Klaassen: ‘Een nieuwe trainer brengt altijd nieuwe ideeën met zich mee’

0508graafschap-ajax_klaasse

Davy Klaassen zit momenteel met de selectie van Ajax in Oostenrijk ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een seizoen waar na jaren Frank de Boer een nieuwe trainer voor de groep staat en dat is volgens Klaassen wel even wennen.

‘Natuurlijk is het even wennen dat er nu een andere trainer voor de groep staat maar misschien is dat ook wel goed. Wij praten veel en na het eten hebben wij een teambespreking waarin wij als spelers ook onze input kunnen geven. Bosz hamert vooral op de aanvallende tactiek en heeft op dat gebied ook veel nieuwe ideeën. Wij moeten zorgen dat we samen één plan hebben, een aanvallend en winnend plan, en voor iedereen geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen’. Over drie weken staat de eerste officiële wedstrijd al op het programma waarin Ajax uitkomt  in de voorronde van de UEFA Champions League. De tegenstander is nog niet bekend.

Bron: Ajax.nl

Related posts

44 Comments

  1. Amoebe

    Ik hoop dat het onze aanvoerder blijft!

    Het Amsterdamse blijft vertegenwoordigen.

    Uiteraard moet hij zijn vorm wel weer hervinden.

      1. Amoebe

        Muggenzifter…..oke hij moet de Ajax cultuur vertegenwoordigen!

        Maar nu ga je waarschijnlijk zeggen dat hij niet aanvallend en technisch genoeg is.

        1. Indojood

          Klaasen is een boer. Hij straalt geen Ajax of Amsterdam uit, vind ik. Daarvoor hoef je geen Amsterdammer te zijn trouwens. Vertonghen had dat wel als import-Belg. Eeuwig respect voor zijn zangkwaliteiten toen we de beker wonnen in 2010. Tegenwoordig zijn het allemaal koorknapen.

          1. Amoebe

            Als ik hem het veld op zie lopen en het clublied uit volle borst mee zie zingen dan vind ik het een op en top Ajacied!

          2. AFC98

            Hij lijkt misschien niet een echte Amsterdammer, maar hij is in ieder geval wel een echte Ajacied met liefde voor de club. En daar draait het om

          3. Litmanen

            Eens, het mag iets beschaafder, maar Klaassen is geen begaafde, supertechnische middenvelder. Klaassen is een hele harde werker die goed kan voetballen. Dat is iets anders.

            Robbie Witschge, de man die tijdens Ajax-Feijenoord op volle snelheid een balletje hooghield waarbij hij ook nog twee man onderweg voor lul liet staan, dat was de ultieme Ajaxmiddenvelder.
            En linksbenig, want de echte grote zijn of tweebenig of links. ( vdVaart, Schneider, Muhren, Arnold en Gerrie etc etc)

          4. Ajax nr 1

            Dat was zijn broertje Richard die het balletje hooghouden deed Litmanen ;-))

          5. In memory of J.C.

            Ach Richard of Robbie, Frank of Ronald, Arnold of Gerrie …… allemaal mensen om dromend aan terug te denken. Zal die tijd nog eens komen?

        2. HURBIE

          Lijkt me logisch met een andere trainer
          Ik leerde ook nieuwe dingen bij een ander vriendinnetje

        3. Charka53

          Zo is dat Amoebe ,hij zat ook steeds te hameren op Huntelaar en is dat dan een Amsterdammer.

          1. Indojood

            Val wel mee hoor, Charka53.

            Heb vaak genoeg geschreven dat Huntelaar een onhaalbare zaak is en we er niet op moeten blind staren. Voor de rest sta ik redelijk neutraal tegenover zijn komst. Nu blijkt dat hij niet komt dus kan dat boek dicht.

            Ik vind dat Klaassen dat niet heeft, waar Amoebe op doelt.

          2. Charka53

            Het is al goed Indojood en laat Davy dan geen geboren Ajacied zijn hij laat wel zien dat hij trots is dat hij Ajacied is.

        4. In memory of J.C.

          Niet zo serieus Amoebe. Is gewoon een feitje en is ….. Amsterdamse humor. Jij komt niet uit Amsterdam??

          1. In memory of J.C.

            We hebben hier vrienden van Huntelaar of kennissen die de vrienden kennen van Huntelaar of buren die de kennissen van de vrienden kennen van Huntelaar en die zeggen dat hij bij Schalke weggaat 🙂

          2. Ajax nr 1

            Ik denk dat Klaassen een nieuw vriendje nodig heeft aankomend seizoen in de vorm van de trainer.Als Klaassen zo blijft voetballen als aan het einde van het seizoen Is dat vriendje meer dan welkom. Ook dit Is Amsterdamse humor.

          3. Amoebe

            Fout….en we hebben gelukkig niet allemaal dezelfde humor ?

            En de meeste Amsterdammers zijn vandaag de dag kakkers, yuppen, studenten of minderheden.

            Eigenlijk is de echte Amsterdammer dus een minderheid ?

