Transfer Milik gaat Ajax mogelijk miljoenen opleveren

0815ajax-willem2_milik

Arek Milik is gewild bij een aantal Europese clubs en zou Ajax komende zomer weleens vele miljoenen kunnen opleveren. De Pool staat nadrukkelijk in de belangstelling van Lazio Roma terwijl ook stadsgenoot AS Roma zich lijkt te hebben gemengd in de strijd om de handtekening van de spits. Bedragen van vijftien miljoen worden genoemd maar Ajax lijkt te wachten tot na het EK in Frankrijk waarbij een goed optreden van Milik zijn waarde nog meer zal doen stijgen. Het Engelse Leicester City heeft inmiddels laten weten ook ver te willen gaan voor de Poolse spits die afgelopen seizoen 21 keer scoorde voor Ajax.

Bron: Twitter

Related posts

57 Comments

  1. Ajaxlucas

    Zou mooi wezen maar ik vind het ook niet erg al hij nog een jaartje blijft

    1. rickert

      Ik zie ook liever dat hij ons miljoenen oplevert door kampioen te worden. Of door ons door de voorrondes van de CL te schieten. Minstens een jaartje blijven.

    2. De seijs

      Hij moet nog 2 jaar blijven net als de rest. We moeten weer eens een keer 2of 3 ronden overwinteren. Dat hebben wij als supporters wel een keer verdient. Dus ajax ga voor de supporters eens een keer jullie best doen !

    3. Geroldkohlen

      Milik is nog een jonge spits waar veel potentie in zit of het een echte Ajax spits dat betwijfel ik, dus waneer er een bod komt boven de 20 miljoen zou ik het wel doen, want milik heeft ons maar 2,5 miljoen gekost , dus er kan 10X zoveel aan verdiend worden, maar waar gaat het in geïnvesteerd worden?? bankrekening word gespekt maar er komt gewoon niks ervoor terug! als milik gaat dan lijkt mij het beste dat hunter en Jansen gehaald worden, wil je iets bereiken dan heb je 2 spitsen nodig, maar ook verdere versterking ik vind dat er nog een nummer 10 (ziyech of sneijder) en een sloper voor achterin gehaald moeten worden! word er niks gehaald worden we weer het lachertje nationaal en Europees.

      1. AFCA my World

        Woorden naar mijn hart,dit roep ik al veel langer, jammer dat die idioten van het bestuur het zo niet zien! De eigen zak spekken en een bn-er zijn is voor hun veel belangrijker dan Ajax echt vooruit helpen ! Luister nu eens naar de supporters !!!

    1. HURBIE

      Dat vraag ik me zelf ook af
      Je leest alleen maar wat weggaat en niet wat er wordt gehaald
      Gaat lekker zo

  2. Rvdt020

    Ten eerste, Milik gaat nergens heen, hij blijft lekker hier, ten tweede, als hij er dan toch over nadenkt weg te gaan, dan niet voor minder dan 25 miljoen, geen weggevertjes meer !!

  3. BobbyHaarms

    Je moet je echt serieus afvragen of je dit wel zou willen. Het lijkt meer en meer op een handelshuis bij Ajax ipv een club die terug wil naar de top. Geld, geld en nog eens geld is alles wat ze interesseert.

    1. Charka53

      Inderdaad BobbyHaarms het lijkt niet maar is een handelshuis , we leiden op , kopen goedkope spelers die we weer voor een goede winst verkopen.
      Als we naar de Europese top willen zullen we ook eens wat geld moeten uitgeven want daar hoort Ajax thuis niet !! alleen in de top drie van Nederland Marc.?

      1. BobbyHaarms

        Is toch triest Charka53? Dat we spelers opleiden voor de topclubs tot daar aan toe, maar wat het meeste steekt is dat spelers voor een x-bedrag gewoon verkocht mogen worden van Ajax (alles heeft dus zijn prijs). Dieptepunt is toch wel dat als Bazoer ja had gezegd hij voor 25 miljoen verkocht was. Ok, misschien een hoop centen voor Nederlandse begrippen maar wacht je 2 jaar pak je hoogstwaarschijnlijk de hoofdprijs en is het nog steeds maar een blaag van 21 die eigenlijk veel te vroeg vertrekt.

