Ontevreden Muric: ‘Bosz praat weinig met spelers’

0221ajax-excelsior_muric

Robert Muric speelde geen slechte voorbereiding bij Ajax, maar bij de eerste wedstrijd die er echt om ging (de voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki) zat de aanvaller op de tribune. Daar baalt Muric flink van, zo laat hij weten tegenover Vecernji list.

De twintigjarige Kroaat vertelt dat hij veel speelde tijdens de voorbereiding. “Ik scoorde, gaf twee assists en ik was erg tevreden over mijn prestaties. Voor het duel met PAOK zat ik echter niet eens bij de selectie. Dat frustreert”, geeft hij te kennen. “De nieuwe trainer heeft me naar de A-selectie gehaald, maar hij praat weinig met spelers. Ik weet niet of hij op mij rekent. Ik wacht tot de selectie voor de uitwedstrijd in Griekenland bekend wordt en dan zal alles duidelijk worden.”

Vader Branko Muric zegt dat zijn zoon geduld moet hebben maar waarschuwt Ajax ook: “We hebben geen haast, maar als Ajax geen vertrouwen in hem toont en hem weer bij Jong Ajax opstelt, dan zullen we dat niet accepteren.”

Related posts

94 Comments

   1. -buitenkantje rechts-

    Vergelijking met Zivco gaat wat mij betreft volledig mank.. Deze jongen gedraagt zich als voorbeeldige prof. Wil alleen weten waar hij aan toe is.. Zijn groot recht.

    1. De seijs

     Daarom moet hij het hier bij laten. En niet de fout maken die Zivkovic telkens maakt. Maar wat als hij naar de beloftes moet. Als ik zijn vader zo hoor.

    2. Geroldkohlen

     we vergeten wel allemaal, dat niet alleen muric maar ook zivko nog steeds erg jong zijn, zivko is zelfs nog een puber! en pubers willen nog wel eens gaan stampvoeten. Dus moet je juist deze spelers extra begeleiden! er zit wel degelijk verschil met zivko en muric, zivko heeft in jong ajax laten zien en in de voorbereiding dat hij wel zijn doelpunten kan maken, maar ook veel eredivisie ervaring heeft opgedaan meer dan muric. Dus ik snap enigszins de frustratie wel bij beide spelers ,de 1 wilt zijn kans en de andere weet niet hoeveel hij nog moet laten zien en goals moet maken om bij het eerste te komen. maar begeleiding en praten met deze jongens is het belangrijkste, zodat ze keihard blijven werken zodat ze hun kans kunnen pakken.

  1. De seijs

   Zivkovic maakt zijn eigen gek die jongen moet gewoon hart werken en zijn mond houden. Dan bestaat de kans dat hij het wel gaat redden.

  2. marcussboss

   precies! en dit maakt zn positie niet beter! die jongen moet onthouden dat iedereen graag wilt spelen en iedereen zn kansen moet afwachten!

   1. HURBIE

    Er kunnen er maar 11 opgesteld worden ,en als dan als evt beginnende speler begint te mopperen tegen de media en niet tegen je trainer dan ben je verkeerd bezig
    Gewoon extra schepje er bovenop zodat Bosz niet meer om je heen kan
    En naar de wijze woorden van je VADER luisteren

    1. -buitenkantje rechts-

     Zie persoonlijk liever Muric op links.. Kan me zijn frustratie wel voorstellen .. Tieners worden wel opgesteld terwijl heeft laten zien genoeg kwaliteit te hebben voor Ajax1. Deze jongen wil gewoon weten wat hij mag verwachten.. Heel logisch als je ziet dat telkens andere mensen op zijn positie worden opgesteld en er telkens gedproken wordt over nieuwe aankopen voor op de vleugel.. Komt weer de communicatie om de hoek kijken.. Misschien toch asndachtspuntje voor leiding Ajax..?

