There are no ads, please add some


‘RvC wil Overmars behouden voor Ajax, vier jaar bijtekenen’

0510ajaxa1-psva1_overmars_swart

Marc Overmars staat in de belangstelling van het Engelse Everton maar als het aan de RvC van Ajax ligt dan is de voormalig buitenspeler ook de komende vier jaar actief bij Ajax. De commissarissen willen graag door met Overmars en bieden hem de mogelijkheid om zijn lopende contract met vier jaar te verlengen. Wegens de zogeheten good governance-code is het niet mogelijk om Overmars een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.  Bij Everton zou Overmars meer dan honderd miljoen te besteden hebben in de functie van ´Director of Football´ maar dat hoopt de RvC met een nieuw aangepast contract te voorkomen.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde posts

43 reacties

  1. De seijs

   Overmars hangt aan de touwen van de RVC. Denk dat Overmars wel meer wil maar niet mag beslissen .

   1. 11Younes11

    Precies, bijnamen als Marc Netto en Dagobert zijn flauw en onterecht. Overmars is een intelligente vent die goed is in onderhandelen. Dat heeft hij meerdere malen aangetoond dmv slimme transferconstructies en -clausules. Ik hoop dat hij nog lang blijft, goed voor de continuïteit van de club.

    1. dickst14

     De constructie klopt niet, wie er ook zit. Overmars krijgt een bonus bij winst. Dus hij heeft er baat bij zoveel mogelijk spelers te verkopen en zo min mogelijk te kopen.

    2. Geroldkohlen

     gedeeltelijk misschien waar maar hoeveel missers heeft hij wel niet gemaakt, en als je meer wil maar niets mag wat heeft zijn functie dan voor zin! financieel goed gedaan maar het is wel ten koste gegaan van onze prestatie in Europa en de afgelopen jaren in de competitie was het janken met de pet op met als top punt afgelopen seizoen, ik zie liever iemand die met de vuist op tafel slaat en zegt dat bepaalde dingen moeten gebeuren om prestaties te leveren daar is hij te soft in geweest, nu mag hij wat aankopen doen en worden er kanonnen beloofd waar we tot nu toe nog niks van gezien hebben of gehoord, en het feit dat we onze beste spelers verkocht hadden voor een fooitje en dan bijvoorbeeld met een zimling en duarte aan komen zetten, en los van al die miljoenen die we gespaard hebben afgelopen jaren, vind ik zijn optreden te zwak maar dat geld niet alleen voor hem.

     1. ajaxhoger

      11Younes11
      Hoeveel klote spelers heeft hij wel niet gehaald , en wat heb je eraan als je geen donder mag uitgeven , als jij dit goed vind hahahahah

     2. HURBIE

      Ook heeft tijd nodig gehad om het vak onder de knie te krijgen ,en daar horen ups en downs bij
      Op het moment gaat het hem steeds beter af
      Denk dat als hij de vrije hand heeft dat hij wel weet wie er gehaald moet worden Maar ja die RVC

     3. 11Younes11

      @ajaxhoger
      Jij denk dat Overmars alles zelf doet ofzo.. ik zal het ff uitleggen:
      Trainer zegt: Ik heb een middenvelder nodig.
      Scout zegt: Ik weet wel iemand, kost 3 miljoen
      TD zegt: Als jullie denken dat hij van toegevoegde waarde is, heb ik wel 3 miljoen

     4. Geroldkohlen

      Ja en dan word gezegd is te duur en dan knikt Marc is goed en laat het voor wat het is ,en haalt dan maar een zimling om de supporters rustig te houden, want op de tafel slaan en op te komen voor zijn functie doet hij niet, daarom stelt zijn functie niks voor kan je beter die functie binnen de club niet laten bekleden, en kan je beter daar op bezuinigen dan onder de norm spelers halen!

     5. HURBIE

      Vraag mij wel af waarom FDB nooit dit soort versterkingen heeft gehad
      Vroeg er wel om

 1. Valentino

  Prima, ligt niet aan Overmars dat de afgelopen jaren er bijna niks gekocht is. De RVC houdt de hand op de knip.
  Hij heeft nu toch 2 keer daadkrachtig toegeslagen en 2 talenten binnengehaald.

 2. Geckoo

  Overmars wordt door de RvC buitenspel gezet om spelers te halen. Je vraagt je dan af wat zijn functie is als de RVC bepaald wat wel en niet gebeurd..
  Hevel zijn taken dan ook over naar Van Der Sar.. Die hoeft alleen maar een krabbel te zetten..

 3. Amoebe

  Goede zaak!

  Ondanks dat de mannen gerust fouten maken creëren ze wel weer een voetbalsfeer ipv dat het op een accountantsbureau lijkt!

