Column Ron Schiltmans: De echte rijkdom van Ajax

Ajax_letters

Heb je net lekker genoten van een nog wat onwennig aanvallend Ajax tegen PAOK, komt Mike Verweij de euforie weer verpesten door te roepen dat Arek Milik zo goed als zeker Napolitaan wordt. Alleen al vanwege deze Ajaxwatcher van de Telegraaf, die als grote hobby lukraak enthousiast reagerende volgers op Twitter blockt, hoop ik dat Milik komend seizoen weer gewoon topscorer bij Ajax wordt. Voor alle zekerheid heb ik Mike terug geblockt, omdat ik natuurlijk als de dood ben dat hij dit leest. Dat zou een driedubbel slotje betekenen.

Het lijkt eeuwen geleden dat we elkaar liefdevol volgden. Zo intens, alsof we bij elkaar in de klas hadden gezeten. Geen idee wat er onderweg misging. Ik vergeet nog wel eens hier en daar een smiley achter een zin, dat zal het geweest zijn. Maar er is inmiddels een ik-ben-geblockt-door-Mike-Verweij-en-ik-weet-echt-niet-meer-waarom-praatgroep op Twitter opgericht. Daar huilen we nu op wekelijkse basis een uurtje bij elkaar uit. Die virtuele schouders en dito harten onder de riem doen goed. Ik kan er nu al over schrijven zonder meteen weer vol te schieten. Er is wél leven na Mike Verweij.

Het echt belangrijke nieuws? Mijn hoopvolle verwachting van vorige week is uitgekomen. Het Ajax van Peter Bosz heeft mij tegen PAOK moeiteloos de volle negentig minuten wakker gehouden. Dat zou volgens iemand in Uitwijk komen omdat ik vakantie heb en dus uitgerust was, maar dat gehucht heeft volgens de laatste telling twee paarden en dertien inwoners, dus daar gaan we verder niet op in. Kom nog maar eens terug als het er veertien zijn. Wie mij een beetje las de laatste jaren, weet dat ik Ajax al seizoenenlang voornamelijk liggend kijk. Dan hoefde je vooral de afgelopen twee jaar, als de scheidsrechter eindelijk beide armpjes in de lucht stak en floot voor de thee, je alleen nog maar even om te draaien. Met het vaste voornemen weer wakker te zijn als de tweede helft begon. Vaak werd dat dan pas minuut 54, 72 of zelfs 93. Vervolgens even terugbladeren op Twitter en de Ajaxfora en vaststellen dat je helaas weer niks gemist had.

Onder Bosz wordt dat nu rap anders. Ik ben niet zo van de met cijfers onderbouwde analyses (daar hebben we VI’s Pieter Zwart voor), maar op gevoel was Ajax zo goed en zo kwaad als dat al ging 93 minuten lang bezig de kortste weg naar het doel te zoeken. En dan bedoel ik niet het doel van Jasper Cillessen. Het moet allemaal nog…

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts

31 Comments

    1. HURBIE

      van dit soort stukjes op deze kan ik echt genieten
      Deze man kan het zo goed verwoorden waar menigeen op deze Site jaloers op kan worden
      Het verschi in speelstijl daar sloeg hij de spijker mee op zijn kop
      Want ook ik heb geweldig genoten van het spelletje wat er op de grasmat werd neergelegd zat echt te genieten van dit AJAX wat ik jaren niet zo heb zien spelen
      Als we de EL spelen dit jaar zou ik al geweldig vinden
      Want denk dat je met dit team nog te kort zit in de nieuwe speelstijl om op het hoogste niveau te presteren SUCCES GA ZO DOOR

  1. BobbyHaarms

    En zo was het ook. Ik was kapot gisteravond maar zat de hele wedstrijd op het puntje van mijn stoel, mezelf af en toe knijpend of dit echt wel hetzelfde Ajax was dat mij 2 jaar lang moeiteloos in slaap speelde. Laat die wedstrijd volgende week woensdag maar komen!

    1. ajaxhoger

      Er zat weer swing in bobby gelukkig , het was niet saai , wel een scheids die een grieks fluitje in zijn mond had .

  2. dickst14

    Ja, weinig geluk gisteren, maar dit gaat er wel weet op lijken. WIJ ZIJN AJAX

      1. Ajax nr 1

        Zoooo van die ajaxpers hebben we straks gelukkig geen last meer. Verhuis met zijn vriendje mee.(hoop ik)

    1. tijger238

      En daar is ook alles mee gezegd. De laatste seizoenen helemaal niets gegroeid en dus niks gewonnen. Liever strijdend ten onder….

  3. PvL020

    Mooi stukkie……. ??. Zo moeten we het zien ondanks dat ik best wel teleurgesteld was met de stand…….

  4. tijger238

    Zijn er nog meer gasten geblockt door Mike Verweij? Wat een idioot zeg. Noemt zich Ajax watcher…….

    1. In memory of J.C.

      Dat jij het hebt begrepen. Knap hoor. Compliment. Niet verwacht van een puber.

Comments are closed.