Patrick Kluivert verlaat Ajax voor rol als directeur voetbalzaken bij PSG

patrick_kluivert1

Ajax en Patrick Kluivert hebben een akkoord bereikt over de directe ontbinding van de arbeidsovereenkomst. De voormalige topspits tekende kortgeleden een tweejarig contract als jeugdtrainer bij Ajax. Kluivert gaat per direct aan de slag als directeur voetbalzaken bij het Franse Paris Saint-Germain.

Marc Overmars: ,,Aan de ene kant is het een aderlating en het verraste ons enorm toen hij hiermee kwam. Maar zowel binnen de directie als het technisch hart zagen wij ook wel in dat we hem deze kans niet konden ontnemen. Wij vinden het mooi voor hem dat dit op zijn pad komt. Het is onderling netjes afgehandeld, onze relatie met Patrick is goed en zal ook goed blijven. Wij denken zelfs dat het goed kan zijn voor Ajax dat Patrick bij een topclub als PSG zo’n functie kan gaan uitoefenen. Over zijn opvolging kunnen we nu nog niks zeggen, maar wij verwachten dat op korte termijn wel te kunnen doen.”

Kluivert stelt op de officiële website van Ajax dat hij de uitdaging bij Paris Saint-Germain niet kon weigeren. ‘Ik vond het ontzettend lastig toen ik hoorde dat PSG mij wilde hebben, want mijn focus was gericht op het trainen van de talenten van Ajax onder 19. En mijn hart ligt hier, bij Ajax. Nadat mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren. Ik weet zeker dat beide clubs hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen en ik hoop dat ik daar een rol bij kan spelen.’

Bron: Ajax.nl

Related posts

92 Comments

      1. Charka53

        Heb het al eerder gezegd als er €€€€€€€ in het spel zijn weten ze niet snel genoeg om weg te komen.

    1. jood84

      op het voetbalveld heb je vroeger veel gedaan voor ons Ajax, maar daarna ging het bergafwaarts

      1. De Ajacied

        Alles draait om de €€€
        Toch ook wel weer heel jammer dat hij vertrekt,
        Wel begrijpelijk hoor
        ❌❌❌

        1. De Ajacied

          Nee maar wij misschien wel bij PSG, mooie club om mee samen te werken
          ❌❌❌

    1. BobbyHaarms

      Tekent met zijn volle verstand een contract, lekker respectvol maar niet heus..

      1. Litmanen

        De man is vanaf zijn vroegste jeugd al een onbetrouwbaar figuur. In alles. Met zijn verleden had hij nooit jeugdtrainer bij Ajax mogen worden. Iedereen heeft er recht op om fouten te maken.
        Maar toen hij openlijk op tv loog over het feit dat hij contact had met de nabestaanden van de mens die hij doodreed had hij voor mij voorgoed afgedaan.
        Ik gun hem een korte carriere bij PSG.

  1. De seijs

    ongelovelijk zo snel alweer weg . Maar Patrick veel succes bij je nieuwe club.

    1. BobbyHaarms

      Laat hem idd maar daar blijven dan..tsjongejonge, valt me toch vies tegen dit van hem!

      1. Velibor

        Kom op jongens die kans laat niemand lopen natuurlijk,kan hem geen ongelijk geven hoor,vind het ook jammer maar wel begrijpelijk en misschien kans op verhuur van hun spelers oid !???

      1. BobbyHaarms

        Van het uitzendbureau Velibor, geweldige reclame was dat toen? Volgens mij Randstad..

    1. BobbyHaarms

      Een Ajaxhart hebben ze bijna niet meer. Alleen Sjaak Swart en Bobby Haarms hebben/hadden maar 1 club lief en dat is Ajax! De rest werd weggelokt met een zak geld en/of het avontuur. Clubliefde is helaas een uitstervend iets..

      1. Velibor

        Kom Bobby meestal ben ik het wel met je eens maar sjakie en co voetbalden nog met een veter in de bal en ik vind dat niet meer te vergelijken met nu waar miljoenen in omgaan behalve in nederland blijkbaar.

        1. HURBIE

          We

          Ze hadden misschien nog een veter in de bal
          Maar dit soort gasten hadden wel mentaliteit karakter en inzet en ze hadden voetbalschoenen aan
          Tegenwoordig hebben ze wel voetbalschoenen maar dan lopen ze er naast
          En deze generatie heeft AJAX meerdere keren Europees en wereldkampioen gemaakt
          Daar kunnen die spelers van tegenwoordig een voorbeeld aan nemen
          En overdag hadden nog gewoon hun werk
          Dus een beetje rustig tegen BOBBY HARMS Velibor want hij heeft wel gelijk

          1. BobbyHaarms

            Thanks Hurbie! Maar Velibor heeft ook wel een punt hoor, de tijden van nu zijn gewoon heel anders en geld heeft nagenoeg overal de macht en al helemaal in de voetbalwereld. Als ik morgen elders “slechts” €1000,- meer kan verdienen ga ik er ook met gierende banden naartoe ?

