Spelers reageren op vertrek De Boer: ‘Het is zijn keuze maar het blijft wel raar’

0508graafschap-ajax_dijks

Nadat het vandaag officieel is geworden dat Frank de Boer vertrekt bij Ajax werd er donderdagmorgen natuurlijk ook aan de spelers om hun mening gevraagd. Binnen de selectie van Ajax heersen gemengde gevoelens over het vertrek maar als een verrassing komt het echter niet.

‘Mitchell Dijks laat weten dat het aan de ene kant wellicht wel goed is maar aan de andere kant ook weer niet. ‘Ik heb geen idee eigenlijk maar het blijft natuurlijk wel kut maar het zij zo en wij moeten verder’. Ook Davy Klaassen reageert en voor hem kwam het nieuws niet onverwacht. ‘Het klopt dat het geen verrassing is maar als het moment dan echt daar is is het wel vreemd. Ik heb geen idee wie het nu gaat worden en weet net zoveel als jullie’. Daley Sinkgraven, die door De Boer naar Ajax is gehaald, staat achter de beslissing van zijn trainer. ‘Wij kunnen er alleen maar achterstaan. Natuurlijk vragen we ons af wie hem vervangt, maar daar hebben wij sowieso weinig over te zeggen’. Nemanja Gudelj laat tot slot weten dat hij het betreurt maar wel begrijpt. ‘Jammer natuurlijk. Een goede trainer. We hebben alleen maar lovende woorden over voor hem. Tegelijkertijd gun ik hem ook een mooie club’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

42 Comments

  1. dickst14

    Hopelijk leest de TD ook deze reacties. Geen Peter Bosz aub. Had bij Vitesse altijd uitstekend materiaal maar eindigde nooit hoog en altijd excuses.

    1. De Ajacied

      De chemie tussen spelers en Frank was wel aardig geslonken dacht ik zo te zien, dus ze zullen echt niet allemaal treuren hoor,
      Schöne, Bazoer, Fischer,
      EL Ghazi, etc
      ❌❌❌

      1. AjaxKat

        Off topic (nou ja…): Valentijn Driessen zei net op Radio 2 dat de directie (Vd Sar volgens mij) zei dat de nieuwe hoofdtrainer niet een Ajax-verleden hoeft te hebben (hallo Bos!). Driessen zei ook dat de kans echt aannemelijk is dat Bos het wordt en dat dit waarschijnlijk al weken intern bekend is. En ik lees ook net elders dat juist Bergkamp nu naar voren wordt geschoven als de grote cultuurbewaker van Ajax (wederom: hallo Bos!).

        Zie die kakkerlakken nu al foto’s bewerken voor social media met teksten als: “een hele club Ajacieden, als ze maar luisteren naar 1 Feyenoorder.”
        Ben er nu al doodziek van.

        1. Litmanen

          Blijf het raar vinden. Bosz is voor veel geld een half jaar geleden door Jordi gehaald.
          Ook lullig voor Frank dat het salarisplafond losgelaten wordt! Hadden ze vorig jaar ook kunnen doen.

          Verder, Bergkamp, ach, beetje zielig. Kan nooit trainer worden, zelfs niet van de A of B junioren. Zijn vliegangst zorgt daar voor. Misschien toch maar 100% voor hockey gaan.
          Dus, hem bij het a elftal houden is zinloos denk ik. Verder is Bosz iemand die zich niets laat voorschrijven door mensen die zijn verantwoordelijkheid ondermijnen. Dus die cultuurbewaking is gebakken lucht.

