Ajax komt ook in tweede oefenwedstrijd tegen AFC niet tot winst

0712afc-ajax-gudelj

Ajax heeft vanavond niet weten te winnen van stadsgenoot AFC en na de verliespartij tegen FC Liefering wacht trainer Peter Bosz dus nog steeds op de eerste overwinning sinds zijn aanstelling. Tegen AFC sloten de Ajacieden de wedstrijd uiteindelijk af met 2-2 nadat het twee keer op achterstand was gekomen.

Bekijk hier het fotoverslag van deze wedstrijd

Mateo Cassierra mocht zijn debuut maken voor Ajax en had de ploeg na een kleine twintig minuten op voorsprong moeten zetten maar de Colombiaan faalde voor open doel en schoot de bal over. Kort daarna kwam Ajax op een 1-0 achterstand door een fout van Joël Veltman die de bal te zacht wilde terugkoppen op Cillessen. Koen Bosma profiteerde en zette AFC op een 1-0 voorsprong en dat was tevens de ruststand. Na de thee gooide Bosz zijn elftal om en was het invaller Lasse Schone die met een vrije bal voor de 1-1 zorgde. Blijkbaar was dat nog geen sein voor de Ajacieden om het tempo iets op te voeren en ditmaal was het Nick Viergever die in de fout ging waardoor Matthijs Jesse de 2-1 op het scorebord schoot. Nadat AFC een riante kans liet liggen op de 3-1 was het Robert Muric die met een van richting veranderd schot de 2-2 scoorde. Uiteindelijk had Nick Viergever nog de 2-3 op zijn pantoffel maar die bal belande via de lat over het doel waardoor Peter Bosz nog steeds moet wachten op zijn eerste overwinning met Ajax op Sportpark ‘Goed Genoeg’.

Opstelling Ajax eerste helft: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Gudelj, Bazoer, Sinkgraven, Cerny, Casierra, Younes

Opstelling Ajax tweede helft: Boer, Dankerlui, De Ligt, Viergever, Warmerdam, De Jong, Schöne, Van de Beek, Muric, Dolberg, El Ghazi

Related posts

65 Comments

    1. Amoebe

      Nu zou ik heel graag willen geloven in een slechte voorbereiding geeft een goed seizoen…..maar dat is wel een beetje naief!

        1. De seijs

          Juist verwoord jood84. Ik zeg die 100 miljoen aanboren. Er moeten er echt 2 hele goeie bij komen. Dus ajax trek die knip open. Voordat het te laat is.

          1. creutz1977

            niet meteen zo overspannen mensen… A tegendoelpunten zijn door twee persoonlijke fouten… B een ander soort voetbal spelen heeft tijd nodig en fouten maken horen daar ook bij… En tot slot C Milik en Davy dan zijn ook twee grote spelers die zo ook weer aansluiten… Niet meteen al na twee oefenwedstrijden moord en brand schreeuwen zeg.

          2. creutz1977

            Gelukkig komt straks die columbiaanse verdediger er ook bij…. En vergeet niet dat Veltman een zeer sterk seizoen heeft gehad… in centrum en op rechts… Dus wat meer krediet mag wel… of hij bij 1 fout meteen weer afgeschreven?

          3. Charka53

            Als ik alles hier leest moet het wel weer armoede geweest zijn , ik heb de wedstrijd niet kunnen zien gelukkig anders was mijn avond ook nog verziekt.

          4. Litmanen

            Eens Creutz. Veltman was verdedigend het hele seizoen de beste vorig jaar.

          5. jood84

            zelfs de b junioren horen te winnen van AFCA. komop zeg het zijn geen profs.

          6. Geroldkohlen

            Ja ok 2 persoonlijke fouten, dan nog moet je ze oprollen als ajax zijnde! schande dit!

