Westermann erkent probleem Ajax: ‘Ik moet mijn ervaring overbrengen en dat ga ik zeker doen’

01714westermann

Heiko Westermann maakte afgelopen zaterdag zijn debuut voor Ajax in de oefenwedstrijd tegen het Russische Kryala Sovetov. Daarbij ondervond hij direct aan den lijve waarom hij is gehaald door Ajax. De ervaren kracht zag nogal wat misgaan in de verdediging van Ajax en aan hem de taak om dat te verbeteren.

‘Technisch is dit Ajax heel goed maar we moeten slimmer worden. Tegen Sovetov waren wij de betere ploeg maar door jeugdigheid en slordige foutjes staat er wel 1-2 op het scorebord. Jonge spelers, die maken nu eenmaal wel eens een foutje en ik moet mijn ervaring overbrengen en dat ga ik zeker doen. Het maakt mij niet uit op welke positie ik speel en dat heb ik in een goed gesprek met trainer Bosz ook duidelijk gemaakt. Ik ben een centrale verdediger. Maar ik heb bij de Duitse nationale ploeg en Schalke ook vaak op links gespeeld, het maakt me dus niet zo veel uit. We hebben nog twaalf dagen tot de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League’, refereerde hij aan het eerste duel met PAOK Saloniki.

Bron: VI

Related posts

76 Comments

    1. dioajax

      onze defensie is echt niet om aan te zien…stelletje mietjes…echt…jullie klote baan is om een bal te trappen en jullie krijgen verdomme duizend euros en autos…en jullie leeftijd zijn jongens die heel hard werken en niets verdienen om te leven en jullie hebben alles en jullie doen geen reet…waar is de fucking club liefde en de passie stelletje mietjes…alle supporters geven hun geld voor tickets om jullie te zien en ze worden ziek van de resultaten…maar tja de supporters blijven maar steunen en verdrietig hebben van jullie en jullie leven gaat verder…maakt geen reet omdat jullie gewoon alles hebben…mietjes…die gewoon u taak daarom worden jullie betaald…part van jullie salaris komt ook vn supporters geld door tickets dus geef hun geld terug met goeie voetbal…

        1. dioajax

          hahahaha ja ik probeer het woody…er zitten wel heel veel foutjes erin denk ik hhahahahahh maar okey…

          1. Zlatan

            DioAjax ben het helemaal met je eens , nou geen gezeik , en knokken voor je poen …

      1. PvL020

        Een beetje kant nog wal deze reactie. Iedereen denkt vaak, ze krijgen veel geld, een auto enzv dat ze dan ineens super goed voetballen en nooit iets fout doen. Zo werkt het niet. De westrijden van gisteren heb ik niet gezien, maar wel schrijnend om te lezen dat wéér Veltman bij de fouten aanwezig was….. Die moet dan toch vrezen voor z’n plek ben ik bang, ook Riedewald als ik het hier en daar lees, maar dat verbaast me niet. Die vond ik vorig seizoen als een vertraagde zwakke schakel

    2. De seijs

      Zoals ik al vele malen hier gezegd heb Veltman kan niet goed verdedigen. Dat word nou toch wel duidelijk. Ik vrees ook dat hij zijn plaats gaat kwijt raken. Hij speelt er al 4 jaar en het was steeds weer billen knijpen als hij 1 op 1 kwam te spelen. 9 van de 10 x verloor hij het duel. Hoop dat het nu opgelost gaat worden met onze Duitser hij heeft veel ervaring en routine.

      1. EugAjax

        Eens Veltman maakt teveel fouten en zal plaats verliezen aan Westermann spoedig

        1. HURBIE

          Zal ook wel gebeuren want zo als het nu gast kan het niet langer,lijkt nérgens op

        1. marcussboss

          Ik schat dijks hoger in dan Westermann. Dijks kan met zijn snelheid een hoop corrigeren, iets dat bii Westermann ontbreekt. Verder ben ik erg benieuwd naar onze nieuwe aanwinst en de tijd zal het leren?⚽

          1. Charka53

            Laat nu eerst een verdediger verdedigen i.p.v. maar aan te vallen ,.het is lekker als een verdediger opkomt en een bal voor geeft maar dan wordt het van achter niet opgevangen met de gevolgen van dien.

          2. HURBIE

            Dijks is een goeie verdediger en ook nog een goed opkomende back,
            Opkomde backs zijn AJAX zo als heel lang hierom bekend

          3. Charka53

            Dat is een waarheid als een koe HURBIE maar nu zijn de verdedigers nog niet van die klasse dat ze weten wat ze moeten doen als er een weg is , maar dat gaan ze vast wel leren

          4. BobbyHaarms

            Nou dat mag ik idd wel hopen ja na 3-4 jaar in de basis. Veltman kan fantastisch verdedigen maar staat soms als een kleuter te verdedigen. Straks tegen PAOK is dat dodelijk en kan het je op het eind van de rit zomaar 15 miljoen Euro schelen.

