Ajax heeft plan voor Bosz klaar liggen

0511peter_bosz

Op 24 mei lijkt de nieuwe trainer van Ajax bekend te worden. Inter is besloten dat Peter Bosz de man moet worden die de club de aankomende jaren aan nieuwe successen moet helpen. De huidige club van Bosz (Maccabi Tel Aviv) nog een kampioenswedstrijd en de bekerfinale en Ajax wil deze sportieve verplichtingen respecteren dus na de finale verwacht men een akkoord.

Peter Bosz heeft eerder aangegeven graag nog eens een topclub in Nederland te trainen en heeft daarom ook een clausule in zijn contract laten opnemen waarin deze mogelijkheid zit. Ajax is van deze clausule op de hoogte en verwacht hier ook gebruik van te maken. Ondanks de clausule moet Ajax wel een afkoopsom betalen aan de Israëlische club, op dit moment lijkt het erop dat Frank de Boer deze rekening zal betalen. Toen de Boer voor een vertrek bij Ajax koos is het standpunt ingenomen dat hij dan ook opdraait voor de vergoeding van de nieuwe trainer, wanneer in de tussentijd een andere club voor de Boer bij Ajax aanklopt zal dit met elkaar verrekend worden.

Related posts

71 Comments

    1. De seijs

      Als Bosz komt dan moeten we steunen. Hij is tenslotte voor ajax bezig. Ik wens hem dan ook veel succes.

      1. Johan065

        Dat hij de teams toch altijd aan het voetballen krijgt. Vooral bij Vitesse waar hij elk jaar 11 andere spelers kreeg.

        1. De Ajacied

          Bosz speelt vaak mooi aanvallend voetbal,
          Wij als echte supporters moeten hem wel steunen en niet afzeiken, dus laat je niet kennen en steun Peter Bosz
          Veel succes Peter
          ❌❌❌

          1. HURBIE

            Hoop wel dat de selectie intact blijft ,dat we geen weglopers krijgen die de Boer meeneemt
            Dat ze snel een paar hele goeie versterkingen erbij halen
            Net zo snel als ze Bosz halen

          2. HURBIE

            Iemand van te voren afzeiken is niet oprecht
            Laten we alles eerst maar zien hoe we in de winterstop er voor staan

          3. Litmanen

            Het blijft ook een Jodenclub he? Nu moet De Boer de afkoopsom van Bosz betalen. Kon die kampioenenmaker nou niet gewoon zijn contract inleveren? Respectloos!

          4. EugAjax

            Ligt volgens mij genuanceerder. De Boer wil onder contract uit. Ajax wil hem voor bewezen diensten door de voordeur laten vertrekken, wat inhoud dat ze (gedeeltelijk) lopende contract zullen uitbetalen aan hem. In mijn optiek is dat juist heel netjes en zeker niet te zuinig. Daarnaast zal Tel Aviv een afkoopsom wensen voor Bosz. Het enige wat Ajax wil bewerkstelligen, als Ik goed geinformeerd ben, is dat indien De Boer meteen een nieuwe club heeft, dat die club dan dezelfde afkoopsom aan Ajax voor De Boer betaald, als wat Ajax aan Tel Aviv moet betalen. Lijkt me juist een redelijke oplossing, deal! Dus De Boer krijgt laatste jaar (gedeeltelijk) door betaald en nieuwe club van De Boer betaalt afkoopsom Bosz. Niet te zuinig van Ajax vind Ik dus.

  1. AFCA-075-

    Nou mijne niet. Doe mij maar garry Mink of Eddie howe ofzo(al zou laatstgenoemde niet weg gaan)

      1. Hika77

        Dat was 1 seizoen vanwege ruzie met het Ajax bestuur.
        Johan = Ajax. Peter = 010

        1. Charka53

          En Hika77 als jij ruzie heb met je partner loop je dan ook gelijk naar een ander 🙂

  2. Michel6172

    Had het liever anders gezien maar goed, we moeten maar gewoon afwachten wat het de aankomende seizoen brengen gaat. Dat FDB dit seizoen het zo heeft moeten afsluiten na zoveel successen valt voor hem ook niet mee. Ieder topper maakt fouten. Ik vond hem echt bij Ajax passen en je moet nog van goede aard komen om dat te evenaren wat hij heeft gepresteerd. Ik wens Bosz veel succes!

      1. ajaxhoger

        Ja hij mag er kopen van rond de 10 euro , ik zie het allemaal nog niet gebeuren, de boer moet eerst verkocht worden eer bosz gehaald word , dat word weer een grote soap .
        En spelers zie ik ook niet veel meer komen .

      1. afcamike

        Liever dan een Duitser, dan hadden we vast en zeker in de 90e minuut gescoord tegen de graafschap 😉

  3. Joep

    Mocht Peter Bosz komen dan wens ik hem heel veel succes. Je moet hem ook de kans geven.

