AD: De Boer geeft Ajax vandaag duidelijkheid

0710ajax-panathinaikos_DeBoer

Volgens het Algemeen Dagblad gaat Frank de Boer vandaag met Ajax om de tafel. De Boer had al eerder aangegeven nog voor de trip naar China van aanstaande vrijdag de club duidelijkheid te geven over zijn toekomstplannen. De Boer heeft nog een contract tot volgende zomer bij Ajax.

De Boer heeft nog geen concrete aanbiedingen van interessante clubs, terwijl zijn contract nog een jaar doorloopt. Stoppen bij Ajax is daarmee ook een sprong in het onzekere: de vacante posities liggen in de Europese (sub)top niet voor het oprapen. Daarnaast is de vraag hoe de Ajax-top er zelf instaat, zowel sportief als zakelijk gezien. Contractueel heeft de club geen reden om De Boers contract zomaar te ontbinden: de trainer heeft een afkoopsom van ruim twee miljoen euro.

Het enige wat De Boer nog lijkt te kunnen verleiden tot een langer verblijf, is een perfect plaatje van randvoorwaarden: een vernieuwde staf, grondige versterkingen, een verhoging van het salarisplafond én het volledige vertrouwen van de directie en technisch hart. De kans dat Ajax aan dat hele palet voldoet, is niet heel groot. Het bereidt zich achter de schermen al voor op een vertrek. Peter Bosz is volgens het Algemeen Dagblad de belangrijkste kandidaat om De Boer op te volgen.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

71 Comments

  1. Valentino

    Ben benieuwd, zou me niet verbazen als hij nog een jaar blijft. Mits er wel spelers bij gaan komen die wat toevoegen.

    1. De Ajacied

      Ik denk en hoop ook een beetje dat hij vertrekt,
      Niets tegen Frank, maar denk dat het tijd wordt voor nieuw bloed voor de groep.
      Frank bedankt voor alles en heel veel succes in je verdere trainers carrière
      We zullen je nooit vergeten ajacied
      ❌❌❌

    2. Charka53

      Inderdaad Valentino als Marc zijn beurs eens open trekt is de kans dat Frank blijft toch aanwezig lijkt mij , zo niet zou ik het begrijpen als hij stopt omdat we dan niets meer in Europa te zoeken hebben.

      1. AjaxKat

        Juist, maar ik vind dat zowel FdB als M.O. mag nadenken over een vertrek. Dat het FdB niet meer lukt om z’n ploeg scherp te krijgen voor een kampioenswedstrijd valt hem wel aan te rekenen. Ook dat t hem niet lukt om veel spelers beter te maken (Fischer, Sinkgraven, Zivko) en persoonlijke problemen met spelers, vind ik zíjn schuld. Het aankoopbeleid (of misschien het gemis daarvan) van M.O. was ook echt belangrijk in het mislopen van prijzen en de vroege Europese afgang… Vorig seizoen ook al.

        Ben bang dat het Bosz gaat worden. Met een raskakkerlak aan het roer gaat Ajax letterlijk en figuurlijk (nog meer) z’n gezicht verliezen. Laat dan Stam FdB opvolgen.

        En als ik heel eerlijk ben vrees ik dat Milik, Schöne, Klaassen en misschien ook Bazoer binnenkort al weg zijn.

        1. Charka53

          AjaxKat je heb wel gelijk dat Frank zijn ploeg niet scherp krijgt maar ligt het ook niet aan enkele spelers die er soms bij lopen dat ze niet weten wat ze er eigenlijk doen.
          Dat we misschien wat spelers kwijt gaan raken behoord tot de mogelijkheden en als ik Bazoer zijn reactie na het slechte spel van zondag heb ik het idee dat hij er helemaal klaar mee is.
          Als het Bosz moet zijn is het zo hij laat ze misschien weer aanvallender voetballen en ja hij is dan wel een kakkerlak maar Johan heeft daar ook gespeeld en maakte ze wel kampioen en hij wordt nog steeds vereerd door ons, dus dus Geef Bosz een kans als hij het wordt.