          5. BobbyHaarms

            Over Tete maak ik me het minst zorgen, daar komt nagenoeg niemand langs. Vooral Riedewald is degene die dit jaar echt stappen moet gaan maken, want talent heeft die jongen zeer zeker.

          6. Charka53

            En helaas vindt ik Veltman ook nog wel eens een foutje maken die zeer zeker in de CL wordt afgestraft.

          7. BobbyHaarms

            Daar kan je vergif op innemen Charka, de enige verdediger die je dit kan toevertrouwen is Tete en in iets mindere mate Dijks. Veltman heeft nog steeds te vaak een “Veltmannetje”

          8. BobbyHaarms

            Offtopic voor REDACTIE: Kunnen jullie eindelijk eens zorgen dat er niet meer via slinkse omwegen likes gegeven kunnen worden aan jezelf, oftewel de zaak al tijden aan het belazeren is tegenover de rest op het forum hier? Iemand die binnen een uur ineens meer likes verzamelt dan een ander in een week en dat al een hele poos lang valt op z’n zachts gezegd nogal op. ?

          9. BobbyHaarms

            Woody om heel eerlijk te zijn interesseert me dat echt geen mallemoer, wie het ook mag zijn in dit geval en diegene weet het dondersgoed. Maar als iemand binnen 2 maanden meer dan 4000 (!!) likes binnensmokkelt en zelfs bij zinloze domme opmerkingen nooit op 0 likes blijft staan maar er altijd 2 heeft (vaak dezelfde minuut al, let maar eens op voor de gein). Waar het om gaat is dat iets wel eerlijk moet gaan en dit geldt voor ons allemaal. Of geef jij jezelf ook likes via meerdere accounts, nee toch? ?

  1. marcussboss

    Ik hoop dat hij de jonkies goed op sleeptouw kan nemen. Hopelijk een soort van poulsen, Gabri scenario, dat zou gunstig zijn voor ons Ajax! ❌❌❌

  2. Litmanen

    Duidelijk dat Bosz verdedigend Ajax nog niet goed heeft neergezet. Veltman en Riedewald hebben bewezen de boel dicht te kunnen houden, Dijks en Tete kunnen goed verdedigen, dus vermoed ik dat het probleem op “zes” ligt.
    Als Westerman daar kan spelen, prima, maar verder zie ik in hem geen versterking. Zolang ik Ajax niet tegen een echte tegenstander aan het werk heb gezien denk ik dat het probleem organisatorisch is.

    1. creutz1977

      niet eens kerel, ajax speelde de afgelopen seizoenen heel gecontroleerd… waarbij Gudelj en bazoer dicht bij de verdediging stonden… Nu gaat dat anders en gaan ze meer op de aanval.. met hoog druk… Dus zal verdediging zelf zijn mannetje moeten staan… daarbij vind ik Riedewald nog veel te matig en onzeker spelen…

      1. BobbyHaarms

        En toch vind ik het raar mannen. Wat is er deze zomerstop in godsnaam gebeurd met onze verdediging? Dat was toch wel de enige linie waar we ons het minst druk over hoefden te maken met z’n allen, minst gepasseerd! En dan wandelt nu de eerste de beste amateurclub hier dwars doorheen?

        1. KBouter

          Omdat je nu naar voren speelt komt de zwakheid van onze CV schrijnend aan het licht. Met de minste tegen doelpunten hecht ik geen waarde want als je zo negatief voetbalt met het middenveld achteruit is het voor elke ploeg lastig door te komen. Afgelopen seizoenen misten we middenvelders die wat open konden breken, voetbal zoals Ajax hoort te spelen…proberen ,1 doelpunt meer te maken dan de tegenpartij, ipv zorgen dat je géén doelpunten tegenkrijgt.

          1. BobbyHaarms

            Mooi gezegd KBouter. M.a.w. we hebben absoluut meer creativiteit nodig op het middenveld, maar óók ervaring. Ik pleit daarom toch voor Sneijder, mits die ervoor te porren is. En we hebben Schöne nog en je kan Nouri doorschuiven naar het eerste.

          2. BobbyHaarms

            Alleen wat betreft die zwakheid die nu bij de verdediging aan het licht komt…helemaal mee eens hoor, maar dan nog hoor je tegen een amateurclub (!) niet zo’n modderfiguur te slaan, je mag toch wel verwachten dat onze verdediging meer gelouterd is dan een aanvallertje van een amateurclub die zijn wedstrijdjes speelt tegen Bal in de goot 4.