          7. Iamsterdam2015

            Gelijk spelen tegen een amateurclub blijft een afgang. En als je Milik en klaasen nodig hebt om te winnen van AFC??? Tja…….. Dan is moord en brand nog erg mild.

        2. Geroldkohlen

          wat was dit slecht zeg! ik probeer positief te blijven, maar word wel moeilijk zo. er moeten gewoon 2 a 3 ervaren versterkingen bij komen!

    2. antonajax

      Té triest voor woorden! En wat hieronder al geschreven werd: vroeger gebeurde dit NIET tegen amateurs. Over 2 weken moeten deze mannen CL spelen he…!!!!

      1. creutz1977

        hoe lullig ook… Maar denk dat CL wel heel lastig gaat worden… Milik is er nog niet… Van de spitsen die het nu doen mag je nog niet alles verwachten en zijn moeten van gecontroleerd spelen naar aanvallend spelen… Dat gaat denk in het begin met vallen en opstaan… denk dat we daar wel realistisch in moeten zijn… En ligt natuurlijk ook aan de loting

        1. ajaxhoger

          Gewoon een groot gebrek aan kwaliteit , niet meer en niet minder , veelste veel jongere zonder ervaring , dat word dit jaar weer helemaal niks .
          Je kan wel zeggen het is een oefenpartij , je moet je eigen diep en diep schamen .

          1. HURBIE

            Ik wens Bosz succes met het vinden van de 11 basis spelers
            Word een hele opgave

    3. De Ajacied

      Best wel triest om
      1 x te verliezen van 2e divisie en nu gelijk te spelen tegen amateurs
      Te gek voor woorden
      Er moet nog héél véél gebeuren ??
      ❌❌❌

    1. 11Younes11

      Ja, dit is wel een signaal.. Vooral voor de verdediging, nonchalante gekloot daar achterin. Die Sanchez is een Zuid-Amerikaan, die ramt die ballen gewoon over de zijlijn ipv terugkoppen als het niet kan. Ik vond Veltman erg goed op rechtsback, maar centraal is het gewoon geen zekerheidje

  1. PvL020

    Verdediging blijkbaar nog niet scherp. Het vooruit verdedigen gaat er ook niet na 2 wedstrijden in als je 4 jaar achterin voetbalt, aan de andere kant zouden ze dat dan tot in perfectie moeten beheren ??

      1. PvL020

        Ja klopt helemaal…… Ik heb ook geen idee. Niets gezien overigens hoor maar verhaal zegt genoeg…

        1. -buitenkantje rechts-

          PvL020.. Nu wel met me eens dat dit verontrustend is? Lijkt helemaal nergens naar.. Over paar week voorronde CL.. Dit is tegen amateurs een blamage..

  2. bezemsteel

    Nog niks aan de hand. Van het weekend tegen gent is een wat betere test. Zo’n potje tegen ammateurs gaan ze toch niet echt volle bak.

  3. Dagrump

    Als ze er maar staan als het gaat beginnen (voorronde cl en de competitie) maar dit zou eigenlijk toch niet mogen gebeuren!

      1. vanzanten

        Maar nog verontrustender is dat ze juist in de tweede helft 2 keer scoorden en in de eerste helft niet.

  4. nick-afca95

    Ik denk dat dit vooral komt door de nieuwe manier van spelen dat bosz er in wil krijgen. Hij had ook al eerder gezegt dat dit niet in een week of 2-3 te doen is. Heb de wedstrijd gezien en zag aanvallend een aantal goeie dingen. Afc speelde met 11 man op de eigen helft en loerde op een counter. Aan het verdedigen moet echt nog gewerkt worden!

  5. AFCA my World

    Er moet heel snel wat gaan veranderen anders is Bosz vertrokken voor het seizoen begint, ?

  6. Gianni

    Maak me wel al zorgen maar als het goed is komen ze deze week of volgende week nog met een versterking en sanchez moet ook nog komen en milik niet te vergeten en klaasen missen ze natuurlijk ook nog

  7. paulvos

    Het zijn maar oefenpotjes, als ze er maar staan wanneer het er om gaat en de boel compleet is.