          1. Charka53

            En HURBIE denk je dat hij dat aan kan ? een bekende zij een keer een goed paard hoeft geen goede ruiter te zijn.

  2. paullus

    ik denk eigelijk dat hij klaar is
    en dat hoop ik ook
    de laatste 3 jaar zijn toch een drama en dit jaar helemaal als je de schaal verspeelt tegen de graafschap en dan europees totaal weg gevaagt worden
    tijd voor een nieuwe wind
    en bedankt de boer

    1. Ajax nr 1

      Jij zegt precies wat ik bedoel paullus 🙂 en je vergeet alleen de rest van het zooitje wat zijn zakken vult nog

    2. ajaxhoger

      Ik hoop dat hij vertrekt , dat antievoetbal van de laatste 3 jaar kan ik missen als kiespijn , natuurlijk deed hij niet alles slecht , maar iemand beter maken dat was er niet bij met dat angsthazen voetbal , veelste weinig kwaliteit ook in de selectie , je kan wel krampachtig vast blijven houden aan je jeugd, maar als die niet voldoet ben je klaar

  3. Iceman

    Frankie ????????, En als Frank blijft moet er veel veranderen volgens de kranten, andere staf salaris plafond moet worden aangepast, versterking moet er komen die direct kunnen worden gebruik en het vertrouwen moet weer worden herstel met de staf en supporters als de Ajax top dit aan Frank kan garanderen dan heb je kans dat Frank blijft anders is het Bye Bye Frank ben ik iets vergeten? Dan mijn excuses er voor.

  4. Jeroen68

    En geen Bosz !!! Dat is een kakkerlak !!! Heeft 010 bijna naar de klote geholpen, het is hem helaas alleen niet gelukt.

  5. Kuijff

    Qua prijzen heeft De Boer het ontzettend goed gedaan en daar ben ik hem dankbaar voor.

    Het al langer sluimerende gevoel dat de koek op is, kende zondag een enorme opleving. Voor hem en Ajax is het volgens mij beter dat er iets nieuws komt.

  6. BobbyHaarms

    Tenzij Frank ineens het licht gaat zien en Ajax weer laat voetballen zoals het bij Ajax hoort denk ik dat een frisse wind niet verkeerd zou zijn want het spel is werkelijk waar om te janken, en dat al enkele jaren. Wat Frank zelf betreft denk ik dat de randvoorwaarden het belangrijkst zijn. Wordt de hand wederom op de knip gehouden dan is Frank foetsie.

    1. Litmanen

      Ik vind alles prima, maar dan keihard zijn. De Boer wil Bergkamp kwijt, dus wegwezen. Op deze manier kun je niet werken. Bergkamp kan internationaal nergens terecht met zijn vliegangst.
      Bosz in geen optie. Is voor heel veel geld naar Israël gehaald door Jordi. En ook nog maar een half jaar geleden…

  7. Geroldkohlen

    iedere keer die naam Peter bosz, dat is geen Ajax trainer hij liet Vitesse leuk voetballen maar dat was het dan ook, altijd rond de 7de plaats geëindigd en is dat wat we willen?? nee! haal aub een ander, genoeg keuzes die beter zijn!

    1. ajaxhoger

      Dat willen we zeker niet , meer als er geen betere spelers worden gehaald kan je wel trainers neer willen zetten die het goed doen , dan bakken ze er met dit materiaal ook niks van , het zal eraan gaan liggen wat ze mogen halen , word de beurs niet getrokken dan maakt het niet zoveel uit wie er komt als trainer
      Ik denk ook wel dat een nieuwe trainer spelers eist , krijgt hij die niet , dan komen ze niet .
      Ik zie het somber in weer voor volgend jaar , een keer draadkrachtig opterden en kopen dat zit er niet in , je moet de selectie ook betijds op orde hebben , en niet pas als de competitie al bezig is .