  3. Geroldkohlen

   idd geduld moet hij hebben! en als muric op de trainingen laat zien dat hij beter is dan de rest, dan komt hij vanzelf aan speeltijd!

  4. woody79

   er zal een kern van waarheid inzitten. maar vraag me werkelijk af waar we met onze club zijn. gaat t vriezen of dooien?

  5. Starke

   Ga weg man. Ajax laat spelers maar constant wachten. Slaat nergens op terwijl soms we beter presteren dan de basisspelers.

   1. De seijs

    Jij kijkt zeker alleen maar naar ajax dames. Anders zou je niet zo dom lullen.

 1. dennis78

  gelijk je kont in de krib gooien. een keer niet bij de selectie en de jongetjes beginnen alweer te blerren…….pff ga voetballen en laat zien dat je beter bent dan de rest.

  1. -buitenkantje rechts-

   Wacht al twee jaar op een kans hè.. Eerst wordt Younes aangetrokken.. Dan staat Cassierra opeens links buiten..zit hij op de tribune.. Kan me zijn frustratie wel voorstellen..

  2. Litmanen

   De begeleiding bij Ajax is hopeloos. Of we het nu hebben over Andersen, Zivco of nu weer Muric, deze jonge jongens hebben het nodig dat er met ze gepraat word. In het bedrijfsleven is communicatie met je medewerkers no.1 op de lijst van belangrijkheid. Bij Ajax weten ze niet eens wat het woord betekent. Pure kapitaalvernietiging.

 2. In memory of J.C.

  Volgens de kop van het artikel lult Bosz zich dus helemaal gek met de spelers 🙂 Dus wat is het probleem dan.

 3. marcussboss

  hier scoor je dan totaal geen punten mee! gelijk de media zoeken ipv je trainer opzoeken?

  1. -buitenkantje rechts-

   Gelijk? Hij heeft dit al eerder aangegeven onder FdB.. Toen mocht hij 1x spelen in Ajax1

   1. marcussboss

    hij moet gewoon zn kansen afwachten en zorgen dat de trainer niet om hem heen kan! spelen voor wat hij waard is en überhaupt niet de media zoeken al heeft hij het al 100x aangegeven

 4. In memory of J.C.

  Verer weer lekker slim om je zo bij de pers uit te laten. Ik zeg nu al: verkopen die gast.

  1. BobbyHaarms

   Tsjongejongejonge ik snap die jongen zijn teleurstelling hoor, maar praat MET je trainer ipv over hem. Zo gooi je helemaal je eigen glazen in.

   1. marcussboss

    helemaal gelijk in Bobby! Hij komt net kijken en hij moet laten zien hoe goed hij kan voetballen en niet hoe goed hij kan babbelen? trainer bepaalt en wanneer hij daar niet tegen kan dan kan hij zn geluk beter ergens anders beproeven?

    1. Starke

     Dus hij mag niet aangeven dat er geen communicatie is? Hoe doe jij dat thuis als dingen onduidelijk zijn?

     1. Starke

      Dat is wat er uiteindelijk gebeurd uit pure frustratie. Cruijf heeft dat ook gedaan destijds

  2. BobbyHaarms

   Een groot talent, maar de geschiedenis leert ons dat spelers die beginnen te piepen beter gelijk hun koffers kunnen pakken. Doodzonde!

   1. -buitenkantje rechts-

    Niet altijd hoor Bobby.. Soms moet je als speler wel eens een duidelijk signaal afgeven..

    1. In memory of J.C.

     Eerst de andere weg. Niet dezelfde weg van niet communiceren bewandelen. Altijd kunnen zeggen dat je zelf wel eerst de juste weg hebt gevolgd. Lukt dat niet dan kan je een ander signaal afgeven. Nu doet hij hetzelfde als Bosz.

