Acolatse tekent contract voor drie jaar bij Westerlo

0720acolatse

Vanmorgen kwam het bericht naar buiten dat Elton-Ofoi Acolatse stage ging lopen bij KVC Westerloo maar het managementbureau van Acolatse; Forzasportsgroup heeft zojuist bekendgemaakt dat de aanvaller al definitief de overstap maakt van Jong Ajax naar KVC Westerlo.

Acolatse doorliep de jeugdopleiding van Ajax, speelde diverse jeugdinterlands, maar kwam nooit in actie tijdens een officiële wedstrijd van het eerste van Ajax. Wel viel de aanvaller vorige week zaterdag nog in tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen AA Gent. De flankspeler gaat bij Westerlo aan de slag onder trainer Bob Peeters, die als speler een verleden heeft bij onder meer Roda JC Kerkrade en Vitesse. Acolatse treft bij de club uit de Jupiler Pro League met Mitch Apau een andere Nederlandse ex-Ajacied.

‘Na enkele jaren voor Ajax gespeeld te hebben heeft Elton zojuist een drie jarig contract getekend bij KVC Westerlo dat uitkomt in de Jupiler Pro League’, aldus het management. ‘Ik ben Ajax enorm dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en heb meegemaakt. 13 jaar is natuurlijk niet niks. Maar nu is het tijd voor de volgende stap. Bij Westerlo kreeg ik direct een positieve indruk. Ik heb heel veel zin om te laten zien wat ik kan,’ aldus Acolatse zelf over zijn overgang.

Bron: Forzasportsgroup

Related posts

13 Comments

    1. De seijs

      Dat zal wel niet veel zijn. Hoop dat ajax een Door verkoop premie heeft bedongen. Als hij daar wel slaagt vangen we nog iets.

    2. BobbyHaarms

      Opgeleverd? Een hoop opleidingskosten voor Jan Lul. Ze gaan sneller weg dan dat ze komen bij Ajax.

      1. Indojood

        Mwoah, hij heeft 13 jaar bij ons rondgelopen dus zo snel is ie niet weg. En de baten van de verkoop van talenten worden niet gehaald uit spelers die niet doorbreken. M.a.w. spelers die wel doorbreken zullen het met een verkoop moeten verdienen voor de opleidingskosten voor iedereen.

        1. BobbyHaarms

          En daarin schort het de laatste jaren helaas Indojood. Op deze manier snijdt Ajax zichzelf lelijk in de vingers. Er worden tientallen talenten naar Amsterdam gelokt maar sinds Jonk weg is ben ik bang dat de vruchten daarvan uiteindelijk achterwege blijven. Deze jongen zat idd al jaren bij Ajax, maar er gaan er ook een hoop weg die gewoon niet goed genoeg blijken en het risico op investering waard leken.

          1. Indojood

            Dat klopt maar in het geval Acolatse kunnen de financiële schade niet bepalen.

          2. De Ajacied

            Jammer dat hij zonde deur uit loopt,
            Heel veel succes in België
            ❌❌❌

Comments are closed.