Zivkovic gaat voor laatste kans: ‘Nu laten zien dat ik een volwaardige spits ben’

1214ajax-utrecht_zivkovic

Afgelopen week werd bekend dat Richairo Zivkovic in de belangstelling staat van het Italiaanse Bologna (zie bericht) maar de spits laat in een interview in de nieuwe papieren uitgave van Voetbal International weten deze voorbereiding vol voor zijn kans bij Ajax te willen gaan. ‘Dit voelt als de laatste kans om bij Ajax te slagen. Als ik deze voorbereiding niet laat zien dat ik een volwaardige spits voor Ajax 1 kan zijn, dan zijn mijn kansen verspeeld. Zo is het gewoon. Nu moet het gebeuren. En misschien was het allemaal wel nodig om te komen waar ik wil zijn: slagen als eerste spits bij Ajax.’ 

Zivkovic zegt in het interview een stuk begeleiding gemist te hebben bij Ajax. “Voor een jongen van zeventien, die net bij een nieuwe club komt, is de begeleiding zo belangrijk. Dat iemand zich na een tegenslag over je ontfermt, met je praat en je een plan voorspiegelt. Dat miste ik bij Ajax. Ik voelde dat mijn plezier veel minder was dan een jaar eerder bij FC Groningen en dat knaagde aan me.”

Bron: VoetbalInternational

 

Related posts

45 Comments

      1. beni

        Welke concurrentie??? Was er maar concurrentie, milik, heeft het ook niet. Niks klaar gespeeld op het E.K, dit hele elftal speelt niks klaar misschien in de competitie maar international is het weer tenenkrommend.

      1. HURBIE

        Wel een teken dat de begeleiding van die jonge gasten niet in orde is bij AJAX

        1. HURBIE

          Als je bij Groningen de sterren van de hemel speelt en je brengt er bij AJAX weinig van te recht dan klopt er iets niet bij AJAX Werk aan de winkel

          1. De Ajacied

            Hopelijk wordt hij nu beter begeleid bij ajax
            Het kan niet zo zijn dat hij het is verleerd
            Ga voor deze kans Zivko
            ❌❌❌

          2. 11Younes11

            Nou Hurbie, “de sterren van de hemel”… Hij schoot er 10 in in een seizoen, hij kon gewoon lekker met zijn hoofd leeg spelen. We moeten nu niet doen alsof hij een soort Suarez was bij Groningen

          3. -buitenkantje rechts-

            Ook buj Willem II onder Streppel werd hij niet meer opgesteld un de basis..

        2. Indojood

          Inderdaad, organisatorisch was het een janboel. In januari heb ik dat vaak aanhehaald mijn bijdragen. FdB sprak nooit met Andersen en Zivkovic. Hoop dat op dat gebied ook verbeteringen doorgevoerd worden.

      1. -buitenkantje rechts-

        Het enige wat hij tot nu toe heeft laten zien is over het paard getild puberaal gedrag.. Hoop ook dat hij het eindelijk een keer laat zien! Vergeet niet dat hij bij Willem II onder Streppel ook niet in de basis stond.. Niet zonder redenen. Krijg er vreselijk jeuk vsn dat dan maar op de begeleiding van Ajax te schuiven.. Kijk in de spiegel Zivco en wordt eens volwassen.

  1. Charka53

    Dit is wel een tekst van onze vrienden ? maar ik gebruik hem toch ” geen worden maar daden ” Zivkovic

    1. BobbyHaarms

      Absoluut. Zeer belangrijk voor zo’n jonge gast, en hij geeft het nota bene zelf aan. Gemiste kans van Ajax en zeker iets om over na te denken..

      1. Litmanen

        Ach Bobby, Ajax leert er niets van. Jaren geleden werd Chivu aan zijn lot overgelaten. Die jongen was mentaal van beton, dus die redde het wel.
        Ik zie nog zo de foto’s van hem in alle eenzaamheid op zijn flatje.

        Als alle partijen zich dit aantrekken dan is het onvoorstelbare talent Zivco nog te redden.