     1. BobbyHaarms

      Dat klopt BR. Maar toch is het beter om dit soort zaken intern te houden en gewoon je voeten te laten spreken. Keihard trainen, altijd 100% geven en geduldig zijn. Misschien geen eerlijke vergelijking dit omdat hij in het eerste speelde, maar Sneijder had het ook zwaar bij Ajax onder Koeman. Hij zat vol frustratie, maar had uiteindelijk wel de klasse om zich omhoog te knokken.

 5. Joep

  Als je ontevreden bent dan ga je het gesprek aan met Bosz. En dan ga je niet je ongenoegen uiten in de pers. Beetje dom van hem.

 6. Royb020

  Deze jonge verdient zeker een kans bij het eerste elftal! Ik vind dat hij veel meer dreiging hebt en hij kom tenminsten ze man voorbij! Dat kan je van die el ghazi niet zeggen!! El Ghazi hebt geen moer laten zien tot nu toe!!

 7. Wembley71

  Alles wat goed is komt snel (dat is in het verleden wel gebleken). Kennelijk is deze jongen, nog, niet zo goed. Dus mondje toe en hard trainen of ergens anders gaan puberen.

 8. jojocoolio

  De drang is te groot bij de jeugd…. Ongeduldig en dan gelijk klagen… Beetje jammer

 9. Germain

  ouders of papa’s moeten zich er niet mee bemoeien en zeker niet gaan dreigen met een vertrek. Slecht voor de voetballer, zijn pa is het aan het verpesten voor hem.

 10. EugAjax

  Hier spelen meteen drie problemen. a) Muric is al 20 jaar en indien nog niet eens bij de selectie is hij wsl niet goed genoeg voor Ajax, b) het is heel belangrijk indien je spelers moet teleurstellen dat je met die speler praat en hem uitlegt waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt, hier laat Bosz dus een steekje vallen, c) Muric laat in ieder geval blijken dat hij meer in persoonlijk belang denkt dan in ploeg belang en dat is een verkeerde insteek.

  Conclusie Bosz en Muric moeten even kopje koffie drinken en praten over de ontstane situatie. En van daaruit verdere beslissingen nemen. Een speler moet wel graag voor Ajax willen spelen.

  1. emilio74

   mee eens EugAjax gewoon ff als volwassen mensen om de tafel. Ik begrijp Muric ook wel. De jongen heeft veel talent , en op een leeftijd dat speeltijd echt belangrijk is. Mischien verhuren aan een eredivisieclub, maar geen Jong Ajax.

    1. emilio74

     Nog beter mischien , op rechts voor Gazhi. Younes is goed bezig en zal zich ook dit seizoen verder ontwikkelen. El Gazhi zal zich anders echt moeten laten zien , hij zakte afgelopen seizoen echt te vaak door het ijs. Daarom Muric op rechts wil hij niet verhuurd worden

    2. marcussboss

     wie gaat younes er nou naast zetten??!! ? younes was 1 van de lichtpuntjes van vorig seizoen en het gemak waarmee hij een man passeert is buitengewoon! zo’n speler heb je nodig en zal alleen nog maar beter gaan presteren

     1. -buitenkantje rechts-

      Gaat ook vaak mis.. Veel balverlies.. Komt zelden een goede voorzet van zijn voet. Te klein., te licht. Niet snel genoeg en vaak met oogkleppen op. Te weinig oog voor wat er om hem heen gebeurt. Als hij i ternationaal tegen snelle backs van 1.95 moet spelen heeft hij weinig in te brengen. Durf te wedden dat hij van de 10x hooguit 1x Tete voorbij komt. Kijk naar de lange termijn.. Dan heeft Muric meer potentie.

     2. marcussboss

      niet snel genoeg? die jongen is juist hartstikke snel en vooral op de 1e meters

     3. De seijs

      Kleine spelers en die dan ook nog snel zijn, daar is een grotere tegen speler niet blij mee. Worden zo en zo de eerste meters op achterstand gezet en als een kleinere speler weg draait is de grotere ook vaak de lul. Dus een aanvallende kleine speler is wel degelijk vaker in het voordeel mits hij snel en behendig is.