          4. In memory of J.C.

            Nou, ik ben inmiddels 59 jaar een ras echte Amsterdammer dus verre van een kakker, laat staan een yup 🙂 Scherp plagen moet kunnen, elkaar beetje in de zeik nemen en op woordjes pakken. Daarnaast ook een beuk uitdelen maar ook incasseren. Zit jij in het stadion komend seizoen?

          5. Amoebe

            Jij bent nu de serieuze volgens mij ?

            Maar nee….ik heb mijn kaart ingeleverd dit jaar!

            De kosten en de ergernis lopen beide uit hand!

            Ik zit me al jaren te irriteren voor een hoop geld (paar potjes daargelaten uiteraard!)

          6. In memory of J.C.

            Ik heb mijn serieuze kant af en toe :-). Ik heb me door een collega laten overhalen om weer te gaan.

    1. De seijs

      Als ik het zo lees hebben we een echte aanvallende trainer voor de groep staan. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd.

  2. Indojood

    Goed om te horen dat Bosz op de aanvallende tactiek hamert. Dit moet weer een automatisme worden. Hoog spelen, bal veroveren, positiewisselingen. Hebben we veel te lang gemist.

    1. BobbyHaarms

      Veel te lang Indojood! Heb er vertrouwen in dat Bosz Ajax weer aantrekkelijk kan laten voetballen, zoals dat hoort bij ons Ajax. Maak me alleen wel oprecht zorgen dat we over enkele weken al Europees moeten spelen en deze selectie zeker nog niet op peil is. Had gehoopt dat we ondertussen al routine in de ploeg zouden hebben, maar de gemiddelde leeftijd is alleen maar verder omlaag gegaan.

  3. Teuntje

    Heb Davy hoog zitten en vind het prachtig dat hij blijft echter dit bericht is geen nieuws, maar een inkopper?

  4. -buitenkantje rechts-

    Blijft natuurlijk alles nog voorbeschouwen.. Eerst kijken hoe Ajax speelt bij de eerstvolgende serieuze wedstrijd. Ik hoop dat Bosz zijn aanvallende speelstijl dan ook handhaaft.

    1. HURBIE

      Die opdracht heeft hij wel van bovenaf ,anders hadden ze hem niet gehaald

      1. In memory of J.C.

        Ik denk niet dat Bosz de opdracht van bovenaf heeft gehad om aanvallend voetbal te spelen. Frank zou anders zeer ongehoorzaam zijn geweest. Ik blijf zeggen dat Spijkerman een dissonant is geweest in de periode de Boer. Spijkerman is een liefhebber van resultaat voetbal. Frank heeft meerdere keren zelf aangegeven dat hij de verdedigende inzichten van Hennie zeer waardevol vond. Ik verwacht dat Bosz en Spijkerman niet lang zullen samenwerken. Bosz heeft zijn periode van oortjes laten hangen naar bestuur (en eigenaar Chelsea) e.d. bij Vitesse wel gehad. Die wil nu gewoon zijn ding doen en dat is de beuk erin en naar voren spelen.

      2. Indojood

        Denk dat beiden dit willen. Dit is Bosz’ visie en die staat dichter bij Cruijff dan Overmars en Vd Sar ooit hebben gestaan.

  5. Gert Ajax

    We zullen zien of Bosz zijn ideeën werken en of we die terugzien in het spel.

  6. EugAjax

    Ik voorspel dat indojood en IMOJC blij zijn na dit seizoen. Mooi spel veel doelpuntrijke wedstrijden, ook van de tegenpartij en veel spektakel, alleen dik geen kampioen. Ajax zal stuk minder stabiel ogen. En PSV blijft gewoon zijn ding doen en weinig punten verspelen. Overigens Bosz in lijn van Cruijff? Weet ik niet. Cruijff zei altijd “resultaat zonder kwaliteit is saai, en kwaliteit zonder resultaat is onzinnig”. Maw resultaat is wel degelijk belangrijker, want saai is beter dan onzinnig. Echter Cruijff wilde perse genieten van de weg naar succes toe en daarom eerst kwaliteit en dan komt resultaat vanzelf. Bij Cruijff gebeurde dat, bij Bosz zal het bij onzinnig blijven. Maar goed dan hebben de meesten in ieder geval genoten, dus hup Bosz alles blind op de aanval hahahahahaha,

    1. Indojood

      Kunnen we nu nog niet zeggen, of Bosz een succes wordt, EugAjax.

      Laten we als Ajacieden hem een kans geven en hopen dat het een succes wordt en we weer kampioen worden met mooi aanvallend voetbal.

      Maar waarschijnlijk heb je je stukje nu al klaar mocht het onverhoopt op een teleurstelling uitdraaien zodat je je gelijk kunt halen. ?

  7. EugAjax

    Grappige is dat ik ook wel voorstander ben van heel mooi voetbal en de reis naar resultaten moet mooi en opwindend zijn. Bosz zal mooi en opwindend geven alleen is hij geen prijzen pakker. Echter in tegenstelling wat jullie denken hoop ik juist dat Bosz mij tegendeel bewijst. Voor mij is Ajax altijd belangrijker dan wel individu. En het maakt mij dus niet uit wie zorgt voor mooi opwindend voetbal met resultaat. Dus nee ik heb nog geen stukje klaar????

Comments are closed.