Serero heeft geen rugnummer en lijkt te moeten vertrekken

1007serero1

Trainer Peter Bosz heeft bij aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen een lijst ontvangen met de spelers waarover hij de beschikking krijgt en daar ontbreekt de naam van Thulani Serero op. De kleine middenvelder heeft geen rugnummer gekregen en zal dus zijn kunsten mogen vertonen bij Jong Ajax. De trainer geeft aan niet te weten waarom Serero buiten de selectie is gelaten maar gezien het beleid van Ajax is dat logisch te verklaren. Serero heeft een contract tot de zomer van 2017 en Ajax wil voorkomen dat hij transfervrij de deur uitloopt. Daarom moet hij deze zomer of anders uiterlijk in de winter worden verkocht. Serero kwam in 2011 over van Ajax Cape Town en speelde tot nu toe 88 wedstrijden in het eerste van Ajax en scoorde daarin 8 keer.

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

43 Comments

  1. vanzanten

    Ik zie Serrero graag spelen. Een van de weinige spelers die altijd inzet toont.

    1. jojocoolio

      Zo zonde het blijft een werker en goeie bal afpakker… Het is alleen jammer dat hij niet kan schieten….

  2. pietprecies

    Beetje raar dat je als trainer daar geen toelichting op krijgt.. Maargoed zal wel aan mij liggen.

    1. Charka53

      Zeker van Zanten als hij er in kwam gebeurde er weer wat er werd gevochten om de bal met een hoop inzet , ik hoop voor hem en dat verdiend hij zeker een leuke club voor hem komt .

      1. BobbyHaarms

        Op zich begrijpelijk met een aflopend contract, maar Serero is geen vaste basisspeler geweest dus komt nogal bot over dit. Serero had je juist zeer goed kunnen gebruiken met deze Europese wedstrijden voor de boeg. Zeurt nooit, is balvast, zeer wendbaar en is gewoon een zeer bruikbare speler. Verdient zo’n afscheid via de achterdeur gewoon niet.

        1. Litmanen

          Absoluut mee eens Bobby. Dit staat weer voor hoe “menselijk” Ajax met zijn personeel omgaat. De man doet gewoon zijn werk, maar omdat hij geen geld opbrengt vermoorden we zijn carriere.
          Typisch, dat er zelfs niet eens gekeken wordt naar de verdienste welke de speler voor de club heeft gehad en ook het komende seizoen nog zou kunnen hebben.
          Walgelijk.

    2. De seijs

      Serero is een goeie speler en fijne gozer. Het is heel jammer dat er zo word omgesprongen wordt met die jongen. Hoop dat hij snel een mooie club krijgt. serero alvast bedankt voor je tomeloze inzet en succes verder in je carrière.

    1. HURBIE

      Menig kan zijn inzet als voorbeeld nemen
      Ik wardeerde zijn inzet altijd wel ,was vrij gewichtloos dus lag zo op de grond
      Heeft nog veel vrije trappen opgeleverd waar een doelpunt uit voort kwam
      Niet AJAX waardig om met dit soort spelers als club zo mee om te gaan
      AJAX:Dit zijn mensen hoor hou daar eens rekening mee
      JULLIE zien het alleen maar als handelswaar
      Hou deze jongen en koop geen nieuwe speler uit Verweggistan voor 1.3 miljoen

  3. vanzanten

    Ik maak me steeds meer zorgen om mijn club. Het draait echt alleen nog maar om geld verdienen lijkt wel. Spelers worden gekocht, voldoen zelden en moeten dan weer weg. Omdat ze vaak niet goed hebben gepresteerd zijn er alleen maar weinig clubs die een fatsoenlijke prijs willen betalen. Om die reden laten we ze dan wegkwijnen (Boilesen, Van Rhijn) of demotiveren we ze door ze geen rugnummer te geven (Serrero). Ik neem aan dat je daardoor zorgt dat spelers achteraf slecht over onze club gaan praten en dat echte mogelijke aanwinsten misschien wel 3 keer gaan nadenken voor ze naar Ajax komen. Wat dat betreft doen ze het bij Pisvee toch veel beter. En dan heb je onze jeugdspelers, die stuk voor stuk grote talenten zijn als ik het moet geloven. Maar er staan tegenwoordig uiteindelijk toch maar heel weinig echte goede, zelfopgeleide spelers in het 1e. Daarentegen worden er wel heel veel van de voormalige talenten verkocht, die elders helemaal opbloeien (Dijks, Bergwijn). Nu ik het idee heb dat Pisvee steeds beter in de gaten krijgt dat ze onze afgedankte talenten heel goed kunnen gebruiken (Bergwijn, gisteren weer Rosario) krijg ik steeds meer een heel slecht gevoel over onze club. Helaas.