        2. BobbyHaarms

          Daar heb je absoluut een punt Velibor, die tijd is ook niet meer met tegenwoordig te vergelijken. Maar kijk juist hierdoor met weemoed terug naar toen. Bobby Haarms, weggestuurd bij Ajax en sleet zijn dagen bij FC Volendam. Tot hij gebeld werd met de vraag of hij alsjeblieft terug wilde komen bij Ajax. “Ik ben al onderweg” zei Bobby met tranen in zijn ogen…zo mooi dit he, het toppunt van clubliefde vind ik!

        1. HURBIE

          Helaas voor die gasten van tegenwoordig dat ze geen flauw idee hebben hoeveel mooie voetbal jaren wij hebben mee gemaakt

          1. Velibor

            Ik was inderdaad pas in 69 voor het eerst aanwezig bij Ajax aan de hand van men tante in de meer met 6 jr en was gelijk helemaal into Ajax ja,tuurlijk baal ik ook van dat zakelijke tegenwoordig maar het is gewoon niet anders meer Hurbie en ik val Booby niet aan maar ben het in deze eens een keer niet met hem eens ,mag toch?

  2. marcussboss

    heel raar en totaal onverwachts! je zal er vast bakken met geld gaan verdienen, maar bij de supporters heb je het nu wel een beetje verpest denk ik ?

    1. HURBIE

      Hoe krijgt hij het voor elkaar met zijn ervaring TECHNISCH directeur worden hahahahaha haha

          1. marcussboss

            Daar heb je een punt velibor, alleen begint overmars bij een club als ajax en ik denk dat ze bij psg toch wel wat meer verwachten. Hoe dan ook snap ik totaal niet hoe ze bij kluivert uit zijn gekomen?

  3. AjaxKat

    Jongens, deze man heeft de laatste cup met grote oren bezorgd. Hij wil hogerop in zn loopbaan en die kans krijgt ie dus waarschijnlijk niet bij Ajax. Daarom gaat ie weg. Wat is daar nou erg aan? Doet iedereen toch in z’n werk?

    1. In memory of J.C.

      Hoezo hijnkrijgt de kans niet bij Ajax. Nee, niet binnen een paar weken. Dat moet je verdienen. Dit is gewoon makkelijk geld verdienen zondr dat je echt verstand van zaken moet hebben. Het is nu al duidlijk dat zo’n functie vnl. voor op papier is. Geen enkele ervaring, maar gewoon hoppa directeur. Hij zal voor z’n naam gehaald zijn. Maar ach ……. als ik mijn zakken kan vullen zal ik het ook niet laten 🙂 maar hij moet niet praten over een uitdaging of zoiets. Kul.

  4. Indojood

    Waarom zouden wij voordeel hebben van zijn dienstverband bij een oliesjeik club? Clubs als PSG helpen het voetbal naar de kloten. Ik wens niemand succes bij Chelsea, PSG, Man City etc.

      1. Velibor

        Als er een oliesjeik zou komen die elk jaar 250 miljoen in Ajax zou drukken dan zou ik echt nog wel voor Ajax zijn hoor want ik hou van het rood-wit ” no matter what!”

        1. Indojood

          Nou, ik niet Velibor. Mijn ziel is niet te koop door zo’n Arabier. Kunnen we Ajax hernoemen naar FC IS.

      1. Velibor

        Sorry maar dit vind ik wel heel principieel allemaal,waar komt dat geld nu dan vandaan denk je? Ze verkopen hun ” ziel ” nu voor een lousy 50miljoen of nog niet eens aan Aegon en Ziggo die lachen zich nu nog een bult om dat geweldige koopmanschap.