    2. dickst14

      Hij had bij Vitesse echt heel goed materiaal en nooit hoog geeindigt. Stam zie ik ook niet als optie. Nee gewoon Wim Jonk. Kent de jeugd, weet dus ook wat er niet aan komt en wat we missen en staat garant voor het voetbal dat een ajacied wil zien.

      1. BobbyHaarms

        Zolang dat kutbestuur er zit maakt het niet uit wie er blijft of komt. De teloorgang van Ajax is allemaal ingezet ten tijde van dat smurfenlogo, de Arena en de beursgang. Geld is wat er heerst, niet het voetbal waar het om zou moeten draaien.

        1. afcadeluxe

          helemaal met je eens bobby,wordt tijd dat ze zelf zien dat geld op de bank geen prijzen oplevert

          1. BobbyHaarms

            Daar gaat het ze helaas niet om afcadeluxe. Als hun bankrekening maar rijkelijk gevuld wordt zal het hun verder worst wezen want clubliefde kennen ze niet. Sommige mensen vinden onze Mister Ajax een mafkees maar de essentie van zijn woede ligt natuurlijk veel dieper. Dit Ajax is Sjaak zijn Ajax allang niet meer en ik kan hem daar geen ongelijk in geven. Na de dood van Johan zo’n beetje de laatst overgebleven ras-Ajacied.

          2. afcadeluxe

            nou,dan wordt het tijd voor revolutie van ajacieden tegen dit zakkenvullende volk zonder clubliefde,dit kan toch niet??eeuwen geleden werd de bastille genomen door het volk,moeten wij de arena (..)maar bestormen.le peuple au pouvoir!!

          3. BobbyHaarms

            Ik ben voor afcadeluxe, we laten ons al jaren als stront behandelen. Al die namen van spelers die mogelijk komen en wij maar over elkaar heenrollen voor een nieuwe seizoenkaart. Echt, dat bestuur lacht hun broek aan flarden om ons.

  8. Velibor

    Volgens mij ook niet hoor maar ja je weet het nooit maar er is hoop want Twente gaat alle clubs financieel compenseren heb ik gelezen dus er komt geld aan ,schijnt dat ze overgenomen zijn door een Griekse reder haha nee grapje maar wat een gelul miljoenen schuld en dan zo’n kutsmoes ophangen om je licentie te behouden!

  9. Pascal tebberman

    Mijn mening is dat Frank moet blijven voor mij is hij de man die bij AFC Ajax past en moet blijven je hoort verhalen als Frank weg gaat is het niet de Ajax die we kennen het moet natuurlijk wel spannend en strijdvaardig blijven ciao ?⚓️??????⚽️.

  10. afcamike

    Frankie, ondanks de tegenvallende wedstrijden laatste periode en het mislopen van de titel. Hoop ik dat je gewoon blijft!

  11. Iceman

    Hahahaha een goei Jeroen68 hij heeft het niet goed gedaan want die kakkerlakken spelen nog in de eredivisie ze moesten in de vierde divisie spelen hahaha.

  12. Rubenkw14

    Ik hoop dat FDB blijft, hij is nu 5 seizoenen bij ons geweest en misschien komt de 6de eraan. We stonden de eerste 4 jaar volledig achter hem, iedereen vond het een top trainer, en nu 2 jaar niet, en alleen maar supporters die FDB weg wil hebben. We moeten nou ook met z’n alle achter De Boer staan en laten zien dat we het steunen en volgend ons gewoon weer kampioen maakt! WZAWZDB!

  13. Velibor

    Volgens mij maakt het weinig uit hoor wie er voor de groep staat,het maakt meer uit met wat voor groep je moet werken ,ervaren of onervaren zucht ik denk dat een beetje ervaring afgelopen zondag niet verkeerd was geweest maar ja dat is achterafgelul natuurlijk ,lijkt me het beste om uit te huilen en opnieuw te beginnen en met wie voor de groep maakt mij eigenlijk geen reet uit zolang het maar geen ouwe kakkerlak is haha!