    1. Marcie

      Precies, als Bosz het wordt met z’n allen achter hem staan. Eenheid is belangrijk

  4. nick-afca95

    Vind het niet helemaal terecht dat Frank zijn afkoopsom dan moet betalen… Hij heeft echt goed werk geleverd de afgelopen jaren en volgensmij krijgt Ajax ook nog een afkoopsom voor hem. Dat kan je dan toch best met elkaar verrekenen?

  5. AFC98

    Toch juist goed, hij heeft er financieel toen een zooitje van gemaakt bij 010. En met die ervaringen weet hij hoe het niet moet, ook al zit hij in een andere functie

  6. Mauheb

    Trainer zonder Ajax bloed, nee liever niet, maar wat wij ook zeggen en of willen, gebeurt toch niet! Ajax is Ajax niet meer, al lang niet meer.
    Of ie ons nu kampioen maakt of niet! Heb d’r niks mee

    1. Hika77

      Ajax is al jaren Ajax niet meer. Dat begon al jaren geleden naar de arena, arena punten, nieuw logo en de beursgang. Ajax is een bedrijf.
      Maar ja, het blijft je club he?!
      Het brengt ons gelukkig ook vaak mooie momenten want wzawzdb !

    2. AFCA my World

      Als hij ons kampioen maakt en het team weer echt aan het voetballen krijgt, en het in Europa ook wat beter voor elkaar krijgt zijn we zijn verleden zo weer vergeten en gaat hij op onze schouders ! Geef hem gewoon de kans om ons meer trots te laten zijn op onze club ! WZAWZDB . En dat moeten we weer gaan zien !

  7. Arnold711

    Bestuur Ajax, zeur nu niet over een afkoopsom voor Frank. Voor bewezen diensten laat je hem gewoon gaan. Staat ook chiquer.

  8. Valentino

    Johan zag het ook zitten in Bosz, dus waarom wij dan niet.

    Zou een goede keuze zijn.

  9. Geroldkohlen

    Ik heb niks met bosz, er zijn genoeg andere trainers die ook aanvallend spelen, en meer uitstraling hebben dan Bosz! alleen op basis dat hij aanvallend speelt moet hij ons eerste leiden??? vind ik te dunnetjes , heeft hij aantoonbaar ook echt spelers beter gemaakt?? maar goed als Bosz het word, dan zal hij mij eerst moeten overtuigen dat hij meer is dan een trainer die een aanvallende opstelling kan maken! nog steeds hoop ik dat hij het niet word want ons aller Ajax verdiend beter, en mocht het wel zo zijn en hij overtuigd mij dan zal ik er pas achter staan, voorlopig blijf ik erbij dat het een foute keus is!

    1. ajaxhoger

      Nee Paullus niet een , eerder slechter door zijn eindeloos gewissel , en dat komt weer doordat er niet zal goede spelers waren , die had hij moeten eisen , geen spelers da ben ik weg .
      En dat deed frankie niet , hij kroop iedereen in zijn hol .
      In die jaren 4 keer kampioen worden was niet slecht , maar het kwam wel doordat de rest nog slechter was , het eerste dat was het mooiste , met mooi voetbal , ik wens hem ook veel geluk en bedankt .

    2. AFCA my World

      Absoluut geen enkele, heeft spelers uitgeput in hun mogelijkheden, daarna konden ze weg kijk maar naar Kishna en Denswil, nu ging het weer die kant op met Serero,El Ghazi,van de Hoorn, Zivcovic, Fisher en Sinkgraven allemaal spelers die op het lijstje stonden om te vertrekken na dit seizoen omdat ze niet meer voldeden, hopelijk ziet Bosz wel potentie in deze gasten,stuk voor stuk talenten met zeer goede kwaliteiten en groeimogelijkheden, hopelijk vertrekt er van de zomer ook weinig zodat er alweer een goede basis staat ! Ik heb er wel vertrouwen in !

  10. Niels1983

    Steun gewoon je nieuwe trainer deze beste man heeft in zijn verleden gewoon zijn werk gedaan zoals hij zelf ook al aangaf hij is een van de weinige Nederlandse trainers die zijn ploeg aanvallend laat voetballen in tegenstelling tot Vitesse krijgt hij hier met een team te maken ja het kan mis gaan maar het kan ook een prima uitkomst hebben we mogen niet verwachten dat hij hetzelfde presteerd als fdb

  11. Ajacied407

    Ik hoor niemand over de afkoopsom die De Boer moet betalen. Echt te belachelijk voor woorden. Met een matige selectie 6 jaar lang heeft hij miljoenen binnen geharkt en nu moet hij een rekening betalen? Ik schaam me voor Ajax. Begint echt een koude en misschien wel op sommige vlakken een zielige club te worden.

    1. De seijs

      Bijde partijen (ajax en F d Boer ) hebben dit in goed overleg afgesproken. Dus waar zeur jij over.