      2. fantommie2

        Het probleem dat iedereen steeds over het hoofd ziet is dat het niet alleen een kwestie is van geld uitgeven. Spelers willen niet komen naar de eredivisie. Tenzij ze nog jong en onbewezen zijn. En juist die spelers blijf je aantrekken als je met regelmaat spelers verkoopt aan mooie clubs voor mooie bedragen. Dus… Is niet anders

        1. BobbyHaarms

          En juist daarom moet dit gestopt worden anders blijf je in deze neerwaartse spiraal zitten. Als de tendens zo blijft zal je nooit meer knappe spelers naar de eredivisie kunnen lokken, immers de ietswat betere spelers worden al vroegtijdig weggekaapt met als gevolg kwaliteitsdaling van je competitie. Zie eerst maar eens om onze competitie weer naar een hoger level te krijgen. Johan Cruijff heeft daarvoor meerdere malen uitstekende handvaten gegeven, het is aan de clubs daar eens iets mee te doen..

  4. AFC98

    Alleen als je Janssen/Huntelaar ervoor terug kan halen is het een optie. En minimaal 25 miljoen. Anders niet.

  5. Mooi

    We lijken wel een warenhuis,als je nog even wacht is het uitverkoop .zo wordt het nooit meer wat met Ajax o ja waar rook is,is vuur.

  6. Iceman

    Het draait toch altijd maar om een ding bij Ajax Geld en zo komen we nergens in Europa. En we geven ook niks uit dus dat wordt wat

  7. Ajax nr 1

    Opzouten!!! Ik weet 100% dat Ajax weer voor de centen gaat. Eerst de bonussen en dan pas het voetbal. Voetbal Is maar bijzaak.

  8. EugAjax

    Milik is niet helemaal een Ajax spits echter ik vind dat hij zich vooral dit jaar heeft ontwikkeld. Liefst doorgaan met hem maar in dit geval bij een erg hoog bod dan misschien toch over denken te verkopen. Jaar geleden gaf niemand binnen Ajax nog een miljoen voor hem. Echter bod moet wel heel hoog zijn vind ik. En mbt Ajax handelshuis zie ik wat anders. Ajax leid wel op voor rest van Europa, maar daar ontkom je helaas niet aan. Beste is om wat Ajax nu doet de beste spelers lang vastleggen zodat andere clubs wel veel moeten betalen. Ik vermoed dus dat het op dot moment niet makkelijk is voor clubs om Ajax spelers afhandig te maken. Ik denk dus juist dat Ajax nu wel goed bezig is

    1. Litmanen

      Mee eens. Milik is geen Ajaxspits. Geen rechterbeen. Denk dat Jansen meer kan brengen. Als je heel veel geld kan vangen in dit geval, gewoon doen. Alleen achterin mag er niemand weg, dat hebben we wel gemerkt. Op vanRhijn na dan, want die krijgt waarschijnlijk geen minuten meer.
      Maar stel, ze halen Ghazi of Klaassen, vervangers genoeg toch?
      Maar wel een goed spits terug halen.

    2. BobbyHaarms

      Dat Milik eigenlijk geen echte Ajaxspits is zijn we het hier merendeels wel over eens, maar dat het niet makkelijk is voor buitenlandse clubs om spelers bij ons weg te halen? Bazoer was dit seizoen echt weggeweest als hij er zelf mee had ingestemd. Bij een club als psv is zoiets absoluut onbespreekbaar en drijft het de prijs alleen maar op en vangen ze de absolute hoofdprijs, kijk het verleden er maar op na. Wat dat betreft zou Ajax best wel wat van die boeren kunnen leren en hun poot eens wat vaker stijf moeten houden ipv de centen op nr. 1 te zetten.