    1. BobbyHaarms

      Vanzanten een pijnlijke maar ware constatering dit, volledig met je eens.

    2. Ajax nr 1

      Je heb helemaal gelijk van Zanten. Ajax Is qua voetbal een puinbak. Opleiden van Onze zogenaamde talenten wat de hoofdmacht niet eens haalt of zijn het toch niet zulke grote talenten. Vroeger gingen onze spelers die verkocht werden naar echt de grote clubs nu naar de subtop of nog lager zelfs.Ja in een paar jaar is het GROTE AJAX echt naar de klote geholpen. Het Is zo dat een ieder voor zichzelf in het bestuur en RVC,TH er zit. Het wordt nu echt wel weer eens tijd dat alle neuzen de zelfde kant op gaan wijzen. Gewoon iedereen opzouten die er niet voor de voetbalclub Ajax zit wie het ook mogen zijn. Het Is tijd voor Actie. Wij supporters zijn veel te lief voor dit soort gasten.

    3. HURBIE

      Kan mijn gedachte helemaal terug vinden in je verhaal
      Als het zo door gaat wint PSV zakelijk

  4. woody79

    ik niet snap. geef die gozer een nieuw contract dan. ik lees dat pb hem niet persé kwijt wilt.

  5. EugAjax

    Ajax houd zich in deze aan hun ingezette beleid. Spelers met een contract die het laatste jaar ingaat en niet willen verlengen die komen niet tot nauwelijks aan spelen toe als er gelijke alternatieven te kiezen zijn. Of jeugd die er aan komt krijgt voorkeur. Ik ontdek hier wel twee mindere punten in dit verhaal.
    Serero geen rugnummer geven getuigt niet van respect dat een speler met zoveel jaren dienst en heel loyaal is geweest in woord en gebaar. Dat kan echt niet in mijn beleving. Het tweede wat me zeker niet bevalt is dat Peter Bosz zich afzijdig houd van deze beslissing. Hij zal dondersgoed weten wat het beleid is bij Ajax en als je voor deze club tekent commiteer je je aan het beleid. Tevens zal het op zeker gebeuren dat je het niet altijd met elkaar eens bent. Dat is geen probleem maar dan nog naar de buitenwereld toe mag je als verantwoordelijke niet gaan distancieren van genomen beslissingen. Dit is nou wat ik bedoelde met mijn grootste zorg wat betreft Bosz. Hij zal bij tegenslag om zich heen gaan slaan. De Boer was het ook niet altijd eens met beslissingen directie en TH maar hij bleef altijd keurig. Ik ga even uit van slip of the tongue bij Bosz. Maar ik zou hem adviseren kritiek intern te houden ten allen tijden!!

    1. Litmanen

      Ik adviseer hem vooral niet schijnheilig te doen en gewoon te zeggen wat hij denkt en vindt. Maar, Bosz heeft hier niets mee te maken. Het bestuur heeft aangegeven aan Bosz dat Serrero niet beschikbaar is.

    1. BobbyHaarms

      Dat wel EugAjax ben het met je verhaal eens. Maar misschien is het wel eens goed dat Bosz met zijn vuist op de tafel gaat slaan….

  6. paulvos

    Idd Eug, ik verwacht ook dat bosz, wanneer het niet loopt, begint te janken en andere beschuldigt waar hij verantwoordelijk voor is. Op die foto samen met v/d Sar in de dugout zie ik ook iets van verontwaarding bij Sarretje, net of dat hij denkt van, wat lul je nou man.

    1. In memory of J.C.

      Geef hem vooral weinig kans. Vooraf afbranden en afserveren is wel zo makkelijk. Straks, mocht Ajax kampioen worden en/of de beker winnen en misschien wel zich plaatsen voor de groepsfase sta je als eerste op je stoeltje te juichen. Wacht nu gewoon eens de feiten en realiteit af. Een Ajax supporter rekent een trainer en een speler af op resultaten niet op veronderstellingen.

      1. EugAjax

        IMOJC spel is voor jou toch belangrijker als resultaten? Haha grapje. Ik serveer niemand af hoor. Maar hij heeft verleden op dat gebied en ik ben ervan overtuigd dat als dit regelmatig bij Ajax gaat gebeuren het weldegelijk invloed gaat hebben op resultaten, dus negatief. Echter ik ben van mening dat Bosz alle kwaliteiten heeft om Ajax naar hoger speltechnisch nivo te brengen en dus ook betere resultaten. Echter hij moet wegblijven van randverschijnselen en vingerwijzen. Dat is wel een punt van zorg voor me. Vooralsnog ga ik van slip of tongue uit. Op naar vanavond eerste overwinnimg van seizoen komt eraan!!

