Gabri: ‘Uiteraard overweeg ik Ajax ook’

1605-Gabri

Gabriel García de la Torre, beter bekend als Gabri, speelde tussen 2006 en 2010 als middenvelder bij Ajax en traint nu de A1 van FC Barcelona. Tegenover Next Gen is hij duidelijk over een eventuele carrière move: ‘Het is heel erg moeilijk om als buitenlander Ajax te trainen. Maar natuurlijk zou ik het willen doen. Nu train ik de A1 van Barcelona, en mijn doel is om hier zoveel mogelijk trainingen te geven. Barcelona is mijn club, en het liefst zou ik hier mijn carrière voortzetten. Maar uiteraard overweeg ik Ajax ook.’

Het trainersvak vindt Garbi leuker dan zelf voetballen zo vervolgt hij: ‘Het is een hele mooie ervaring, en ook bijzonder omdat ik pasgeleden zelf nog op het veld stond als voetballer. Coachen is wel heel anders dan zelf voetballen, stiekem vind ik het eigenlijk leuker’. Op 2 november 2009 gaf Gabri in een interview aan dat hij zijn carrière graag bij Ajax zou willen afsluiten. ‘Eerlijk gezegd zou ik graag mijn carrière afsluiten bij Ajax. Het is toch mooi om na je carrière te zeggen dat je alleen voor twee prachtige clubs hebt gevoetbald: FC Barcelona en Ajax. Ik ben een trouw persoon. Barcelona heeft me groot gebracht en Ajax heeft mij een nieuwe kans gegeven. Daar ben ik de club dankbaar voor. En dat wil ik tonen. Spelers wisselen tegenwoordig veel van club, maar zo zit ik niet in elkaar.’ Zo lijkt het erop dan het rijtje opvolgers voor Frank de Boer flink aan het uitbreiden is.

Foto: Proshots

Related posts

38 Comments

  1. f-side64

    tja 1 jeugd 11tal van barcelona is totaal anders dan trainer zijn van AJAX

    1. De seijs

      Het zou mooi zijn als hij trainer wordt van ajax en dan nog beter zou doen als F d Boer.

      1. f-side64

        maar frank is opgegroeid in ajax en Gabri niet dat is 1 heel groot verschil

      1. AjaxKat

        Pfff… Hou maar op met dromen jongens. Denk dat we ons er echt bij neer moeten leggen dat Bosz komt. En dat staat volgens mij al een tijdje vast. Zelfs FdB vond hem een paar seizoenen geleden wel Ajax-waardig.
        Sar zegt dat de nieuwe trainer geen Ajax-verleden hoeft te hebben en tegelijkertijd wordt Bergkamp naar voren geschoven als de grote cultuurbewaker van Ajax. De nieuwe trainer hoeft dus geen cultuurbewaker van Ajax te zijn. Dit duidt dus op Bosz. Lees ook verder niks over serieuze andere kandidaten waarmee ze in gesprek zijn.
        Ik baal ervan. Zag persoonlijk liever ook Rijkaard, Jonk of Stam maar denk dat dat te grote personalities zijn voor Overmars en VdSar. Met name MO mag van mij weg en dan liever een Engelse stijl manager met Ajax-hart. Hadden ze met FdB ook kunnen doen.

        1. Geroldkohlen

          ajaxkat je argumenteert goed en ik ben het met je eens, al hoop ik nog steeds dat Bosz niet komt!

        2. Remco425

          Als je pro-Cruijff bent, hoop je dus wel dat Bosz komt. Hij heeft hem namelijk ook naar Israel gehaald en past dus in de lijn van Cruijff…

    2. Remco425

      Wat hadden FdB, LvG, Guardiola, Cruijff en Michels voor ervaring toen ze trainer van het 1e elftal van een topclub werden?

    3. Remco425

      Vond Gabri altijd een goede, maar ondergewaardeerde voetballer. Als hij net zo’n goede trainer is/wordt dan hij voetballer was zouden we een goede hebben aan hem.

      1. Litmanen

        Sorry mannen, maar iemand die de taal niet spreekt gaat onze jonge talenten niet beter maken.
        Daar is iets meer voor nodig dan een beetje steenkolen Engels.

    1. HURBIE

      leuke open sollicitatie van hem ,
      Maar denk niet dat hij daar voor geschikt is

    2. rickert

      Voor de toekomst zou het best kunnen. Altijd een speler geweest met veel overzicht.. als hij als trainer die kwaliteiten ook heeft, kan het een goede zijn.

    3. huub

      Laat hem maar eens lekker rijpen bij Barcelona enkele jaren dan zien we wel.

  2. DanielenRico

    Ik dacht dat die ons vergeten had joh! Waarom geven hem niet snel een contract als jeugdtrainer ofzo iets

      1. DanielenRico

        Of een adviseur of fysiotherapeut of een assistent trainer bij de F tot en met C. Iets dat hij aan Ajax vast blijft

    1. Ajaxslied

      Waarom??? Hij krijgt die vragen gewoon gesteld van journalisten en geeft er gewoon antwoord op

      1. Litmanen forever

        Is Wim Jonk geen optie? Heeft nu toch geen werk en werkt volgens het Cruijf-systeem.

      2. Litmanen forever

        Is Wim Jonk geen optie? Heeft momenteel geen werk en is een trouwe volgeling van het Cruijff-systeem.

        1. Litmanen

          Zouden mensen nou eens een half jaar niet met Jonk op de proppen kunnen komen? De man heeft nog nooit een volwassen elftal getraind. Laat hem lekker in Volendam gaan oefenen voor het grote werk.

          1. In memory of J.C.

            Hoeveel volwassen elftallen had Frank onder zijn hoede voordat hij het eerste ging leiden? Juist. Liever een trainer met frisse ideeën en het juiste spelinzicht dan blijven zeuren om een verrader.

  3. ajacied078

    zou wel een stunt zijn. aub met poulsen als assistent dan dan leren we nog een beetje mannen worden ook 🙂

  4. Joep

    Als voetballer was ik fan van hem. Misschien is hij in de toekomst een optie. Nu komt dit te vroeg.

  5. FdB=Ajax

    Ik weet dat heel veel mensen het met mij oneens zullen zijn en ik heb zelf ook een haat/liefde-verhouding met ‘m, maar ik zou het wel een stunt vinden als van Gaal nog een laatste kunstje komt doen. Al is hij soms wat achterbaks geweest en is hij in Engeland ook echt een clown (die slecht gepresteerd heeft), toch voldoet hij in veel opzichten toch wel aan wat Ajax op het moment zoekt. Het is een Ajax-man, is streng en doortastend en kan zeer goed met jonge gasten omgaan.
    Waarschijnlijk gaat het toch niet gebeuren, maar ik zou het wel eens willen zien…

    1. emilio74

      ik snap je erin. maar weet het niet met van Gaal hoor. tegenwoordig is de jeugd erg verwend , en Louis is erg dominant. Maar je weet nooit!!

      1. BobbyHaarms

        Nee geen van Gaal ik wil die Judas echt nooit meer in ons stadion zien, er zijn meerdere mensen die streng zijn dan halen ze maar iemand uit Noord Korea maar nooit meer die van Gaal.

Comments are closed.