De Boer wil Trustfull meenemen naar nieuwe club; Bergkamp, Spijkerman en L’Ami blijven wel

0703Orlando_Trustfull

Frank de Boer wil assistent Orlando Trustfull meenemen naar een nieuwe club, zo verteld hij tegenover Voetbal International . De komst van Trustfull zorgde dit jaar voor onrust in de technische staf, zo beaamde de vertrekkend Ajax coach de geruchten.

‘Dat het met de staf beter had kunnen lopen, dat is voor iedereen duidelijk. Maar het heeft totaal geen invloed op de spelers gehad en ook niet op mijn beslissing. Ik sta echter nog volledig achter het besluit om Trustfull toe te voegen aan de technische staf, om voor een frisse wind te zorgen. Ik ben ook nog altijd vastberaden om Orlando mee te nemen naar een volgende club.’

Assistenten Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman en keeperstrainer Carlo l’Ami blijven bij Ajax ondanks het vertrek van De Boer. Dat heeft directeur Edwin van der Sar donderdag eveneens tegenover Voetbal International laten weten. ‘We zijn zeer tevreden over hen, zij waarborgen de filosofie.’ Van der Sar ziet een enorm belangrijke rol weggelegd voor Bergkamp. ‘Hij is daarbij de cultuurbewaker van Ajax.’

Bron: VI.nl

Related posts

25 Comments

  1. Amoebe

    Toch verrassend…..zou bergkamp zelf hebben aangegeven niet weg te willen of heeft hij meer vertrouwen in Orlando?

    Ik dacht dat de boer en bergkamp juist erg gelukkig met elkaar waren!

    Blijft toch gissen….eigenlijk zouden ze verplicht een openbaar dagboek moeten bijhouden voor ons!

    1. Valentino

      Als je kijkt hoelang Frank en Dennis al samenwerken is dit best verrassend.

      1. creutz1977

        ik had liever gezien dat trustfull bleef… is een man met uitstraling en kennis…

  2. jojocoolio

    Tja… Trustfull waar kwam die ook alweer vandaan 😉
    (Voor de iedereen die problemen heeft met
    Bosz)

    1. fjonkman

      Wat maakt het uit of Trustfull ooit voor Feyenoord heeft gevoetbald? Heb hem altijd een goeie creatieve voetballer gevonden en ik vond het jamner dat ie nooit bij Ajax kwam voetballen. En laten we eerlijk zijn… Sinds hij erbij is zat er wel meer balans in het elftal en dat was aan de resultaten ook te zien. Jammer dus dat hij weggaat..

    2. AjaxKat

      Trustfull is een geboren Amsterdammer die in de jeugd van Ajax speelde en later bij F’noord in het 1e. Kan me dan heel goed voorstellen dat je dan een band met Ajax hebt.
      Zelfde geldt ongeveer voor Ooijer in bijna dezelfde situatie. Beiden hebben gewoon binding met Ajax en kunnen dat uitdragen naar de fans.

      Peter Bos heeft dat niet. Dat is waar de schoen wrikt bij veel fans. Heb ‘m ook nooit iets positiefs horen zeggen over Ajax. Of dat ie stiekum fan was (zoals V.Breukelen). Helemaal niks. Jol bv. had nog wat goeds neergezet in Engeland waardoor hij bij Ajax (redelijk) goed werd ontvangen. Ook dat heeft Bos niet.
      Beenhakker was in z’n hart ook voor F’noord maar had meerdere periodes bij Ajax gewerkt voordat ie naar 010 ging.

      Ajax krijgt waarschijnlijk dus een trainer die geen binding met de club heeft en amper wat heeft gepresteerd als hoofdcoach.

      Daarom wordt Bergkamp nu zo naar voren geschoven als de grote cultuurbewaker zodat Bos dat niet hoeft te zijn. Want dat is ie niet en zal ie (voorlopig) niet worden.

    3. ajacied078

      svv.. svv-dordt90 ofwel fc dordrecht. vitesse. feyenoord tsja mooie carierre opgebouwd buiten amsterdam maar blijft een amsterdammer. en ajax supporter in hart en nieren zoals wij allemaal hier hopelijk. en een uitstekend trainer met een vrouw waar je u tegen zegt 😉

  3. AFCA-075-

    Ja dat zei ik halverwege het seizoen al: 2 kampen. De boer en trustful tegen bergkamp, Spijkerman en L’ami.

  4. AFCA-075-

    Zei in de winterstop al: 2 kampen. Die splitsen nu op. Tactisch schijnt trustful een hoop te bepalen.

  5. Indojood

    Als FdB weg is bij Ajax komt er nog wel meer shit naar buiten. Ajax heeft het zelf laten dooretteren nadat ze bevindingen van Ling genegeerd hebben en voor de makkelijke weg kozen met het wieberen van Jonk.

  6. EugAjax

    Goede keuze om Bergkamp, cultuurbewaker,Spijkerman, en l ami te houden en nu een goede trainer die bij de Ajax visie past. Persoonlijk denk ik aan vd Brom, Rijkaard met Ten Cate of misschien een verrassende keuze Seedorf. Als laatste optie Van Gaal die ondertussen Kluivert klaar stoomt. Alleen zal VG alleenheerser willen zijn en niet Bergkamp als cultuurbewaker dulden. Dat zou mijn inziens wel moeten en anders niet dan maar

  7. KBouter

    F-side is totaal tegen de benoeming van Bosz ( omdat het een 010 is), terwijl..en ik denk dat echt Bosz een trainer is die meer aan de Cruijff filosofie houd dan F d Boer ooit heeft gedaan. Bosz kreeg elk jaar een nieuwe selectie en elk jaar speelde hij aanvallend mooi voetbal, waar bemoeit de F-Side zich mee..een half jaar geleden toen Jonk ontslagen werd, toen hadden ze hun mond open moeten trekken, en toen Jopie er de brui aan gaf.vd Brom willen ze ook niet, die zong een paar jaar geleden nog met Immers..Hamas Hama.. ect, ben benieuwd wie de F-Side dan wel wil.

    Hoop niet dat ze kiezen voor Trustfull…..want waar voetbalde die eerder ook alweer voor?

  8. De seijs

    Ja als Bergkamp niet durft te vliegen dan houd het op. Dan scheiden de wegen.

Comments are closed.