    3. Ajax nr 1

      Pfff Milik is geen Ajax spits. Milik Is een spits die er dit seizoen 22 in de eredivisie inschiet. Dan zijn de goals in de beker en in Europa nog niet mee geteld. Na een moeizame start heeft Milik zijn werk redelijk tot goed gedaan. Daar kunnen menig speler bij Ajax een voorbeeld aan nemen. Ajax-speler haha die bestaan niet meer. Noem er eens 1 trouwens. Ben benieuwd naar een Ajax speler volge?7

      1. BobbyHaarms

        Dat Milik het uitstekend doet ben ik volledig met je eens, echt grote klasse. Maar we zijn al snel tevreden tegenwoordig he? Een balletje 3x kaatsen is al heel wat, vroeger was dit gewoon normaal bij Ajax. Wat ik bedoel is dat het niveau de laatste jaren meer en meer gekelderd is, Europees zijn wij al jaren het lachertje (ja ook in Nederland)en zijn grotendeels opgegroeid met topspitsen als Kieft, Petterson, Huntelaar van Basten en ga zo maar door. Een topspits van Ajax maakt er 25 tot 30, en ja Milik benadert dat zeer zeker, maar een complete spits is hij gewoon (nog) niet met alle respect. Al hoor je mij niet klagen hoor als ie ze er zo in blijft schieten. Intensie van het verhaal is dat het algemene niveau bij Ajax onder de maat is en we steeds verder achterop raken. in Europa. Noem mij een club in Europa waar we overheen walsen? Zelfs bij middenmotors uit Oekraïne of Oostenrijk hou ik m’n billen samengeknepen..

        1. BobbyHaarms

          En idd, een echte Ajaxspeler bestaat nagenoeg niet meer tegenwoordig..misschien Klaassen of Bazoer op termijn..

          1. Indojood

            Dat we Milik een gemankeerde spits vinden is omdat we in zijn totaliteit verkeerd opleiden, Bobby. Gewoon luisteren naar en uitvoeren van wat Johan te zeggen had. Het probleem is niet de Ajax-spits, Milik zou er meer dan 30 inleggen met zijn ene linkerbeen als hij omringd was door typische Ajax spelers op de overige posities. Vroeger was de meerderheid van alle goals uitgespeelde aanvallen en kon de spits op de juiste positie hem intikken. We mogen hem dankbaar zijn dat hij ons nog zolang in de titelrace heeft gehouden.

          2. BobbyHaarms

            Dat zeer zeker Indojood. En precies zoals jij zegt gewoon het plan Cruijff uitvoeren zoals afgesproken was. Maar men vergeet schijnbaar erg snel bij Ajax. Doodzonde, want de toekomst van ons voetbal staat op het spel. Het niveau is vaak om te janken..

        2. Litmanen

          Ik vind Riedewald, Veltman en, misschien gek, Sinkgraven en Van Rhijn echte Ajax-spelers, zoals Blind ( vader en zoon). Met Milik is niets mis omdat hij veel scoort, maar als je naar zijn balaanname kijkt, dan weet je: geen Ajaxgenen.

  9. ajaxpers

    Wat verschrikkelijk triest is dit voor ons als supporters. Een spits die net geaard is en goed presteert mag weg! Dus vergeet Europa en zelfs de titel volgend seizoen.

  10. Velibor

    Ik zou zeggen en heb al gezegd,blijf nog een jaartje oefenen met rechts samen met bergkamp als die tenminste blijft en je loopt overal binnen maar ja miljoenen lonken natuurlijk en das erg verleidelijk dat begrijp ik ook wel.

    1. Kuijff

      Precies, het is niet in alle gevallen Ajax dat zo graag wil verkopen, spelers laten hun oog ook op andere competities vallen.

