‘Serero denkt na over vertrek bij Ajax’

1129zwolle-ajax_serero

Thulani Serero kwam onder trainer Frank de Boer tot weinig speelminuten in het eerste elftal en verwacht dat er onder de nieuwe trainer Peter Bosz weinig verandering in zal komen. De kleine middenvelder wil binnenkort een aantal knopen doorhakken en kan niet met zekerheid zeggen of hij in het nieuwe seizoen nog voor Ajax speelt.

‘Laat ik vooropstellen dat ik het nog steeds naar mijn zin heb bij Ajax ondanks dat ik in het afgelopen seizoen niet veel heb gespeeld. Ik weet daarom ook niet of ik deze lijn in een nieuw seizoen wil doortrekken of dat ik elders ga rondkijken. Ik merk wel dat sinds De Boer weg is dat er veel spelers denken aan een volgende stap maar voorlopig weet ik nog niet wat ik ga doen. Ik kan daar op dit moment nog geen antwoord op geven’.

Bron: Kick-Off

Related posts

47 Comments

  1. Litmanen

   Zeker jammer. Serero is iemand die je selectie sterker maakt. Maar als die jongen nog een leuke klapper kan maken dan gun ik het hem van harte. Aardige vent.

  2. Toppertje

   Hou op zeg. Hij heeft het zeker niet altijd slecht gedaan maar als we een hoger niveau nastreven wordt het tijd om dit soort spelers van de hand te doen.

   1. BobbyHaarms

    In dat geval kan je het halve elftal wel van de hand doen, er zijn weinig spelers bij ons waar ze in Europa bang van worden. Maar Serero ging als ukkie wel altijd voorop in de strijd en bracht het gif wat er meestal niet was. Sympathieke jongen, hoop toch dat hij ergens anders wel de waardering krijgt.

    1. Toppertje

     Klopt. Zie mijn reactie verderop. Het halve elftal moet ook weg. Zelf voor Nederlandse begrippen is dat nodig. Inderdaad een gifkikker maar ik mag hopen dat we meer eisen stellen aan een speler.

    2. Litmanen

     Bobby, kijk naar de voetballers die De Boer belangrijk heeft gemaakt: vfHoorn, Klaassen, Tete, Viergever, Dijks….
     Dat zijn geen voetballers waarvoor een Ajaxfan naar het stadion gaat.
     Dat zijn de Richard Witgsche’s van deze wereld.
     Maar ja, in de ogen van De Boer hebben die geen rendement.
     Hoop echt dat Bosz de creatieve voetballers in vorm krijgt en belangrijk maakt.
     Geloof me, Sinkgraven is een veel betere voetballer dan Klaassen, maar die jongens hebben ook vetrouwen nodig.
     Als je tegen Sinkgraven zegt dat hij 10 wedstrijden speelt zonder gewisseld te worden, dan staat daar een ander mens.

     1. BobbyHaarms

      Daar ben ik ook van overtuigd Litmanen. Maar we komen om in de middenvelders momenteel, ben dan ook benieuwd naar de keuzes van Peter Bosz..

     2. Iamsterdam2015

      Kijk, dat heb ik ook altijd gezegd en men kijkt mij dan raar aan. Sinkgraven heeft enorm veel talent en als je die ma 3 slechte wedstrijden niet meteen wisselt naar laat staan… Moet je eens kjjken. Kijk naar Youness voor de winterstop en na de winterstop….

     3. Iamsterdam2015

      Ow ja. Topic ging over Serero….. De enige en anders een van misschien wel twee spelers die never never nooit verzaakte. Altijd die bal willen hebben altijd jagen jagen jagen. Maar begrijp zijn standpunt. Jammer maar hij heeft gelijk. En let op zijn opmerking ” meerdere spelers denken er over na om na fdb ook verder te kijken ”

  3. De seijs

   Een hele goeie reserve speler. Kan op meerdere posities uit de voeten. Moeten we houden.

 1. Ajaxlucas

  Is gewoon een goede speler maarja. Als je basis speelt bij je nationale team moet je wel speeltijd hebben bij je club vind ik

   1. BobbyHaarms

    Nu zijn carrière in het slop zit wil hij ineens wel? Eigenlijk moet je hem nu dan ook links laten liggen, met alle respect. Hij liet ons ook wachten..

