Ronald de Boer: ‘Door kunstgras raken wij internationaal achterop’

0524wenen95_ronalddeboer

Ronald de Boer is geen fan van kunstgras en is van mening dat de KNVB zich hard moet maken om clubs te ondersteunen om terug te keren naar echt gras. Het kunstgras is volgens De Boer er mede oorzaak van dat Nederlandse clubs internationaal gezien steeds verder achterop raken.

‘De bouw en de gebrekkige lichtinval kunnen ook geen excuus meer zijn. Voor de velden zijn tegenwoordig de modernste lichtinstallaties beschikbaar. Daarom zou ik het een goed idee vinden als de KNVB een fonds gaat creëren waaruit clubs financiële ondersteuning krijgen om terug te keren naar een veld van echt gras want onderhand is het kunstgras een onderdeel van het achterop raken van Nederlandse clubs in Europa’.

De Boer vindt dat het spel op kunstgras anders wordt gespeeld dan op gewoon gras. ‘Het afzetten, het passen, het kappen en draaien en zelfs het schieten: alles is anders. Als je dan om je heen kijkt, zie je dat in alle grote competities alleen op echt gras wordt gespeeld. Voor de grote toernooien geldt hetzelfde. En dan komen wij met onze op kunstgras opgeleide voetballers, het is vragen om problemen’, aldus De Boer.

Bron: VI

Related posts

26 Comments

  1. Skills

    Of misschien komt het doordat wij veel minder geld hebben dan Engelse clubs, mindere spelers hebben en geen geld durven/willen uitgeven. Beetje vreemde reactie

    1. rickert

      Er staat duidelijk dat het een onderdeel is van, niet de enige reden. De reden dat we achterop raken heeft tuurlijk met kunstgras te maken… het is gewoon net zaalvoetbal, duels worden vermeden of iig minder hard aangegaan. met een tackle wat onder de bal kruipen is niet mogelijk. Dit gebeurt niet voor niks nergens, moet gewoon afgelopen zijn als je serieus mee wilt meedoen.

      1. Heldenzoon

        Ze trainen hier in Engeland bijna allemaal de helft van de tijd op kunstgras, dus ‘nergens’ is misschien niet correct

        1. rickert

          Heb jij ooit in wedstrijdverband in Engeland mensen op kunstgras zien spelen? een wereld waar zoveel geld in omgaat en in dit klimaat, waar je zo makkelijk gras kan laten groeien, hoe kan je daar op kunstgras spelen?

    2. Charka53

      Het is inderdaad zo Skills alles draait om het geld en kunstgras hoeft nu eenmaal minder onderhoud dus is dat goedkoper maar als we nu met z’n allen weer op gras gaan spelen worden we in ons land waarschijnlijk weer beter en gaan we in Europa weer mee doen en komt er ook weer geld binnen dus Frank heeft wel een punt.?

  2. Rinus

    Voetbal hoor je op gras te spelen true, maar dat is ECHT NIET de reden dat wij achterop raken….onzin

    1. Amoebe

      Eens….vanwege sentiment wil ik ook echt gras maar de reden voor de achterstand moet ergens anders worden gezocht, al helpt het ook niet mee natuurlijk.

  3. Mooi

    Hij heeft voor twee honderd procent gelijk kunstgras hoort niet bij voetbal .is onnatuurlijk aan de mooie sport .

  4. Heldenzoon

    Ik denk dat ronde palen ook de oorzaak zijn. Bij een ouderwetse vlakke paal kon je nog inschatten waar de bal naartoe ging…..

  5. marcussboss

    de afwisseling van gras naar kunstgras levert ook blessures op. ik geloof best wel dat het 1 van de factoren is die meespeelt, maar de grootste factor is en blijft het geld????

  6. david1984

    kunstgras is goedkoper,het heeft geen onderhoud nodig.
    eigenlijk mag ajax het ook wel hebben kunstgras.
    als je iedere keer moet lezen hoe vaak het vernieuwd moet worden
    niet normaal.
    ajax is beter af met kunstgras
    het beste gras ligt toch bij feyenoord in de kuip
    ja ik ben niet voor feyenoord hoor,maar dit is de waarheid.

    1. BobbyHaarms

      Asjeblieft geen kunstgras! Ze lopen al 20 jaar te kutten om die grasmat op orde te krijgen maar bouw dan desnoods maar een Ajaxwaardig stadion ipv die commerciële galmbak. Kunstgras is het overwegen niet eens waard.

  7. Iamsterdam2015

    Straks gaan we nog zeggen dat we achterop raken omdat we niet in ieder stadion hetzelfde soort krijt gebruiken voor de strepen……… Ik bedoel PLEASE VERZIN WAT ANDERS!!!!

  8. Iamsterdam2015

    Als aanvulling op mijn vorige bericht: zou het voor Ajax dan wel weer beter zijn want het gras mag dan wel ietsje beter zijn dan de begin jaren van de Arena, het blijft dramatisch.

  9. Velibor

    Gewoon verbieden dat kunstgras en anders net als Twente ,degradatie en tot over 5 jr of zo!

  10. Indojood

    De grote boeman in Manchester is een groot voorstander van kunstgras dus als ik Ronald goed begrijp is de visie van dit heerschap niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van onze voetballers.

Comments are closed.