Verplaatsing sportpark de Toekomst voorlopig van de baan

De_Toekomst

Er lopen al een tijdje plannen om het huidige trainingscomplex van Ajax, sportpark de Toekomst, te verplaatsen waardoor er op de huidige locatie een compleet nieuwe woonwijk kan worden gebouwd. Ajax zou hierbij de mogelijkheid krijgen om een nieuw complex te bouwen dat ‘De Nieuwe Toekomst’ gaat heten en zou in de ogen van Ajax moeten uitgroeien tot ‘de beste jeugdopleiding van de wereld’. Vooralsnog heeft de gemeente Amsterdam het plan echter afgewezen.

Voornaamste reden voor de Gemeente Amsterdam is het financiële risico dat ligt tussen de 13 en 75 miljoen euro, afhankelijk van het aantal woningen. De situatie bij het ontwikkelen van het gebied bij de Arena is gecompliceerd. De plek waar duizenden woningen moeten verrijzen valt binnen de gemeentegrenzen van Ouder-Amstel, maar Amsterdam heeft 100 van de 190 hectare in bezit. Andere grondeigenaren van het projectgebied zijn onder meer de NS, Rijkswaterstaat en Ajax, dat De Toekomst heeft gebouwd op de eigen grond. Ouder-Amstel wil De Nieuwe Kern ontwikkelen, maar kan niet zonder de medewerking van andere grondeigenaren.

Bij het realiseren van een nieuw sportpark spreekt Ajax tevens de ambitie uit om hiermee definitief een stap te zetten naar de beste jeugdopleiding ter wereld. Tevens speelt het ook een grote rol dat Ajax momenteel twintig hectare in bezit heeft en in het nieuwe plan zou de club naar veertien hectare gaan. Echter zijn de plannen voor een Nieuwe Toekomst bij Ajax geschat op 27 hectare. Ouder-Amstel is bereid in die wens mee te gaan, maar moet ook Amsterdam en andere grondeigenaren tegemoetkomen. Na het zomerreces wordt een definitieve beslissing genomen over De Nieuwe Kern.

Bron: Het Parool

Related posts

9 Comments

  1. Amoebe

    Zo een complex begint nu pas een beetje “te zetten”…begroeiing, infra..en dan weer overhoop halen.

    Ik ben voor vooruitgang maar soms even pas op de plaats kan zeker geen kwaad.

  2. Velibor

    Als de gemeente dat wil dan laten ze gelijk maar een heel nieuw stadioncomplex met jeugd en trainingsvelden ernaast ergens projecteren oid haha.

    1. BobbyHaarms

      Ik vind alles best, maar wil je terug naar de beste jeugdopleiding van de wereld zal je tot in alle gelederen de ruimte en de faciliteiten moeten krijgen die nodig zijn. Support vanaf de zijlijn van ons hoort daar uiteraard ook bij. Dus waar blijft nou ons supportershome????!!

  3. RobbyZ

    Lekker zo laten! De jeugd kan nu zien waar ze ooit komen te voetballen als ze hun best doen. Is toch een mooie motivatie!

  4. De seijs

    Ja alles zo laten. Het begint nu net een beetje wat te worden. En de beste jeugt opleiding? Voor wie?

  5. AFCA my World

    Jongens kom op, als je als Ajax vooruit wil kun je toch de beste dingen gebruiken die er zijn en komen, dus laat de directie het maar opknappen, en wij willen wel zo snel mogelijk een fantastisch supportershome dat als eerste !!!

Comments are closed.