  5. jojo123

    Mooie carriereswitch. Wie wil er nu niet van jeugdtrainer tot directeur voetbal worden, de Marc Overmars van PSG…

  6. EugAjax

    Mijn eerste reactie was, wat is dat nou? Dit is wel heel slecht! Maar als ik beter lees en ik probeer me in Kluivert te verplaatsen dan weeg je af: A1 van Ajax trainen of directeur voetbalzaken bij een van de invloedrijkste clubs van Europa. Ja dan is het voorleggen aan TH niet zo raar. En als je dan met Ajax er goed uit kan komen, en Ajax ziet er zelfs een voordeel in qua relaties ed dan denk ik niet dat we Kluivert wat kwalijk kunnen nemen. Hij heeft nooit van zijn leven kunnen bevroeden dat dit nu op zijn pad zou komen. Wsl was hij net zo verrast als ieder ander hier nu hahahaha. Daarom zeg ik, Patrick heel veel succes, voor Ajax jammer dat dit op je pad kwam. Wel begrijpelijk dat je dit wilt, en Ajax zeer volwassen gereageerd. Op zoek naar nieuwe trainer A1 en als ik goed lees weten ze al iemand, dus alles bij elkaar lijkt het goed afgehandeld met wederzijds respect en dat verdient de spits die Ajax zijn laatste Europese beker heeft geleverd. Deur blijft wat mij betreft altijd open voor je. Het ga je goed in Parijs!!!

        1. Indojood

          Ben serieus hoor. Leuk dat Patrick een zak geld wordt gegund, ik gun Jonk een terugkeer naar Ajax.

  7. Gert Ajax

    Aan kluivert heb je niet zoveel scheelt weer salaris.
    Dat wordt werken daar met de franse slag?

  8. Iamsterdam2015

    Tja aan de eene kant denk ik je tekent met je volle verstand en als ze met een zak geld gaan rammelen ben je weer vertrokken… Hoezo een ajax hart en hoezo slap ge@#%*} over mijn hart ligt hier. Als daf zo was dan ja…. Was je gebleven. Maar aan de andere kant is het wel een top functie en een geweldige kans. Lastig, ik heb er een dubbel gevoel bij. Ondanks dat wens ik je toch het beste.

  9. VanDattem

    Als je dit niet snapt ben je echt een opportunist. Los van dat Ajax (en Oranje) hem eigenkijk ne-ver de credits hebben gegeven die hem toe hoorde te komen; hij mocht bij Ajax geen stage lopen, ze maakten hem nooit assistent en toen hij ooit terug wilde komen om op de bank te zitten en zn carriere af te sluiten voor nauwelijks salaris was er niet eens tijd voor een gesprek. Ondertussen liep hij met succes stage bij NEC, maakte Twente A1 voor het eerst (in tijden) kampioen, werd hij als assistent van Van Gaal 3e op het WK en loodste hij Curacao verder dan ooit richting een eindtoernooi. Pas toen Ajax zijn geweldig talentvolle zoon niet vroegtijdig kwijt wilde raken aan een buitenlandse topclub mocht Patrick iets komen doen op De Toekomst. En als Patrick, zoals elk gezond en weldenkend mens, nu een stap maakt die iedereen met ambitie moet kunnen begrijpen zou hij geen Ajax hart hebben. Dat is belachelijk. Los van dat er weinig zulke echte Ajacieden en Amsterdammers zijn zoals hij, is hij de beste spits die we de afgelopen 20 jaar hebben gehad en heeft hij een van de belanrijkste goals uit de ajax geschiedenis gemaakt. Mensen die hem dit niet gunnen zijn geen echte Ajacieden. Want als Ajax het hem in de toekomst wel wat eerder gunt, weten we allemaal dat Patje terugkomt, als eerste!

    1. Indojood

      Heb je er weer één die meent te moeten bepalen wie echte Ajacieden zijn. Zo ambtieus is het niet hoor. Ongelimiteerd budget dus je hoeft niet creatief te zijn met het zoeken naar spelers en het ergste wat je kunt overkomen is een ontslag en een afgekocht contract. Gewoon een veilige financiële keuze. Ik begrijp financiële keuzes maar wees daar gewoon eerlijk over.

      1. VanDattem

        Maar jij koppelt hier ambitie dus aan financiele keuzes…Volgens mij kan ambitie ook te maken hebben met werkomgeving. PSG is een hele grote club wat een bijzondere ervaring, veel mogelijkheden en een top-netwerk op zal leveren in iets wat ook een wereldstad is. Dat kun je ambieren, dat snap ik en jij dus misschien niet. Jij bent er “blijkbaar zo eentje” die meent te moeten vinden dat Pat meer aan Ajax verschuldigd is dan andersom ofzo? wat zijn keus in dit geval vanuit dat oogpunt dus puur een financiele maakt.

        1. Indojood

          Hij is niks aan Ajax verschuldigd, mijn beste mede-Ajacied. Hij kiest voor een zak geld. Ik ben onder de indruk van je naïveteit.

