Ajax verslaat AS Beziers in oefenduel met 2-0 (Incl video’s van de doelpunten)

0720beziers-ajax_zivkovic

Ajax heeft vanmiddag met de reserves in het oefenduel tegen Beziers een 2-0 overwinning behaald. Voor Ajax scoorden Sinkgraven en Zivkovic de doelpunten. Vanavond speelt de basiself om 21:00uur een oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille. Dat duel geldt als de grote generale repetitie voor de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen het griekse PAOK in de 3e voorronde van de Champions League.

Tegen de Fransen, die uitkomen op het derde niveau in Frankrijk, was Nemanja Gudelj de aanvoerder. De middenvelder speelde vanmiddag mee omdat hij geschorst is voor de eerste wedstrijd tegen PAOK. Ajax speelde met rouwbanden en voor het duel was er een minuut stilte voor de overleden oud-voorzitter Uri Coronel; zie eerdere bericht.

Na een saaie eerste helft, wist Ajax in de tweede helft de zege veilig te stellen. Daley Sinkgraven scoorde na een uur via een afstandsschot. Kenmerkend was dat dit het eerste schot op doel van de Ajacieden was, en dat dus pas na een uur spelen(!). Tien minuten later verdubbelde Richairo Zivkovic de score. De aanvaller werd diepgestuurd, kon zijn tegenstander van zich afhouden en de 0-2 binnen schieten: 0-2.

Ajax AS Bezier 0-2 (0-0)
58. Sinkgraven 0-1
69. Zivkovic 0-2

Opstelling Ajax: Onana (45 Boer); Dankerlui, De Ligt, Westermann, Lartey-Sanniez; De Jong (70 Becker), Sinkgraven, Gudelj; Muric, Zivkovic, Cerny

App-gebruikers: bekijk via deze link de video op twitter