  12. bloedgroep AFCA

    laten we het 010 verleden ff in het verleden want schijnbaar wordt 020 zijn toekomst….sta altijd achter mijn club…wzawzdb

  13. In memory of J.C.

    Ff weten wat anderen hier nu van vinden want ik puzzel me gek:
    Frank is met zijn laatste kunstje bezig in China met Ajax. Je mag dus stellen dat er vanaf 1 juni 2016 geen sprake meer is van een dienstverband tussen Frank en Ajax. Als Frank vervolgens na 1 juni naar een nieuwe club gaat heeft die club niets maar dan ook niets te maken met een afkoopsom voor een doorlopend contract. Er valt dus tussen clubs en Frank niets te verrekenen wat dat betreft.
    Het enige wat Frank kan doen is een dusdanig salaris bedingen dat hij, en alleen hij, een stuk terug ziet van de afkoopsom die hij mogelijk aan Ajax moet betalen.
    Overigens is het laatste nieuws dat v.w.b dit soort zaken er nog geen overeenstemming is tussen Ajax en Frank.
    Als je oa Vermeer voor een schijntje laat vertrekken vanwege bewezen diensten …….. je hebt een redelijke som geld op de bank ……. je gaat verledenn jaar je “super” verdediger Boilesen een verbeterd contract aanbieden …… Je trainer heeft 4 landstitels binnen gesleept …….. Ga je dan lullig doen over een miljoen of twee?
    Als bovenstaande waar is dan doe ik een erg dringend verzoek aan Marc en Edwin en dat is ……… opzouten en neem die Henrichs meteen mee.
    Ik hoop dat het niet waar is maar ik vrees het ergste en zit me toch wel dwars.

    1. KBouter

      Dat Henrich op moet rotten heeft niets met dit te maken…die Gluiperd moet sowieso weg.

    2. EugAjax

      In mem of JC, zie mijn antwoord aan Litmanen op deze topic. Het zit veel genuanceerder en logischer in elkaar de te proberen deal dan door dit verhaal word weergegeven.

  14. hackitjacki

    Hmm zie liever een combi met Rijkaard. Bosz speelt leuk voetbal maar waar zijn de resultaten??

  15. In memory of J.C.

    Mogelijk kampioen en bekerwinnaar is Israel. Zelfde M&M comp. als hier 🙂

  16. KBouter

    F-Side is totaal tegen de benoeming van Bosz en zal gaan proberen dwars te liggen. Ik vraag me af waar de f-side zich mee bemoeit, toen Jonk ontslagen werd heb ik ze niet gehoord, toen Cruijff opstapte heb ik ze niet gehoord..tijdens thuiswedstrijden hoor ik ze ook niet. Ben benieuwd wie de F – Side dan wel wil, VR Brom zie ik liever ook niet, ik ben nog niet vergeten dat hij met vriend Immers op een podium stond te zingen…we gaan op jodenjacht. Nee, Bost is dé man die we moeten hebben, elk jaar een andere selectie en elk jaar mooi aanvallend voetbal. Ik denk dat Bosz nog meer een Ajaxfilosofie heeft dan Frank d Boer de laatste jaren heeft laten zien op speltechnisch niveau.

    1. De seijs

      vd Brom stond te zingen op het podium met Immers? Dat lijkt me sterk. Ja hij was toen trainer. Maar zong volgens mij niet mee.

  17. Ajaxslied

    belachelijk voor woorden dat Frank de afkoopsom van bosz moet gaan betalen wat een gierige honden bij het bestuur zeg. dit voorspelt weinig goeds over nieuwe aankopen zal wel weer geen geld worden uitgegeven pfff

  18. PvL020

    Ondanks hij bij vele (nog) niet de steun heeft, ik zelf had ook liever een ander gezien, omdat ik nog niet van Bosz overtuigend ben maar goed hij kan kampioen worden en de beker winnen in Israel. Tevens had hij ieder seizoen nieuwe spelers van Chelsea bij Vitesse en presteerde er wel. Dus als hij het wordt dan steun ik hem

    1. f-side64

      nou en goed dat ze zijn de Chelsea huurlingen niet dus he anders waren de fiets tassen wel hoger gekomen dan de plekken van de afgelopen jaren.

  19. VanDattem

    Bosz zal best een goede trainer zijn, maar qua uitstraling en presentatie past hij zo NIET bij alles wat Ajax is!!!

    1. AFCA my World

      Laat je verrassen ! Het zou zo maar weleens des Ajax kunnen zijn,fris en aanvallend voetbal met Amsterdamse bluf ! Precies wat we al jaren willen zien !

      1. VanDattem

        Waarschijnlijk zal ik me wel moeten laten verrassen, want als hij er eenmaal zit gaan we er natuurlijk helemaal voor, maar het gaat me nogmaals niet om z’n eventuele trainersskills in dit geval, maar om een persoonlijkheid die totaal niet bij Ajax past.

  20. Ptr

    Tussenpaus!
    010
    Gaat weer veel geld uitgeven en na 2 jaar is hij weg en zitten we met de spelers van zijn keuze. Standaard recept.

Comments are closed.