          1. VanDattem

            Let’s agree to dis-agree, lijkt me een mooie afsluiting indojood – ieder zn eigen feeling hierbij. Daarbij gezegd dat je positiviteit (niet zuur zijn) een stuk relativeringsvermogen niet moet verwarren met de term naiviteit he.. #tip

      2. EugAjax

        Indojood, je slaat beetje door. Ook bij ongelimiteerd budget kan je ambitieus zijn. Patrick wil meehelpen om PSG aan zijn eerste Champions League beker te helpen uit de historie, wat zelfs met Zlatan in spits niet is gelukt. Dat is dus wel degelijk ambitieus. PSG wil het alleen bereiken op een manier dat je niet aanstaat, en eerlijk gezegd ook niet mijn manier. Maar dat maakt het nog verre van logisch dat het gaat lukken. Clubs maken juist veel foute keuzes als ze teveel geld hebben. Als Patrick daar een steentje aan kan bijdragen om wel de juiste keuzes te maken zodat ze die cup wel winnen is dat een keurige ambitie. En dat er achterlijk veel geld omgaat in voetbal is niet Patrick zijn fout en daar hoeft hij zich al helemaal niet voor te verantwoorden. Zeer logische keuze van hem dus vanuit zijn redenering !

  10. Iceman

    Wat een goeie reactiec hier boven en wat een iritante reactie verder allemaal zouden jullie niet voor het geld keizen dan ik vraag het aan een ieder die zo dom reageerd, jullie vergeten even dat kluivert na cruijff en van Basten de beste spits was die ons aller ajax ooit heeft gekend en dat kluivert ons wel even de CL heeft bezorgd 20 jaartjes geleden wat een omdank bare suporters allemaal nu zie je wie de echte suporters zijn en wie niet. Laat Kluivert maar gaan en ik weet dat hij ooit zal terug keren als de kans daar is. Misschien wordt hier na deze relaas wel gehaat hier op deze app maar het kan me niet schelen ik heb gezegd wat ik wilde.

    1. BobbyHaarms

      En is je goed recht Iceman, iedereen heeft een mening en dat maakt deze app juist zo leuk!

    2. Indojood

      Prima, jouw mening. Ik zie geen enkele reden om jou of wie dan ook te haten. We zijn het simpelweg oneens. Als het je niet kon schelen had je het ook niet hoeven te zeggen, blijkbaar zit je er wel mee.

  11. Frip

    Word ook niks daar met die kluivert …gaat alleen maar voor het geld heen en dan zo een mooie club verlaten …

  12. bloedgroep AFCA

    hoop dat PSG net zo loyaal is als hij….sta je dan over 2 weken weer lekker op straat…misschien krijgt hij wel een ruggengraat als bonus…weg en nooit meer terug….weloverwogen om bij Ajax zijn ding te doen, maar je hebt nu wel laten zien wie en wat je bent…en dat is niet Ajax

  13. Iceman

    Natuurlijk zit ik ermee zoals al die echte ajacieden. Want ik had hem liever als hooft trainer gezien over een jaarje of drie kon hij het stokje over nemen van Bosz. Net als onze Frank De Boer begonnen vanaf de jeugd en derest weten we wel dus, maar weet je wat het is met de suriname cultuur ze gaan altijd voor easy mony dus. Ik hoop niet dat ik hier niemand mee kwetst maar zo is het heel veel factoren spelen een rol.

    1. VanDattem

      Hahahaahaha volgens mij zijn de laatste paar spelers die terug zijn gekomen naar Ajax, Heitinga, Babel en Davids. Waarvan Babel niet alleen salaris maar ook letterlijk geld heeft ingeleverd. De laatsten die vanwege geld NIET zijn gekomen zijn: Sneijder, vd Vaart, Huntelaar – typisch surinaamse jongens wel.

  14. Gert Ajax

    Los van het feit of hij ajax nu bedondert door weg te gaan of niet.
    Ik denk dat hij te licht is voor deze functie bij psg.
    Heeft veel voor ons betekent maar dat staat daar los van.
    We zullen zien hoe lang het duurt voor kluivert daar.

    1. In memory of J.C.

      Dat is het punt niet. Hij zegt dat het een uitdaging is om voor een sjeik (met barstens veel geld) te werken. Dat is geen uitdaging.

  15. Rinus

    Dubbel gevoel idd! Hij zal hier niet van geweten hebben twee weken geleden. Wij zouden hetzelfde doen in onze werkkring indien zo’n mooie kans ineens voorbij komt, once in a lifetime misschien wel, succes Patrick, mats ons maar eens met wat mooie huurspelers

  16. Niels1983

    Waar komt dit ineens vandaag en directeur wat ik niet begrijp en in frankrijk hoop niet dat hij zijn zoon meeneemt

  17. Ajax nr 1

    Succes Patrick het is je gegunt. Het Is een super uitdaging waar ik je heel veel succes mee wenst.

Comments are closed.