   2. Geroldkohlen

    meer Litmanen hoe vaak heeft Ajax bij hem aangeklopt en aan de deur gerammeld! hoelang heeft hij Ajax aan het lijntje gehouden? en jij was ook er op tegen dat Wieringa toch terug kwam omdat hij niet fit meer was etc etc, maar vd vaart is al 3 a 4 jaar niet fit en geblesseerd, ik was de eerste keer toen hij in beeld was ook voor vd vaart, maar na alle gezeik omtrent raffie ben ik er echt klaar mee, nu moeten wij zeggen helaas pindakaas! en als een oud ajacied terug mag komen van mij dan is het nigel de jong of sneijder.

 2. rickert

  Dit is wel een type speler wat weer boven kan drijven bij een andere trainer zoals Bosz… hoop dat hij blijft.

  1. rickert

   totaal niet eens. ondergewaardeerd, technisch zeer sterk, fysiek ook redelijk goed, zeker voor zn lengte. snel, inzicht. veel sterke punten en in champions league tijd vaak een van de hoogvliegers door zijn handelingssnelheid.

  1. Ajaxslied

   Waarom blijven iedereen wil dat ajax mooi gaat voetballen en weer mee doet in Europa maar tegelijkertijd willen een hele hoop supporters middelmatige spelers vast houden. van der hoorn, viergever, schone, serero, van rhijn, dijks gaat nog net al komen 8 van de 10 voorzetten niet aan, veltman is ook te licht voor het centrum, el Ghazi kan alleen nog mee als hij zijn vorm van het begin van het seizoen terug krijgt en daarna door groeit. younes heb ik ook mijn twijfels over leuk in de eredivisie tegen de lamme en de blinde in Europa ben ik bang dat hij bij iedere zucht omver geblazen word. Enigste ajax waardige veldspelers zijn Klaassen bazoer riedewald Tete Gudelj milik van de beek cerny

   1. Litmanen

    Waren je hoofdletters op? Wat een onzinverhaal. Veltman en Schone middelmaat? Als beiden op hun sterkste positie hadden gespeeld de laatste wedstrijden, dan hadden we de schaal gehad. Klaassen en Bazoer waren nu juist de spelers die het weggegooid hebben.

    1. Ajaxslied

     lol wie praat hier nu onzin dus veltman centrum en wie dan rechts??? Van rhijn die geen knikker raakt ? En ALS ken ik er ook nog wel duizend. Als cerny die grote kans erin schiet hadden we ook de schaal. Als we tegen twente geen punten hadden laten liggen waren we ook kampioen en ga zo maar door. Als we geen penalty krijgen tegen Utrecht dan hadden we niet eens kans meer gemaakt.

     1. Toppertje

      Prima gezien Ajaxslied. Dit Ajax is gewoon een middelmatig elftal. Het is vreemd dat zoveel supporters aan de spelers blijven vasthouden maar tegelijkertijd wel mopperen dat we niet verder komen en er zelfs versterkingen moeten komen. Ik denk zelf dat er hooguit 4 a 5 spelers Ajax waardig zijn. De rest staat er gewoon bij gebrek aan beter en is eigenlijk Ajax onwaardig ondanks dat ze af en toe een leuke wedstrijd spelen.

     2. BobbyHaarms

      Daar heb je helemaal gelijk in Toppertje, de meeste Ajaxspelers zijn niet goed genoeg voor het niveau wat we moeten nastreven. Maar met dat probleem kampen eigenlijk alle clubs momenteel, het niveau van de eredivisie zakt steeds verder weg. In dat opzicht hebben die boertjes van psv het niet verkeerd gedaan in Europa, wij zijn keer op keer het lachertje (mede door ongelukkige lotingen, dat dan weer wel)

     3. Toppertje

      Die boertjes wisten ook betere spelers te halen om het elftal te versterken. Mede omdat ze bereid zijn boven het salarisplafond van Ajax uit te gaan en meer lef toonden op de transfermarkt.

     4. BobbyHaarms

      Dat is een feit. Maar los van het salarisplafond zitten er helaas weinig spelers te wachten om in onze eredivisie te spelen, en geef ze eens ongelijk? Alleen jonge talenten zien onze competitie als een ideale springplank naar een topcompetitie.

