Burgemeester zet streep door oefenduels tegen KAA Gent en Krylya Sovetov

kaagent-ajaxlogos

Ajax zou aanstaande zaterdag twee oefenduels spelen in Nieuwleusen tegen KAA Gent en Krylya Sovetov maar door een beslissing van de burgemeester van Dalfsen gaan de wedstrijden niet door. Volgens de burgervader kan hij de veiligheid van de supporters niet garanderen. Of deze wedstrijden op een andere dag en locatie worden gespeeld is nog niet bekend. Hieronder het statement van de burgemeester.

,,Zowel gisteren als vandaag heeft er intensief contact plaatsgevonden tussen burgemeester Han Noten, politie en het Openbaar Ministerie (OM) om de laatste ontwikkelingen rondom de wedstrijd Ajax – KAA Gent te bespreken. Bij politie is informatie binnengekomen dat een groep harde kernsupporters van Ajax zich zullen gaan verzamelen niet ver van Nieuwleusen en dat deze groep ook harde kernsupporters van Anderlecht heeft uitgenodigd. De kans is reëel dat deze supporters de wedstrijd tussen Ajax en AA Gent op het terrein van USV in Nieuwleusen willen bezoeken en mogelijk misbruiken. Hierdoor wordt het risico voor bezoekers te groot om de wedstrijd door te laten gaan.

De burgemeester neemt deze beslissing met pijn in zijn hart, omdat hij weet hoe enthousiast USV met al haar leden is over de komst van Ajax naar Nieuwleusen. ‘Ik weet dat de club al weken uitkijkt naar morgen, omdat ik zie wat de komst van Ajax met de club doet. Het bestuur en de vrijwilligers zijn al weken bezig om de club er tip top uit te laten zien en alle benodigde werkzaamheden te verrichten. Maar op basis van de recente ontwikkelingen kan ik de veiligheid van bezoekers niet garanderen, waardoor ik verplicht ben om de wedstrijd te verbieden’.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

44 Comments

    1. BobbyHaarms

      Ik kan het me goed voorstellen als deze signalen er zijn, maar jammer is het zeker want je had kunnen oefenen ivm die voorronde straks…gemiste kans dit!

      1. Litmanen

        Fijn he zulke “supporters”. Ik hoop toch zo dat ze die gasten een keer te pakken krijgen en eens een jaartje opsluiten

    2. De seijs

      We gaan weer beginnen met stoer doen. Ajacieden gebruik je verstand laat je niet gek maken. We komen niet uit 010. wzawzdb

    3. jood84

      Zelfs dit verneuken die domme hooligans. hersenloze kinderen die het verpesten voor de echte supporters

    4. nick-afca95

      Daar gaan onze oefenwedstrijd… Die zijn nu juist zo belangrijk. Ik hoop dat er een alternatief komt.

      1. HURBIE

        Had hij dat niet eerder kunnen verzinnen
        Hadden we misschien nog een alternatief kunnen bedenken
        Dat zijn geen echt SUPPORTERS stadion verbod geven eeuwig

    1. Charka53

      Moeten we nu de Burgemeester de schuld geven of ligt het aan een groep supporters , het ergste is dat de wedstrijden niet door gaan.

          1. HURBIE

            Zijn van die jongetjes die op school worden gepest
            Als ze ouder worden willen ze Agent worden

  1. Indojood

    Sneu voor al die mensen daar die zich hebben ingezet om dit mogelijk te maken.

    1. jood84

      Ja het is super triest. het gaat ten koste van al die mensen die zich hebben ingezet voor hun clubje en ten koste van Ajax en aanhang

      1. HURBIE

        Sorry maar ik geen goed woord over voor dit soort gasten ,die zich nog Ajaxsuporters durven te noemen
        Alleen I S is erger

  2. AFCA my World

    Wat is er nou voor lol aan om te gaan rellen/vechten, als je dat zo graag wil ga op boksen of laat je al boksbal gebruiken ! Dit heeft totaal niets met voetbal te maken, bovendien benadeel je ons Ajax, je zou kunnen zien of ze gegroeid zijn omdat dit echte tegenstanders zouden zijn ! Erg triest dat dit verboden moet worden !

  3. Jan Mostert

    Goed gedaan nepsupporters hoe help je club naar de klote. Kijk eens naar het nieuws. Sport zou moeten verbroederen voetbal word misbruikt en verkracht door hersenloze individuen.

  4. woody79

    je kan vinden wat je vindt. na al die laffe aanslagen die je de laatste tijd hoort kun je het risico gewoon niet lopen

  5. fjonkman

    Ik kan me het verbod van die burgemeester wel voorstellen. Als je zo’n groep achterlijke mongolen naar een klein plaatsje krijgt, loopt het geheid uit de klauwen. Zijn die eikels bij niemand bekend ofzo? Ze maken onze club kapot, alleen maar omdat ze te dom zijn om tot 10 te tellen en alleen maar kunnen rellen..

  6. EugAjax

    Precies de reden waarom ik seizoenskaart heb ingeleverd, ik wil me op geen enkele manier niet meer associeren met deze in mijn ogen grote groep hooligans. Als ik al kritiek op de organisatie binnen Ajax heb dan is het wel het niet onder controle krijgen van deze groep. Misschien moeten de spelers eens beginnen met niet voornamelijk deze groep te bedanken na wedstrijden. Blijkbaar is autoriteiten wel in staat om signalen te onderscheppen dat er rotzooi komt dus moet het ook niet moeilijk zijn om de te verwachten daders te achterhalen. Anyway dit probleem zal altijd blijven bestaan.

    1. WezepAFCA

      Nou duidelijk toch… Jij geen kaart meer en de fanatieke gewoon door gaan. Probleem opgelost!

  7. In memory of J.C.

    Ik heb jaren in het vak ernaast gezeten. Het is geen reden om niet naar het stadion te gaan want in het stadion zelf heb ik mij nooit onveilig gevoeld. Wat iemand buiten het stadion doet maakt nietvdat ik er niet meer naar binnen ga.

    1. In memory of J.C.

      Wel eerlijk zeggen dat mijn postuur er aan mee helpt dat ik niet snel bang ben haha

  8. afcadeluxe

    kunnen ze niet oefenen zonder supporters?vooral met oog op c.l. lijkt het mij toch belangrijk om de nieuwe spelpatronen snel onder de knie te krijgen.

  9. KBouter

    Ze zullen hun jaarlijkse oefenpotje met SDC Putten wel weer uit de hoed toveren.

  10. KBouter

    Ajax heeft al jaren last van supporters van eigen club die bedreigingen uiten naar zowel mensen die fankeding ect verkopen, (willen daar bepaalde percentages van) als naar bestuursleden om ..vooral er aan te verdienen, en macht. Ben de laatste drie jaar niet meer in supporters home geweest, maar in verleden waren er groepjes en angst. En inderdaad…als Ajax een vak een sanctie oplegt..janken ze steen en been.

  11. In memory of J.C.

    Die gasten verdienen een sheaf toss. Vroeger aan de Highland games meegedaan, zou ze graag stukkie omhoog gooien 🙂

  12. ajaxhoger

    Jongens ze hebben achter gesloten deuren de wetsrijd wel gespeeld en verloren met 2…….) , en dan zitten ze hier te lullen dat ze winnen van PAOK
    Als we nu nog niet snappen dat het dit jaar niet best is en word , dan weet ik het ook niet meer .

Comments are closed.