‘Ajax gepasseerd station; Van der Vaart kan beter geluk beproeven in de VS’

0602vandervaart

Rafael van der Vaart heeft laten weten open te staan voor een terugkeer bij Ajax. “Ik zou het heel mooi vinden”, zegt hij letterlijk. Vele jaren hoopte menig Ajacied vurig deze woorden te horen, maar nu de geboren Heemskerker het eindelijk over zijn lippen krijgt, is het te laat. Hoewel Rafael zichzelf nog omschrijft als ‘een jonge hond’, is de 33-jarige aanvallende middenvelder de laatste seizoenen geen schim meer van de speler die hij ooit was. Na een mislukte comeback bij zijn grote liefde Hamburger SV, dat aan zijn hand bijna degradeerde, vertrok hij naar Real Betis. In Zuid-Spanje zat hij de afgelopen jaargang vrijwel het gehele seizoen op de tribune of bank en nu mag hij vertrekken.

In Amsterdam viel de naam van Van der Vaart de laatste jaren met regelmaat. Frank de Boer noemde hem zelfs nog ‘een geweldige optie voor de spits’. Of de vertrokken oefenmeester en zijn opvolger Peter Bosz daar nu (nog) hetzelfde overdenken, valt te betwijfelen. In de punt van de aanval zou Klaas-Jan Huntelaar op dit moment een logischere optie zijn en op het drukbezette middenveld is momenteel helemaal geen vacature. Mocht die er wel komen, dan zal Ajax voor ervaring vermoedelijk eerst aan de zes jaar jongere Siem de Jong denken. Daarnaast was de terugkeer van voormalig pupil Joh Heitinga geen succes en zal het technisch hart voorzichtig zijn met eenzelfde manoeuvre voor Van der Vaart.

Verenigde Staten
Wat dat betreft kan Van der Vaart misschien beter zijn geluk beproeven in de Verenigde Staten. Hij is een vlotte jongen met gevoel voor glamour en zou in de Major League Soccer zeker niet misstaan. Een chique rol op het middenveld met twee waterdragers en een garantie op het nemen van de vrije trappen lijkt een mooie manier om zijn carrière af te sluiten en terloops nog even stevig de zakken te vullen. Terugkeren bij Ajax lijkt nostalgisch gezien een prachtig plaatje, maar het afbreukrisico is simpelweg te groot. Das war einmal zouden ze in Hamburg zeggen. Lekker cashen in Amerika, af en toe een bakje koffie drinken met Andrea Pirlo, een pint pakken met Frank Lampard en Steven Gerrard en op een vrije zondagmiddag een potje sparren met Nigel de Jong. Heerlijk toch?

Justus Dingemanse-Voetbalzone

Related posts

35 Comments

  1. Valentino

    Kans gehad en niet gegrepen. Nu hij nergens meer mee kan met hangende pootjes terug. Helaas maar nee bedankt. Middenvelders genoeg en als spits onbruikbaar door zijn fysieke status.

    1. BobbyHaarms

      Precies, hij heeft gegokt en verloren. Succes Raffie, maar niet meer bij ons.

      1. Litmanen

        Niet mee eens. Van mij mag hij komen. En voor de rest een beetje respect voor deze man uit de Ajaxschool. We zoeken ervaring. Als hij goed getest wordt op fitheid ( en bij Heitinga hebben we gezien hoe dat niet moet) dan kunnen we op het middenveld wel iemand gebruiken met zijn bovenmatige kwaliteiten.

        Als we het nou over Siem de Jong gaan hebben, dan zou die fitheidstest wel eens in het voordeel van vdVaart kunnen uitpakken. Die jongen heeft echt een probleem met zijn gezondheid.

        Van der Vaart kan er voor zorgen dat ons middenveld het niveau eredivisie ontstijgt. En laat Huntelaar lekker aanschuiven, dan wordt het alleen maar beter.

        1. HURBIE

          Bij VD VAART is de vaart eruit
          Teveel slakken gegeten gebakken in de kruipolie

          1. De Ajacied

            Nee hoor
            RAF heeft zijn kruid verschoten en kan beter naar Zweden gaan of zo, tis klaar RAF
            ❌❌❌

    2. Remco425

      Klopt, pas als écht niemand hem meer wil komt Ajax pas in beeld. Ik heb laatst een wedstrijd van NYC in de MLS gezien, met David Villa en McNamara, daar zou hij zeker nog van pas komen. Wat een bedroevend niveau is dat zeg. Dan is de Eredivisie nog goed, terwijl ze daar bijna allemaal een veelvoud verdienen tov de spelers hier…

  2. BobbyHaarms

    En zo is het maar net. De deceptie met Heitinga ligt nog vers in het geheugen, en vd Vaart valt in dezelfde categorie: Niet doen dus!

  3. KBouter

    Mooi…dit hebben we gehad en kunnen het afsluiten!

    Het ga je goed Raffie.

    1. vak411

      Hopelijk neemt hij jou dan mee.. Pffft zo ga je dus met spelers om die onze prachtige club mooie wedstrijden bezorgde

  4. Charka53

    Had je maar eerder moeten happen Rafael, ga de jonge hond maar uit hangen bij je nieuwe vriendin.

  5. Iceman

    Jammer Raffie je had toen Frank de Boer je vroeg voor de 1e keer terug te komen gelijk moeten zeggen van ja en waren wij nu misschien landskampioen geweest ipv pissveeee. Nu is het te laat je kan nu nergens terecht je gaat roem loos ten onder over en uit wij hoeven jou niet meer bedankt voor de beste jaartjes bij Ajax en Bye Bye

  6. Michel6172

    Soms gok je op het verkeerde moment. ‘T gaat je goed. Misschien een handbal team zoeken een optie?

  7. gerrykoos

    ik zou zeggen berouw komt na de zonde, dus vergeet het maar van der Vaart een beetje je laatste energie op kosten van onze mooie club komen slijten. Dat moet niet gaan gebeuren.

  8. Rinus

    Een fitte VDV blijft in de eredivisie met twee vingers in de neus een bepalende speler.

  9. Geroldkohlen

    doei raffie je hebt je kans gehad, dus ga die wel of niet komen spelletjes in Amerika spelen, daar kunnen ze nog wel een soap serie vd vaart gebruiken!

  10. Ramon1

    Misschien in de toekomst als jeugdtrainer want voetballen kon die zeker dus hij zal die jonge gasten zeker veel bij kunnen brengen

  11. afcadeluxe

    gelukkig anders zijn we binnenkort bejaardenhuis met oud ajaxspelers,eerst wilde hij niet nu wil hem niemand meer,tja raffie we zien je wel terug op de tribune als toeschouwer

  12. bloedgroep AFCA

    dit met Raffie moeten wij niet doen…er zijn jaren geweest dat een terugkeer nodig was en toen wou hij niet…nu wil hij maar is het niet nodig gezien het niveau hij nu haalt….bedankt voor alles Raffie maar nee bedankt

  13. Litmanen

    Als er iemand op het middenveld nodig is dan is het iemand als vdVaart. De tijd zal het leren, maar een fitte vdVaart speelt al die jeugdspelers van de mat. En daar heeft hij heel wat minder meters voor nodig dan de rest.

Comments are closed.