Dijks pislink: ‘Lijkt wel of spelers bang zijn om fouten te maken’

0712afc-ajax-dijks

Mitchell Dijks had geen goed woord over voor het spel wat Ajax op de mat legde tegen AFC. Dijks speelde de eerste helft en zat de tweede helft op de bank tot grote ergernis van de verdediger die zijn ploeg uiteindelijk met 2-2 zag gelijkspelen.

‘Met alle respect, want het zijn amateurs, maar als je met de rust met 1-0 achterstaat daar heb ik geen woorden voor. In de rust kreeg ik te horen dat ik gewisseld zou worden en eerlijk waar toen zei ik tegen de jongens dat ik niet eens naar buiten wilde, ik schaamde mij dood. Uiteindelijk scoor je de 1-1 maar kort daarop gaat het weer mis. Het lijkt wel of sommige spelers bang zijn om fouten te maken.  Individueel gaat het nog wel goed, maar als je kijkt naar de aansluiting dan lijkt het dat niemand wil scoren. Ik heb geen idee waar het aan ligt’. Dat de aanvoerder van AFC nog even zout in de wond strooide door te vertellen dat zijn team niet door Ajax werd uitgedaagd kwam ook aan bij Dijks. ‘Je bent iedere dag bezig om sterker te worden en met een nieuwe trainer om voetballend beter te worden. Als je zo’n wedstrijd speelt, dan doet dat je niet goed. Zeker als je over twee weken weer Champions League moet spelen’.

Bron: AT5

Related posts

51 Comments

    1. Ajacied407

      Dus je koppie omhoog en speel met trots voor deze prachtige club, zoals geen ander zou doen. Het begint allemaal met felheid en dan komt pas individuele kwaliteit ter sprake die jullie allemaal beschikken, anders spelen jullie niet bij ons Ajax. Laat ons zien waarom jullie kanpioen van nederland moeten worden. Niet op mij alleen gericht, maar op alle supporters: wij verdienen het! Doe het met name voor ons. Wij leven dag en nacht met deze club mee en als ik zie met welke instelling door sommigen wordt gespeeld, doet dat echt veel pijn. Laat zien waarom je bij Ajax speelt en waarom je bij ons hoort.

      1. Ajacied407

        Dus nogmaals, maak je fouten in de voorbereiding en leer ervan voor het komende seizoen! Jullie kunnen het anders speel je niet bij deze club!

    2. De seijs

      Ik mis een over mijn lijk mentaliteit. En geloof me we hebben nog 2 toppers nodig anders word het echt niets dit seizoen. Zelfs de tweede keus is momenteel niet goed genoeg.

      1. BobbyHaarms

        Terwijl die toch het gras op moeten vreten om aan te tonen dat juist zij in de basis horen te staan! Op deze manier kan je maar beter niet die voorronde gaan spelen want dan word je nooit meer serieus genomen in het buitenland en word je overal uitgelachen.

        1. De Ajacied

          Logische reactie van Dijks ik zelf ben al teleurgesteld in de 2 oefen potjes
          ❌❌❌

          1. Charka53

            Wat Dijks daar aangeeft is erg , als een speler bang is om een fout te maken is er iets goed fout en begrijpelijk zo lang de speler nog niet zeker is van een basis plaats blijf je dit houden .
            Dus is er nog veel werk voor de technische staf en misschien een psycholoog.

    3. Slingertje.

      Daar lijkt het niet op @ Ajacied407 want sommige spelers maken al meer dan 2 jaar dezelfde stomme fouten met Veltman op de 1ste plek.

  1. -buitenkantje rechts-

    Hoop dat niet alleen Dijks pislink was in de kleedkamer.. Vreeeeeselijk.., echt niks positiefs gezien.. Als je dit over 2 weken laat zien kan je idd na de eerste helft met z’n allen in de kleedkamer blijven!

  2. afcamike

    Dramatisch weer, het einde van het vorige seizoen was zo en lijkt nu ook zo te zijn in het begin van het nieuwe seizoen, hoop dat ze er staan bij de voorrondes van de Champions League, maarja we zien t wel

  3. Rinus

    We kunnen het allemaal verbloemen en onze ogen er voor sluiten maar Ajax is allang geen voetbalclub meer. Iedere club die wil vooruit en investeerd daarvoor. Iedereen ziet toch de gebreken?

    1. BobbyHaarms

      Gelukkig gebeurt het nu en heb je nog 2 weken om dan echt te gaan knallen, maar het is toch wel duidelijk dat er dan nog héél veel moet gebeuren. Bosz moet zich de pleuris zijn geschrokken van het schrikbarende niveau wat momenteel bij Ajax heerst. Pluim voor Dijks trouwens hoe hij reageert, maar helaas kunnen we dit soort uitspattingen bij Ajax ondertussen wel dromen. Het wordt tijd dat dit soort dingen bij de teleurgestelde tegenstander worden geroepen en niet meer bij Ajax, pas dan ben je op de goede weg.

    2. Mijn Club

      Mee eens Rinus. Ik heb het al vaker zo gezegd: Ajax investeert niet om er beter van te worden en bovendien denkt men nog steeds dat je zonder (veel) routine iets kunt winnen. BLIJKBAAR niet dus! Maar dat weet elke voetbalkenner. ROUTINE, routine, routine … dat is de enige sleutel tot succes. Maar ja, dat kost geld 🙁

      1. ajaxhoger

        Dat geven ze niet uit de centeneukers , als dit het niveau is dit jaar kijkt er niemand meer .zo slecht was het .

