Schone na gesprek met Bosz: ‘Ik hoef en wil niet weg’

0711opentraining-schone-younes

Lasse Schone heeft na een gesprek met Peter Bosz de conclusie getrokken niet op zoek te gaan naar een nieuwe club. De Deen heeft nog een contract voor een jaar bij Ajax, maar zal door de club niet gedwongen worden te vertrekken. Omdat hij transfervrij kwam is het voor Ajax geen probleem als hij zijn contract uitloopt.

“Als iemand nog een jaar contract heeft, is het logisch dat mensen vragen gaan stellen. Ik heb voorafgaand aan dit seizoen een gesprek gehad met Peter Bosz. Ajax is duidelijk geweest: ik hoef niet weg. En ik wil ook niet weg, al weet je natuurlijk nooit hoe het in het voetbal loopt. Ik verheug me op het nieuwe seizoen bij Ajax met onze nieuwe trainer,” zo laat hij weten op de officiële website.

Schöne realiseert zich wel dat zijn rol in de groep is veranderd. “Ik word natuurlijk steeds ouder, terwijl er jonge talenten blijven doorstromen. Met als logisch gevolg dat mijn rol in de groep verandert. Naast teamgenoot ben ook een soort vraagbaak voor jonge jongens. Dat ben ik overigens niet alleen hoor, we hebben meer spelers die ondertussen aardig wat ervaring hebben.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

56 Comments

  1. Indojood

    Goed om te horen. En zo kan Schöne de rol van ervaren speler op zich nemen, al moet er nog wel een speler bij die in de grote competities gepokt en gemazeld is.

    1. BobbyHaarms

      Klopt, met alleen Schöne als routinier kom je gewoon ervaring tekort in je elftal dus liever nog minimaal 1 ervaren topper erbij. Zou het geweldig vinden als Schöne ook daadwerkelijk blijft, wordt nog wel eens onderschat door sommigen maar in dit jonge Ajax echt goud waard!

    2. Geroldkohlen

      mee eens Indo en bobby! er moet wel wat bij komen, maar wanneer is de vraag en hoe oud!?

      1. Indojood

        Leeftijd doet er niet zoveel toe, in zoverre je moet fysiek in orde zijn. Belangrijker is dat de speler in kwestie een stukje ervaring meebrengt vanuit een grote competitie. Ik heb overigens nergens gelezen dat Ajax hiermee bezig is, dit is zoals ik het zie, al sinds het vertrek van Poulsen.

        1. Geroldkohlen

          ik hoop het Indo! maar poulsen was ook wat ouder en ervarender dan een jonkie van 19 destijds. dus ik zie graag iemand van zijn leeftijd en ervaring van toen, bij ons komen.

          1. BobbyHaarms

            Zeker, dat zou fantastisch zijn. Poulsen was overigens ook iemand die aan het begin werd afgekraakt maar wat was hij belangrijk in het team! Die geweldige sliding tegen irritantje Van Bommel in de wedstrijd tegen psv vergeet ik nooit meer.

          1. HURBIE

            Echte AJAX man
            AJAX is zijn thuis
            Contract verlengen
            Goudhaantje
            Multifunctioneel
            Vastberaden
            Barmhartig

    1. Ajaxlucas

      Ik hoop het niet…….. Heb hem liever op de rechter vleugel en dan el ghazi verkopen

      1. 11Younes11

        Schone is veel te traag voor op de vleugel… Ik vind het een goede speler, maar dan wel voor op het middenveld.

        1. BobbyHaarms

          Precies Younes, een Schöne komt het beste tot zijn recht op het middenveld. Scoort met vrije trappen ook nog eens geweldige doelpunten en brengt gif in het elftal wat er nogal eens aan ontbrak afgelopen seizoen. Hoop ook echt dat hij blijft en dat ie wat vaker in de basis staat, en al helemaal als er verder geen ervaring bijkomt.

  2. Joep

    Dit zijn wel goede berichten dat Schone blijft. Die kunnen wij goed gebruiken.

  3. Geroldkohlen

    mooi dat hij blijft we hebben hem nodig! geef hem maar een contract met nog een extra jaar zou ik zeggen!

  4. In memory of J.C.

    Blijft in ieder geval stuk er aring binnenboord. Heel belangrijk.