          1. HURBIE

            Die Bosz maakt meer stuk als dat hij zal opbouwen
            Wordt ook niet door de achterban gesteund
            LIEVER Stam die kan de spelers al ,of Jonk

  2. ajax26

    Ik vind het wel kut.
    Als er een andere trainer komt en geen beter materiaal dan blijft het zelfde qua voetbal.
    Dat is mijn mening

  3. woody79

    de spelers zijn er klaarblijkelijk niet rouwig om. De chemie was dus weg

  4. Hazez

    Die vijfde titel had je moeten pakken Frank !!! Op basis daar van geef ik er niks om dat je gaat … Toch bedankt voor de vier titels succes verder

      1. f-side64

        dat kan frank wel door zijn foute wissels en opstellingen heeft dat zeker 9 punten gekost

        1. FdB=Ajax

          Jij altijd met je “foute wissels”…
          Je weet toch nooit hoe een wissel uit gaat pakken?! Foute wissels bestaan niet, hooguit ongelukkige/gelukkige..

      2. Indojood

        Zo werkt het nou eenmaal in het voetbal. De trainer is verantwoordelijk. FdB heeft terecht voldoende krediet om niet ontslagen te worden maar er zelf met Ajax uit te komen. Feit blijft dat we de laatste twee seizoenen niks gewonnen hebben en de laatste 3 jaar het voetbal doodsaai was.

    1. Amoebe

      De vijfde titel hadden de spelers moeten pakken.

      Als die gasten het gras op hadden gevreten dan had het geen donder uitgemaakt wie er stond opgesteld!

      Ze speelden tegen de graafschap die elke speler die op de bank zat had voldoende moeten kunnen brengen.

      Het niet halen van deze titel verwijt ik puur de spelers en niet de trainer.
      Ik zeg daarmee niet dat De Boer geen fouten heeft gemaakt maar dit hadden de spelers zelf kunnen opvangen.

      Ik ben echt helemaal klaar met die stompzinnige opmerkingen.

      Iedereen die heeft gevoetbald weet dat de spelers zelf bepalen wat er gebeurd op het veld….hoe hard de trainer ook staat te schreeuwen.
      Spelers maken en breken een trainer….in dit geval hebben ze hem gebroken met onvoldoende inzet en blijkbaar te beperkte kwaliteit!

      Dus elke speler die kritiek heeft kan beter zijn hand in eigen boezem steken (nee niet in de spiegel kijken want dit kut cliché heb ik volgens mij al 1000x gehoord dit seizoen).

      Al negatieve reacties de afgelopen dagen aan het adres van De Boer vond ik buiten proportioneel en treurig.

      Ik hoop dat ze in de komende jaren weer zo een normale, nuchtere trainer weten te vinden die niet met winden mee waait en stabiel zijn eigen koers blijft varen.

      Denk je nu echt dat De Boer geen aanvallend voetbal wilde spelen, acties over de flanken, een echte nummer 10?
      Hij heeft verdomme zelf zo de wereld veroverd met Ajax!!!!
      Hij zag ook gewoon dat die kwaliteit er niet was en ook niet was te halen voor Ajax….met geen 500 miljoen op de rekening hadden die spelers hierheen gekomen.

      Ik verzoek iedereen dus even meer vanuit zijn verstand te praten ipv zijn emoties!!!!

      1. Ajax 010

        @amoebe
        Een lang verhaal, maar volledig mee eens ! Geen idee of Peter Bosz de juiste trainer is voor het huidige Ajax; vind het in ieder geval een intelligente vent met een mening en een trainer die aanvallend denkt. En om hem nu al af te fakkelen enkel en alleen omdat hij een Feyenoord verleden heeft is zo jammerlijk kortzichtig.

        1. Amoebe

          Eens….het verleden moet niet uitmaken maar juist de visie van de desbetreffende!

          Op dit moment wordt een heel leger mensen met een Ajax verleden ook afgefikt tenslotte.

        2. AFCA my World

          Ben toch blij dat Frankie vertrekt,je ziet al langer dat er geen chemie meer was,hij maakte ook rare keuzes het laatste jaar,haalt Heitinga en laat Schone blijven en zet ze beiden op de bank en/of tribune, bovendien veel foute wissels in het laatste seizoen, en hoewel velen het er niet mee eens zijn lijkt Bosz mij toch een goede vervanger, een man met visie en daadkrachtig en heeft een voorliefde voor aanvallend voetbal !