        2. De seijs

          Bobby het is Mike van de Hoorn. De leider achterin de veldheer is weg. Dat schijnt het probleem te zijn. En Veltman is nog steeds geen man. Dat is wat er is.

          1. BobbyHaarms

            Dat is hij ook niet De Seijs, ik hou elke keer mijn hart vast met hem. Soms verdedigt ie echt als een beest en heeft een fantastische crosspass, een andere keer laat ie zich echt als een mietje wegzetten. Persoonlijk ben ik meer gecharmeerd van hem als rechtsachter, dan keek ik toch wat relaxer naar een wedstrijd dan wanneer hij centraal staat.

      2. Litmanen

        Dan ben je het met me eens creutz. Ik geef aan dat het probleem organisatorisch is. Als Bosz Europa in wil zonder “6” dan vraag je om problemen omdat mensen als Bazoer, Klaassen en Sinkgraven alleen naar voren denken.
        Gudelj vind ik een goede zes, maar Westerman zou dat ook kunnen. Verder ben ik het met meeste mensen hier eens: het ging vorig goed, dus het ligt niet aan de voetballers.

  3. Geroldkohlen

    dan moet westermann ook erkennen ,dat er nog wat kwaliteit en ervaring bij moet!

    1. BobbyHaarms

      Eens Gerold, met deze piepkuikens ga je het echt niet redden. Ervaring hoor je in elke linie te hebben en daar schort het al enkele jaren aan bij Ajax.

  4. johnie stalker

    Ik dek mezelf vast in: het wordt gewoon weer een teleurstellend seizoen. Dan valt elk positief puntje mee.

  5. Sonsee

    Vind het wel raar om te zien, afgelopen seizoen was het de minst gepasseerde defensie van Nederland en nu vliegen de tegendoelpunten er om de haverklap in. Hopelijk hebben ze het onder controle voordat het er echt om gaat.

  6. In memory of J.C.

    Volkomen flauwekul om de schuld bij een enkeling te leggen zoals ik hier vaak lees. Onder Bosz moet er heel anders, meer risicovol gespeeld worden. Onder de Boer waren de tegendoelpunten schaars dus was het verdedigend op orde. Probleem was dat dat met slaapverwekkend spel gebeurde. Nu moeten ze vooruit spelen, met meer risico. Frank de Boer had vroeger per wedstrijd ook altijd twee flinke missers maar dan stond de rest van het team goed. Als bijv. Veltman nu een misser heeft staat de rest nog niet goed om dat in de meeste gevallen op te kunnen vangen. Of een en ander er voldoende inzit voor de belangrijke wedstrijden is twijfelachtig maar Ajax meoetvwel doorgaan in de huidige lijn. Mensen nu al afserveren is dom. Bosz zal ongetwijfeld verder kijken dan zijn neus lang is en zien wat de reden van de fouten is. Vier oefenpartijen verliezen is natuurlijk niet goed voor het moraal maar het maakt als het goed is wel dat de spelers niet gaan denken: oh het gaat wel lekker zo. Maar goed, een forum is natuurlijk de ideale plek voor kort door de bocht reacties 🙂 🙂 🙂

    1. HURBIE

      Als ik de wedstrijden zo bekijk mag er nog wel meer ervaring bijkomen
      In ieder geval moet Schone er altijd instaan veel ervaring en een Prof laten ze hem ook maar meteen aanvoerder maken

      1. HURBIE

        IK denk in een goed verkerende conditie dat
        VD VAART ook nog een goed alternatief kan wezen voor deze puppy spelers
        Geen frikandellen meer VDV

      2. BjornAfca

        Inderdaad Hurbie, Schöne heeft veel ervaring en weet hoe alles in elkaar zit, verdient zeker een basisplaats en zou ook en goede aanvoerder zijn!

  7. Slingertje.

    Ook hij kan van mietjes geen kerels maken.
    Veel spelers maken die domme fouten uit pure onkunde en sommige doen dat al meer dan 2 jaar.

  8. Joep

    Het kost tijd om te werken aan een nieuw systeem. Blijft natuurlijk vervelend dat de resultaten achter blijven. Het is voor de spelers ook even wennen.

  9. Jeroen68

    Veltman is niet goed genoeg, dat zeg ik al jaren ! Welke spits ligt er nou wakker van als ie tegenover Veltman staat.

    1. In memory of J.C.

      Welk team ligt er van het hele team van Ajax de afgelopen jaren dus schuif het nu niet naar een persoon. Van Veltman wordt nu iets heel anders verwacht dan onder Frank. Compleet ander speelwijze. Vooral afgelopen half jaar was Veltman ( in het systeem de Boer) een van de uitblinkers. Hij is niet voor niets ook weer gevraagd bij de selectie van het Nederlands elftal. Lijkt mij stug dat zoveel mensen die er verstand van horen te hebben het verkeerd zien. Snel afschrijven is het meest gemakkelijke maar vaak ook het meest domme.

