Oranje onder 19 uitgeschakeld op EK na forse afstraffing tegen Frankrijk

0707abdelhak_nouri

Oranje onder 19 is op teleurstellende wijze uitgeschakeld in de poule van het Europees Kampioenschap in Duitsland. In de derde poulewedstrijd was Frankrijk met maar liefst 1-5 veel te sterk voor Oranje. Namens Ajax stonden Nouri en Zeefuik in de basis. Eiting en Dekker kregen in de tweede helft nog speeltijd.

Oranje onder 19: Van Osch, Zeefuik, Rosario, Ter Avest (81 Carolina), Verdonk, Duarte (46 Eiting), Bergwijn, Nouri (c), Lammers, Schuurman, Paal (81 Dekker)

Related posts

31 Comments

    1. BobbyHaarms

      Enige pluspunt is dat we vooral Nouri snel terugzien, hopelijk wordt dat dé verrassing van het aankomende seizoen. Dat Oranje-19 is uitgeschakeld is natuurlijk een zeer slechte zaak, ook voor de broodnodige ervaring voor die jongens.

      1. hansjmn

        Ook daar is het dus slecht. Gaat flink bergafwaarts met het voetbal in de lage landen

  1. marcussboss

    erg jammer dit. had gehoopt dat dit avontuur wat langer had mogen duren voor onze jongens, maar hoop dat ze de ervaring toch meenemen. volgende keer beter boyzz

      1. De seijs

        Dus als ik het goed begrijp, is Nouri de sleutel van succes bij het eerste. Nou dan mag die jongen wel veel beter zijn dan Cruyff destijds.

        1. BobbyHaarms

          Is wel een creatieve speler die Nouri, en wij vonden een mooie uitgooi van Jasper de laatste 2 jaar zowat al creatief. Laat hem maar aansluiten en zijn minuten pakken als Schöne leeg is.

  2. Valentino

    Ga maar weer lekker Pokemons vangen jongens. Is toch belangrijker dan trainen.

    1. Oosterse Ajacied

      Haha hopelijk zijn ze daar niet mer begonnen, want het is heeeel verslavend

  3. vanzanten

    Op teletekst stond dat ze zich als nummer 3 kunnen plaatsen via een beslissingswedstrijd tegen een andere nummer 3, Duitsland. En dan zijn ze dus nog niet helemaal uitgeschakeld.

  4. Geroldkohlen

    nou jongens snel naar huis! en Nouri snel aansluiten bij het eerste we kunnen wel wat creativiteit gebruiken!

  5. Slingertje.

    Het is erg triest gesteld met het Nederlandse voetbal. Aardig in de Eredivisie maar zodra het een stapje hoger is geven ze niet thuis en worden ze fysiek en mentaal afgestraft.

    1. BobbyHaarms

      Op dit soort momenten mis ik echt de leerzame columns of uitspraken van Johan. Hoe zou hij hier tegenaan kijken? Waar schort het nog meer aan volgens Johan? Waarom bulkt Nederland nog steeds redelijk van het talent maar is het nog steeds geen team die potten kan breken? Hij heeft toch genoeg handvaten aangegeven (aan het komplete Nederlandse voetbal!) maar er wordt zo verdomd weinig mee gedaan!

  6. Ajax nr 1

    Ja mede supporters dit zijn ook onze talenten waar Ajax op gaat bouwen. Zo goed zijn ze dus toch niet

  7. In memory of J.C.

    Wat sen “dramatische ” reacties. Gewoon door verkeerde tactiek verloren en naar huis. Staat kwaliteit van de jongeren buiten. Onze geachte trainers moeten wakker worden.

  8. EugAjax

    Hoewel ik geen poging ga doen om te antwoorden voor Cruijff, want zo geniaal ben ik bij lange na niet. Maar in mijn optiek is het grootste verschil dat Nederlandse clubs veel spelers geen vrijaf geven voor dit soort toernooien omdat de Eredivisie een junior League. En dus zijn die spelers keihard nodig bij hun club. Ajax doet daar zelf ook aan mee, zie vd Beek bijv. De andere landen komen altijd met hun sterkste opstellingen aangezien daar jongeren minder snel nodig zijn bij het eerste of ze worden minder snel gebruikt voor het eerste. Ik ben dus ook van mening dat je als club je spelers moet afstaan, omdat je in mijn optiek als jonge speler meer leert van een jeugd EK, dan in die paar oefenwedstrijden. Overigens willen soms de jeugdspelers zelf ook niet omdat ze dan bang voor plekje in selectie bij club zijn. Dus men moet betere keuzes gaan maken in toekomst

    1. In memory of J.C.

      Eens. Ik had een lange reactie maar tekst viel weg 🙂 Kwam er kort gezegd ook op neer dat mensen zo makkelijk schreeuwen om er aren sterke spelers zonder a: namen te noemen en b: zonder te willen beseffen dat de top niet naar Nederland komt. Vwb de landelijke elftallen: liever zoveel mogelijk ervaring zo snel mogelijk internationaal dan als broekie de wei in sturen in de CL of de EL. Dan maar even geen int. club voetbal. De landelijke wedstrijden zijn dan juist van groot belang, ook de oefenwedstrijden.

      1. BobbyHaarms

        Normaal gesproken misschien wel en ik ga hier een heel end in mee. Maar de punten voor Nederland staan op het spel en onze internationale plek staat zwaar op de tocht. Zaak dus om zo veel mogelijk punten binnen te harken als Nederlandse clubs zijnde anders kan je binnen nu en een paar jaar helemaal wel fluiten naar CL voetbal.

  9. Brokamp

    Ik kom net terug uit Aalen ( Duitsand) en heb de wedstrij live gezien. Geen schijn van kans tegen die Fransen. Ze waren allemaal een kop groter dan onze jongens en wat en fysiek. Die gebruikten ze dan ook vanaf minuut 1. Een versierde strafschop van Bergwijn werd door Appie verilverd. Een kopbal van Rosario op de paal was er ook nog maar verder geen schijn van kans. Donderdag mogen ze no met Duitslan knokken om een plek voor de WK van volgend jaar. Succes jongens maar geef ze niet veel kans.

Comments are closed.