There are no ads, please add some


Catalaanse voetbalbond wil Cruijff eren met wedstrijd tegen Ajax

0403ajax-pec_mars_cruijff4

De Catalaanse voetbalbond wil een wedstrijd tegen Ajax spelen om Cruijff te eren. Eerder werd de KNVB benaderd maar omdat deze veel problemen voorzag ketste dit voorstel af. Omdat de bond alsnog Cruijff wil eren is nu Ajax de gewenste tegenstander.

Omdat de Catalaanse voetbalbond niet officieel erkend wordt door de Fifa moet de wedstrijd buiten een officiële interland periode vallen, hierdoor wordt het voor de KNVB erg lastig om toestemming van de clubs te krijgen om de gewenste spelers in te zetten. Daarom is Ajax nu dus in beeld, vertelt voorzitter Andreu Subies van de FCF. “We willen Cruijff graag eren, omdat hij veel heeft betekend voor het Catalaanse voetbal. We hebben al wat dingen gedaan, maar we willen hem graag eren met een wedstrijd”, klinkt het in gesprek met La Xarxa. Cruijff was tussen 2009 en 2013 bondscoach van Catalonië.

Bron: Voetbalzone.nl

Gerelateerde posts

24 reacties

 1. Indojood

  Heel goed. Bij die zgn. erewedstrijd bij Real Madrid heb ik niets gezien van een eerbetoon aan Cruijff. Het was vooral voor Real Madrid zelf bedoeld. Sowieso ebt het snel weg. Hurbie merkte laatst ook terecht op dat je over het Johan Cruijff Stadion ook niets meer hoort. We moeten de herinnering aan hem en zijn visie/plan levend houden. Dat is onze plicht, vind ik.

  1. jood84

   dat zie je heel goed Indojood. het is aan ons om Johan te eren en er alles aan te doen om zijn visie levend te houden.

  2. Geroldkohlen

   helemaal mee eens indojood, ik las het artikel en dacht precies hetzelfde ,snap ook niet waarom het zolang moet duren, om het stadion om te dopen in de naam van onze Johan!

   1. 11Younes11

    De bal ligt nu bij de familie van Johan, men wacht tot zij er klaar voor zijn.

  3. Litmanen

   Helemaal eens Indojood. Het is angstig stil, hoewel de familie hier ook een rol in speelt. Zou kunnen dat ze er nog niet aan toe zijn.

   1. Indojood

    Dat is ook wel zo maar de herinnering in het algemeen lijkt zo snel te ontsnappen. Ik denk nog elke dag aan Johan.

 2. dickst14

  Cruijff kan niet genoeg geeerd worden. En inderdaad waarom heet de Arena nog steeds de Arena???????

 3. Ajax nr 1

  Naar Meneer Johan Cruijff moet zeker een stadion vernoemd worden dat staat als een paal boven water. Als het maar niet over waait. Voor de rest een mooi gebaar van de Catalaanse voetbalbond. Wij supporters vergeten u nooit.

  1. HURBIE

   Dat is het waar ik mij zorgen over maak dat Nederlandse mensen helemaal onderste boven zijn als een bekende onder ons is overleden we helemaal onderste boven zijn
   Dat alle TV zenders meteen aangepast worden voor die persoon Maar zijn we een paar weken verder dan hoor je er niets meer van TRIEST
   Daarom zal ik het niet laten om op deze site elke keer weer vragen wanneer de naam van de ARENA omgedoopt word naar de legendarische voetballer Johan Cruijff
   DAT VERDIENT HIJ

   1. Indojood

    Heel goed Hurbie, ik zal zijn naam hier en overal altijd blijven noemen. Zoals christenen en moslims de Bijbel en Koran als bron hebben, zo is Cruijff dat in alle opzichten voor ons Ajacieden.

    1. BobbyHaarms

     Zo is dat Indojood. En als we allemaal massaal deze wens blijven uitten (Ajax is immers van de supporters…??) mogen de heren toch niet achterblijven. Uiteraard alleen als de familie Cruijff hiermee instemt, maar dat lijkt me logisch. Zowiezo vind ik dat Johan in de toekomst MINSTENS 1 keer per jaar geëerd moet worden dmv bv. een wedstrijd tegen Barcelona. Zou een hele mooie traditie kunnen worden, en dat verdient Johan ook ten zeerste.

 4. Amoebe

  Ik stel wel voor om zowel in Amsterdam als in Barcelona een wedstrijd te spelen!

  Ander vereiste is dat beide ploegen met hun sterkste opstelling komen (ik weet het…we zijn de sjaak).

  Tevens lijkt het mij leuk om als voorwedstrijd de F1 van beide clubs te krijgen voor een vol stadion.

  Tevens moet publiek verplicht door elkaar zitten om de verbroedering te tonen!

  Beide clubs krijgen dus 50% van de kaarten, uit clubs krijgen sowieso de kaarten gratis, liefst thuis spelende club ook!

 5. Velibor

  Kijk daar wetenze hoe het moet,daar zijn wij hollanders toch een stel horken bij zon knvb dat moeilijkheden verwacht…., niet te geloven! 1974 vergeten heren?

  1. Indojood

   Idd Velibor. De KNVB, daar schaam je je toch dood voor. Een eerbetoon tijdens een interland, clubs oproepen om tijdens de 14e minuut te applaudisseren en dat is het wel zo’n beetje. Het is een grove schande. Voor de KNVB zijn Jelle Goes en nu Polleke van Breukelen de grote masterminds terwijl met de ideeën van Cruijff nooit iets is mee gedaan.

 6. Gert Ajax

  Kaarten niet gratis weggeven maar opbrengst naar de Johan Cruijff foundation.
  Verder een heel strak plan??

 7. In memory of J.C.

  Alleen al vanwege het feit dat hij nooit vergeten mag worden heb ik voor deze nick gekozen.

 8. Nultwintig

  Geweldig mooi om te zien dat Cruijff daar zo ge-eert word. De KNVB moet zich doodschamen en eens serieus werk maken om oprecht respect te tonen voor ’s lands beste en bekendste voetballer.

Reageren is niet mogelijk.