 4. EugAjax

  Ik denk dat het een zeer goede zet is. Continuïteit is de organisatie is heel belangrijk op dit soort posten. Plus in mijn optiek doet Overmars heel goed werk. Hij beweegt zich binnen het beleid van Ajax, wat in mijn optiek ook zeer verantwoordelijk is. Soms rekt hij beleidslijnen op zoals nu met aankoop Colombiaanse verdediger, waar RVC zei eerst verkopen. Heeft hij ze toch overgehaald. Dat een directeur spelersbeleid vergoeding krijgt voor goed financieel beleid is heel normaal in de wereld. De rest van directie en RVC is ervoor om te bewaken dat dit niet de kant van belangenverstrengeling gaat. Maar bij Overmars is dat nog niet gebeurd. Anders hoor ik graag waar hij ‘gefaald’ heeft qua verkopen. Verder viel het me op dat Bergkamp de bank af gaat. Ik denk een logische stap. Ik ben nog steeds heel groot fan van Bergkamp en ik vind hem echt heel goede cultuurbewaker. En nu zijn we meteen af van het feit dat de assistent meepraat over functioneren hoofdcoach. En toch houd hij vinger in de pap qua doorstroming A1, Jong Ajax en Ajax 1. De man heeft een heel goede visie. Dan eindejaar eindelijk een voetbalman als Algemeen Directeur en ook nog 1 die intern is opgeleid en veel ervaring heeft opgedaan in belangrijkste onderdelen van Ajax. Het voetbal binnen Technisch Hart en commercie als Commercieel Directeur. Heel goed. Nu nog een goede commercieel directeur aantrekken voor als Sar AD is en Ajax staat organisatorisch als een huis. Gaat steeds meer richting Bayern en Barca!!!!!! O ja en als laatste petje af voor Bosz zijn eerste persconferentie. Heel veel respect naar FDB. En naar het werk wat hij heeft verricht en volgens mij alleen maar logische teksten dus ik ben weer positief aan het worden. Het gaat nog wat worden met onze club!!!!

   1. ajaxhoger

    juist bobby , het is twee keer niks , ik heb er totaal geen vertrouwen in , ik snap dan ook niet waar de rest dat vandaan haalt . Echt goed is het allemaal niet , Er moet meer gekocht worden wil je kampioen worden , of willen ze weer net zo lang wachten tot die kut lampen weer 5 keer met de schaal gestaan hebben voor ze wakker worden.
    Ze vergeten dat het kampioenschap geld kost , maar word je het , dan leverd het veel op , dat vergeten ze , daar pakken ze nu mis , ik zie ze ook geen CL spelen , en in de El worden ze ook overklast .

 5. Rinus

  Hij mag van mij bij ons ook 100 miljoen uitgeven? Dan wordt het nog wat Europees….

 6. Niels1983

  Marc is een prima vent en een prima zakenman vindt idd die bijnamen van hem ook onterecht

 7. Ajax nr 1

  Hier op dit forum blijkt toch wel dat sommige supporters liever een bank zijn dan een voetbalclub met uitstraling. Ik Ja ik snap niet dat sommige hier zo positief zijn over de bankiers dit de baas zijn over het geld dat van de voetbalclub Ajax is. Als Marc wat sommige hier zeggen zijn werk niet kan of mag doen moet Marc de eer aan zichzelf houden en opstappen. Maar ik ben er van overtuigd dat Marc het allang goed vindt want ook Marc deelt in de vette bonus mee. Ik zeg bedankt voor je diensten en neem je vriendjes (RVC,bestuur) mee. Heel ver weg.

  1. ajaxhoger

   Helemaal gelijk , en zo is het , ik snap ook niet dat er zijn die met hem weg lopen , hij is net zo goed fout door te blijven zitten als je geen flikker mag kopen .

 8. EugAjax

  Vraag anders Jol en Boog terug die gaven lekker veel geld uit. Resultaat nooit kampioen twee jaar achtereen 25 mln verlies. Vooral dat nastreven. Ajax is een opleidingsclub en geen koopclub nooit geweest. Alleen kopen als je zeker weet dat speler toegevoegde waarde heeft dan is het verstandig. Plus Ajax geeft nooit wat uit? Volgens mij laatst 10 mln aan twee Colombianen. Nee hoor Ajax is op dit moment goed bezig ook verantwoord. Wat kan Overmars er aan doen dat a) Ajax punten verspeeld op laatste dag en b) PSV maar liefst 49 van de 54 punten haalt na de winterstop! Ajax voetbalde niet altijd geweldig zeker niet maar had vorig jaar tot en met de 33e speelronde gewoon een heel goed seizoen nationaal. Komt bij wie moet Ajax halen en dan nog belangrijker voor wie in de basis. Persoonlijk denk ik dat alleen Huntelaar ipv Milik mega verbetering is. Verder loopt er gewoon een vrij goed elftal nationaal. Internationaal kan Ajax niet structureel meer mee, dat klopt maar dat ligt niet alleen aan beleid Ajax, maar ook aan wat concurrentie kan doen en hoe zich dat verhoud tot Ajax. Wel geloof ik dat ajax zeker nog een keer de Europa Cup zal winnen (EL of CL) alleen dan moet je zeer uitzonderlijke lichting hebben zoals 95 bijv.

 9. bloedgroep AFCA

  kan best dat Marc het speeltje is van de RvC….maar dat laat hij dan ook zelf toe…mijn mening in deze fout bezig is fout bezig…een beetje fout is ook fout

 10. In memory of J.C.

  Lekkere defensieve houding op de foto van Marc en Sjaak trouwens.
  Overigens heeft de RvC de ballen verstand van voetbal. De filosofie van altijd eerst verkopen voordat je koopt maakt dat je altijd speelt met de tweede en derde garnituur. Ajax heeft nl momenteel vrijwel geen spelers die bovenaan een lijstje staan bij clubs vwb basis elftal. Vaak is het voor erbij. RvC moet controleren niet de lijnen uitzetten.
  Verder zal Ajax vrijwel nooit de hoofdprijs krijgen voor een speler omdat er met een beperkt salarisplafond wordt gewerkt. Is prima maar dan zijn de relatief lagere transfersommen gewoon een feit.
  Marc moet zich steviger opstellen in het aankoop beleid samen met het TH of gewoon ballen tonen en opstappen.

Reageren is niet mogelijk.