      Een promovendus in de Premier League krijgt alleen aan tv-gelden meer dan 100 miljoen. In Duitsland, Italië en Spanje hebben middelmatige clubs een begroting die twee keer zo hoog is als die van Ajax. Als dergelijke clubs spelers graag willen hebben, stellen ze bedragen in het vooruitzicht waar wij niet mee kunnen concurreren. En als de spelers wat lastiger te verleiden zijn, kunnen de clubs altijd nog in conclaaf met de makelaars die ze flink kunnen laten toucheren.

      Het devies is dan: houden wie je houden kan en zoveel mogelijk vangen voor de spelers die afscheid willen nemen.

      Of gewoon gratis een strik erom, zoals bij Boilesen…

  11. Ajaxslied

    offtopic: las net dat cerny thuis is lastig gevallen door ajax hooligans omdat hij die kans heeft gemist tegen de graafschap. Hoe triest zijn we zeg

  12. hackitjacki

    Hij moet nog jaar blijven en topscorer worden van Eredivisie terwijl Ajax kampioen word.

  13. hackitjacki

    15 miljoen vind ik niet veel hoor, is zakgeld voor elke engelse club momenteel.

  14. Ajax 010

    Het is veel te simpel om de Ajax-leiding constant te betichten van €-tekens in hun ogen. Dit soort ‘geruchten’ is het rechtstreekse gevolg van het feit dat we ons niet rechtstreeks hebben geplaatst voor de CL. Zaakwaarnemers, buitenlandse clubs, etc. ruiken bloed om ’teleurgestelde’ spelers voor weinig over te nemen; wij zijn aangeschoten wild. Ajax moet een duidelijk signaal geven richting Klaassen, richting Milik, richting Bazoer, etc. dat er een mooie toekomst ligt bij Ajax met de huidige selectie en één of twee gerichte versterkingen.

  15. Mauheb

    Ajax010, mooie woorden, maar wie luistert er nu naar ons? Club is naar de klote, en zeker als dit bestuur aanblijft, ziet het er voor de toekomst niet best uit.

  16. Iamsterdam2015

    Pfffft de zomer is nog lang, beginnen we nu al met al dat transfer ge@}#•???
    Hele elftallen aan geruchten komen er langs, gekmakend is het. We zullen zien wie er op 31 augustus 24:00 uur nog voor Ajax speelt en wie er is gekomen. Tot dan lees en reageer ik niet meer op dot soort geruchten. Maar goed, zo denk ik er over. Mannen tot het begin van de competitie, een fijne zomer en geniet er van!!!

  17. Indojood

    Niet alleen ons voetbal maar van heel NL. Johan was zo groots om in het nationale belang te denken. Een door Ajax opgeleide speler die het niet redt bij Ajax, geeft nog altijd ergens anders een kwaliteitsimpuls.

      1. BobbyHaarms

        9 van de 10 keer wel Indojood. Al vraag ik me af of een Kishna of bij ons nog een Boilesen werkelijk een kwaliteitsinjectie zouden zijn bij een andere club haha 😉 Maar de intentie is overduidelijk, en ja Johan spiegelde het probleem landelijk. Jopie maakte zich (zeer terecht)grote zorgen over ons voetbal en het Nederlands elftal. Ook daar kom je los van Sneijder en Robben internationaal ernstig tekort..

  18. Gero77

    Grappig om te lezen van velen dat Milik geen Ajax spits zou zijn maar kan mij iemand uitleggen waarom Janssen dat wel zou zijn?! Ik namelijk iemand die pas een half jaartje op dreef is en nu is hey ineens een spits voor Ajax?

  19. roytjuh

    ja ga vooral onze enige echte spits die we hebben verkopen… 100mjn op de bank is niet genoeg.. zat er maar 50m extra in de selectie

  20. AFCA_Leidschenveen

    Rot op – Milik moet gewoon blijven! Wie er dan ook bij komt mag die concurrentie met hem aangaan. Juist nu het team bijelkaar houden en dit jaar ver komen in de CL en kampioen worden!

    Halen waar er behoefte is, afscheid nemen waar dit nodig is en contracten verlengen die beter kunnen om de juiste sfeer te creëren

Comments are closed.