Kieft zet vraagtekens bij aanstelling Bosz

0511peter_bosz

Wim Kieft is er nog allerminst zeker van of Peter Bosz de juiste persoon is om Frank de Boer op te volgen bij Ajax, zo laat de oud-Ajacied weten in het Ziggo-sportprogramma Peptalk. Kieft noemt met name de lijnen binnen Ajax, iets wat Frank de Boer tot in de puntjes beheerste.

‘Bij Ajax gaan er altijd dingen gebeuren en daar heb je maar mee om te gaan. Er kunnen krachten loskomen want de druk bij een club als Ajax is enorm. Martin Jol bezweek daaronder en ook die had een eigen visie net zoals Bosz. Wil je alle lijntjes kennen dan moet je haast iemand zijn van de club om dar goed mee om te gaan. Aan de andere kant begrijp ik de aanstelling ook wel weer want zijn spelopvatting past wel bij Ajax waarbij hij aanvallend wil spelen en op het oog vrij onverstoorbaar is. Je bent een grote als je De Boer gaat evenaren want wat die gepresteerd heeft is echt heel knap’.

Bron: Ziggo

Related posts

35 Comments

 1. Rvdt020

  Leuk voor Kieft, Bosz gaat ons gewoon het kampioenschap bezorgen dit seizoen, ik geloof erin !!

  1. De seijs

   Elke trainer na F d Boer zal het moeilijk krijgen. Maar daar is het bestuur voor om dat te tekkelen . Succes Bosz.

   1. Litmanen

    Wim Kieft wordt gevraagd om in een programma van Jack van Gelder iets over Ajax te zeggen. De man die buiten AFC supporter is van het zo geweldig geleide PSV. Wim Kieft heeft zich in het verleden uitgelaten in de trant van “PSV is een veel fijnere club, warm, lieve mensen, eigenlijk mijn club. Bij Ajax heb ik me nooit thuisgevoeld”.

    Als dat soort mensen gaan praten over de organisatie van Ajax en hoe het er binnen de club aan toegaat dan moet je ze altijd wantrouwen. Als je dat soort mensen journalistiek vraagt wie er dan op de trainersbank had moeten gaan zitten, dan hebben ze geen fatsoenlijk antwoord. Maar Jack en journalistiek, dat vloekt met elkaar.

   2. Charka53

    Inderdaad De seijs wat Frank heeft gedaan is erg goed dus elke trainer die na hem komt zal zich moeten bewijzen en zoals Kieft zegt dat Bosz zich aan de Ajax lijnen moet houden die hij natuur niet kent, dus zal hij het niet makkelijk krijgen.
    Ik hoop toch dat hij wel meer aanvallend gaat spelen zodat we weer gaan genieten van het voetbal.

    1. De Ajacied

     Kieft moet niet zoveel zuipen en snuiven, en zich meer bezighouden met die lampekapjes,
     Bosz is een prima trainer met mooi aanvallend voetbal, en dat hebben we de laatste jaren wel veel gemist,
     ❌❌❌

     1. HURBIE

      van de zijlijn kan he alles denken en zeggen
      Het seizoen is nog niet eens begonnen
      Laten we maar afwachten waar we in december staan
      Had hem alleen geen contract van 3 jaar gegeven

     2. Charka53

      Bosz is ook niet gek als het in het eerste seizoen echt niet gaat kan hij misschien direct weer opzouten en heeft hij nog twee jaar om af te kopen en daar gaat het om €€€€€

 2. woody79

  ach laten we het afwachten. voor het zelfde geld wast bosz ze wit. laat bosz maar skuven

  1. BobbyHaarms

   Als Bosz de goede Ajax-mensen om zich heen verzamelt dan verdient hij alle vertrouwen van ons. Ondanks het vaak tenenkrommende voetbal onder de Boer wordt het een zware taak voor Bosz om hem op te volgen dus ben benieuwd hoe hij straks met die immense druk omgaat.

 3. Rinus

  Ik mag die Kieft ook niet maar hij zegt wel rake dingen hoor. Qua spelopvatting past het maar Ajax is niet makkelijk was het toch…????

  1. AjaxKat

   Ja ik vind het ook niet helemaal uit de lucht gegrepen van Kieft. En ik krijg steeds vaker het idee dat met name Sar en Overmars het wel prettig vinden om een trainer zonder Ajax-verleden te hebben. Dan houden zij als TH altijd de overhand.

 4. Geroldkohlen

  we zullen het zien, meer kan je niet zeggen, hij krijgt nu de kans ( al ben ik ook nog niet overtuigd) om te laten zien wat hij werkelijk in huis, steun vertrouwen en krediet moet je eerst verdienen, dus laat het zien bosz!

 5. paulvos

  Ik heb ook zo mijn bedenking over bosz, maar geef hem eerst maar het voordeel van de twijfel, maar o wee???

 6. afcadeluxe

  tja kieft moet zijn geld ook verdienen dus lult hij maar wat,rare uitspraken is goed voor de quote,net als die van gelder..

 7. polaroids

  Je kan bij iedereen twijfels hebben….. Frank had destijds toch geen ervaring….?

 8. KBouter

  Zoveel gekke dingen zegt Kieft nog niet eens, ik weet ook wel dat Bosz het niet makkelijk gaat krijgen bij Ajax, zelfs Cruijff liep tegen het vijfde wiel aan!

  1. Velibor

   Nee volgens mij ook niet,hij kraakt bosz toch ook niet af en dat gezeik over zen kookgewoontes wordt ook een beetje flauw want volgens mij zit er bij een zondagmiddagwedstrijd een hoop witte neuzen te kijken?

 9. knudde32

  mooi voetbal zoals bosz Vitesse liet doen zijn we na de jaren de boer weer is aan toe dat was niet om aan te gluren

 10. bloedgroep AFCA

  fijn Kieft heeft een mening…zetten we even al zijn trainers successen op een rij en wat blijft erover…..niets bedankt voor je mening Kieft lekker doen waar je goed in bent lullen op tv met een lijntje erbij….lampekap

 11. ajacied078

  als bosz kampioen wordt met aanvallend voetbal en de huidige selectie dan lult niemand er meer over

Comments are closed.