Speelstijl Bosz kan nadelig uitpakken voor Ajax

0707peter_bosz

Het debuut van trainer Peter Bosz bij Ajax is nou niet echt om over naar huis te schrijven en na de derde nederlaag in vier oefenduels lijkt ook bij de spelers de twijfel toe te slaan over de manier waarop Bosz zijn selectie wil laten voetballen en dat lijkt met de voorronde van de Champions League in het vizier een niet al te best teken, zo weet De Telegraaf op maandagochtend te melden.

Na het verlies tegen de Oostenrijkse tweede divisieclub FC Liefering (3-4) en het gelijkspel tegen de amateurs van AFC (2-2) volgden dit weekeinde zeperds tegen het Belgische AA Gent (0-2) en het Russische Krylia Sovetov (1-2). Hierbij hebben enkele spelers aangegeven dat zij moeite hebben met de speelstijl van Bosz en liever zien dat de trainer extra zekerheid inbouwt. Zij achten zichzelf nog niet in staat negentig minuten bij balverlies de tegenstander collectief af te jagen en zouden zo nu en dan ook willen inzakken zoals dat onder Frank de Boer wel gebeurde. Dat Bosz nog niet kan beschikken over de nieuwe aankoop Sanchez en de op vakantie gestuurde Milik speelt natuurlijk deels mee om zijn ideale opstelling neer te zetten.

De directie van Ajax heeft Bosz juist aangesteld om de roep van het kritische Amsterdamse publiek om aantrekkelijker voetbal te beantwoorden. De coach staat nu al voor een lastige beslissing: een (tijdelijke) concessie doen of onverstoorbaar doorgaan met het opleggen van zijn visie. Hij moet er in elk geval voor zorgen dat iedereen snel op dezelfde golflengte komt te zitten.

Bron: De Telegraaf

Related posts

86 Comments

  1. marcussboss

    dat hoef je natuurlijk niet meer te vertellen, dat hebben de afgelopen oefenduels al bewezen ?

    1. marcussboss

      hoewel, wanneer ajax er eenmaal aan gewend is, het misschien wel goed zal uitpakken hoor. De tijd zal het leren ?

      1. f-side64

        er is geen tijd genoeg meer 26 juli moeten ze er staan en 1 week later al helemaal

    2. De seijs

      Dat de voetballers van ajax mee praten over de spelwijzen van Bosz is al een overwinning. Dit vind ik posetief. Dat kan nog wat worden.

      1. dickst14

        Willen inzakken omdat ze het afjagen niet volhouden vindt jij mooi dat ze zo meepraten??
        Ik wil ajax voetbal zien en geen inzakkende spelers.

        1. De seijs

          Nee dickst14 dat die gasten eens geen ja knikkers zijn. Dat ze ook eens durven praten en hun mening durven geven goed of niet goed. DAT is posetief!

    3. Ajacied407

      Hier kan ik best boos om worden. Ajax weet toch wat ze hebben binnengehaald? Of niet!?

      1. marcussboss

        Jaa dat lijkt mij ook. Het lijkt erop dat zijn speelwijze bij ajax alleen (nog) niet zo goed uitpakt

        1. 11Younes11

          Hij moet zijn debuut als trainer van Ajax nog maken, dus waar hebben we het over…

          1. Charka53

            Het probleem is dat het grootste deel van de selectie in het Ajax systeem is opgegroeid dus alle veranderingen zijn moeilijk dus Geef Bosz de tijd het komt vast goed .

      1. 11Younes11

        Ik ook. Als je “hoog speelt” dan mag je absoluut GEEN balverlies lijden als laatste man (zoals Veltman), omdat dan alles open ligt. Geef die bal dan maar lang richting spits of buitenspelers dan kan de rest voor de tweede bal gaan.

    4. BobbyHaarms

      Een nieuwe speelstijl vergt nou eenmaal tijd, en al helemaal als je als speler gewend bent geraakt aan loopgraven-voetbal. Het grote probleem is dat je over een week al je belangrijkste wedstrijden van het seizoen moet spelen, dus veel ruimte om te experimenteren is er niet meer. In dat opzicht was het prettig geweest als de selectie kompleet was geweest en je niet tot 1 september moet vrezen voor een leegloop. Die transferperiode zou gewoon klaar moeten zijn op 31 july want nu blijft het onzeker.