        1. In memory of J.C.

          Was meer reactie op paulvos 🙂 Maar wanneer heeft Bosz dan bij Vitesse of Macabi om zich heen lopen slaan?

          1. EugAjax

            Bij Vitesse weigerde hij scheidsrechters structureel een hand te geven. Pers stond hij ook vaak niet netjes te woord. En in omgang spelers moesten veel in de selectie aan hem wennen, en dat is bij Vitesse gelukt, bij Ajax lopen veeleisender spelers. Anyway ik ben zeer positief over Bosz en zijn visie. Ik verwacht ook dat directie en TH Ajax hebben aangegeven de club ten allen tijden goed te vertegenwoordigen.

          2. In memory of J.C.

            Ach vwb de pers ….. ik zou die ook niet erg netjes te woord staan met hun stupide en irritante vragen. Ik mag dat juist wel. Je moet jezelf blijven. V.w.b handje geven aan de scheids ….. het is zo’n nietszeggend ritueel. Zit niets achter. Ja je wenst hem een prettige wedstrijd maar dat wens je iedereen toe en die geef je ook geen hand. Is een eigenwijze actie maar om dit “om je heen slaan” te noemen, nee. Eug het gaat erom wat je weergeeft in je commentaar. Noem Peter een eigenwijze snikkel. Aan Frank zijn diverse spelers van de selectie nooit gewend geraakt. Maar goed, we zitten aardig op een lijn 🙂

          3. EugAjax

            Hahaha moet wel steeds lachen om je commentaar maar klopt we zitten redelijk op 1 lijn

  7. AJAX 2001

    Dit was een speler waar je dol op was,
    Gaf altijd het meeste inzet van het hele veld.
    Nu word hij behandeld als overbodig??
    Dit soort spelers moet je erbij houden!

  8. ajax26

    Sjonge jonge, serero ik gun je het aller beste en mooie club.
    Is toch nie te geloven wat er allemaal daar gaande is

  9. Slingertje.

    Niet leuk zoals er met Serero wordt omgesprongen door Ajax want dat verdiend hij absoluut niet.

  10. -buitenkantje rechts-

    Jammer voor deze sympathieke man.. maar overbodig. Valt buiten de keuze van Bosz en daarvoor ook buiten de keuze van FdB.. Beterdat hij een transfer maakt.. Gun hem een leuke club in de subtop.

  11. polaroids

    Vreemd dat Peter van niets weet…. Ik vermoed dat Frank de afgelopen jaren ook over een aantal zaken geen zeggenschap heeft gehad over een aantal zaken… Lijkt me lastig om in zo’n setting te werken…..

  12. Germain

    Een niets ontziend keihard en kil beleid, gespeend van sportiviteit en respect. Gevoel of hart doen totaal niet mee, alleen de euro’s. Serero is nooit gekocht geweest en heeft 5 jaren zijn uiterste best gedaan. Kom op wees eens fatsoenlijk met je mensen in de organisatie, of is het mede daarom dat spelers niet naar Ajax willen?

  13. Michel6172

    Je bent trainer, je beschikt over spelers maar heb geen inzicht wie er komt spelen.?????
    Jammer dat het ons zo wordt geformuleerd.
    Serero is een jager, altijd loeren naar de bal, altijd aanspeelbaar, handig met de bal en balvast. Maar helaas geen rugnummer.
    Soms……….

    1. BobbyHaarms

      Op deze manier zal de aantrekkingskracht die Ajax al decennia lang heeft als sneeuw voor de zon verdwijnen. De kilheid regeert op dit moment en talenten worden stuurloos aan hun lot overgelaten. En dat terwijl ze een steuntje in de rug wel kunnen gebruiken..Johan, we missen je.

  14. fjonkman

    Is dit nou de manier om met een waardevolle speler als Serero om te gaan? Hij bewijst al een aantal jaar met tomeloze inzet dat hij telkens weer opgesteld word. En nu word ie zo terzijde geschoven.. Echt weer een teken hoe onze club met dit soort jongens omgaat. Krijg hier echt een vieze smaak van in mijn mond. Hij toon altijd inzet, heeft echt hele goeie wedstrijden gespeeld en is gewoon een hartstikke fijne gozer. Hij verdient op zijn minst een verlenging van in ieder geval een jaar!!

Comments are closed.