     4. marcussboss

      kijk aan! jij snapt het? younes speelt die spelers helemaal dol en heeft dat vorig seizoen wel bewezen dacht ik..

     5. marcussboss

      en dat zelden een goede voorzet is ook onzin trouwens! ik denk dat je maar eens met milik moet praten dan, die younes heeft vorig seizoen passes van grote afstand verstuurd die milik alleen maar voor het intikken had?

     6. -buitenkantje rechts-

      Ben niet de enige die er zo over denkt.. Ook tegen PAOK heeft Younes geen basisplek..

     7. -buitenkantje rechts-

      Dus als antwoord op je vraag.. Wie zet Younes er nou naast.. Peter Bosz

     8. marcussboss

      hardnekkige liesblessure dus. Hij zou wel niet helemaal fit zijn geweest, maar hopen dat andere het goed kunnen opvangen?

     9. Ajax4ever JC4ever

      Ik begrijp dat mensen Younes maar zo zo vinden. Hij doet het toch wel aardig. Meer rendement dan Fischer had de laatste tijd. Maar Muric moet zich ook eerrst maar bewijzen dat hij langdurig goed kan presteren. Ik denk dat Bosz daar nu nog zijn twijfels over heeft.

 11. Slingertje.

  Niet zoveel babbels hebben maar je voeten laten spreken daar berijk je waarschijnlijk meer mee ipv janken in de pers.

 12. -buitenkantje rechts-

  Ik vind sowieso de roep om nieuwe spelers hier soms groteske vormen aannemen.. Er wordt een naam genoemd.. Een man met hoge hoed loopt door Amsterdam.. En er wordt direct geroepen KOPEN!! Niet even verder kijken welke spelers er nog meer zijn.. Talenten die al tijden op hun kans wachten.. Zelfs als spelers zelf hebben asngegeven NIET te willen komen ( Huntelaar, Sneijder, Nigel de Jong) blijft men maar roepen…
  Roepen in de woestijn heeft net zoveel effect..

 13. PvL020

  Waarom weer via de media en niet een gesprek met bosz hebben??? Zegt dat Bosz weinig met spelers praat, maar de speler praat ofvraagt dus ook niet en direct weer naar de media …….. Pffffff

 14. Rinus

  Als iedereen vanaf nr.11 zich zo opstelt….er kunnen er nu eenmaal maar 11 spelen. Kans komt heus wel, Younes speelt geen 60 wedstrijden

 15. Geenemotie

  Gewoon ff normaal blijven en hard werken. Dat gelul over dat pikken we niet. Hou toch op!!!

 16. KBouter

  Waarschijnlijk op dit moment nog niet goed genoeg, onder fdBoer speelde hij ook niet tot weinig

 17. Iamsterdam2015

  Gaat hij nu al loprn piepen. Je zit niet voor niets op die tribune. Wat een pieper, ga nou eerst lekker ballen in het tweede, pak je kans als je mag invallen in het eerste en verder shut the &&%*% up!!!

 18. Ajax4ever JC4ever

  Valt me op dat er de laatste maanden veel mis communicatie is met spelers uit Jong Ajax. Ik denk dar daar teveel veranderingen hebben plaatsgevonden die niet echt goed uitpakken.

  1. Indojood

   We hebben vorig jaar toch allemaal kunnen lezen in het rapport van Ling dat het een bende is. Komt niet als een verrassing dit.

 19. AFCA my World

  Ga zelf naar Bosz toe,en zorg dat je antwoord krijgt, het is zo zielig om het via de media te spelen !!!

 20. Indojood

  Wellicht niet de juiste manier maar Muric heeft zeker reden tot klagen. Kan zowel op rechts als links en heeft meer kwaliteit dan Younes en El Ghazi.

 21. Zlatan

  Bosz mag wel ff met de spelers praten , de een heeft er meer behoefte aan dan de ander .

Comments are closed.