Andersen vertrekt naar Grasshopper Club Zürich

0419ajax-nac_andersen

Lucas Andersen vertrekt per direct naar Grasshopper Club Zürich. Andersen was al niet opgenomen in de selectie voor het trainingskamp in Oostenrijk en dat had zeer waarschijnlijk te maken met de deal met de club uit Zwitserland. Andersen maakte op acht december 2012 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax en speelde totaal 54 officiële wedstrijden en scoorde daarin vijf keer. Afgelopen seizoen kwam Andersen op huurbasis uit voor Willem II. De Deen was bij Ajax nog in het bezit van een contract tot 2018. Hij heeft voor vier jaar getekend in Zürich en Ajax ontvangt 1,5 miljoen euro voor de speler die in 2012 voor anderhalf miljoen overkwam van Aalborg.

 

Bron: Ajax.nl

Related posts

51 Comments

    1. De seijs

      Jammer ik had jou graag nog een jaar onder Peter Bosz gezien. Maar helaas veel succes daar en maak er wat moois van.

    1. HURBIE

      Moeten eigenlijk wat Amsterdamse schoffies bijkomen
      Grote Bek Klein Hart

      1. jood84

        Ja we missen tegenwoordig die Amsterdamse bluf. Maar überhaupt kan de opleiding en scouting beter. we zoeken mensen met karakter,inzicht, bluf/leider

        1. jood84

          dat zou prachtig zijn. we hebben meer mensen nodig die alles doen voor een bal ?

  1. dickst14

    Mooi. Veel succes. En na vd Hoorn en Andersen komt er nu ruimte om Huntelaar te halen lijkt me. Millik is op vakantie en nooit fit voor 26/27 juli wanneer de voorronde CL gespeeld moet worden.

    1. bezemsteel

      Als jij een heel jaar lang volop trained ben je niet ineens je conditie kwijt na 2 weekjes uitrusten hoor?

        1. HURBIE

          He bezemsteel de meeste van ons werken ook een heel jaar
          Verdienen veel minder en moeten veel langer doorwerken
          Dus geen zielig gelul over die gasten

          1. HURBIE

            Voor de rest wens ik Ándersen veel geluk en SUCCES bij zijn nieuwe club.Technisch heel begaaft maar moet aan krachtsport gaan doen

        2. bezemsteel

          Ja en heb ook een baan in de sport waarbij ik oa voetballers begeleid, maar zolang je gewoon op je voeding let is er na 2 weken echt vrij weinig aan de hand.

          1. dickst14

            Ik denk eerder 3 weken en ook na een blessure speelt niemand gelijk een wedstrijd zonder trainen.

    1. Litmanen

      Je slaat door maar ben het met je eens. Dood en doodzonde. Heerlijke voetballer. Gaan we spijt van krijgen.

  2. Mooi

    Is wel een hele goede technische voetballer ,jammer dat hij geen ballen heeft voor het hoogste niveau .maar het gaat je goed .

    1. BobbyHaarms

      Dat is het ook, begaafde technische speler waarvoor mensen (indien in goede vorm) voor naar het stadion komen. 2 relatief jonge spelers zijn nu verkocht door Ajax, hoogste tijd voor routine! Andersen, bedankt voor je doelpunten en hoop dat je in Zwitserland wel slaagt.

  3. Reneb

    blijft het risico met jonge spelers en ook deze maakt de stap nog niet. hopelijk voor hem vindt hij zijn niveau daar. succes.

  4. Indojood

    Hoop dat ie slaagt daar. Als hij goed speelt is het een genot om naar te kijken.

  5. Ajax 010

    Jammer …. Volgens mij een echte potentiële Ajax no. 10 speler, mits het middenveld hem uit de wind wil houden. Gelukkig hebben we Sinkgraven nog om de Litmanen-erfenis in te vullen !

    1. Indojood

      Nr. 10 positie hoort niet bij Ajax. FdB is hiermee de mist in gegaan door Klaassen daar neer te zetten. Nr. 6 moet weer belangrijk worden.

      1. EugAjax

        Vertel dat maar aan Litmanen, @indojood. Beste nummer 10 van Ajax….of zit ik er naast

        1. Indojood

          Als je het middenveld maar beheerst, EugAjax.

          Rijkaard en/of Blind vulde de nr. 6 positie beurtelings in. In de praktijk werd dit dus 3-4-3 (ruit) en was het middenveld in handen. Er was nooit een grote afstand tussen Rijkaard/Blind en Litmanen. Cruijff deed dat zelf ook met Bosman op 10 achter de drie aanvallers en Wouters op 6.

          Ik geloof niet in 4-3-3 met een nummer 10. FdB ging hiermee in de fout met Klaassen op 10 om ondersteuning geven aan de aanval, daarbij Gudelj en Bazoer aan hun lot overlatend. Een paar jaar geleden liet FdB Anita op 6 spelen, dat ging stukken beter.

          Als we 3-4-3 gaan spelen dan is er wel een nummer 10. Die kan prima achter de aanval spelen, wetende dat er een collega met de punt naar achteren speelt en zo het middenveld bezet houdt.

          1. Ajax 010

            4-3-3 of 3-4-3 ? Het gaat om de invulling. Volgens mij speelden we in 1995 met Blind en vooral Rijkaard als centrale verdedigers die – wanneer de situatie in de wedstrijd erom vroeg – voor de verdediging speelden en daarmee feitelijk een extra man op het middenveld creëerden waardoor ze Litmanen ‘op 10’ in zijn volle sterkte (lees: aanvallend) konden gebruiken. Dat zou ik nou graag eens zien met Sinkgraven met Veltman / Riedewald in de rol van Rijkaard.

  6. -buitenkantje rechts-

    Je ziet dat Ajax echt bezig is met doorselecteren.. Veel nèt niet spelers vertrekken. Als je echt stappen wilt maken is dut de juiste manier.. Op dit moment komen er echt veel klasbakken aankloppen bij Ajax 1. Spelers als Andersen hebben dan geen toegevoegde waarde. Succes bij Grasshopper!

  7. Brokamp

    Daar gaan ze veel plezier aan beleven. Hoop dat ze een doorverkoop percentage hebben bedongen want over 2 jar is hij veel verder

  8. In memory of J.C.

    De keren dat hij voor Ajax heeft gespeeld heeft hij wel mooie momenten gehad. Hij heeft de mogelijkheid vooruit te denken. Hij heeft bewegingen in zich die hem speciaal maken. Helaas is het bij Ajax te weinig er uit gekomen. Misschien bescheidenheid? Als hij een trainer tegenkomt die de juiste snaar weet te raken kan het best nog wel eens leuk uit gaan pakken voor hem. Succes man.

  9. Germain

    De post salarissen spelers wordt nu structureel goed ontlast. Andersen, v.d. Hoorn, Serero, de verhuur van enkele talenten. Nu niet naar aantal selectiespelers kijken maar alleen naar pure kwaliteit, als argument voor verantwoorde salarisverhogingen. Goed beleid nu, prima ga zo door.

  10. marcussboss

    goed verhaal, lekker kort ook..succes daar en dat je daar meer succes hebt!?

Comments are closed.