      1. dioajax

        helemaal met je eens Bobby zo is het…de spelers moeten ook hun beste doen en gewoon mannen worden…ze waren gewend in minder en niet zo moeilijk training en ook niet in druk zetten….dus laat jullie oren open en luister goed aan de instructies van bosz en laat de verleden vn slechte voetbal terug…

      2. Litmanen

        Bobby, je hebt gelijk, maar buiten de sportieve prestatie kost het vele miljoenen als we er tegen Paok meteen uitvliegen. Zonder zes spelen is nu een te groot risico. Speel dat systeem tegen teams die we aankunnen. Maar als Gent de maatstaf is dan zou ik maar iets voorzichtiger beginnen, zeker als je spelers aangeven dat het nog niet wil.
        Vergis je niet, een verdediging wordt steeds onzekerder omdat het middenveld de bal niet herovert. De druk is achterin dan veel te groot voot dit team.
        Ik houd mijn hart vast.

        1. Indojood

          Je hebt gelijk, Litmanen. Sowieo moet er met een 6 gespeeld worden. Een 10 kan als je in een ruit gaat spelen, anders komt er teveel druk op het middenveld en verdediging. We hebben dat kunnen zien toen FdB Klaassen op 10 ging zetten.

      3. ajaxhoger

        Ze doen het ook zelf Bobby door geen fansoenlijke spelers te kopen , ze hadden er moeten kopen die er op tijd zijn , niet di eoveral met hun land mee willen doen.
        Die ben je veelste veel kwijt , nu lopen ze voor het zoveelste jaar achter de feiten aan , het word lachwekkend zo langzaam aan .
        Het amateurisme wat er achter schuilt is nog veel erger , we worden uitgelachen in nederland en europees , ze geven er geen flikker om als ze zelf maar elk jaar bonussen in hun zakken kunnen duwen

        1. In memory of J.C.

          Volgens mij kan jij er geen naam bij noemen die hier aan voldoet en haalbaar is voor de Ned. competitie.

    5. Toppertje

      Gewoon vasthouden aan de stijl die Bosz wilt. Ook met de stijl van de Boer zijn we niet door de voorronde heengekomen. Realistisch gezien gaan Nederlandse clubs zich niet meer via de voorronde van de CL kwalificeren. Daar zijn de clubs in de laatste ronde te sterk voor en de belangen voor die clubs te groot. Duidelijkheid is nu belangrijker. Spelers die nu niet aanhaken zijn gewoon niet goed genoeg en moeten niet zeiken en dat proberen te verbloemen.

      1. HURBIE

        Gewoon in deze stijl doorgaan en de zwakke schakels in dit systeem vervangen

  2. pietprecies

    Tja, riedewald is net pas terug na lange tijd en dat wijf van een viergever weet niet eens wat voetbal is..

  3. Iceman

    Ja het natuurlijk niet meer tikkie breed of tikkie terug, begrijp mij niet verkeerd wij hebben onder Frank De Boer vier landstitels gehaald met af en toe mooi voetbal maar het was ook soms niet om aan te gluren. Geef Bosz wat meer tijd en je zult zien dat het hem wel lukt om het voetbal te spelen die wilt spelen en die ajax en waar het ajax publiek al zo veel jaren naar hunkert. En die spelers moeten nu niet gaan mekkeren en zeiken want het zijn prof voetballers en geen mietjes ze worden ten slotte dik betaald er voor. En als het Bosz lukt om 10% van het spel van Barcelona bij ons aller Ajax erin te slijpen ben ik al super blij want wij hebben hele goeie spelers er voor.

    1. HURBIE

      Zijn toch PROFS dus er tegenaan en niet zeuren
      JULLIE moeten hoogstens tot je 35ste werken

      1. Yarive

        Eens, het stoort me dat voetballers over het algemeen niet dezelfde mentaliteit hebben als bij andere sporten. Ik mis dat ‘leven voor de sport’ in het hedendaagse voetbal..

        1. HURBIE

          Kan Bosz wel steeds met dat vingertje wijzen maar daar schieten we niets mee op

    1. ajaxhoger

      Die is al veel en veel eerder weg , de schuld ligt bij het gevoerde angsthazen beleid en voetbal , geen volwassen goede spelers , dan vraag je erom , eentje kan het verschil ook niet maken .

