Cillessen klaar met geblunder van verdediging

1004ajax-psv_cillessen

Jasper Cillessen baalt flink van de individuele fouten die zijn verdedigers maken in oefenduels, zo meldt De Telegraaf deze zondagochtend. Ajax won nog geen een wedstrijd in de voorbereiding, vooral door geblunder achterin.

De doelman van Ajax is er nu klaar mee. Over amper anderhalve week komt het Griekse PAOK op bezoek in de voorronde van de Champions League en tegen een ervaren ploeg als PAOK kan elk foutje afgestraft worden en dus moet Ajax defensief, maar ook aanvallend scherp zijn.

Naast de defensieve wanorde, mist Ajax voorin namelijk ook veel kansen. Ajax scoorde deze voorbereiding zes goals, het hadden minstens dubbele cijfers kunnen en misschien wel moeten zijn. Ajax oefent op 20 juli nog tegen de Franse clubs AS Beziers en Olympique Marseille. Volgens Peter Bosz zal tegen Marseille de beoogde basiself voor het duel met PAOK in actie zal komen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

68 Comments

    1. Yarive

      Je was me net een minuutje voor met je reactie, je haalde me de woorden uit m’n mond..

      1. BobbyHaarms

        Jasper moet tevens beseffen dat hijzelf ook al een paar jaar stil staat in zijn ontwikkeling. Logisch, want Europees doe je al enkele jaren als ploeg nagenoeg geen enkele ervaring meer op en ga je met de staart tussen je benen terug naar de eredivisie met je wedstrijdjes tegen NEC, NAC en ADO. Dus noodzaak om die CL te halen, dát zijn de wedstrijden die er toe doen en waar je van leert…ook Jasper! Maar begrijp zijn frustratie, ook hij wil vooruit maar staat al 2 jaar doodstil.

        1. Litmanen

          Cillisen is geen leider en probeert nu krampachtig via de pers zijn verdediging aan te pakken. Lijkt me grappig als Jasper bij de volgende wedstrijd een bal laat glippen. Moeten dan vier man hem even de waarheid komen vertellen?
          Jasper moet dit binnen de kleedkamer houden.
          Hiermee bewijst hij mijn gelijk overigens. Ik had hem graag naar Everton zien gaan en Stekelenburg zien komen. Dan weet je dat er een keeper staat.
          Jammer Jasper, iets meer nadenken voordat je de Telegraaf belt.

          1. Zlatan

            Jasper heeft helemaal gelijk , eerst moet de verdediging er staan , dan de doelman .

        2. Mijn Club

          Heel Ajax staat al jaren stil BOBBY. Nee, da’s eigenlijk niet juist … ze lopen achteruit. Het wordt met het jaar dramatischer! Een jeugdploeg onwaardig.

    2. De seijs

      Hoop dat de boel opdat wakker geschud is . Maar Jasper jij moet die gasten wakker houden in het veld schreeuwen moet je en hun op hun plaats wijzen. En de verdediging moet zich schamen. Gasten vertel elkaar de waarheid . Vroeger gingen de ajacieden als het niet goed ging met elkaar om de tafel. Deur op slot en het bleef binnenskamers. Praatten moeten jullie en elkaar de waarheid vertellen nu kan het nog.

  1. Geckoo

    Het is kort dag om dat allemaal op de rit te krijgen binnen anderhalve week.. Mag hooen dat de spelers onder regime gaan en even tussen de oren knopen dat het toch echt heel anders moet.

    1. HURBIE

      In mijn ogen komt het niet goed
      Het is één onsamenhangend zootje waar geen lijn in zit
      Iedereen doet maar wat

  2. Yarive

    Tegen Marseille wordt een echte test. Zij kennen ook geen denderende voorbereiding (1-2 verloren van Laussanne Sport en 1-0 gewonnen van Nîmes dat uitkomt in de Ligue 2.) Kortom; beide ploegen snakken naar een goed resultaat.

  3. Mooi

    Ja er zitten meer fouten in dan pluspunten .er moet zo snel mogelijk naar een bassis elf gewerkt worden.

    1. BobbyHaarms

      En toen werd je wakker? Als er niks gebeurt worden WIJ met zulke cijfers opgerold!

      1. HURBIE

        Dat denk ik ook Bobby ,het lijkt er niet op
        Hou me hart vast met al dat geklungel

    2. Ajax1958

      En jaar hoor, daar gaan we weer. We winnen weer met 5 of 6-0. Niks van vorig seizoen geleerd!

  4. jojo123

    Het is al jaren geblunder in de verdediging. Dat is althans waar het in het algemeen meest over gesproken wordt als het over Ajax gaat. Dus ja …

    1. HURBIE

      Stond afgelopen seizoen toch redelijk goed met VELDMAM VD HOORN VIERGEVER EN DIJKS
      Die Riedewald past er niet

      1. In memory of J.C.

        Stond in de competitie toch redelijk goed met Tete, Veltman, Riedewald en Dijks

        1. In memory of J.C.

          Toen Veltman rb stond heeft hij diverse keren de ass van vd Hoorn moeten redden omdat hij compleet verkeerd aan het dekken was en verkeerd indraaide. Ondanks alles moest 4gever veel minder gecorrigeerd worden door anderen.

    2. Litmanen

      Slecht geheugen jojo. Minst gepasseerde verdediging van de eredivisie, dus ook beter dan de veel geprezen verdediging met CL ervaring van PSV.
      De fout zit hem denk ik in de aanvallende gedacht van Bosz. Geen “6”, dus een te aanvallend middenveld wat niet op tijd terug verdedigd.
      Je valt aan met tien en je verdedigt met tien, ik denk dat daar het probleem zit.