  4. ajaxpers

    Dat heb je met een trainer zonder charisma. Haal FDB terug want hij hoort bij Ajax.

    1. HURBIE

      Zou je haast denken
      Misschien had hij dat ook wel gewild met wat er is bijgekomen

  5. Geroldkohlen

    het was janken met de pet op! dit soort wedstrijden moeten gewoon gewonnen worden met veel goals, geen excuus dit was gewoon slecht. schande!!!!

  6. Iamsterdam2015

    Dus dat…..
    Raar maar waar kan het toch aan liggen!? Je mag never nooit gelijk spelen of verliezen van semi-profs als die in oostenrijk of van een hoofdklasser als afc…NEVER!!!!!

  7. Sonsee

    Daarvoor zijn er oefenwedstrijden, ik heb liever dat ze de hele voorbereiding verliezen dan dat ze straks de voorronde CL niet doorkomen.

    1. Zlatan

      Ni moeten ze echt iets beter gaan spelen GVD , begrijpenlijk dat Mitchel boos is ,o ja ik mis FRANK .

      1. Sonsee

        Ik denk dat de speelwijze nog niet onder de knie is en waarschijnlijk zich onder een nieuwe trainer opnieuw willem bewijzen. Maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen. En ik mis de eerste 2 jaar van Frank, die 2 jaren die daarop volgden waren ook niet om over naar huis te schrijven. Neemt niet weg dat ik hem niet bedank voor wat hij voor ajax betekend heeft

        1. ajaxhoger

          Sonsee , die eerste twee jaren speelde er ook spelers die veel en veel beter waren als die knoei nu die er speelt

  8. In memory of J.C.

    Ach, Celtic verliest in de voorronde van de CL met 1-0 van een ploeg uit Gibraltar. Die hebben pas echt een probleem.

  9. Velibor

    Het ziet er allemaal weer gerustellend uit,maar goed een beetje geduld is wel op zen plaats en plaatsing voor cl is meegenomen maar zou er niet teveel op rekenen dit jaar denk ik.

    1. Iamsterdam2015

      Velidor. Klopt helemaal…..maar we doen al jaren niet mee. We speelden er omdat we kampioen waren maar hadden er niks te zoeken. Dat je dan een spontaan een keer goed speelt tegen barca of PSG is leuk maar meer ook niet.

  10. Moosie

    Buiten dat er al 2 wedstrijden een wanprestatie wordt geleverd door een aantal spelers, vindt ik wel dat na jaren van tikkie terug voetbal, de spelers de tijd moet worden gegund om het vooruit spelen onder de knie te krijgen.
    Het eindeloos rondspelen van de bal kwam mij iig de strot uit.
    In de voorronde zal gewoon op zeker gespeeld moeten worden zolang dit 11tal niet in staat is om vooruit te spelen, want de belangen zijn te groot.
    Toch er is voldoende kwaliteit en de jeugd weet wel hoe het moet, nu de ervaren 1ste 11tal spelers nog.
    Dat Millik blijft is iig een pluspuntje maar alleen Millik gaat dit 11tal ook niet dragen dus ik ben wel benieuwd.
    Als we over een maand of 3 in de competitie eindelijk eens Ajax waardig voetbal krijgen te zien en we in Europa eens een jaar niet voor lul staan mogen we al blij zijn.
    En dat terwijl we eigenlijk horen te verwachten dat we kwart of halve finale Europa spelen en zo wie zo om het kampioenschap spelen met minstens 100 doelpunten voor.
    Ik denk dat jaren van kutvoetbal hun sporen hebben nagelaten en dat ondanks 4 kampioenschappen Ajax ver teruggeworpen is door het eigenwijze gelul van De Boer.

    1. ajaxhoger

      Moosie , gebrek aan kwaliteit is het niet meer en niet minder , je moet eens zien wat er weg is gegaan bij ons , zet daar eens tegenaan die gekomen zijn , of het nu eigen jeugd is of niet .
      We zijn hele sprongen terug gegaan inplaats van vooruit , ook met dank aan de boer met zijn kut voetbal .
      Onze club word naar zijn grootje geholpen , en niemand doet er iets aan , de sups moeten op gaan spelen , maar die doen ook geen flikker .

          1. In memory of J.C.

            Ach ja Ajaxhoger heeft volgens mij een standaardtekst klaar staan. Verplaatst af en toe een woordje en plakt het op het forum. Erg veel variatie zit er niet in haha. Mis wel de laatste tijd de verwijzing naar onze boeren uit het zuiden 🙂

          1. In memory of J.C.

            Klopt maar als je dat zegt komt opeens even Toon om te zeggen dar hij het niet is en daarna is Ajaxhoger er weer 🙂 Op je profiel kan je heel eenvoudig kiezen met welke schermnaam je wil werken. Niks nieuw account, gewoon even wijzigen. Mijn account staat nog steeds officieel onder “respect” maar schermnaam is aangepast. Dit weet onze Toon ook duvels goed haha

          2. Moosie

            goede zomerstop gehad?
            Ik wel nu weer lekker voetbal kijken en na afloop zeiken 🙂

          3. In memory of J.C.

            Ach, nu nog komkommertijd dus ook beetje zeiken op zijn tijd. Zit altijd wel een willig forumlid tussen 🙂 Maar ik heb toch maar weer seizoenskaart genomen om te kijken wat Bosz ervan gaat maken.

  11. Gert Ajax

    En de hele technische staf het bestuur en de rest tot de schoonmaker toe?

Comments are closed.