  4. Geroldkohlen

    gohh dat hadden we nog niet in de gaten! je hebt kwalitatief betere en ervaren spelers nodig om deze speelstijl te hanteren ipv alleen talenten! je hebt ten eerste een sloper nodig achterin die ook nog eens mee kan voetballen, op het middenveld (de veel besproken 6) moet een type busquets of nigel de jong zijn ,die kan stofzuigeren en het vuile werk willen doen wanneer het hoog druk zetten mislukt. en een 10 die vaak in positie komt om te scoren, en beslissend kan zijn met een pass of goals. voorin killers en snelheid moeten we hebben , spelers die van een halve kans een goal kunnen maken! conclusie met deze speelstijl moeten er nog heel wat bij komen wil je het laten slagen!

    1. -buitenkantje rechts-

      Volgens mij ontbreekt het adn de motivatie en de absolute wil van de spelers om deze tactiek uit te voeren.. San kan je het als coach wel vergeten.

      1. Geroldkohlen

        denk het niet BR, de speelstijl van FDB camoufleerde de problemen in het team. nu moeten ze anders spelen en komt het boven drijven. motivatie is er wel anders speel je niet bij Ajax. er zijn nu gewoon veel spelers die door het ijs zakken, dan moet je conclusies trekken. maar ik hoop dat het nog veranderd maar ik ben er bang voor als ik eerlijk ben.

        1. Litmanen

          Niet eens Gerold. Met eem medogenloze Poulsen ging het ook. Die stond voor de verdediging en joeg de andere middenvekders ook aan om te jagen. Nu jaagt geen enkele middenvelder op de herovering van de bal. Dan houdt geen enkele verdediging het. Je staat steeds tegen 1 of 2 man meer in de eindfase.
          Kan Cillisen wel moeilijk doen, maar juist een keeper heeft het overzicht om bovenstaande te zien.

          Elke keeper of oud-keeper zal dat bevestigen.

          1. Geroldkohlen

            litmanen dan interpreteer mijn bericht niet goed. ik zeg juist dat we een speler nodig hebben op 6, alleen ik gebruikte niet de naam poulsen maar d’r namen busquets en de jong! en natuurlijk hoort daar ook poulsen bij, maar ook een type galasek!

          2. Geroldkohlen

            en verder onze centraal duo achterin kan ook spelers voor hun gaan aanjagen litmanen, maar met een type poulsen, galasek of nigel de jong zou een hoop schelen voor onze verdediging, daar ben ik het mee eens, maar ook maken we teveel blunders achterin, en als we niet een onder de druk uit van AFC kunnen spelen met alle respect ,dan hebben we echt een groot probleem aankomend seizoen! !!

          3. Litmanen

            Je hebt aan IJsland gezien, zelfs de zwakste tegenstander krijgt kansen en elke verdediger maakt af en toe een fout, het zijn net mensen. Punt is dat je als team zo sterk moet zijn dat zelfs twee tegendoelpunten niet fataal hoeven te zijn.
            Barcelona krijgt ook goals tegen, Bayern ook, maar die teams halen hun schouders op en doen hun ding en weten dat ze uiteindelijk een tegenstander opvreten.
            Zover is dit Ajax nog lang niet. Er zijn geen zekerheden. Vandaar: begin met een zes en ga gedurende het seizoen het nieuwe systeem er in slijpen met daarbij de goede spelers.
            Bazoer is een prachtige voetballer, maar zal altijd zijn man laten lopen. Dat soort spelers slagen niet in het systeem wat Bosz voor zich ziet.
            En Bazoer is niet de enige. Een man als El Ghazi leunt volledig op Tete. Dat gaat een keer verkeerd. Dat zogenaamd achter een tegenstander aandraven in een sukkeldrafje heeft geen enkel effect.

            Dat bedoel ik. Het team is nog lang niet rijp voor het systeem Barcelona. En het allerbekangrijkste wat we missen is een Iniesta. Vandaar mijn voorkeur voor een vdVaart. Nergens in Europa is een speler van zijn klasse voor Ajax haalbaar, ik zou het proberen. Hij brengt op 70% meer dan Klaassen op 110%.
            Maar ik ben een roepende in de woestijn. Nee dan halen we een tweederangs Duitser. Misschien een topper, maar niemand heeft hem de laatste twee jaar zien spelen.

          4. Geroldkohlen

            vdv ben ik ook op tegen en is ten eerste geen 6, maar daar ga ik niet meer over beginnen. maar het feit dat je niet eens oefenwedstrijd weet te winnen en ook nog eens blunders maakt die echt niet meer kunnen op dit niveau tegen zulke tegenstanders baart mij zorgen!

