De Boer denkt aan sabbatical

0221ajax-excelsior_deboer

Frank de Boer overweegt om een jaar helemaal niks te doen als trainer nadat het duidelijk is geworden dat clubs waar De Boer actief zou willen zijn als trainer hebben gekozen voor een andere optie. De Boer lijkt er niet zo mee te zitten en overweegt een sabbatical.

‘Ajax is alweer een week bezig en dan denk je wel van jemig dan had ik er nu ook weer moeten staan. Op dit moment bevalt de rust mij prima al kijken we wel naar clubs die bij mij zouden passen. AC  Milan leek mij een juiste optie want daar valt nog iets te winnen maar volgens mij is Montella nu aangesteld als trainer. Er was ook interesse uit Engeland maar vooralsnog speelt er vrij weinig. Misschien neem ik wel een sabbatical, en dat lijkt me geen slecht idee. Een jaar zonder club is voor mij geen probleem’, zo laat De Boer weten tegenover de NOS.

Bron: NOS

Related posts

45 Comments

    1. BobbyHaarms

      Frank is in de luxe positie om dit zomaar te kunnen doen. Wij kunnen er alleen maar van dromen om even lekker een jaartje te niksen ?

    2. De seijs

      Ja Frank als je een echte topper bent dan had je al een club. Maar net als wij zien de buitenlandse clubs dat het voetbal wat jij ons voorschotelde (te) vaak niet om aan te gluren was. En spelers zien der ogen beter maken was er ook niet bij. Dus ja dan zit je verlopig nog in de wachtkamer. Maar ik hoop zeker dat jij een mooie club krijgt die bij jou past. Het ga je goed Frank.

      1. De Ajacied

        Denk dat het eerder noodzaak zal zijn
        Er is nix concreets voor Frank
        ❌❌❌

      2. De Ajacied

        Denk dat het eerder noodzaak zal zijn
        Er is nix concreets voor Frank
        ❌❌❌

  1. PvL020

    Beetje een open deur als clubs afvallen…. Maar misschien wel goed ook…. Denk toch dat slechte prestaties in Europa hem niet gewild maken helaas …. Hoop dat er wat voor je komt Frank!!!

    1. HURBIE

      gewoon doen alles op een rijtje zetten en nieuwe energie opbouwen GEGUND

  2. Indojood

    Deels gedwongen. FdB staat er gewoon niet zo goed op omdat hij in Europa geen aansprekende resultaten heeft behaald.

    1. BobbyHaarms

      Dat denk ik dus ook, al weet de voetbalwereld ook wel dat de budgetten bij Ajax aanzienlijk lager liggen dan bij pak em beet AC Milan en hij het met mindere spelers moest doen. Maar om Frank hoeven we ons geen zorgen te maken hoor, wij moeten het doen met slechts 4 a 5 weken vakantie per jaar ?

      1. Litmanen

        Op televisie zeggen dat Italië-Duitsland een interessante wedstrijd is….. VdVaart had gelijk, het was niet om aan te zien. Het laat zien hoe De Boer blind is geworden voor wat een toeschouwer wil zien. Hij is alleen maar met het resultaat bezig en daarom denkt ook hij alleen maar defensief.

        Ik kijk uit naar een Ajax van Bosz wat aanvallend voetbal gaat laten zien. Ik zie liever een falend Ajax in Europa met aanvallend voetbal dan een Ajax van De Boer wat ook niks binnenhaalde.

  3. -buitenkantje rechts-

    Genoeg vacatures.. Bondscoach van Engeland.. Bondscoach van België.. ? Je moet wel willen Frank!

    1. HURBIE

      inderdaad paullus ik denk ok dat er wel aardig wat clubs zich zouden melden

  4. ajaxpers

    Na 1 jaar zal men weer gaan smeken om zijn terugkeer want dan gaan ze ineens beseffen wat voor een complete trainer hij is.

    1. paullus

      Dat saaie voetbal van de boer hebben we nou wel gezien dus dat smeken valt wel mee

    2. Mijn Club

      Serieus AJAXPERS? Alle Ajacieden die ik persoonlijk ken en spreek, inclusief ikzelf, zijn blij dat de Boer weg is. Ik ben voorlopig blij met Bosz. Lijkt mij een prima trainer voor mijn club.

  5. ajaxpers

    De ondankbare supporters met hun ongegronde kritiek en gezeik. Een trainer is geen speler die meteen een transfer krijgt. Hij heeft wel degelijk een geweldige naam, hij is FDB.

    1. KBouter

      Die goede naam heeft hij dan vast te danken aan dat Barcelona voetbal wat FDB bij Ajax al jaren speelt natuurlijk?

  6. hubert

    op vijf en een half jaar 4 keer kampioen wie kan dat navertellen??? hardstikke fijn hem een flinke trap na te geven jullie moeten je kapotschamen. echt wasr fewoon schande jullie zijn ajax supporter totaal niet waard azijn zeikrrs

          1. In memory of J.C.

            Ik vind dat oa Hubert velen hier over één kam scheert en daarnaast volgens mij alles goed keurt wat Ajax doet. Vandaar mijn vraag “wie trapt er”. Heeft niets te maken met de spot mee drijven.

