Jong Ajax-verdediger Mirani transfervrij naar Almere City

0215jongajax-goahead_damon_mirani

Damon Mirani (20) maakt deze zomer zo goed als zeker de overstap van Ajax naar Almere City FC, zo meldt De Telegraaf. De transfervrije verdediger, die in 2013 nog werd gekozen tot Talent van het Jaar, bereikte met de Flevolanders een mondeling akkoord over een contract voor twee seizoenen.

Mirani verhuisde medio 2012 van de jeugdopleiding van FC Volendam naar die van Ajax, waar hij een jaar later zijn eerste contract tekende. In september 2013 debuteerde de jeugdinternational op 17-jarige leeftijd in het betaald voetbal voor Jong Ajax. In de voorbereiding van het seizoen daarna maakte hij in de vriendschappelijke wedstrijd tegen SDC Putten (13-1) ook voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van Ajax en scoorde zelfs één keer.

Bron: De Telegraaf

Related posts

6 Comments

  1. Ajax nr 1

    Talent van het jaar 2013 en dan naar Almere City. Sorry hoor maar ik denk zeker dat Ajax hier verzaakt en had hem beter moeten begeleiden. Zonde om een talent zo te laten gaan.

    1. Kuijff

      Het is nu 2016, we zijn drie jaar verder. Of talent eruit komt, ligt niet alleen aan de begeleiding.

      Je hebt vroegbloeiers, spelers die al vroeg op hun top komen. Er kunnen blessures spelen en ook mentaal kan er in zo’n periode van alles veranderen.

      Met de contracten die nog steeds worden gegeven aan jeugdspelers zie ik geen reden om deze situatie direct te wijten aan Ajax.

      Jammer voor die jongen, hopelijk maakt hij via Almere nog stappen.

  2. De seijs

    Dat ajax hem zo makkelijk laat gaan zegt wel wat over deze jongen. Het ga je goed Milan.

  3. AFCA my World

    Zonde dat zo’n speler het net niet red, misschien komen ze later nog op hun beslissing terug als hij net zo groeit als Dijks !

Comments are closed.