USV Nieuwleusen verslagen: ‘Het lijkt wel of je een linkse directe krijgt’

kaagent-ajaxlogos

Wekenlang was er euforie bij USV uit Nieuwleusen want op zaterdag 16 juli zou Ajax niet één maar twee oefenwedstrijden komen spelen op het terrein van de amateurclub. Totdat de burgemeester afgelopen vrijdag beide duels verbood uit angst voor rellen tussen supporters. Een dreun voor de vele vrijwilligers die zich wekenlang hebben voorbereid op een mooie dag bij hun club.

Voorzitter Peter Meijerink zegt begrip te hebben voor het besluit maar heeft te doen met alle vrijwilligers. ‘Zeker voor al die vrijwilligers die zich wekenlang ingezet hebben om dit mogelijk te maken is dit buitengewoon teleurstellend. Natuurlijk snap ik het besluit van burgemeester Han Noten, hij wordt gevoed door signalen van politie en justitie en daar moet hij een besluit op nemen. Dat is niet makkelijk. Dat begrijp ik’. Organisator John Spijker is minder mild in zijn reactie en stelt het scherper. ‘Het lijkt wel of de hooligans en criminelen regeren in Nederland. Vijftig hooligans, van wie men weet wie het zijn, bepalen nu dat een feestje van 4000 mensen niet doorgaat. Dat doet heel erg pijn. Alsof je een linkse directe krijgt’.

Bron: RTV Oost

Related posts

35 Comments

      1. Indojood

        Ha, die tijden liggen gelukkig achter me, Amoebe. Ben nu een echte Hollandse jongen dus ik ga er altijd voor.?

        1. Charka53

          Mooi Indojood het verstand komt met de jaren , als nu alle hooligans de strijdbijl begraven kan de politie zich met de echte misdaad gaan bemoeien .

          1. HURBIE

            Goeie prestatie Indojood dat je het achter je heb gelaten
            Nu nog die andere gasten ervan zien te overtuigen dat ze daar mee moeten stoppen
            Dan krijg je van mij een standbeeld

    1. De seijs

      Haha Amoebe ik wist niet dat jij grappig kon zijn.?Maar wie is indojood???

  1. marcussboss

    zonde voor die mensen, wie weet kan ajax ze dit nog wel een keertje gunnen of een eventuele compensatie?

    1. Indojood

      Dat is uitstekend plan. Laat Ajax iig alle kosten voor haar rekening nemen en al die mensen een attentie geven.

      1. BobbyHaarms

        Eens! Schrale troost maar toch. En nodig ze uit voor een mooie wedstrijd in het Johan Cruijff Stadion.

        1. HURBIE

          Laat de Burgermeester maar gaan compenseren
          Hoeven wij toch niet voor op te draaien

          1. BobbyHaarms

            De burgemeester? Volgens mij zijn de supporters van Ajax hier de grote boosdoeners, geef die man groot gelijk dat ie het afblaast en ik had precies hetzelfde gedaan in zijn situatie.

  2. Joep

    Ik vind het nog steeds kut dat deze wedstrijden niet meer georganiseerd kunnen worden. Deze clib heeft er zo veel tijd ingestoken en dan gaat het niet door.

  3. BobbyHaarms

    Echt zo triest dit! Kan me hun teleurstelling uitermate goed voorstellen. Hoop dat Ajax hun uitnodigt voor een wedstrijd in de Arena en een nieuwe datum prikt. ZONDER Ajax supporters! Helaas voor ons, maar dan moet je maar eens helder gaan nadenken ipv elke keer de boel te verzieken voor de rest, eikels.

  4. BobbyHaarms

    Ben zelf ook echt geen lieverdje geweest vroeger (en volgens mijn vriendin af en toe nog steeds niet) maar dit soort hersenloze dingen doe je gewoon niet, punt. Lijkt wel of het een wedstrijd tegen 010 betreft.

  5. -buitenkantje rechts-

    Met het toenemende geweld in deze wereld kan ik me wel voorstellen dat bestuurders voorzichtiger worden.. Wel moet je he er niet door laten regeren! Ook de tour de France gaat door een dag na Nice..

    1. HURBIE

      Zo denk ik er ook over ,je gaat je leven toch niet aanpassen aan dat zootje losgeslagen randdebielen

  6. ajaxhoger

    Echt een hele goede voorbereiding op het nieuwe jaar hebben we , ik heb er zeer veel vertrouwen in , (echt niet dus )
    Juul de korte ziet nog dat het niet goed is .
    Tegen beter weten in hoop ik dat ze de sterren van het dak spelen en de cl in kunnen .
    Het gaat tenslotte om veel geld , Ik snap de RVC daarom niet , geld maakt geld , met matige spelers maak je geen goed elftal .

  7. dennis78

    jammer dat ze nu niet kunnen spelen. gezien deze geweldige voorbereiding hebben we dit soort wedstrijden nodig om beter te kunnen worden,maar helaas moeten de zogenaamde”supporters” het weer verzieken….en diezelfde gasten roepen over een half jaar als AJAX matig presteert on het hoofd van Bosz. laat die gasten toch eerst eens naar zichzelf kijken en de echte supporters deze wedstrijden wel gunnen. eigenlijk moet je je als club schamen dat een vrij risicoloze wedstrijd afgekeurd moet worden. door een stelletje……grrrrrr

  8. ritchy

    een goede generale voor de voorronde van de cl bedankt nep supporters en dan niet gaan janken als ons aller Ajax de eerste ronde niet overleeft

    1. Indojood

      Deze burgervader is verantwoordelijk voor de openbare orde van een gehucht waar af en toe een verkeerslicht van kleur springt en dat allemaal onder de auspiciën van een buurtagent. Terecht dat ie het risico niet neemt te worden overlopen door een zooitje Neanderthalers die hun stammenstrijd belangrijker vinden dan de club Ajax.

  9. bloedgroep AFCA

    echt jammer…nu hebben 4000 man niet kunnen zien dat Ajax 2x achterelkaar op z’n klote kreeg…laten we daar eerst ff iets aan gaan doen….schaamte geen ander woord voor

Comments are closed.