Talent Juan Familia Castillo vertrekt definitief naar Chelsea

De_Toekomst

Ajax ziet opnieuw een jeugdig talent vertrekken naar het buitenland. Juan Familia Castillo heeft namelijk besloten om een driejarig contract te ondertekenen bij Chelsea. De zestien jarige middenvelder is aanvoerder van Nederland Onder-16 en staat binnen Ajax aangeschreven als een groot talent. Familia Castillo stond ook al enige tijd in de belangstelling van Manchester United.

Het is uiteraard niet de eerste keer dat een club uit Engeland met een grote zak geld komt voor een jeugdspeler, en hoewel vele zich afvragen of het goed is voor de ontwikkeling van de speler, lijken de Nederlandse clubs hier zich niet tegen te kunnen wapenen. De laatste jaren zag Ajax al meerdere jeugdspelers naar het buitenland vertrekken. De club verloor Timothy Fosu-Mensah aan Manchester United, Javairo Dilrosun aan Manchester City, Donyell Malen aan Arsenal en Mink Peeters aan Real Madrid.

Bron: Ajaxshowtime

Related posts

34 Comments

  1. De Ajacied

   Jammer en beetje dom dit, jammer dat zijn ouders niet slimmer zijn
   Succes gast

   1. Litmanen

    Briljant die ouders. Die jongen is nog minderjarig, dus ik zou zeggen: ff iemand van jeugdzorg langs sturen?

    Als die jongen mislukt ( en die kans is groot) dan mag hij zijn ouders met terugwerkende kracht bedanken. Wat een idioten zeg!

  2. AFCA my World

   Zolang ze veel geld geboden krijgen zullen de meeste vertrekken ! Erg jammer een carrière naar de bliksem geholpen en hoor nooit meer wat over ze !

   1. Charka53

    Het is niet anders als je geen vertrouwen in een toekomst bij Ajax heeft en er zijn clubs in het buitenland die er heel veel geld voor over hebben dan is het gedaan en worden ze overal uitgeleend dus een onzekere toekomst

 1. De seijs

  Ja dat is jammer. Maar weer leiden we op voor de rijke clubs. Dit is ook weer een groot talent. Jammer

 2. dickst14

  Gefeliciteerd met het geld en het einde van je voetbalcarriere voordat ie begonnen is.

 3. Valentino

  En daar gaat je carriere. Je zou toch denken dat je met van Ginkel en Ake voorbeelden hebt dat je bij Chelsea als ’talent’ je carriere vergooit en dat je bij Ajax, met voorbeelden als Sneijder, Zlatan en nu Bazoer juist je carriere een boost geeft.

 4. Velibor

  Tja echte talenten komen toch echt wel bovendrijven tzt ook al vind ik dit wel weer erg jong maar goed hij is weg dus uit het oog uit het hart zeker tegenwoordig met die geldwolven.

 5. Cootje Adriaanse

  En dat maakt precies waarom Ajax in de toekomst geen potje meer zal breken in Europa en zich erbij neer zal moeten leggen dat het een steevaste plek heeft in de grijze middenmoot. Je houdt jong talent gewoon niet meer vast in deze tijden.

 6. Ajax nr 1

  Succes jongen ik hoop dat je het red. De meeste hier zijn negatief maar wie zeg dat hij het hier red. Geld zal in dit geval niet alleen maar de oorzaak zijn dat hij vertrekt. Voor de ouders Is dit ook wel leuk en lekker. Wie kan er nu zeggen dat zijn zoon bij een grote club uit Engeland voetbalt. Ik heb al zovaak gezegd dat Ajax het grote Ajax niet meer Is waar iedereen tegen opkijk. Anders blijven dit soort grote talenten wel.

