memory of J.C.

      Maak er een topic van en vraag het aan je lotgenoten. Je geeft je eigen ik steeds meer bloot. Doe ze de groeten in Assendelft.

 5. woody79

  zie ook het geen wat ie zegt niet als probleem. tis nog geen kanon dus wat heeft hij te verliezen?

 6. theomar

  Als Dolberg idd zo goed is als iedereen zegt, dan zal hij dit seizoen voldoende speelminuten krijgen. Ik moet nog zien wie Ajax nog koopt voor de frontlinie. En als Dolberg te goed speelt is hij volgend seizoen weg. Naar dat belachelijke Engeland met hun belachelijke budgetten.

 7. In memory of J.C.

  Hij zet zich zichtbaar in met een zichtbaar goede mentaliteit. Zeggen dat je goed bent zonder inzet werkt niet zoals bij Zivko. En nee 3 weken inzet, of een leuke Groningse periode is dan niet genoeg.

 8. Brokamp

  Heb Dolberg vorig jaar regematig in de A1 gezien en vond hem niet zo heel goed. Hij speelt mee op het nivo van et elftal waar hij in speelt. Heeft wel potentie. Zivcovic heeft meer kwaliteit maar zijn instelling is nog niet goed. Heeft hij zelf niet in de gaten. Wordt eens wakker man en je hebt de hele wereld aan je voeten. Als ik zie wat Vincent Jansen presteerd met beperkte kwaliteiten , fantastisch, gaat echter niet maken in Engeland. Had bij Ajax ook miljonair kunnen worden. ZieLuuk de Jong, gaathelemaal binnen lopen bij PSV. Zivkovic kan Europesche top halen maar dat lukt hem met deze instelling al in Nederland niet.

 9. afcamike

  Geen zorgen Dolberg, Marc haalt toch niks. Misschien een Wout Weghorst type op de slotdag maarja dan gaat mijn voorkeur toch naar jou uit

 10. EugAjax

  Blij om te lezen dat superspits Dolberg bereid is om te accepteren dat er een nieuwe aanvaller word aangetrokken indien Milik definitief weg is! Moet niet gekker worden. Bereid te accepteren? Ik ga er maar even vanuit dat woorden vanuit Deens naar Nederlands af en toe nog moeilijk is voor hem aangezien Nederlands niet zijn moedertaal is. Dus kan verkeerd overkomen. In werkelijkheid zal hij de beslissing gewoon moeten accepteren en bereid zijn en a) concurrentie aan te gaan en b) veel van nieuwe spits te leren indien het een wrvaren spits word. Bij nieuwe spits verwzcht ik persoonlijk wel een ervaren anders beter om niks te doen met Dolberg en Casierra in de selectie!! Voor de rest ben ik blij met stuk bravoure en zijn spel tegen PAOK geeft me voorzichrig hoop dat we een groot talent hebben rondlopen die komende jaren het verschil kan maken. Echter blijft altijd even afwachten na zo een eerste wedstrijd!!

 11. In memory of J.C.

  Wat dacht je van de vraag aan Dolberg: “kan jij het accepteren wanneer Ajax een nieuwe aanvaller haalt?” Vervolgens zegt Dolberg met een vragende lach vanwege de idiote vraag: “ja hoor” de kop van een artikel is geboren. Totaal geen sprake van taal misverstand, gewoon een journalist die de weinige woorden op een smeuige manier naar buiten brengt,

  1. EugAjax

   IMOJC ja je hebt gelijk media stellen altijd de ‘goede’ vragen haha. Laat Dolberg er dan ook maar meteen twee inleggen in Griekenland

   1. In memory of J.C.

    Als je aan Bosz vraagt of hij misschien wel eens trainer van Barcelona wil worden en hij geeft als antwoord ja, kan jij de kop van het artikel al raden 🙂 Kunst is altijd even te ontdekken een antwoord op een vraag is of dat het een vrijwillige uitspraak is. Dat is soms wel eens lastig te onderscheiden en dan heb je op fora al snel de poppetjes aan het dansen.

Comments are closed.