      2. dickst14

        je kunt het de spelers ook niet echt kwalijk nemen. Als ajax had geiinvesteerd in een routinier dan had die ajax bij de hand genomen. nu was de oudste speler 23 of zo. verkeerde zuinigheid kost maar weer 15 miljoen.

  5. Mooi

    Ik vind dat de spelers hem hebben laten zakken en dan neem je de juiste beslissing .

  6. Hika77

    Bedankt voor de mooie 5,5 jaar maar ik ben wel
    blij met een frisse wind!

  7. stylo1984

    Jammer dat Frank weggaat, misschien beter voor hem en vind ie een mooie club, hoop alleen dat we er 1 voor terug krijgen die het nog beter doet en het aanvallende spel van Ajax weer gaat laten zien

  8. stylo1984

    Jammer dat Frankie gaat, heeft veel goede gebracht ondanks dat er een boel succes supporters hem liever zien gaan, hoop dat hij een mooie club vind. Nu maar kijken wat we er voor terug krijgen, hoop op het mooie aanvallende spel wat we altijd gewend waren!

  9. stylo1984

    Frank bedankt! Hoop dat je een mooie club vind en dat de gene die je gaat opvolgen het nog beter gaat doen. We willen dat aanvallende spel van AFC weer zien!!

    1. FdB=Ajax

      haha dat zou geniaal zijn. Maar ja, dan ken je net zo goed hopen op Frenkie Rijkaard

  10. Ajax nr 1

    Ze begrijpen het wel zeggen ze Pfff Ik hoop ook dat ze begrijpen dat als ze wat harder hadden gewerkt Ajax kampioen had geweest. Schaam me nog steeds,heel diep zelfs.

  11. Jeroen-AFCA

    Bosz is goeie trainer geef t je te doen ieder jaar 20 nieuwe spelers hij kon helemaal niet bouwen ik zie em graag komen

  12. Niels1983

    Mooi gesproken Amoebe van mij had hij mogen blijven nu er toch een ander komt begrijp ik niet de commotie rond bosz Cruijff is ook even Feyenoorder geweest de reden dat hij niet hoog eindigde heeft te maken met het feit dat Vitesse op dat moment alleen maar individuele kwaliteit had maar geen team het gaat erom dat bosz zijn ploegen altijd aanvallend laat voetballen

  13. Mauheb

    Geef Ajax zijn gezicht terug!! Pretenderen we al jaren?? Moet je nodig zo’n kakkerlak aanstellen? Waar zijn ze toch mee bezig zeg!
    Trouwens wie je daar ook neerzet, met dit materiaal is niks te halen, gewoon in z’n geheel de bezem erdoor “te beginnen bij het bestuur”
    En dan als de sodemieter Jonk terug halen!

  14. f-side64

    dit komt ook door de rvc die te beroerd is om te investeren in ervaren spelers want als ze wel hun knip hadden getrokken was frank zeker gebleven

    1. BobbyHaarms

      We hebben een trainer nodig met bezieling! Nou als er 1 bevlogen is dan is het onze Sjakie Swart wel. Als assistent ipv dooie Dennis 🙂

  15. Michel6172

    Idd f-side64, daarom blijf ik ook zeggen; als wie dan ook komt met diezelfde beperkingen moet doen als die FDB heeft gehad wordt het weer een gepuzzel en is het net weer niet. Ze moeten eens durven die knip open te gooien.

    1. f-side64

      djw Michel 100 + miljoen op de bank en wat kopen ze een waardeloze Serviër en 1 Friese kuifje genaamd d. sinkgraven die is nog te slecht voor het Belgische g 11tal.

  16. Bert62

    De spelers hadden het in de tweede helft volgens mij al opgegeven en zo PSV in de kaart gespeeld. Misschien kan Cocu beter trainer worden van Ajax.

  17. bloedgroep AFCA

    Bosz halen? volgend jaar de aandelen nog lager…moet de RvC niet zakken vullen ipv legen?

Comments are closed.