 7. Rinus

  @Ajax nr.1, het is inderdaad waar wat je stelt maar zoals zo vaak is het dan zoals het spreekwoord luid: “de uitzondering die de regel bevestigt”, oftewel de overgrote meerderheid redt het niet

  1. BobbyHaarms

   Ajax nr 1 de enigen die het nog zien als “Het grote Ajax” zijn de amateurclubs, alle anderen gaan voor minimaal een punt tegen ons. Aan de ene kant een groot compliment dat Europese topclubs (waartoe wij ook ooit behoorden) onze toptalenten willen, aan de andere kant een slechte zaak voor zowel Ajax als het spelertje. De kans dat we ooit nog wat spectaculairs horen over deze jongen is net zo groot als dat Ajax binnen 3 jaar meedoet in de Europese top. Succes jongen, je zal het nodig hebben..

   1. Ajax nr 1

    Ajax moet weer helemaal onderaan beginnen met zuinig zijn op je talenten Bobby. Wat er afgelopen jaren Is gebeurt lijkt helemaal nergens op. De staf ook ze brengen de talenten en boren ze de grond in en mogen weg omdat ze te moeilijk zijn. Als je een topclub wil zijn moet je je ook zo gedragen. Daarom gaat iedereen of mag iedereen weg voor een beetje geld. Investeren investeer op het veld en niet in de bonussen dat hoort niet bij een voetbalclub. Als je goed investeert de aankomende jaren heb je een kansje dat je weer mee kan doen in de top van Europa en blijven de spelers vanzelf

    1. BobbyHaarms

     Eens. Maar vertel dat maar eens aan het bestuur. Ajax is allang geen voetbalclub meer waar het om het voetbal draait. Ook wij worden al jaren systematisch financieel uitgeknepen..

  2. Rinus

   Ze moeten de knip trekken voor twee echte leiders, die de jeugd letterlijk en figuurlijk op hun plaats zet, die houden de jeugd ook uit de wind zodat ze rustig kunnen rijpen zoals vroeger

 8. Johan065

  Blijven opleiden voor grote clubs uit het buitenland bah
  Hoop toch dat hij het gaat redden.

 9. Iamsterdam2015

  Het is niet alleen geld. Het is tevens de club. Een grote club, super veel talenten en wie weet…. Wie weet een doorbraak. Je zal als jochie van 16 maar voor de keuze staan…… Denk na je bent een knakker van 15/16, je zit al bij Ajax en bent trots als een Pauw. Na een tijdje komt er een Europese topper en die vraagt of je bij ze komt spelen. Tuurlijk moeten ouders, begeleiders, trainers, medespelers en vrienden je waarschuwen voor de “gevaren” van falen. Maar he, als je gevraagd wordt door een van de rijkste clubs met geweldige spelers en trainers en ja…… Als jochie veel meer geld krijgt dan bij Ajax……
  Denk ik dat 80% het zal doen. Het heeft dus niet altijd met geld te maken. Mede….. Maar niet altijd.
  Hoop voor hem dat hij slaagt.

   1. Indojood

    Inderdaad, en wie zegt er nee tegen een zak geld? Wie weet wonen ze op 3 hoog in een Bijlmerflat en hebben ze al hun geld in dat ventje zin carrière gestopt.

    1. Velibor

     Tja wie weet ,ik was laatst bij een wedstrijdje van een neefje (van let op 7 jr ! ) van men vrouw en schrok gewoon van de sfeer langs het veld zeg ,wat een gestoorde bende die mama’s en papa’s belachelijk gewoon of hun leven ervan afhing.

     1. Velibor

      Nou nee gewoon heel fatsoenlijke mensen maar leek wel of ze in een stel hongerige wolven veranderden,men schoonzusje incl en die is onderdirecteur van een verzekeringsmaatschappij haha!

 10. ferike

  Juan je kunt het jouw niet kwalijk nemen hoor. Fijn dat je bankzitter gaat worden. Bij Ajax had je de kans op speeltijd en daarna had je een klapper kunnen maken.

  Die heb je nu ook gemaakt, geld zat straks, maar niemand die je (her)kent om je voetbal kwaliteiten

Comments are closed.