  7. KBouter

    hubert…mensen zeggen alleen wat ze al jaren zien, simpel zat. Dat jij tevreden bent met het vertoonde voetbal moet jij weten, maar anderen zijn dat niet.

  8. In memory of J.C.

    Ajaxpers en Hubert, ajb hou nu eens op met die onterechte aantijgingen vwb azijnzeikerds en ondankbare supporters. Ajax hoort te staan voor mooi en sprankelend voetbal en dat is er onder Frank niet geweest. Dat staat volledig los of je Frank hoog hebt zitten als voetballer. Of jullie kennen Ajax niet van vroeger of voor jullie telt alleen het resultaat (wat op de titels na ook erg mager is geweest). Dus nu niet zelf zitten zeiken maar een beetje realistisch zijn ajb. Het spel was gewoon zwaar klote de laatste jaren, simpel zat en Frank was daar eind verantwoordelijk voor.

  9. Velibor

    Ik denk dat hij zen reet afveegt met onze meningen en het er lekker van neemt en dan heeft ie nog gelijk ook,vond het voetbal ook niet altijd wat maar ja waar wel in Nederland ? Die lange vakanties zijn nu eenmaal inherent aan die functies dus niet lopen zeiken!

  10. huub

    kan mooi een jaartje bijscholing doen, dan voornamelijk de lespakket over aanvallend voetbal!!

  11. Litmanen

    Blijft staan dat weinig trainers nationaal zo goed hadden gepresteerd als Frank heeft gedaan. Met lelijk voetbal maar wel vier schalen. Dat blijft historisch best goed natuurlijk.

    1. In memory of J.C.

      Gelukkig heeft Ajax haar titels veruit de meeste keren behaald met mooi voetbal. Laten we hopen dat dit voorlopig een eenmalige periode is geweest.

  12. Indojood

    FdB deed het t/m 2012/2013 goed. Het voetbal was niet zo aantrekkelijk als vroeger maar zeker niet saai. Na de verkoop van Eriksen is er niet adequaat geanticipeerd door Ajax en is het aantrekkelijke er snel vanaf gegaan. Bovendien stapte FdB af van de nr. 6 en ging met een nr. 10 (Klaassen) spelen. Hierdoor creëer je een te grote afstand met een verdediging die toch opbouwend niet zo sterk is. Ook werd er veel te ver ingezakt bij balverlies om in positie te komen en werd er geen poging gedaan om de bal snel te willen heroveren. Dat resulteerde in oeverloos getik en/of de lange bal, statisch positiespel in een laag tempo, m.a.w. saai voetbal met nog maar één titel in 2014. In Europa was het niet veel meer, jaar ervoor werd Barcelona nog verslagen en op een haar na de 8e finales gemist. Aangezien de voetbalwereld kort van geheugen is, is men dit alweer vergeten en kijkt men vooral naar de recente geschiedenis. En die is in het geval van FdB niet om over naar huis te schrijven. Een sabbatical gaat hierbij niet helpen, ben ik bang. Gun hem absoluut een mooie club maar we moeten realistisch zijn.

    Over het zgn. zeiken. Wij als Ajax supporters moeten eisen dat resultaten worden behaald d.m.v. aanvallend en aantrekkelijk voetbal op basis van de visie van Cruijff, dat is ons DNA en dat maakt ons uniek. Iedere trainer bij Ajax die dat niet brengt krijgt hoe dan ook kritiek, en terecht. Ook Bosz krijgt hiermee te maken als hij het niet aan de praat krijgt op de manier die wij voorstaan. Bosz is zich hiervan bewust en ik heb er vertrouwen in dat er weer leuk voetbal te zien is. Als dat zo is komen de resultaten vanzelf.

    1. In memory of J.C.

      Ik ben van mening dat Frank steeds meer zijn stempel en idee op Ajax is gaan zetten en dat de eerste periode niet zijn voetbal werd gespeeld. Vanaf zijn aanstelling zag je het langzaam aan veranderen is mijn mening. Natuurlijk was d wedstrijd destijds tegen Barcelona en zijn eerste wedstrijd tegen Man C. Prachtig maar over de hele periode zijn het uitschieters geweest. Continuïteit heeft er nooit in gezeten. De eerste anderhalf jaar teerde Frank op de speelwijze die de spelers kende. Daarna kwam zijn tactiek (en die van Spijkerman) steeds duidelijker naar voren. Zelf kijk ik dus naar zijn hele periode :-).

      1. Indojood

        Met je andere account was je vrij laat met het bekritiseren van FdB, natuurlijk kan je van mening veranderen…. 🙂

  13. In memory of J.C.

    Klopt 🙂 Ik geef mensen graag de kans en de tijd om zich te bewijzen. Daar horen mindere periodes ook bij. Na ruim 4 jaar mag je evalueren en de hele periode beoordelen. Mijn conclusie: een onvoldoende voor Frank helaas. Feit dat ik op een gegeven moment meer aandacht heb voor mijn telefoontje dan voor het spel op het veld zegt ook wel wat :-). Spelers, zeker vanaf 21/22+ moeten zich sneller bewijzen, daarom valt Milik voor mij af als Ajax spits.

Comments are closed.