  5. -buitenkantje rechts-

    In dit team hoop ik dat Bosz hem als 10 gaat gebruiken.. Onder FdB naar mijn mening verkeerd gebruikt. Als rechtsbuiten te traag.. Deze man met zijn inzicht de steekpasjes laten geven en met zijn vrije trap.. Zeker 5-10 doelpunten in een seizoen.

    1. 11Younes11

      Precies mijn idee, br…
      En voor de twee plekken centraal achter de 10 mogen Klaassen, Bazoer, Gudelj en vdBeek het uit gaan vechten. Voor Schone kun je dan af en toe Sinkgraven en Nouri laten invallen (poeh wat een luxe op het middenveld, alles dubbel bezet 🙂 )

      1. ajaxhoger

        Sinkgraven ?
        Die was erg goed vorig jaar , zal het beter gaan dit jaar , ik vraag het me af , veelste matig aalemaal , ze hebben voor hem wel de hoofdprijs betaald , ze hadden beter die van twente kunnen halen , die is 100 maal beter .

        1. 11Younes11

          Helemaal gelijk ajaxhoger, maar ik leef liever niet in het verleden. Sinkgraven zit er nu eenmaal bij, dus laten we hopen dat hij zijn belofte alsnog waarmaakt.

          1. ajaxhoger

            IK hoop het ook , anders weer zoveel verlies en geen vooruitgang , dat wil ik zien vooruitgang en niet zoals de laatste jaren achteruitgang .

    2. Indojood

      Als de 10 speelt moet de 6 ook spelen anders krijg je weer precies hetzelfde probleem als bij FdB, te grote afstanden waardoor de verdediging gaat rondtikken of teveel onder druk komt te staan.

      1. -buitenkantje rechts-

        Helemaal eens Indojood. Zie Gudelj als goede kandidaat voor de 6..

        1. Indojood

          Ik ook. En het ligt ook aan de tegenstander. Als deze 4-4-2 speelt kan je 3-4-3 doen. Maar gelukkig heeft Bosz het over aanvullende intenties en niet zozeer over systemen. Dat bevalt me wel. Ajax stond altijd bekend om dynamiek en tempo/positiewisselingen.

  6. Amoebe

    Hoe lang gaat het duren voordat iemand weer roept dat ajax poullsen nooit weg had moeten doen!!!

        1. Litmanen

          Poulsen wilde zelf weg. Kreeg daar later spijt van maar toen had Ajax zijn beoogde opvolger al in huis. Een Duitse mijnheer die er niets van bakte overigens…..

  7. EugAjax

    Ik ben het met je eens hoor Indojood echter wie wil je dan aantrekken? Volgens mij zijn er niet heel veel spelers die in Ajax systeem passen en ook nog in Eredivisie willen voetballen, laat staan hoe moeilijk het word als je geen CL kwalificeert. Maar goed dat heb jezelf ook al vaak gezegd, blijft afwachten. Laten we hopen dat Overmars de volgende aankoop in die categorie heeft

    1. ajaxhoger

      Ajax systeem , is dat leren terug spelen op de keeper soms , en niet aanvallen , ik vind het de grootste cul die er is met dat systeem , je moet gewoon goed kunnen voetballen , en die zijn er zat .
      Scouten en kopen daar ligt de clou , als je geen geld wilt uitgeven kan je ook niks fansoenlijks kopen , we blijven lekker het lachertje europees , en in nl gaat het ook steeds slechter .

  8. KBouter

    Schone vorig seizoen misbruik door FdBoer, er waren vele wedstrijden waar Schone gewoon op het middenveld had moeten spelen. Heb verdorie wedstrijden gezien waar dBoer El Ghazi in de spits zette en Milliliter erachter op het middenveld ipv Schone, zelfs op rechtsbuiten had hij waarschijnlijk meer dreiging in vele wedstrijden dan wat daar op dat moment speelde. Hoop dat Schone dit seizoen meer van toegevoegde waarde is. Afgelopen seizoen een ondergewaardeerde speler geweest. Gun hem ook een mooie transfer.

    1. BobbyHaarms

      Mee eens KBouter, maar wat mij betreft blijft ie nog even ipv dat hij vertrekt. Idd helemaal verkeerd gebruikt door FDB, dus ik hoop en neem aan dat Bosz hier beter mee omgaat en weet dat Schöne belangrijk is in dit elftal. Vertrekt ie alsnog dan mag wat mij betreft Sneijder wel terugkomen.

Comments are closed.