KNVB komt op 14 juni met nieuw competitieprogramma en wil bekercompetitie met België

eredivisie_logo

Bert van Oostveen laat in het Algemeen Dagblad weten dat de KNVB op 14 juni ongeacht de situatie van FC Twente met het nieuwe competitieprogramma zal komen. ‘Daarin zullen FC Twente en De Graafschap inwisselbaar zijn,’ aldus de directeur betaald voetbal. Van Oostveen ziet niets in een eredivisie met 19 clubs dat ook nog eens vier extra speelronden oplevert.

In het kader van het nieuwe voetbalplan dat het Nederlands voetbal terug op de kaart moet brengen denkt de KNVB onder meer aan veranderingen in de opzet van de eredivisie en de Jupiler League en het bekertoernooi. Tegenover Voetbal International gaat technisch manager Jelle Goes daar in op ideeën over het bekertoernooi. ‘We zouden een Nederlands/Belgische beker kunnen organiseren. Dat is op tafel gekomen. Met bijvoorbeeld een uit- en thuiswedstrijd, om tot meer wedstrijden onder hogere weerstand te komen. Je zou ook kunnen denken aan een bekertoernooi tussen de beste acht uit Nederland en België, waarbij ze strijden om een Europees ticket. We hopen dat de Belgen ook open staan voor dit soort ideeën.’

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

27 Comments

      1. In memory of J.C.

        KNVB kan nooit zo diep zinken dat ze jou op de bodem zullen ontmoeten 🙂 Moet geruststelling zijn voor je (en vele andere hier) :-). PS. Dit valt onder Amsterdamse humor voor het geval je dat niet kent.

  1. ritchy

    zou leuk zijn maar ook meer wedstrijden en andere supporters ik zeg doen

  2. Charka53

    Dat wil zeggen dat de Nederlandse beker in de kast bij de kakkies blijft.?

    1. Indojood

      Ik snap de KNVB wel. Ze zien alleen maar al die kleine clubs zoals Groningen, PEC en feijenooit die denneappel winnnen. Ze moeten toch wat om het wat aantrekkelijker te maken.

  3. Slingertje.

    Ik ben benieuwd hoeveel 12.30 uur wedstrijden Ajax nu weer door de strot krijgt gedrukt door de KNVB-maffia.

  4. huub

    Jaren lang de lange neus richting België. Nu dat het slecht gaat met de Nederlandse competitie komt dit uit de hoge hoed!!

  5. Indojood

    Ik hoop dat er snel een BeNeLiga komt van 16 clubs. Wedstrijden tegen Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik, beter dan tegen de Graafschap waar je alleen maar van kunt verliezen. Grotere markt dus kan er ook meer geld genereerd worden.

    1. Ajaxslied

      inderdaad ben er al een paar jaar voorstander van maar wel met 20 clubs. Dit is namelijk de enigste manier om een betere competitie te krijgen die ook een heel stuk aantrekkelijker zal zijn voor de wat betere spelers. We zullen op deze manier ook weer wat beter kunnen concurreren met de grotere competities.

  6. fjonkman

    Een BeNe-Beker… Klinkt wel goed inderdaad.. Het niveau moet gewoon omhoog. Blij dat ze bij KNVB ook eindelijk wakker zijn geworden.

  7. bloedgroep AFCA

    Hoeveel wedstrijden moeten we dan vroeg spelen of zonder publiek…

  8. Brokamp

    Wat een belachelijk gedoe. Laten ze zorgen dat het hier aantrekkelijker wordt. Begin eerst maar eens met het afschaffen van al die gala buffetjes bij oranje.

  9. In memory of J.C.

    Volgens mij gaat het juist aantrekkelijker worden als dit ingevoerd gaat worden. Voor mij wel in ieder geval 🙂

    1. In memory of J.C.

      Ik had toch echt een andere nick gekozen. Gezien KNVB niet de lekkerste nick 🙂

Comments are closed.