      1. Ajax1958

        Ja en behalve minst gepasseerde verdediging, meeste balbezit van de eredivisie en daar geen moer mee doen. ( behalve tikkie breed en tikkie terug )

  5. pietprecies

    Tja maargoed als je een slet als die viergever minuten geeft… Die is echt van het niveau rechter rijtje JL en Veltman heeft een half seizoen nodig om in zn ritme te komen met zn luie harsens..

        1. In memory of J.C.

          Ach Ajaxhoger, ieder zijn niveau maar als ik slet lees is dat toch echt 10 meter onder de grond niveau. Commentaren van kbouter stijgen daar toch ver bovenuit.

      1. Ajax1958

        Ver beneden nul dat niveau. Volgens mij familie van ajaxhoger en onwijze seijs.

  6. Iceman

    Goed zo Jasper pak ze maar aan die veltman en die viergever want dit zijn gewoon domme foutjes die horen niet bij een club als ajax. Want zo haal je zekker niet de CL en zo wordt al helemaal geen kampioen. En dan gaat straks de prijs weer naar die lampen stad weet je wel hoe veel pijn ons dat deed afgelopen seizoen om die lampen te zien feesten dat pijn aan mijn ogen en dat wil ik niet nog eens mee maken en met mij geen enkele ajax suporter dus wakker worden jongens….

  7. -buitenkantje rechts-

    Cillessen is keeper en kijkt basr zn verdediging.. Ik kijk liever baar de aanval wn het middenveld. Er had veel meer gescoord moeten worden.. Als je een doelpunt meer maakt dan je tegenstander win je.. Ook het druk zetten.. effectief balbezit.. De tegenstander moet de fouten maken.. Niet wij.

    1. dickst14

      De beoogde basis 11 heeft helemaal nog niet gescoord. Liefering 0-2 in de rust AFC 0-1 in de rust en Gent 0-2.

    2. vanzanten

      Daar hoor je inderdaad niks over, over onze aanval! Ik zie dat er maar heel erg weinig wordt gescoord en dat vind ik veel erger dan een matige verdediging.

  8. Alabe

    Vorig seizoen liep de verdediging toch prima? Minste goals tegen. Waarom lukt het dan nu niet?

  9. woody79

    het wordt passen en meten, en beter nu gelijk alle neuzen dezelfde kant op. als de voorbereiding makkelijk zou zijn dan dutten ze weer snel in

  10. In memory of J.C.

    Beste Jasper: je bent er klaar mee ……dus? En nu? Ik heb het interview niet gelezen maar zoals het hier wordt weergegeven lijkt het alsof ik een van de, voor mij, minder favoriete forumleden lees 🙂 hoop gebral maar geen inhoud. Straks maak jij je verdedigers nog uit voor slet of verraders of wat dan ook 🙂
    Daarnaast lijkt het mij nu niet het juiste moment om hiermee naar buiten te komen. Je moet naar je trainer toe gaan met je commentaar, niet naar de pers. Je op de vlakte houden in een interview is vaak beter.

    1. BobbyHaarms

      Mee eens. Zijn frustratie hoort hij te uiten naar zijn medespelers maar niet naar de pers. Gaat een eigen leven leiden en zorgt voor irritatie onderling. Recht voor z’n raap is goed maar dan wel tegen je eigen teamgenoten graag.

      1. Litmanen

        Zie mijn commentaar hier ergens boven. Helemaal eens. Dit hoort in de kleedkamer, niet in de krant. Als Cillisen 1 keer als een krant keept, dan krijgt hij de hele selectie over zich heen. Niet al te intelligent.

  11. vanzanten

    Wacht maar tot dat beloofde beest wordt binnengehaald, dan komt het vast goed….

      1. vanzanten

        Ik weet niet wie ze bedoelen. Een paar weken geleden had Overmars het daar over. Maar ik denk dat dat beest net zo min zal komen als de spits die in de vorige winterstop zou komen.

          1. Nielsz.AFCA

            Vind je dat een topper dan? Ik ben blij met een ervaren man erbij maar haal nu eens een type ziyech

  12. Germain

    Fouten blijven herhalen is een bewijs van gebrek aan kwaliteit en talent. Van achter naar voor is dit helaas een repeterend verhaal gebleken, dus eredivisieniveau is het maximaal haalbare

  13. hubert

    ik schrijf niks heeft geen enkele zin met die negatievelingen en betweters hier en daar bedoel ik niet de mensen die positieve kritiek geven dat mag gerust hoor maar hier zitten ertussen die Nooit tegen en bal getrapt hebben en het toch zo goed weten . succes ermee en voor de nieuwschierigen ik heb hoofdklasse gespeeld nooit het niveau van ajaxspelers gehaald maar weet wel iets van het spelletje af

  14. Mauheb

    Ze zouden eens moeten beginnen, met meer strijd en passie erin te gooien, en te werken voor die veel te duur betaalde centen, aan die kinderen, met meteen commentaar te geven, ipv “vol” ervoor te gaan. Jeetje het word van kwaad tot erger

  15. Mauheb

    Benieuwd of men dat bij Atletico ook zegt tegen simeone waar spelers in de voorbereiding kotsend op het veld staan. Gvd gewoon werken voor je geld en luisteren naar de baas. Maar het ligt dus aan sommige spelers en niet aan de trainer dat is nu wel duidelijk.

Comments are closed.