      1. In memory of J.C.

        Ligt er wakker van het hele team van Ajax …. Had er moeten staan 🙂

      2. KBouter

        Euh..niveau van Veltman en Oranje? Als kakkie De Vrij gewoon fit is, speelt Veltman géén 1 minuut hoor. De Vrij is wel ff ander niveau dan onze vriend Veltman.

        1. In memory of J.C.

          Selectie geeft aan dat men in ieder geval wel wat in hem ziet anders krijg je uberhaupt geen uitnodiging. Dat er misschien een betere is staat daar los van. Als tweede keus voor het Nederlands elftal is ook niet verkeerd.

      3. KBouter

        Ajax speelt ook heel anders dan afgelopen jaren, dat Ajax de afgelopen jaren zo defensief speelde en onze middenvelders altijd met de punt naar achteren speelde was om te verbloemen dat onze vooral CV amateur niveau was. Nu gaan ze voetballen zoals Ajax hoort te doen, en ja…dan komen de tekortkomingen hard tevoorschijn. Het wachten is op Sanches en zet ook Westermann maar gewoon in het centrum. Die gasten kun je het verdedigen rustig aan hun overlaten en kan Ajax rustig met een ouderwetse aanvallende spelverdeler ,( of dat een 6 of nummer 10 is zou mij een zorg zijn ) spelen. Creativiteit missen we al jaren op het middenveld.

          1. KBouter

            Sanches speelt finale Copa…daar krijgt Veltman en Riedewald nog een grote plasser van.

          2. In memory of J.C.

            Ik hoop niet dat Westermann een gevalletje Zimling gaat worden. Vooral bij hem kan gelden: in het verleden behaalde resultaten ……..

          3. In memory of J.C.

            V.w.b Sanches: finale Copa mooi natuurlijk maar daarom kan je niet perse bij elke club hetzelfde niveau halen. Ik ken de speelwijze van zijn huidige club niet, als dat hetzelfde is als Ajax de afgelopen jaren ……. Dan kan hij het met de speelwijze van Bosz nu net zo moeilijk krijgen als Veltman.

          4. KBouter

            Dat klopt…maar verdedigen is verdedigen, Veltman heeft in mijn ogen als rechtsback het leuk gedaan, maar als CV komt hij gewoon internationaal mega tekort.

  10. EugAjax

    Eens, andere speelstijl vergt andere looplijnen en andere samenspel. En veel coaching onderling. Dat laatste had Ajax al niet en kan weleens gaan opbreken als ze dat niet heel snel leren, want speelstijl Bosz dan luistert onderlinge communicatie heel nauw. Gaat nog even tijd inzitten maar komt goed

  11. hubert

    vorige jaren wonnen we 98 % van de oefenwedstrijden . nu niet ik vind dat niet erg hoor vind het zelfs prima ben er van overtuigd dat het goed komt de nieuwe trainer wil andets voetballen en dat heeft tijd nodig probeer dat eens te snappen. ik ben er van overtuigd datvheeft goed komt

    1. BobbyHaarms

      Uiteindelijk komt het ook goed Hubert, ben ik van overtuigd. Alleen de tijd is te kort om nu nog wonderen te gaan verwachten binnen een week.

  12. bloedgroep AFCA

    Wow wat een geweldige conclusie van Westermann…heeft de RvC hun hoofd zo diep in hun reet zitten dat ze een duitser nodig hebben omdat te zien….een blinde ziet dit nog….bedankt voor je expertise Westermann en hopelijk kan jij de verdediging omsmeden tot een ondoordringbaar blok

  13. Arnold711

    Jongens, verwachten jullie ineens wonderen? Dit is de Efteling niet. Gun Bosz ook zijn tijd om iedereen op zijn juiste plek te krijgen met de juiste instelling. En ja, daar hoort verliezen ook gewoon bij. Dit is 2016.

  14. hubert

    Dat ben ik met jou eens bobby haarms de tijd is inderdaad kort maar sommige kritikasters vind ik te ver gaan kritiek prima maar doe dat nou positief wat mij opvalt is als ajax slechts speelt of verliest dan is het een matig clubje en te weinig kwaliteit en van die onzin allemaal gaat het goed dan zijn diezelfde mensen weer de echte ajaxsupporters sorry maar voor mij zullen ze dat nooooit worden. en ik blijf het zeggen 010 supporters zijn veel meer echte supporters voor hun club dan de 020 tigers helaas maar het is gewoon zo

Comments are closed.