          5. In memory of J.C.

            Wel grappig Litmanen. Je zoekt iemand die niet alleen gaat hobbelen. Ik neem dus aan dat je iemand zoekt met pit en vaart. Daarna ga je praten over vd Vaart 🙂 De enige vaart die daar in zit is zijn naam hoor. Verder heeft vd Vaart klasse gehad. Inmiddels is denk ik Klaassen van meer waarde. Maar goed, oude discussie he 🙂 worden het wat dat betreft nooit eens.

    2. ajaxhoger

      Helemaal mee eens , Ze snappen er bij ajax toch geen reet van dat je met talenten geen donder wint .

  5. MakeOne

    Stelletje kleuters, heel nederland moet gewoon doen wat de baas zegt, dus ook spelers van ajax.
    Dat gejank steeds!
    De motivatie is ver te zoeken, de echte wil om te winnen!

    1. Ajax nr 1

      Helemaal mee eens MakeOne. De spelers van Ajax zijn een stelletje verwende kleuters met een instelling van lik me vestje. Straks staan ze nog Pokeren te zoeken omdat ze dat leuker vinden dan voetballen voor je centen. Als je bij je werkgever niet doet wat je moet doen is het einde zoek. Bosz laat ze maar werken voor hun geld. Of zouden ze echt niet zo goed zijn als ze zelf denken.

  6. Dagrump

    Ze zullen meer en harder moeten werken. Maar dat mag ook wel met zo’n salaris !!

  7. jojo123

    Spelers moeten niet zeiken, verwende blagen. En lopen en werken zullen jullie. En niet zomaar maar harder zoals een ieder in Nederland om brood op tafel te krijgen.
    Maar wellicht zegt het iets over de kwaliteit van de spelers. En dat betekent ook meer als team werken zodat het minder moeite gast kosten. Kennelijk werd bij FdB maar een stijl gehanteerd: tikkie breed tikkie terug!

    1. HURBIE

      Dit systeem wil AJAX spelen dus dan moeten ze er mee doorgaan
      Gewoon erin pompen ,en diegene die niet mee kan komen vervangen

  8. paullus

    er moet nu gewerkt worden
    en dat valt niet mee na dat tikkie breed voetbal van de boer

    1. Ajax nr 1

      Je zal een compleet ander elftal neer moeten zetten paullus. Deze jonge gasten zijn het balletje breed en tikkie terug zo ingepepert dat ze niet anders meer kunnen.

  9. -buitenkantje rechts-

    Dit had ik al voorspeld.. Stelde al de veaag wat er zou gebeuren als de resultaten tegen vallen.. Stel Ajax wordt srraks uitgeschakeld door PAOK.. Dit waren slechts oefenpartijen.. Dan breekt de hel pas echt los.. Het maakr in principe niet zoveel uit welke tactiek wordt gebruikt, het gaat om de uitvoering! Als spelers nu al beginnen te morren en dus niet achter de tactiek van de coach staan kan je het wel vergeten. Iedereen moet er voor 100% achter staan en er voor willen gaan. Zo niet, krijg je wat we de afgelopen oefenwedstrijden hebben gezien. Helemaal niks..

  10. EugAjax

    Ajax zal zich niet blind moeten staren op halen CL of niet. Je hebt een beleidskeuze gemaakt door Bosz aan te stellen. Dan weet je dat het Ajax systeem 2.0 word. Ik bedoel verdedigen met heel veel ruimte in je rug. De Boer heeft in verleden geconcludeerd dat deze spelersgroep of daar niet toe in staat was of nog niet aan toe was. Laten we hopen op het laatste. Daarom moet Bosz de tijd krijgen om het systeem erin te slijpen. Ik zou persoonlijk de titel met goed voetbal belangrijker vinden dan CL voetbal. Dat wil niet zeggen dat je het moet laten lopen alleen moet je nu niet krampachtig een stap terug zetten omdat over 8 dagen PAOK wacht.

    1. Indojood

      Het lijkt erop dat de schade die is opgelopen door jarenlang niet volgens de huisstijl te spelen, groter is dan gedacht. Schokkend en dit geeft maar weer eens aan dat het niet uitvoeren van afspraken (lees uitvoeren plan Cruijff) desastreus kan zijn. Een trainer die de huisstijl niet kan uitvoeren en op tegenwerking stuit. Ajax is er echt slecht aan toe.

