Heitinga zat zich te verbijten op de tribune: ‘Mijn voeten jeukten’

0508graafschap-ajax_younes

John Heitinga aanschouwde het duel tussen De Graafschap en Ajax afgelopen zondag vanaf de tribune en loopt zoals menig Ajacied nog steeds met een kater rond. Heitinga maakte het in 2007 zelf mee en weet dat dit enorm hard aankomt bij de spelers.

‘Het is nog niet te bevatten dat je het kampioenschap tegen een laagvlieger als De Graafschap verspeelt. Frank de Boer noemde het een hele nare droom en dat is het ook. De 1-1 kan gebeuren maar dan heb je nog 35 minuten om dat recht te zetten en dat moet een club als Ajax lukken. Ik kan je vertellen dat mijn voeten jeukten op de tribune. Dit draag je de rest van je carriere mee’. Ook bij het Nederlands Elftal is het momenteel kommer en kwel en ook dat doet Heitinga pijn. ‘Er loopt genoeg kwaliteit rond en mijn generatie neemt nu langzaam afscheid. Het moet weer een juiste mix worden want twee eindtoernooien zonder Nederland kan ik niet aan’.

Bron: Het Parool

Related posts

31 Comments

    1. HURBIE

      Ook jij heb de kans niet gehad van FDB terwijl hij schreeude om ervaring in het team

      1. HURBIE

        klote site weigerde weer ,nog een keer geschreven Toen stond hij twee keer

  1. Wesleyvandijk98

    En terecht iedereen met een Ajax hart zat raakten het vooral iemand als Heitinga een echte Ajacied voelt dat

  2. Teuntje

    Beste mensen, we kunnen wel blijven treuren, maar het seizoen is ten einde. Onze boys hebben het, helaas, laten liggen, PSV ging er vol voor en is de kampioen.
    Ik denk dat iedereen zich heeft zitten verbijten, maar blijven terugkijken heeft geen zin. Volgens seizoen is waar we ons vanaf nu op moeten richten en laten we dat met elkaar dan ook vol gaan doen!

  3. Rinus

    Nou Teuntje, mooi gezegd, maar ik ben hier nog wel ff ziek van hoor, en denk vele met mij hier….

    1. Teuntje

      Ik ook hoor Rinus, maar dat klotegevoel helpt je geen steek verder, toch? Vandaar dat ik er maar een streep onder heb gezet. Beter voor m’n hart?

  4. Iceman

    Wij moeten straks hopen dat wij mooie wedstrijden van Ajax gaan zien hopelijk niet één maar een heleboel met mooie aanvallend voetbal dan gaat die klote gevoel wat wij hebben als Ajacieden wel weg vergeten gaan we het niet maar het zal wel weg hoop ik dan

  5. Cootje Adriaanse

    Ik zie nu pas op YouTube diverse filmpjes van supporters van verschillende clubs uit de Eredivisie die massaal los gaan zodra ze horen dat Ajax 1-1 heeft gespeeld.

    De Kuip: “helemaal niets in Amsterdam” en “Boeruh Boeruh”

    Zo ook in de Euroborg…

    De Galgenwaard…

    Wat een haat tegen Ajax.

    En wat hebben we onszelf voor lul gezet.

      1. Velibor

        Tja als je helemaal nooit wat wint dan zal dit wel lekker zijn,het zijn eigenlijk stumpertjes als je zelf verliest en dan juicht omdat een ander niet wint,in duitsland hetzelfde met bayern hoor, afgunst(komst) verloochent zich niet.

  6. Michel6172

    Heb z’n tijd gewoon nodig om zo vernedering boven te komen. Tuurlijk blijft Ajax de club van je hart en hopen op een betere seizoen die we wel goed afsluiten. Daar moeten we maar gewoon weer voor gaan, maar wat een kulere gevoel zeg. Dat moet ieder maar gewoon op zijn manier verwerken met de tijd. Ajax 4-ever and ever!!

  7. EugAjax

    Als Heitinga een hoger nivo had bereikt dan had hij echt zijn jeukende voeten kunnen laten spreken. Lijkt me wat makkelijke retoriek om bij de fans in goede wil te komen. Laten we duidelijk zijn. Werkelijk geen enkele Ajacied vind dit leuk. Niet degene die er direct betrokken erbij zijn en ook niet degene die aan de zijlijn staan. Het gebeurt echt overal, zie dit weekend in La Liga vergelijkbaar geval. Levante – Atletico. Levante al gedegradeerd en toch 2-1 winnen dag kampioenschap Atletico! Dus ja het is voetbal en vaak wint Ajax en soms niet maar we blijven de grootste, mooiste en succesvolste club van Nederland. Dus we komen hier weer sterker uit.

    1. BobbyHaarms

      Ik hoop het EugAjax, maar dan zal er eerst heel veel moeten veranderen bij Ajax want momenteel sla je Europees nog geen deuk in een pakje boter. En dat mag de directie zich mede aanrekenen (verkeerde zuinigheid ten top)

  8. EugAjax

    Denk dat het meevalt. Paar veranderingen ja maar het is allemaal niet zo erg als meesten denken. Met aankopen Huntelaar, Ziyrch en goede buitenspeler heb je meer ervaring, creativiteit en snelheid. Dat zou het laatste zetje moeten geven. Europees was niet best maar ook beetje scorebord journalisitiek. Tegen Rapid speelde Ajax in Wenen vrij goed alleen niet constant dus toen helaas 0-2 naar 2-2. Thuis na twee individuele fouten bijna terug en geplaatst. In EL zowel Molde als Celtic was uitgeschakeld bij bijv knock-out systeem. Helaas was het poule systeem. Ik wil alleen maar zeggen het gewenste kwaliteit impuls hoeft helemaal niet zo groot te zijn. Komt bij dat we slechts op 2 punten zijn geëindigd met een 2e keus defense vlak achter ploeg die, vinden de meesten, zo fantastisch Europees seizoen had. Er moet wat gebeuren zeker ook op organisatie vlak, meer consistent beleid en minder frictie. Meer voetbal DNA in alle geledingen binnen club niet alleen jeugd opleiding en eerste elftal. Kortom ik ben niet pessimistisch.

    1. BobbyHaarms

      Bestuur en RVC mogen hier wat mij betreft gerust een voorbeeld aan nemen.

Comments are closed.