        1. BobbyHaarms

          Aan de ene kant kan je denken: “Goed voor die jongen, wordt ie hard van” , maar hij was piepjong dat hij naar Amsterdam kwam, vergeleken met Groningen natuurlijk een wereld van verschil en ver weg van vrienden en familie én geen basisplaats meer bij Groningen maar wedstrijdjes spelen in Jong Ajax…dat Ajax niet naar dat soort zaken kijkt geeft echt te denken. Wat dat betreft waren David Endt en Bobby Haarms toentertijd natuurlijk heel belangrijk, en die mensen mis je nu in je organisatie.

          1. BobbyHaarms

            Hoop dat Zivkovic nu door die moeilijke periode heen is, hij zal er mentaal ongetwijfeld zijn voordeel mee gedaan hebben. Heb vertrouwen in die jongen dat hij zijn laatste kans pakt!

    2. Amoebe

      Communicatie???

      Die jongen is nieuw bij de club en nat achter zijn oren.

      Hij moet zijn kop houden, zijn stinkende best doen en blij zijn met het leven dat hij mag leiden.

      Ze worden teveel in de watten gelegd en kunnen niet met tegenslag omgaan. Ze zijn altijd meteen verontwaardigd en ze willen dan weg want in de spiegel kijken is er niet bij.

  2. Dagrump

    Laat maar zien dat je het wel kunt. Maar als het echt zo is wat ie zegt qua begleiding dan is dat wel triest

    1. Ajax nr 1

      De begeleiding Is al jaren slecht bij Ajax ik zeg dat ook al jaren. Kijk naar hoe Ajax met zijn talenten omgaat. Nogmaals Ajax is Ajax niet meer en het zal Ajax nooit meer worden zolang deze sukkels (bankiers Is eigenlijk een betere naam)aan de top zitten. Het is geen voetbalclub meer,

  3. Geroldkohlen

    we hadden veel geloof in jou! maar het word nu dan toch echt tijd dat je die woorden vertaald in het veld, daarbij hoort ook je mentaliteit bij!

  4. heleen92

    Ik hoop voor m dat ie het waar kan maken! Een goede communicatie blijkt dus wederom heel belangrijk te zijn.

  5. Pim Ruisendaal

    Hopelijk slaag je nu wel man. Want ik gun je die kans wel. Maar als het (helaas) niet lukt dan word het tijd voor andere club? Zet hem op man. Ik heb vetrouwen in je!

  6. -buitenkantje rechts-

    Vreselijke jeuk! Het ligt nu aan de begeleiding van Ajax.. Er is maar 1 persoon waar je naar moet kijken Zivco.. De persoon die je in de spiegel ziet..

    1. BobbyHaarms

      Natuurlijk, de enige die de kans kan en moet pakken is Zivkovic zelf en niemand anders. Zoals ik hierboven al aangaf kan ik me evengoed ook goed voorstellen dat hij het moeilijk heeft gehad met de slechte begeleiding bij Ajax. Vergis je niet, de jeugd van tegenwoordig zit ff anders in elkaar dan in onze tijd he? Siert hem dat hij wederom de schouders eronder wil zetten ipv de kont in de krib te gooien, hij kan nog steeds dé spits van Ajax worden. En deze mentale les kon hem daarbij nog wel eens goed van pas komen..

    2. Indojood

      Ajax had ook wel contact mogen houden toen hij was uitgeleend aan Willem II. Is gewoon slecht dat er geen communicatie was.

  7. a.p.

    maak jouw en onze verwachtingen waar. Bij Groningen was je al goed en nu de laatste? kans grijpen bij Ajax

  8. Gert Ajax

    Hij lijkt wat volwassener geworden in korte tijd.
    Ga voor je kans laat zien wat je kan je bent nog niet opgegeven?

  9. PvL020

    Ja kan je wel zeggen en zal ook deels waar zijn, maar als je bij de grote jongens wilt horen zal je je daar ook naar moeten gedragen en bijvoorbeeld op tijd komen en je stinkende best doen.

  10. Valentino

    Maar ondertussen wel, zonder toestemming of overleg, met Utrecht om tafel gaan zitten.
    En dan nog verbaasd zijn ook dat Ajax dat niet tof vindt.

Comments are closed.