      1. ajaxhoger

        Indojood , helemaal waar , het leed is allang geschiet , er veranderd niks , wen er maar vast aan dat het een seizoen word van lik mijn vestje .

  11. Amoebe

    Ik ben geen voorstander van bosz maar als je voor dit seizoen een bepaalde visie wilde hanteren dan moet je nu ook doorpakken en niet nu alles alweer overboord gooien.

    De keuze is gemaakt dus ik zo zeggen de dood of de gladiolen!

  12. PvL020

    Geloof er niks van. De spelers worden vanaf de Fjes opgeleid met een zelfde visie, aanvallend. Gaan ze nu ineens zeggen dat ze dat niet beheersen??? Kom op zeg! Iedereen wil domineren, supportes, club en spelers dus dit lijkt me lariekoek

      1. Velibor

        Inderdaad geen ajaxgevoel anders lullen ze toch niet zo? Kijk en als zon Overmars nou ballen heeft dan roept ie die gasten 1 voor 1 bij zich en zegt ze ff wat de bedoeling is geweest van de aanstellng van Bosz en als ze het er niet mee eens zijn oid dat ze dan fijn op kunnen rotten,wat denken die snotneuzen nou eigenlijk!?

  13. Slingertje.

    Dus de mietjes beseffen nu dat ze helemaal niet zo goed zijn als dat ze zelf denken. Laat degenen die het niveau niet aankunnen lekker hun biezen pakken en ergens anders gaan lopen janken.
    Ajax heeft kerels nodig en geen mietjes/

  14. Michel6172

    Ajax & Peter Bosz is gewoon geen goede combinatie, dat blijf ik zeggen. Met die man kun je gewoon niet samen werken. Kheb het met de jongens te doen. En ja ze verdienen genoeg, maar als er dan eentje komt die het helemaal anders wilt hebben vind ik het niet gek dat je daar eerst aan moet wennen met verlies als resultaat. Er moet heel wat gebeuren en vraag me af of dat haalbaar is met deze Peter Bosz. Wordt dat niet gehaalt dan kan het idd nadelig uitpakken voor Ajax. Ik ben er bang voor.

  15. Iamsterdam2015

    Lachwekkend dit. Vorig seizoen lachten we met z’n allen feyenoord uit dat ze zo slecht gingen en 7 keer achter elkaar verloren….. Maak je op voor hetzelfde maar dan alleen hier in adam.

  16. Iceman

    Kijk en dat is nou waar het aan onbreek bij ons aller ajax echt kerels mannen niet dat ik iemand voor trek of benadeel hier op deze site. Maar ik vraag hard op af al jaren eingelijk wat een echte Ajax trainer? En wat is het echte Ajax gevoel?? Wij moeten maar eens op houden met het echte dit en het echte dat en gewoon gaan voetballen als echte kerels als echte mannen. Maar nee het moet mooi en op een Ajax manier nou ik kan jullie vertellen die Ajax manier is al jaren ver en ver te zoeken.

    1. -buitenkantje rechts-

      Niet alleen bij Ajax.. Misschien willen we wel iets dat niet meer kan.. Kijk nasr het afgelopen EK.. Geen enkel team speelt nog aanvallend.. allemaal vanuit een gesloten defensie.

  17. ajacied078

    het heeft geen…. met de speelstijl te maken. het is puur kwaliteit te kort. cillissen en klaassen als grootste voorbeeld staan al 2 seizoenen stil in ontwikkeling puur omdat er geen concurentie is in een dwars verdeelde selectie. bazoer dacht dat ie er al was eind vorig seizoen. het wordt tijd dat er ingegrepen wordt. alleen diegenen waar ze naar hadden moeten luisteren is niet meer helaas

  18. Hazez

    Ach als er geen cl gevoetbald word en we verliezen de eerste paar potjes komt er gewoon weer een andere trainer

  19. jojo123

    Als je maar keihard werkt dan komt het resultaat vanzelf. Maar dat je moet je wel willen.. Sommigen begrijpen dat in eerste instantie niet en dan moet het er maar in ‘geslagen’ worden..
    Dit is dus iets wat ze niet gewend zijn en dat is maar beter ook. Een of meerdere extra speelstijlen vergt ook aanpassing van de tegenstander. In de afgelopen seizoenen kon de tegenstander makkelijk weerstand bieden door de steeds voorspelbare speelstijl en -patronen. Nu met meerdere speelstijlen onder de knie worden hopelijk wedstrijden makkelijker gewonnen …

  20. KBouter

    Zo zie je maar weer dat voetbaltechnisch Ajax kapot gemaakt is de afgelopen jaren. Het zo ingebakte Ajaxsysteem is totaal verdwenen en omschakelen naar dit mooie systeem kennen ze ook al niet meer, gaat veel tijd kosten.