  8. Ajax nr 1

    Jullie moeten je nu echt eens gaan schamen spelers van Ajax. Triest echt triest Is dit. Ik zou jullie nu al een boete met straftraining geven. Jullie willen bakken met geld verdienen maar ik zou nu jullie salaris halveren.

    1. Cootje Adriaanse

      Dit hoorden we afgelopen seizoen wekelijks op dit forum, vooral na De Graafschap-uit.
      En dat was terecht.

      En nu gaat het door waar we waren gebleven.

      Hoop dat er snel wat te juichen valt….

  9. Wembley71

    Hee bezemsteel, ik heb zelfin jeugd en het tweede van AFC gespeeld (jaren zeventig) maar wij werden in een friendly weggetikt door AJAX en moest alle zeilen bij zetten maar dat was dan wel de A1…………. En nieuwe trainer of niet dit gebeurde vroeger gewoon niet punt uit. Je moet over een paar weken wel voorrondes spelen. Volgens mij kunnen ze wel wat kanonnen gebruiken, weet niet

  10. Yarive

    Jezus Christus van Nazareth, ook al zit je in de voorbereiding, een amateurcluppie moet je gewoon overklassen, punt.

    1. antonajax

      Goed gespeld allemaal zeg. Heel knap hoor, maar wat de beste man ermee te maken heeft is voor mij een raadsel. Beetje respect graag, nergens voor nodig?

  11. woody79

    hoop dat ze het bosz systeem snel onder de knie krijgen. liever een slechte uitslag dan weer dat oeverloze saaie spel

  12. dennis78

    wie had het over aanvallend voetbal? er kan beter getraind worden op motivatie…

  13. Iamsterdam2015

    En dus gaan we lekker vrolijk en vol met zorgen verder zoals we het vorige seizoen hebben afgesloten…….DRAMATISCH WAT EEN ZOOITJE!!!!!

  14. ajaxhoger

    Dit krijg je als je alle goede verkoopt en kut voetballers koopt , geen ervaring en met een kleuterklas aan komt , ze zien je al aankomen in de Cl , dat gaan ze echt niet halen
    veelste veel voetballen met spelers die eigenlijk niet in het eerste mogen staan , Johan draait zich om in zijn graf zo slecht , dat kan onze grootheid zo nooit bedoeld hebben dat weet in zeker .

    1. BobbyHaarms

      Nou Sportpark “Goed Genoeg” geldt in dit geval zeker niet voor Ajax ? Mijn hemel, het is maar een oefenpotje maar het lijkt wel of Ajax met de week verder achteruit gaat qua niveau. Over 2 weken moet je er pas echt staan dus hoop dat de verwende heren deze wijze les ter harte nemen.

  15. Rinus

    In ander topic stelde ik in tegenstelling tot velen al dat elke club die we vrijdag loten voor de voorrondes van de CL lastig zal worden, dat blijkt een UNDERSTATEMENT!

  16. EugAjax

    Zoals ik al voorspelde dit gaat gewoon een tijd duren. ‘Kamikaze’ voetbal wat Bosz graag speelt is niet in te voeren binnen twee weken daar gaat zeker 1 seizoenshelft over heen. Bereid jullie maar voor op een zeer wisselvallig eerste seizoens helft om in de tweede pas echt de pannen van dak te spelen. En hopelijk is het dan nog niet te laat voor de titel. En Europees succes kan je uit je hoofd zetten in eerste jaar Bosz. Of heel misschien met beetje gelukkige loting kunnen we wat bereiken in de EL. maar eerst moet Ajax maar eens titel op waardige wijze terug verdienen.

  17. afcamike

    Jezus Ajax…. Dit wordt nog wat in de voorronde van de Champions League….

Comments are closed.