  14. polaroids

    Frank is klaar. Goed om ervaring in het buitenland op te doen om dan weer terug te keren naar Ajax voor weer vier titels.

  15. RobbyZ

    Haal Jonk er weer bij,die laat ze net zo voetballen als de A1 en als iemand er problemen mee heeft dan donderen ze lekker op! Bedankt FdB voor de prijzen alleen jammer voor dat waardeloze gevoetbal!

    1. Ajaxslied

      lol de A1 mooi laten voetballen is iets heel anders dan Ajax1 waar er gepresteerd moet worden en de druk gigantisch is

      1. dickst14

        ajax heeft altijd zoals de A1 gevoetbalt, want dat is het ajax voetbal. helaas de laatste jaren niet.

      1. Kuijff

        Hij is pas in 2017 beschikbaar, na het seizoen in Australië volgens mij.

  16. hackitjacki

    Alle jaren gaf de Boer gewoon plots aan dat hij zou blijven. Dit word al een week vooruit geschoven dus denk dat de kans groot is dat hij vertrekt.

  17. hackitjacki

    Ik hoor niemand de mogelijkheid noemen dat misschien de Boer blijft en Bosz ipv Trustful komt…

  18. KBouter

    Man man man…Bergkamp als opvolger van Fd Boer lees ik nu…ik zit hier te lang, dit trek ik allemaal niet meer!

  19. Ptr

    Maakt ff niet uit waar maar moet het ff kwijt en hier kan het. Ok hoort niet bij dit onderwerp of misschien wel! Maar na een halve week treuren blijft het door me kop spoken. Tering wat ben ik er ziek van!! We worden gvd overal uitgelachen door alle stumpers uit 010 030 040 echt het is te erg. Gezien hoe er gejuicht werd bij de andere teams. Haat tegen Ajax is zo groot niet normaal meer! Het sterkt wel voor volledige wraak volgend seizoen. Maar, nog een keer, tering wat ben ik hier ziek van.
    Frank blijf! Neem wraak!
    Lach ze uit!
    Laat ons juichen en lachen!

  20. Zlatan

    Dit is niet om aan te zien , maar om een kakkerlak in de plaats van d Boer te nemen linkt me niks .

    1. BobbyHaarms

      Tenzij er goed en gericht ingekocht gaat worden, maar de ervaring leert dat er elk jaar een wortel voor onze neus gehouden wordt en we er weer als stomme ezels intrappen.

  21. hansjmn

    Verleng zijn contact tot 2020 en geef hem sterke aanvallers erbij en hou de huidige selectie in tact! Opdracht is Kampioen worden beker winnen en Europa in tot de halve finales! En mooi effectief spel

    1. polaroids

      Als dit gebeurt, zijn we volgend jaar kampioen. Jammer dat het bestuur alleen naar het geld kijkt….

  22. PvL020

    Frank blijft, er is weinig interesse voor hem en heeft nog een contract voor een seizoen. Hij gaat melden dat dit z’n laatste seizoen wordt, dan kan Ajax rustig en gedegen opzoek naar een vervanger. Frank zet El Ghazi en Fischer in de verkoop en haalt Hunt binnen

    1. paullus

      ik hoop dat he fout zit
      want dat kut voetbal van de laatste 3 jaar geloof ik nu wel

  23. Cootje Adriaanse

    Ik wacht in spanning af op een komende persconferentie.

    De champagne staat al koud….

  24. KBouter

    Met verbazing lees ik de berichten zoals…aub blijf..

    4 jaar trainer Ajax geweest, wat zal het zijn..200- 300 wedstrijden getraind en hoeveel echte mooie Ajax wedstrijden hebben we gezien?..Nou?

    Tijd om te gaan, het voetbal van Ajax word slechter en slechter, en daar is de Boer schuld aan. 4 kampioenschappen gehaald, prima, maar elke boerenlul kan zien, wanneer je met de winterstop 14 punten achterstaat en dan nog kampioen word, dat de tegenstander wel heel slecht is geweest!

Comments are closed.