    Lekker……zo`n erfenis!!

    1. -buitenkantje rechts-

      Tja.. En wat nu? Doorgaan of terugvallen op het oude systeem?

  21. bloedgroep AFCA

    het anti voetbal is er de laatste jaren zo ingebeukt dat is moeilijk omdat te draaien in mooi voetbal…zware taak voor Bosz…hoop dat hij op tijd alle neuzen dezelfde richting op heeft en ervoor resultaat gevoetbald gaat woorden…succes met deze taak

  22. paulvos

    Nou mijn vermoedens zijn helaas toch de waarheid geworden. Het wordt helemaal niks met die bosz, die invloeden ala kakkies probeert hij er bij Ajax zeker ook in te krijgen, nou het werd daar ook niks dus neem nu maar zo gauw mogenlijk ’n andere trainer, volgens mij hebben de spelers dat ook in de gaten en ik hoop dat ze ook van hem af willen.

    1. In memory of J.C.

      Zo, na 3 weken voorbereiding ben jij er al uit? Echt heel knap. De spelers die klagen zijn eigenlijk het Ajax shirt niet waard in mijn ogen. Terug naar het spelletje onder Frank is niet des Ajax. Ze moeten blij zijn dat er van ze wordt verwacht dat ze moeten voetballen in de richting van het doel van de tegenstander. Volgens mij de essentie van het voetbal. Dat je dan vooral in het begin de ballen uit je broek moet lopen om te zorgen dat je kan afjagen en doorgaan …… ja, dat hoort erbij. Dan leer je ook steeds slimmer om te gaan met spelsituaties waardoor je de bal steeds meer het werk laat doen. Daar wordt een voetballer een betere speler van. Dus …… speelstijl Bosz kan juist voordelig uitpakken voor Ajx, de spelers en het publiek. Dat het er niet snel inkomt en dat dat dan misschien ten koste gaat van CL en EL, so be it. Kan AjX zich 100% richten op de competitie en de beker. Bosz nu al afschrijven slaat werkelijk nergens op.

      1. Ajax nr 1

        Helemaal mee eens Imojc dit Is ook niet de schuld van Bosz dat het zo loopt maar van de Bobo’s die zulke lekkere zaken doen qua spelersbeleid.De goede verkopen en mindere spelers terug halen.En dat alleen maar voor de kerstbonus. Weg met de bobo’s en laat Ajax weer een voetbalclub worden een bank zijn we al. Nou nou wat een beleid. Succes Peter mijn zege heb je

        1. -buitenkantje rechts-

          Vd Hoorn weg.. Sanchez terug.. V Rhijn weg, Westermann terug.. Middenveld en asnval zijn gewoon in tact gebleven.. Zivco weg, Cassiera terug..Volgens mij zijn we qua spelers niet minder geworden.

          1. In memory of J.C.

            Niet minder maar er wordt nu heel iets anders verwacht van de spelers.

  23. EugAjax

    Precies buitenkantje rechts, ik denk ook dat het probleem dieper zit en hopelijk zat. Ten tijde van Jol was opleiding heel slecht, getuige de gestarte revolutie. Veel van eerste elftal spelers zaten toen in jeugd. Ik vermoed dat daar veel is misgegaan en ik ben bang dat spelers daardoor moeite hebben met klassieke Ajax spel. In mijn ogen heeft De Boer dat op een gegeven moment ingezien en bouwde zekerheden in. Nu gaat Ajax weer Ajax worden en dat heeft tijd nodig, als de opleiding nu echt zoveel beter is geworden zullen we de komende jaren wel weer jeugdspelers krijgen die dit spel meer zullen beheersen, bijv vd Beek, Nouri dat soort jongens zouden het sneller moeten gaan oppikken dan categorie Veltman, Tete etc. Geen oordeel over kwaliteit spelers maar meer over opleiding die tussen tot en met 2011 niet meer des Ajax was.

Comments are closed.