     5. Toppertje

      Zal zeker niet makkelijk zijn maar vind het ook wel een dooddoener. Een goed scoutingsapparaat moet wereldwijd toch wel spelers weten te vinden die beter zijn dan het eredivisieniveau en ook willen komen. Piet de Visser geeft dat ook met regelmaat aan. In Zuid-Amerika lopen genoeg spelers rond die tekort komen voor een topcompetitie maar die best in NL willen spelen voor een goed salaris.

 3. VanDattem

  Jammer, ik vind dat de schijn van zijn fysiek bedriegt. Altijd aanspeelbaar, hoge handelingssnelheid en een van de weinige spelers die zijn eigen mindere punten (fysiek, scorend vermogen) onder controle heeft. Ik vind zelfs dat hij de enige speler sinds Sneijder is die altijd goed wegdraait met een speler in z’n rug. Een niet te onderschatten kwaliteit in tijden waarin we niet vooruit konden/durfden te spelen. Zwaar onderschatte speler.

 4. Ajax nr 1

  GO FOR IT SERERO!!! doe wat je hart in geeft het Is je van harte gegunt. Of het nu bij Ajax Is of ergens anders en speler zoals jij hoort te spelen. Succes met je keuze.

 5. Michel6172

  We moeten verder, niets mis met deze jongen Serero, maar als we een sterk team willen moeten we wel van dit soort spelers af. Daar moet wat staan in het velt. Maar gelijke tijd moeten ze bij Ajax ook durven te kopen of te investeren. Doen ze dat niet is het inruilen van het zelfde niveau. Tis zo jammer. Het is er en het kan maar ze vertikken het gewoon.

 6. Joeguh9

  Ideale 12e man maar logisch dat hij meer aan spelen toe wil komen. Is net te licht voor de top maar zou bij een AZ fantastisch zijn! (Evenals viergever, vd Hoorn, Sinkgraven)

 7. PvL020

  Waar is de mentaliteit gebleven van vechten voor je plek. Nieuwe trainer nieuwe kansen

 8. ajaxhoger

  Wat zullen ze veel spelers moeten gaat kopen , maar dat gebeurd niet .

 9. Heldenzoon

  Complete opruiming! Ik stem voor. De middelmaat met bagger hebben we minimaal de afgelopen 7 jaar in ons stadion zien rondlopen met het heilig rood-wit shirt

 10. Geroldkohlen

  serero brengt ook niet zoveel dat ik denk dat hij een basisspeler moet zijn, ook te licht voor het niveau wat we willen en moeten halen, maar wat ik wel appart vind daar heeft niemand het nog over gehad, dat spelers nu denken over een volgende stap omdat Bosz trainer word, maar waarom willen ze niet meer strijden om een plek, wanneer een nieuwe trainer komt staat iedereen weer op 0 lijkt mij, ondanks wat je denkt van een nieuwe trainer ik zou altijd knokken voor een plek!

 11. afcabran

  De spelers denken na over een stap hogerop.. Daar kan ik wel om lachen, sjongejonge

 12. EugAjax

  Serero is een goede kerel en uitstekende prof maar zal tekort gaan schieten in systeem Bosz. Dus zou verstandig van hem zijn om een andere club te vinden. En tegelijkertijd kan Ajax doorselecteren. Dat houd in spelers van de hand doen die het gewenste nivo niet halen en nog belangrijker het ook niet gaan halen. Serero is een nuttige wisselspeler van tijd tot tijd maar ik vrees dat hij nog weinig groei in zich heeft.

 13. hackitjacki

  Vind Serero altijd geweldig om naar te kijken! Die snelle eerste aanname en dan dat korte draaien, geweldig! Voor positiespel was hij altijd top maar had alleen niet echt rendement qua assists of goals.

 14. bloedgroep AFCA

  Peter Bosz is FdB niet…weg van de minste weerstand zou, net als anderen, ook voor je plaats kunnen knokken…waarom willen spelers het schip al verlaten terwijl er nog niets aan het zinken is….ligt niet aan de trainer ligt aan je eigen inzet

 15. Ajax nr 1

  Wat willen we nou eigenlijk? Willen we het beter doen dan vorig seizoen dan moet er zeker iets veranderen. Van der Vaart kan zeker iets toevoegen in deze huidige selectie. Van mij zou vd Vaart ook welkom zijn. Ik zou hem een contract van 1 jaar aanbieden met misschien nog 1,2 jaartjes als hij zijn best doet. We weten allemaal dat hij kan voetballen. Sneijder zou ook leuk zijn trouwens

Comments are closed.